20 Nisan 2007 Sayı: 2007/15(15)

  Kızıl Bayrak'tan
   İşçi sınıfı ve emekçilerin safı sermaye düzeninin tam karşısıdır!
  ABD’nin yeni Özal olma yolunda ilerleyen Erdoğan karşısında, ipleri Pentagon’un elinde bulunan ordu çaresiz!..
14 Nisan’da Ankara kırmızı-beyazdı...
1 Mayıs’ta Taksim kızıl olacak!
İstanbul’da 1 Mayıs çalışmaları...
İzmir’de 1 Mayıs çalışmalarından...
 1 Mayıs çalışmalarına polis terörü
  Bu coğrafyada yaşlı-genç demeden
Kürt öldürmek suç değil!
  Tahkim edilen 12 Eylül hukukuyla
ordu fiilen de yönetimde!
  Bağımsızlık ve egemenlik
sosyalizmle mümkündür!
A. Aydın
  Sınıf ve emekçi hareketinden...
  Yapı-Yol Sen’den iş yavaşlatma eylemleri... ...
  NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü/2 - H. Fırat
  Hatice Yürekli yoldaş ölümsüzdür!
  Özgür bir gelecek için
1 Mayıs’ta alanlara!
  “GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” Sempozyumu başarıyla gerçekleştirildi!
  Gençlik hareketinden...
  1 Mayıs’ta Taksim’e giderken:
İki miting, bir yorum - Yüksel Akkaya
  DİSK/Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile 1 Mayıs üzerine konuştuk…
  Türk- İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm’le
1 Mayıs üzerine konuştuk...
  Lübnan’da iç savaş kışkırtıcıları işbaşında!
  Dünyadan...
  Filipinler Komünist Partisi’nin kurucusu Prof. Jose Maria Sison ile konuştuk...
  Saldırganlığın “dayanılmaz” sınırsızlığı! -
M. Can Yüce
  6. Bir-Kar Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İzmir’de 1 Mayıs çalışmalarından...


Çiğli İşçi Platformu’nun 1 Mayıs çalışması

Çiğli İşçi Platformu, 1 Mayıs’a hazırlık çerçevesinde 15 Nisan günü bir söyleşi ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi. Öncesinde etkinliğe çağrı amaçlı ikibin el ilanı Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara ve sabah servis güzergahlarına dağıtıldı. Çağrı afişleri yaygın bir şekilde kullanıldı.

“İşçiler ve 1 Mayıs” konulu söyleşi 1 Mayıs’ı tarihe kanlarıyla yazdıran 1 Mayıs şehitleri ve işçi sınıfının kurtuluşu için ölümsüzleşen tüm dünya devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Söyleşinin açılış konuşmasında “1 Mayıs kapitalist sömürü düzenine karşı birliğimizi ve gücümüzü ortaya koyacağımız bir mücadele günüdür. Bugünü sömürüye, sosyal ve demokratik hak gasplarına, emperyalist savaşa, ırkçılığa ve faşizme karşı güçlü bir mücadele gününe dönüştürelim. Bunun için sizleri  hep birlikte mücadele alanlarına çıkmaya, kavga bayraklarını yükseltmeye davet ediyoruz” denildi.

Ardından Tez  Koop-İş Sendikası’nın hazırladığı 1 Mayıs ile ilgili sinevizyon gösterildi. Daha sonra 1 Mayıs konulu söyleşiye geçildi. Çiğli Organize’den çeşitli sektörlerden işçiler 1 Mayıs ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. Söyleşide genel olarak 1 Mayıs’ta alanlarda olmanın önemine değinildi. Devletin baskı ve terörüne verilecek en iyi yanıtın alanlara çıkarak özgürleşmek olduğu vurgulandı. Söyleşi Çiğli Organize işçilerinin 1 Mayıs’ta iş bırakarak alanlara çıkması, bunun için yoğun bir çalışma yürütülmesi çağrısıyla son buldu.

Çiğli İşçi Platformu


Çam-Der’in 1 Mayıs pikniği

Çamlıkule Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 1 Mayıs öncesi düzenlemiş olduğu piknik 15 Nisan günü gerçekleşti.

Pikniğin ön çalışması mahalledeki emekçi halkla birlikte örgütlendi. Piknik öncesi dernekte gerçekleştirilen ortak sabah kahvaltılarını dışarı taşıyarak ortak davranma ve dayanışmayı güçlendirdik. Emekçilere ev ziyaretleri yapılarak pikniğe davet edildi.

50 emekçinin katıldığı pikniğimiz ortak kahvaltı ile başladı. Öğlen yemeğine kadar çeşitli oyunlar oynandı, bilgi yarışması yapıldı. Türkülerimizi hep birlikte söyleyerek halaya durduk. Öğlen yemeğinin ardından 1 Mayıs’ı ve gündemlerini anlatan sohbet kısmına geçtik.

Düzenlediğimiz pikniğin amacını anlattık. 2007 1 Mayıs’ına neden katılmak gerektiğini ifade ettik. Sınıfa yönelik saldırıları gündemleştirdik. 4857 sayılı İş Yasası’nın işçi ve emekçilerin yaşamlarını köleleştirdiğini vurguladık. Esnek üretim, taşeronlaşma, sendikasız ve sigortasız çalıştırmanın sonuçlarını anlattık. Son dönemlerde SSGSS saldırısı ile sağlık ocaklarının kapatılacağını, aile hekimliği uygulamasına geçileceğini, pilot bölge olarak da İzmir’in seçildiğini söyledik. Tüm bu saldırılara karşı 1 Mayıs’da alanlara çıkma çağrısı yaptık. 1 Mayıs’ın tarihini, anlam ve önemini anlattık. 29 Nisan günü GSS ile ilgili bir etkinlik yapmayı ve emekçileri 1 Mayıs’a çağırmayı planladık.

Çam-Der çalışanları


 

Ankara’da 1 Mayıs çalışmaları...

 

BDSP: Faaliyetimiz çeşitli araçlarla sürüyor

Ankara BDSP olarak, işçi ve emekçileri emperyalizme, faşizme ve şovenizme karşı 1 Mayıs alanlarına çağıran faaliyetimizi yaygın bildiri dağıtımları ile sürdürüyoruz. Bu çerçevede 12 Nisan günü Batıkent Metro istasyonunda sabah dağıtımı gerçekleştirdik. “Sömürüden ve kölelikten kurtulmak için 1 Mayıs’ta’ alanlara!/BDSP” şiarlı iki bin adet bildiriyi Batıkent’te emekçilere ulaştırdık.

13 Nisan günü ise Kızılay’da önlüklerle bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Yapılan ajitasyon konuşmalarıyla emekçileri sermaye iktidarına karşı bağımsız devrimci sınıf çizgisinde mücadele etmeye ve 1 Mayıs’ta alanlara çağırdık. Bildiri dağıtımı sırasında Kızıl Bayrak ve Ekim Gençliği satışı yaparak emekçilerle çeşitli konularda sohbet ettik.

BDSP/Ankara


Mamak’ta 1 Mayıs çağrısı

Mamak BDSP yaklaşan 1 Mayıs’ın coşkusu ve kararlılığıyla işçi ve emekçileri sermaye iktidarına karşı kavga alanlarına çağırmaya devam ediyor.

1 Mayıs gündemi çerçevesinde planladığımız kitle çalışması ve farklı araçlarla güçlendirdiğimiz faaliyetimizi yaygın bir seslenişle sürdürüyoruz. 13 Nisan’da, “Emperyalizme, faşizme ve şovenizme karşı 1 Mayıs’ta alanlara!/BDSP” şiarlı çağrı afişlerini Tuzluçayır Mahallesinde yaygın bir şekilde kullanmaya başladık. 1 Mayıs’ın çağrısını daha güçlü bir şekilde yaymaya devam edeceğiz.

Mamak/ BDSP


MİKE’de 1 Mayıs toplantıları

Mamak İşçi Kültür Evleri olarak 1 Mayıs çalışmamız kesintisiz sürüyor.

İlk olarak 1 Mayıs bildirilerini kapı kapı dolaşarak emekçilere ulaştırdık. İşçi ve emekçileri bildirilerimizle hem 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına hem de 1 Mayıs’ı emekçilerle birlikte örgütlemek için yapacağımız toplantıya çağırdık.

15 Nisan’da bu amaçla iki kurumumuzda birer toplantı gerçekleştirdik. 1 Mayıs çalışmalarına katılan güçlerle yapılan her iki toplantı da 1 Mayıs’ı anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Ardından 1 Mayıs çalışmasını hep birlikte planladık. 1 Mayıs’ın güncel çağrısını anlattığımız ve içeriğini tartıştığımız toplantılar 29 Nisan günü yapacağımız etkinliğin çağrısı ile sona erdi.

Mamak İşçi Kültür Evleri