10 Kasım 2006 Sayı: 2006/44 (44)
  Kızıl Bayrak'tan
   İstanbul İşçi Kurultayı öncü işçileri göreve çağırıyor!
  Ecevit’in ölümü işçi ve emekçilerin bilincine yönelik bir saldırıya dönüştürüldü…
  Azılı bir devrim düşmanı, azılı bir Kürt düşmanı ve sinsi bir emekçi düşmanı!..
  Ecevit’in zor ölümü!
Ecevit’in misyonu ve sendikacıların gözyaşları
YÖK protestolarından.
6 Kasım’da yansıyanlar…
 Burjuva ideolojik egemenliğe karşı mücadele ve sınıf hareketi (Orta Sayfa)
  “Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı” çalışmalarından…
  Sınıf bilinçli işçiler Kurultay’a çağırıyor!..
  Vi-Ko Elektrik’te sendikal örgütlenmeye patron saldırısı
  UNO patronu işçilerin sendikalaşma talebine saldırıyor!
  ODTÜ’de soruşturma terörü: Baskılar bizi yıldıramaz!
  Nikaragua halkı Amerikan tehditlerine boyun eğmedi!
  ABD-İsrail ikilisi Lübnan’da iç çatışmaları kışkırtıyor
  Siyonistlerden Beyt Hanun’da Nazi uygulamaları!
  Irak hezimeti neo-faşist çetenin birliğini parçaladı
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Karadeniz’in geleceği ellerimizde!

31 Ekim Dünya Karadeniz Günü olması nedeniyle Trabzon’da çevre kirliliğine karşı eylem ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Çevre Girişimciler Derneği ve Temiz Çevre Platformu gibi birçok kurumun başlatmış olduğu çalışmalar Trabzon için anlamlı fakat yeterli değil.

Eylem ve etkinlikler çerçevesinde 30 Ekim günü Moloz’da bulunan (deniz kıyısı) çöp atıkların bulunduğu yerde basın açıklaması yapıldı. Eyleme 12 kişi katıldı.

31 Ekim salı günü Uluslararası Karadeniz Etkinlik Günü için bir panel düzenledi. Panele 150 kişi katıldı. Katılımcılar Karadenizin kirliliğinden ve petrol boru hatlarından bahsetti. Ancak Karadeniz Bölgesi’nin yakıcı sorunu olan nükleer santrallerden bahsedilmedi. Israrcı sorularımızla bu sorunu gündemleştirdik.

Trabzon Ekim Gençliği


Mücadeleyi büyüteceğiz!

Merhaba liseli dostlar;

Size okulda yaşanan bazı olumsuzluklardan söz etmek istiyorum. Ben Şakirpaşa Lisesi’nde okuyan bir öğrenciyim. Okulumuzda bitmek tükenmek bilmeyen saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Yeni bir eğitim yılına gireli yaklaşık iki ay oldu ve her zamanki sorunları yaşıyoruz. Katkı payından yazılı kağıtlarına kadar herşeyden alınan paraları ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bizlerden alınan bu ücretler nerelere gidiyor? Bu paraları okulun bakımına veriyoruz diyorlar. Halbuki bu paralar müdür ve yöneticilerin cebine giriyor. Okulda yapılmış herhangi bir iyileştirme ya da tamirat yok. Bizleri aldatmak için okula bazı malzemeler alınıyor. Bu alınan malzemeler bir depoda çürümeye bırakılıyor. Örneğin okulda kullandığımız yazı tahtaları çürümüş durumda. Birkaç öğrenci temsili olarak müdürle konuşmaya gittik. Müdür, “takacağımız yazı tahtası ondan iyi mi olacak” demiş.

Tabii ki tek sorun okullarımızda bizlerden alınan paralarla eğitimin ticarileştirilmesi değil. Okullarımızda sistemin birçok saldırısı var. Okulda, sokakta, evimizde sistem her yerde yozlaştırma saldırısıyla kuşatıyor etrafımızı. Örgütlü bir halk istemeyen devlet bizlerin örgütlenmesini engellemeye, bize bireysel kurtuluşu göstermeye çalışıyor.

Biz liseli gençlik olarak bu durum karşısında güçlenmek için örgütlenmeye çalışıyoruz. Haklarımızı arayan liseli gençlik olarak bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Şakirpaşa Lisesi’nden bir ALGP’li


Bursa İHD saldırıları kınadı

İHD Bursa Şubesi, 31 Ekim günü ESP’ye yapılan saldırıları protesto etmek için Heykel/AVP önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında şunlara değinildi: “Yeni TMY’nin adeta, önceki de bir hukuk skandalı olan eskisini aratacak nitelikte olduğunu belirtmiştik. ‘Gaye’ olarak nitelendirilen operasyonda aralarında Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Atılım gazetesi ve Sosyalist Gençlik Derneği’nin de bulunduğu onlarca kurum basılmış, hiçbir somut delil gösterilmeksizin onlarca insan tutuklanarak cezaevlerine konulmuştur”.

BDSP, ESP, Partizan, SDP, DTP ve EMEP’in destek verdiği eyleme yaklaşık 25 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa


Sel felaketi değil, sermayenin felaketi!

Yakın bir süre önce sel felaketi yaşandı. Bundan tam bir ay önce Ramazan’ın ilk gününde benim ailemin evini sel bastı. Evlerinde kullanacakları bir şey kalmadı. Belediye görevlileri ne yaptı? İtfaiye ne yaptı? Kaymakamlık ne yaptı? Kocaman bir hiç! Belediyeden görevliler geldi, kullanılmayacak olan eşyaların listesini aldı.

39 gün sonra Kaymakamlık babama, “sen emeklisin, yardım edemeyiz” dedi. Emekli parası sanki milyarları buluyor. Evde çalışan var mı, bu evde nasıl yaşayacaklar, okula giden var mı? Bu sorularla ilgilenen kimse yok tabii ki. Sonra da televizyona çıkıp “yardım edeceğiz!” diyorlar büyük bir pişkinlikle. Kime yardım etmişler ki benim aileme yardım etsinler. Altyapı yapmıyorlar, fakat vergileri en üst rakamdan alıyorlar. Kış geldi, bu tür sorunlarla daha fazla karşılaşacağız, ben diyorum ki, susmayalım, birlik olup bunları konuşup biraraya gelelim. Hakkımızı arayalım, şikayet edelim, dava açalım. Susarsak eziliriz, daha da fazlasını yaparlar. “Susma, sustukça sıra sana gelecek!” sloganını yükseltelim diyorum.

Küçükçekmece’den bir tekstil işçisi


Batıkent’te hastane için eylem!

Batıkent Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği 5 Kasım günü “vergisini ödeyen, sağlık primlerini yatıran yurttaşlar olarak parasız, nitelikli, ulaşılabilir ve eşit bir sağlık hakkı” için bölgelerinde “24 saat acil hizmet verecek tam teşekküllü bir hastane” kurulmasını istediklerini belirten bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Batıkent’in 300 binin üzerinde bir nüfusa sahip olduğu ve 64 il merkezinden büyük olduğu belirtildi. Çevresindeki sanayi iş merkezlerinin yoğunluğundan dolayı bölge nüfusunun gün içinde 500 binin üzerinde olduğu. Buna rağmen kamusal hizmetlerden yoksun bırakıldığı vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, “Kendimizin, çocuklarımızın ve yakınlarımızın hayatlarını yollarda kaybetmek” istemiyoruz denildi. Bu nedenle “10 dakikada en yakın hastaneye” ulaşılmasını istediklerini belirten Dernek, bunun için de Batıkent’te yaşayan herkesi, tüm emekçileri birlikte hareket etmeye çağırdı. Çözüm yolunun “örgütlü ve demokratik hak talebi mücadelesinde olduğu”nu dile getirdi.

Eylemin sonunda basın açıklamasına destek veren TTB, SES, TMMOB ve EMO’ya teşekkür edildi ve mücadelenin hastane yapılıncaya kadar süreceği açıklandı. Açıklamaya 100’ün üzerinde Batıkent’li emekçi katıldı.

Aslında Batıkent bölge hastanesinin yeri, Batıkent’in imar planı çıkartılırken belirlenmiştir. Hatta açıklamada belirtildiği gibi bütçede “5 trilyon” ödenek de bulunmaktadır. Hastane için yerin ve paranın hazır olmasına rağmen hala temel atılmamaktadır.

Kızıl Bayrak okurları/Batıkent


Halkların Kardeşliği İnisiyatifi’nden basın toplantısı

Halkların Kardeşliği İnisiyatifi (TÖP, SODAP, SDP, İşçi Mücadelesi, HKM, ESP ve EHP), Kaldıraç ve Ezilenlerin Kurtuluşu, devletin Kürt halkının inkar ve imha politikasından vazgeçmesi için, 7 Kasım günü İstanbul İHD’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında Kürt halkının eşit, özgür ve kardeşçe yaşayabilmelerinin koşullarının emperyalistlerin programından değil ezilenlerin ve emekçilerin kaderlerini ellerine almalarından ve birlikte mücadelelerinden geçtiği vurgulandı. Metnin okunmasının ardından toplantı sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul