08 Eylül 2006 Sayı: 2006/35 (35)
  Kızıl Bayrak'tan
   Ankara’daki işbirlikçiler halka rağmen
Amerikancı tezkere’yi çıkarttılar!Emperyalist savaş taşeronluğuna karşı mücadeleyi büyütelim!
  Tüm Amerikancılar tezkerenin kabulu
için sıraya girdi
  Sendikalar ve tezkere
  Amerikancı tezkereye karşı binlerce kişi Ankara sokaklarındaydı
  5 Eylül tezkere karşıtı eylemlerden
1 Eylül eylemlerinden
AL-CO işçileri grev kırıcıların saldırısına uğradı
Basın-İş Genel Başkanı Kamil Kartal ile röportaj; Burjuvazinin attığı adımlara yanıt üretilmelidir
   Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu 2. Toplantısı Sonuç
Bildirgesi… Emperyalist saldırganlığa ve
ticari eğitime karşı birleşik devrimci
mücadeleye! / Orta sayfa
  Emperyalizmin askeri, YÖK'ün kölesi olmayacağız!
  6-7 Eylül olayları ya da linç ve yağma kültürü!
  İsrail’in misket bombaları: Lübnanlı çocuklara ölüm tuzağı!
  Meksika’da hileli seçim karşıtı eylemler sürüyor
  Karşı devrimciler Venezüella seçimlerine hazırlanıyor
  Köln ve Düsseldorf’ta 1 Eylül eylemleri
  Örgütlenmenin önündeki engelleri aşacağız!
  Gençlik ve sınıf çalışması
  Asalak patronlardan hesap soralım!
  İsrail'in Lübnan saldırısı ve sonrası gelişmeler
  Emperyalist saldırganlık insanlığı ve doğayı yokediyor
  Titanik güvertesinde şezlong kapmaca 1
  İsrail: Amerika'nın Rottweiler'ı / Uri Avnery
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

5 Eylül tezkere karşıtı eylemlerden...

Mersin

5 Eylül günü KESK, DİSK ve Türk-İş'e bağlı bazı sendikalarla TMMOB, Mersin Tabip Odası, bazı partiler ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, AK Parti İl Başkanlığı önünde tezkereyi protesto etti. “İsrail askeri olmayacağız, tezkereye hayır!” yazılı pankart ve AK Parti ile ABD'yi hedef alan dövizlerle bina önüne gelindi. “Lübnan'a gitme, kardeş kanı dökme!”, “Çıkarsa tezkere Meclis gitsin askere!”, “İsrail askeri olmayacağız!” sloganlar atıldı.

Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, AKP'nin ABD işbirlikçiliğine devam ettiğini, İsrail ve ABD'nin amacının Türkiye üzerinden Suriye ve İran'a geçmek olduğunu öne sürdü. AKP hükümetinin yapılan bütün eleştirilere kulaklarını tıkayarak Türkiye'yi sonu belli olmayan bir maceraya sürüklediğini savunan Bozkurt, “Tezkere reddedilmeli ve Türkiye Lübnan'a asker göndermemeli” dedi.

“Bu suça ortak olmayın” diye seslenen Bozkurt, “Türkiye işgale ortak olmasın. Lübnan'a, Ortadoğu'ya asker göndermesin. Emperyalistler için verecek canımız yok” diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra eylem sona erdi

Balıkesir

KESK Balıkesir Şubeler Platformu Alihikmetpaşa Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylemle Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etti. Meydana ellerinde “Geçerse tezkere Tayyip gitsin askere!” yazılı dövizlerle gelen kamu emekçileri “İsrail askeri olmayacağız!”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek!” sloganları attılar.

Adana

Adana'da KESK, TMMOB, ATO, Emekli Sen, Küresel BAK, İHD, EMEP, ÖDP, SDP, BDSP, DHP, ESP ve İşçi Mücadelesi oluşan yaklaşık 100 kişi ‘'Lübnan'a asker göndermek suça ortak olmaktır! ABD-İsrail askeri olmayacağız!'' yazılı pankart ile İnönü Parkı'ndan AKP il binasına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş esnasında ‘'Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Susma haykır savaşa hayır!”, “İsrail askeri olmayacağız!”, “Lübnan'a gitme kardeş kanı dökeme!”, “Yaşasın hakların kardeşliği!'' sloganları atıldı.

Kitle AKP'nin önüne geldiğinde TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hüseyin Atıcı basın metnini okudu. Basın metninde şunlara değinildi; ‘'Bizler 1 Mart tezkeresine hayır demiş ve Irak'a asker gönderilmesine karşı çıkmıştık. O dönemde de savaşa hayır demenin teskereyi ret etmenin ulusal çıkarlara aykırı olduğu iddia edilmiş asker gönderilmesinin gerekçesinin bölgeye barış ve adalet götürmek olduğu söylenmişti. Bugün de hükümet çevreleri aynı şeyi söylüyor. O dönemde ABD askeri olmayacağız demiştik bugünde İsrail askeri olmayacağız diyoruz. Irak'ta yaşanılan ve ülkeyi kan gölüne çeviren süreç savaş karşıtlarının ne kadar haklı olduğunu kanıtlamıştır. İsrail; ABD'nin genişletilmiş Ortadoğu projesinin gerçekleşe bilmesi için Lübnan'ı işgal etti. Binlerce masum çocuk kadın yaşlı sivil insan bu işgalde yaşamını yitirdi. BM yaşanan süreci seyretti. ABD'nin ikna olduğu yerde de barış gücü oluşturulması kararı alındı bu barış gücü değildir çünkü Lübnan da barış olmamıştır. İsrail işgali sürmektedir.''

Basın metninin okunmasının ardından AKP binasının önüne “Tezkereye hayır!” yazılı siyah bir çelenk bırakıldı.

Manisa

Manisa'nın Develi Köyü'nden gelen çoğunluğu kadın yaklaşık 50 kişi, TBMM karşısındaki Çevre ve Orman Bakanlığı önünde sloganlarla Lübnan'a asker gönderilmesi için tezkerenin mecliste görüşülmesini protesto etti. “Hükümet istifa!”, “Savaşa hayır!”, “Geçecekse tezkere, Meclis gitsin askere!” sloganları atılarak oturma eylemi bitirildi.

Aliağa/İzmir

Aliağa Demokrasi Platformu öğle saatlerinde Aliağa Demokrasi Meydanı'nda Lübnan'a asker gönderme tezkeresine karşı bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Petrol iş Aliağa Şube Sekreteri M. Salih Aydın okudu.

İstanbul

SODAP öğlen saatlerinde Taksim Tramvay Durağı'nda toplanarak tezkerenin mecliste görüşülmesini protesto etti. Kanlı kefenler giyilerek gerçekleştirilen basın açıklaması esnasında, durağın karşısındaki binanın üst katında “Gençlik ABD askeri olmayacak!/SODAP” yazılı pankart açıldı. Pankartı açanlar gözaltına alındı.

Sendikalardan eylem...

Yol-İş 1 No'lu Şube, Tezkop-İş 2 No'lu Şube, Belediye-İş Sendikası İstanbul Şubeleri, Haber-İş 1 No'lu Şube, Teksif Bakırköy Şube ve Tekstil Sen üyeleri bugün Sirkeci postanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek hükümetin Lübnan'a asker gönderme planlarını protesto etti. Eylemde “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın Ortadoğu halklarının direnişi!” pankartı açıldı, Halkların Uluslararası Mücadele Ligi'nin de destek verdiği eylem meclise tezkerenin geçmemesi talebi ile telgraf çekilmesinin ardından son buldu.

KESK İstanbul Şubeler Platformu'dan eylem

Lübnan'a asker gönderme tezkeresi KESK İstanbul Şubeler Platformu tarafından İstiklal Caddesi'nde yapılan bir eylemle protesto edildi. Galatasaray postanesi önünde toplanan eylemciler KESK pankartı ve “İsrail askeri olmayacağız!”, “Çıkarsa tezkere meclis gitsin askere!” dövizleri ile Taksim Tramvay Durağı'na kadar yürüdü. ABD ve işgal karşıtı sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Şubeler Platformu adına bir basın açıklaması gerçekleştirildi. AKP hükümeti Türkiye'yi sonu belli olmayan bir maceraya sürüklemekle suçladı.