11 Ağustos 2006 Sayı: 2006/31 (31)
  Kızıl Bayrak'tan
   Halkların birleşik devrimci gücü, işçi ve emekçilerin devrimci sınıf savaşı karşısında emperyalizm kağıttan kaplandır!
  Milletvekillerinden timsah gözyaşları.... Kim kimin dostu kim kime düşman?
  Katliam ortaklığına izin vermeyelim, kardeş halklarla dayanışmayı yükseltelim!
  İşbirlikçi uşak takımı ABD emperyalizminin Ortaoğu'daki taşeronluğuna hazırlanıyor
  DİSK yönetimi siyonist temsilciyi DİSK Genel Merkezi'nde ağırladı! İşçi sınıfı bu hainlere artık dur demelidir!
Sağlık alanında saldırılar sürüyor!
Elektrikte zam kapıda
Öncü AŞ işçileriyle sendikalaşma süreci üzerine konuştuk
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi / Orta sayfa
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali onbini aşkın işçi ve emekçinin katılımı ile gerçekleşti.
  İran emperyalist/ siyonist saldırganlığın maşası BM'nin dayatmalarını reddetti
  Siyonist zorbalar Filistin meclis başkanını da tutukladı
  ABD işgal ordusu Bağdat'taki Sadr kentine saldırdı
  Lübnan yönetimi saldırgan İsrail'i savunan BM tasarısını reddetti
  Dünyada emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı eylemlerden
  Almanya'da doktorların grevi yayılıyor
  Meksika'da milyonlar ayakta
  Batı, İsrail ve ortadoğu / Abu Şehmuz Demir
  Yedi aydından savaşa karşı ortak bildiri: İtham ediyoruz!
  Yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı gündemde
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Sefaköy'de yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı etkinlikler sürüyor

Sefaköy İşçi Kültür Evi Gençlik Komisyonu olarak çeteleşmeye, yozlaşmaya ve uyuşturucuya karşı başlattığımız kampanyanın 4. etkinliğini gerçekleştirdik. Her hafta olduğu gibi etkinliğe kadar anketlerimizi yaparak kampanyamızı emekçilere anlattık ve etkinliğe çağrı yaptık. 4 Ağustos günü İnönü Parkı'nda yaptığımız etkinliğe katılım geçen haftaya göre daha az oldu.

Etkinliğimize emekçi mahallelerinde yozlaşmaya ve uyuşturucuya izin vermeyeceğimizi vurgulayan bir konuşmayla başladık. Ardından hazırladığımız türküleri söyledık. Sonrasında Ortadoğu'daki emperyalist savaşı anlatan ‘'Çanlar kimin için çalıyor'' adlı oyunumuzu oynadık. Program müzik dinletisiyle devam etti.

Etkinliğin ortasında polisin müdahalesiyle karşılaştık. Türkülerimizi söylerken gelen kolluk güçleri önce müziği susturup kitleyi dağıtmaya çalıştı. Ortamı terörize etmeye çalışan polise etkinliğin uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı olduğunu söyledik, şikayetçi olanların karşımıza çıkmasını istedik. Bu konudaki meşruluğumuzu savunarak müzik dinletimize ara vermeden devam ettik. Fakat bir sürü mazeret üreten polis bu sefer de hangi türküleri söylediğimizi sordu. G.B.T.'mize bakmak istediğini söyleyip bizi sorgulamaya çalıştı. Polisin baskısı İnönü Mahallesi halkının, özellikle emekçi gençliğin kampanyamızı sahiplenmesiyle boşa düştü. Gençler ve mahalle sakinleri susturulması gerekenin etkinlik değil, köşe başlarındaki çeteler olduğunu ifade ettiler.

Polisin müdahalelerine rağmen türkü ve halaylarımızla etkinliğe devam ettik. Kapanış konuşmasında polisin bize hiçbir zaman engel olamayacağını ve her hafta etkinliğimize devam edeceğimizi ifade ettik. Daha sonra parkta bulunanlarla sohbet ederek polisi teşhir ettik.

Sefaköy İşçi Kültür Evi Gençlik Komisyonu

---------------------------------------------------------------------------------------

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu'nun çalışmalarından…

Sağlık seminerleri sürüyor!

Sağlık haklarımızın tırpandırılarak yok edildiği ve hiçbir sağlık güvencesine sahip olmadığımız yerde özellikle emekçi semtlerde çeşitli sağlık seminerleri ve bilgilendirme panelleri önemli bir yer tutuyor. Diğer yandan semt halkıyla kaynaşmanın da bir aracına dönüşüyor. Öncesinde düzenlediğimiz işitme testi, kadın sağlığı seminerlerinin ardından farklı alanlardaki seminerler ile İşçi Kültür Evleri'nde etkinliklerimize devam ediyoruz. Ağustos ve Eylül ayları içerisinde Sefaköy ve Şahintepe İşçi Kültür Evileri'nde diş sağlığı, göz sağlığı, ana-çocuk sağlığı başlıkları üzerinden seminerler gerçekleştireceğiz.

İstanbul İşçi Kurultayı'na “Kadın Sorunu” tebliğ ile katılacağız

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan İşçi Kurultayı'na Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu olarak bir tebliğ sunmayı düşünüyoruz. “Kadın sorunu” üzerinden planladığımız tebliğin ön hazırlıkları sürüyor. Toplumların tarihsel gelişimi içerisinde kadının yeri, bugün kapitalist toplumda kadının çifte sömürüsü ve mücadelesini kapsayan tebliğ kurultay öncesinde, Sefaköy İşçi Kültür Evi'nde tartışmaya açılacaktır.

Bugün çifte sömürüye maruz bırakılan emekçi kadınların mücadelenin ön saflarında olması ve her türlü vahşete, işgale, katliama, sömürüye ve baskıya karşı sesini yükseltme sorumluluğu karşımızda durmaktadır. Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu bu yönde adımlarını büyütmeye devam edecektir.

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu

--------------------------------------------------------------------------------------

Devrimci faaliyetimiz engellenemez!

Ağır çalışma koşulları, düşük ücretler, uzun ve yorucu mesailerin yaşandığı tekstilde işçilerin örgütlenmesini istemeyen patronlar ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Fabrikalarda dağıtım yapan devrimcilere saldırıyorlar.

Küçükçekmece bölgesinde tekstil sektörüne yönelik çıkardığımız Tekstil İşçileri Bülteni'nin dağıtımını yapan üç yoldaşımız saldırıya uğradı.

Dağıtıma başladıktan kısa bir süre sonra fabrika güvenliğinin ve patronunun engellemesiyle karşılaşan yoldaşlarımız, dağıtıma devam etmeye çalıştıkları sırada güvenlik görevlisi, fabrika patronu ve patron yalakası birkaç işçinin fiziki saldırısına uğradılar. Saldırının hemen ardından işçilere saldırıyı teşhir eden konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaları duyan patron ve yalakaları çılgına dönerek tekrar saldırıya geçtiler. Konuşmaya devam eden yoldaşlarımız patronun ve yalakalarının neden böyle bir saldırıya giriştiğini anlattılar. Bu konuşmaların ardından civarda bulunan işçilere bülten verildi. İşçiler bülteni ilgiyle karşıladı.

Bu saldırılarla bizleri yıldıracaklarını sananlar yanılmaktadırlar. Hiçbir saldırı, baskı ve engelleme çabası bizleri engelleyemeyecektir. Aksine sınıf kinimiz daha da artacak ve bizler her defasında daha kararlı bir şekilde karşılarına dikilmeye devam edeceğiz.

Baskılar bizi yıldıramaz!

Küçükçekmece'den sınıf devrimcileri

-------------------------------------------------------------------------------------

İşçilerin bültenimize ilgisi asalak patronu korkuttu

Topkapı İşçi Bülteni'nin 7. sayısı Topkapı işçileri ile buluştu. Topkapı İşçi Bülteni dağıtımı sırasında, dağıtım yaptığımız fabrikada çalışan işçiler bültenlere bir hayli ilgiliydiler. Bu ilgiyi gören patron, durumdan oldukça rahatsız oldu. Bu nedenle fabrikanın muhasebe müdürü olduğunu söyleyen bir kişi ve çevresindeki dalkavukları dağıtımı engellemeye çalıştı. Bu engellemelere aldırış etmeden dağıtıma devam ettik. Ardından bizi polisi çağırmakla tehdit eden muhasebe müdürü, tehditlere aldırış etmeden dağıtımı sürdürmemiz karşısında polisi aradı. Dağıtımı bitirip tam ayrılırken devriye gezen bir polis ekibi çıkageldi. Polisle süren tartışmanın ardından kimlik kontrolümüz yapıldı. Kolluk güçleri bir daha burada dağıtım yapmamamızı salık verdi, ancak bizden gerekli yanıt aldı. Olayın ardından oradan ayrıldık.

Görüldüğü üzere asalak patronların ve onların çıkarlarının bekçiliğini yapan kolluk güçleri, sınıf devrimcilerinden ve işçi sınıfının bilinçlenmesinden son derece korkuyorlar. Sınıf devrimciler olarak sermaye devletinin bu korkusunun farkındayız. İşçi sınıfının öncü neferleri olan biz sınıf devrimcileri devrimci faaliyetimize her koşulda devam edeceğiz.

Devrimci faaliyet engellenemez!

Sefaköy'den bir işçi

----------------------------------------------------------------------------------------

KESK İstanbul Şubeler Platformu Behiç Aşçı'yı ziyaret etti

Şişli'deki evinde tecridin kaldırılması için görüşmelerin başlaması talebiyle ölüm orucu eylemine devam eden Behiç Aşçı'ya destek ziyaretleri sürüyor.

Bu ziyaretlerden birini de KESK İstanbul Şubeler Platformu gerçekleştirdi. Ölüm orucu eyleminin 123. gününde ziyaret eden İstanbu Şubeler Plaftormu Aşçı'nın evi önünde basın açıklaması yaptı. Platform adına basın metnini Sevgi Göyçe okudu. Göyçe, F tipi hapishenelere ve tecride değinerek buralarda yaşanan hak ihlallerine değindi. Başta yaşam hakkı olmak üzere iletişim gibi en temel hakların engellendiğini vurgulayarak, Adalet Bakanlığı'nı tecridin kaldırılması yönünde somut adımlar atmaya çağırdı.

Açıklamanın ardından Behiç Aşçı ziyaret edildi.

---------------------------------------------------------------------------------------

Fındık mitingine 4 tutuklama!

Ordu'daki fındık mitinginde onbinlerin desteğiyle gerçekleşen yol kesme eylemi sonrası 4 kişi hakkında tutuklama çıktı. Polis kamerasından “suç unsuru” teşkil eden eylemlerde bulundukları iddia edilen 4 kişinin tutuklanması sermaye devletinin baskıcı ve yasakçı yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

Terörle mücadele adı altında tüm topluma savaş ilan eden sermaye devletinin baskı ve tutuklama saldırısına karşı “Sınırsız söz, basın, gösteri, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü!” şiarıyla mücadeleyi yükseltmek gerekiyor.