11 Ağustos 2006 Sayı: 2006/31 (31)
  Kızıl Bayrak'tan
   Halkların birleşik devrimci gücü, işçi ve emekçilerin devrimci sınıf savaşı karşısında emperyalizm kağıttan kaplandır!
  Milletvekillerinden timsah gözyaşları.... Kim kimin dostu kim kime düşman?
  Katliam ortaklığına izin vermeyelim, kardeş halklarla dayanışmayı yükseltelim!
  İşbirlikçi uşak takımı ABD emperyalizminin Ortaoğu'daki taşeronluğuna hazırlanıyor
  DİSK yönetimi siyonist temsilciyi DİSK Genel Merkezi'nde ağırladı! İşçi sınıfı bu hainlere artık dur demelidir!
Sağlık alanında saldırılar sürüyor!
Elektrikte zam kapıda
Öncü AŞ işçileriyle sendikalaşma süreci üzerine konuştuk
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi / Orta sayfa
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali onbini aşkın işçi ve emekçinin katılımı ile gerçekleşti.
  İran emperyalist/ siyonist saldırganlığın maşası BM'nin dayatmalarını reddetti
  Siyonist zorbalar Filistin meclis başkanını da tutukladı
  ABD işgal ordusu Bağdat'taki Sadr kentine saldırdı
  Lübnan yönetimi saldırgan İsrail'i savunan BM tasarısını reddetti
  Dünyada emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı eylemlerden
  Almanya'da doktorların grevi yayılıyor
  Meksika'da milyonlar ayakta
  Batı, İsrail ve ortadoğu / Abu Şehmuz Demir
  Yedi aydından savaşa karşı ortak bildiri: İtham ediyoruz!
  Yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı gündemde
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Öncü AŞ işçileriyle sendikalaşma süreci üzerine konuştuk...

“Önemli olan işçilerin tabandaki örgütlülüğüdür!”

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Öncü A.Ş. Fabrikası'nda yaklaşık 270 kişi çalışıyor. Fabrika büyük araçlara iç aksan üretiyor. Ücretlerinin düşüklüğü ve uzun çalışma saatlerinden yakınan Öncü A.Ş. işçileri sendikal örgütlenme mücadelesine adım atarak Petrol-İş Sendikası'na üye oldular. Üye oldukları gün Öncü A.Ş. patronunun işten atma saldırısıyla karşı karşıya kaldılar. Patron şimdiye kadar işten 13 işçiyi attı. İşçiler üzerindeki baskılar artarak devam ediyor. Öncü A.Ş. işçilerinden Şah İsmail Tohumcu ile süreç üzerine konuştuk...

- Sürecinizi ve örgütlenme fikrinin nasıl geliştiğini anlatır mısınız?

- 2006 yılının Ocak ayında başlayan bir örgütlenme sürecimiz var. Bu tarihten itibaren istekli ve tecrübeli olan arkadaşlarla biraraya geldik. Öncü A.Ş.'de çalışan işçilerin %70-%80'inin asgari ücretle çalışması, günlük 12 saati bulan çift vardiyalı çalışma temposuyla Cumartesi-Pazar günleri dahi çalışmamız, bizi bu çalışmayı yapmaya zorladı.

- Esnek çalışma koşullarının fiilen uygulandığı bir yer diyebilir miyiz Öncü A.Ş. için?

- Evet, yoğun bir tempoda çalışma yapan bir fabrika burası. İnsanların ne bir sosyal faaliyeti ne de doğru dürüst dinlenme olanakları var. Biz de bu sorunları ancak örgütlendiğimiz takdirde aşabileceğimizi düşündük. Ocak ayından itibaren yaklaşık 6 ay boyunca insanlarla ilişkiye geçerek fabrikanın ortamını, insani değerleri anlattık.

- Yorucu ve yoğun çalışma koşullarının dayattığı kendiliğinden bir örgütlenme ihtiyacı yani...

- Evet, tamamen kendiliğinden gelişti. Birkaç görüşmeden sonra arkadaşların da istekli olduklarını gördük ve sendika çatısının altında yer almak istedik. Kendi işkolumuzda bir araştırma yaptık ve önümüze bu kolda iki sendika çıktı. Biri Petrol-İş diğeri ise Lastik-İş'ti. Eylem yapan, haklarımıza sahip çıkan bir sendika aradık. Gebze'de Petrol-İş Sendikası'nın şubesinin olması, hem de örgütlülüğünün daha gelişmiş olması burayı tercih etme sebebimizdi. Haziran ayına kadar sendika toplantıları yaptık. Üyelik aşamasına ise 26 Haziran tarihinde geçtik. Patron bunu hemen anladı. 26 Haziran akşamı iş çıkışında 6 kişinin çıkışını verdi. Tabii buna kimse imza atmadı. Patron servisler çıktığı için çıkışımızı verdi. Bu çok akıllıcaydı. Çünkü diğer arkadaşlar fabrikadan gitmişlerdi. Bizim kararımız normalde kimsenin fabrikayı terketmemesiydi. Orada bir güç, bir odak oluşturacaklardı. Hemen ertesi gün fabrikada iş bırakıldı. İş bırakmaya fabrikanın %70'i katıldı.

- İş bırakma kararını sendikayla beraber mi aldınız yoksa işçilerin kendi kararlarıyla mı alındı?

- Zaten bir gün önceden biz herkesle konuşup sabah toplanma kararı almıştık. Yemekhanede toplanacaktık, ama patron yanlısı insanlar haber vermişler patrona. Bu sefer üretim yapılan yerde toplandık. Aynı akşam fabrikanın çoğu eylemin gücüyle sendikaya üye oldular. 27 Haziran günü fabrikanın %70'i sendikaya üye oldu. Üyeliklerden sonra vardiya sayısı üçe çıkarıldı, baskılar daha da arttı. Aileler arandı, her türlü çirkeflik yapıldı. Asıl meselenin bundan sonra başlayacağını biliyorduk. Yetki geldikten sonra bizim güç olabilmemiz için içerideki örgütlülüğü sağlam tutmamız gerekiyor. Çünkü işverenin saldırıları devam ediyor. Herşey bir yana biz bu mücadeleyi sınıf mücadelesi olarak görüyoruz. Organize sanayi içerisinde diğer firmalarla beraber dayanışarak zafere ulaşacağız. Bu süreçte bize yakından destek olan Megaplas Firması var. Bu fabrika Petrol-İş'in örgütlediği son işyeri. Bizim bundan sonraki hedefimiz ise sendikayı tek başına ekonomik bir güç değil aynı zamanda bir okul, bir mücadele aracı olarak görmektir.

- Peki daha önce Öncü A.Ş. işçileri nasıl bir örgütlenme deneyimi yaşadı?

- 1993 yılında bir çalışma yapılmış. O zaman da 6 aylık bir eylem süreci varmış, işçiler fabrikayı terkedip anayolu kesmişler. Patron da “siz bilirsiniz, ya geri dönersiniz ya da hepinizi atarım!” demiş. Dışarıda kalan işçiler de kanmışlar. Daha sonra birçoğunun işine son verilmiş.

- Bu süreçte örgütlenme mücadelesinin başarıya ulaşması açısından sendika, Öncü A.Ş işçilerine izlemesi için nasıl bir program koyuyor?

- Öncelikle yasal sürecin işlemesini bekliyor sendika, ama TİS'e oturulduğu takdirde söyleyeceğimiz şey tüm haklar bir yana atılan arkadaşlarımızın geri alınma talebi olacak. Sendika da bunu söylüyor.

- Direniş çadırı neden olmadı?

- Bizim de düşüncemiz ve talebimiz oydu aslında, ama sendika yasal davranmak gerektiğini söyledi. Avukatla yapılan görüşmeler sonucunda yasal şeyler yapılması kararı alındı. Bir de arkadaşlarda yapılacak eylemi sendikadan bekleme düşüncesi...

- İşten atılan işçiler için bir direniş fonu oluşturuldu mu?

- Bir defa arkadaşlarla fabrikada para topladık, o kadar. Sendika doğru bulmadı nedense. Yani şimdilik herhangi bir fon yok.

- Son olarak söylemek istedikleriniz neler?

- Şunu söylemek istiyorum: Öncü A.Ş'ye sendika girmiştir. Sonuç olarak diyebiliriz ki; önemli olan işçilerin tabandaki örgütlülüğüdür. Belirleyici olan budur. Teşekkür ederiz!

Kızıl Bayrak/Kartal

---------------------------------------------------------------------------------------

Genel-İş Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti

Genel-İş Olağanüstü Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Genel Kurul kararı muhalefetin 103 delegenin imzasını toplaması üzerine gerçekleşti. Ancak seçimleri eski yönetim kazandı. Genel-İş tüzüğüne göre delegelerin beştebir oyu ile olağanüstü kurula gidilebiliyor. Muhalefetin olağanüstü genel kurul gerekçelerinden bazıları; genel merkez yönetiminin şubeler arasında ayrımcılık yapması, kendinden olmayan şubelere eşitsiz davranması, Kürt sorununu öne çıkarması ve şubelerin birleştirilmesi şeklinde sıralayabiliriz.

Bu iddialara karşılık yönetim, tüzük nedeniyle üye sayısı 500'ün altında olan şubeleri birleştirme gereğinin doğduğunu ifade etti. 20-25 şubenin üye sayısının 200'ün altında olduğu ifade edildi. Bu nedenle birbirine yakın olan şubelerin birleştirildiği ya da birleştirileceği söylendi. Bu koşullarda örgütün yeniden yapılandırılmasının gerekli olduğu vurgulandı. Diğer iddiaların ise doğru olmadığı ifade edildi.

Sonuçta, olağanüstü genel kurul sınıf hareketinin önünü açacak politikaların tartışıldığı, mücadele yöntemi üzerine fikirlerin üretildiği bir zeminde gerçekleşmedi. Olağanüstü kurula kişisel tartışmalar damgasını vurdu. Muhalefet 360 delegeden 97 oy aldı. Seçim sonrası Genel Merkez yönetiminde herhangi bir değişiklik olmadı.

Kızıl Bayrak/Ankara

---------------------------------------------------------------------------------------

İETT'de anlaşma sağlandı

8 bin 473 işçiyi kapsayan ve İETT Genel Müdürlüğü ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş arasında süren görüşme 2 Ağustos günü imzalandı.

İki yıllık toplu sözleşmeyle birinci yıl İETT Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalışan 6 bin 697 işçi ile, kadroları KİPTAŞ'da bulunan ancak hizmet alım ihaleleri yoluyla İETT işyerlerinde çalıştırılan bin 776 işçiyi kapsayan sözleşmeyle günlük yevmiye ücretlerinde yüzde 18 artış sağlandı. İkinci yıl ise enflasyon oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Sözleşme Mart 2006 -Şubat 2008 tarihleri arasında yürürlükte olacak.