11 Ağustos 2006 Sayı: 2006/31 (31)
  Kızıl Bayrak'tan
   Halkların birleşik devrimci gücü, işçi ve emekçilerin devrimci sınıf savaşı karşısında emperyalizm kağıttan kaplandır!
  Milletvekillerinden timsah gözyaşları.... Kim kimin dostu kim kime düşman?
  Katliam ortaklığına izin vermeyelim, kardeş halklarla dayanışmayı yükseltelim!
  İşbirlikçi uşak takımı ABD emperyalizminin Ortaoğu'daki taşeronluğuna hazırlanıyor
  DİSK yönetimi siyonist temsilciyi DİSK Genel Merkezi'nde ağırladı! İşçi sınıfı bu hainlere artık dur demelidir!
Sağlık alanında saldırılar sürüyor!
Elektrikte zam kapıda
Öncü AŞ işçileriyle sendikalaşma süreci üzerine konuştuk
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi / Orta sayfa
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali onbini aşkın işçi ve emekçinin katılımı ile gerçekleşti.
  İran emperyalist/ siyonist saldırganlığın maşası BM'nin dayatmalarını reddetti
  Siyonist zorbalar Filistin meclis başkanını da tutukladı
  ABD işgal ordusu Bağdat'taki Sadr kentine saldırdı
  Lübnan yönetimi saldırgan İsrail'i savunan BM tasarısını reddetti
  Dünyada emperyalist-siyonist saldırganlığa karşı eylemlerden
  Almanya'da doktorların grevi yayılıyor
  Meksika'da milyonlar ayakta
  Batı, İsrail ve ortadoğu / Abu Şehmuz Demir
  Yedi aydından savaşa karşı ortak bildiri: İtham ediyoruz!
  Yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı gündemde
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Emperyalist-siyonist saldırganlık Türkiye'nin dört bir yanında lanetleniyor!

Ankara: “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”

9 Ağustos günü İsrail'in saldırılarını protesto etmek için Ankara Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Dev Sağlık-İş tarafından Numune Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Saat 12:30'da başlayan eyleme yaklaşık 100 emekçi katıldı. Hasta ve hasta yakınları da eyleme katılım gösterdi. Basın açıklamasıyla birlikte örgütlenen Filistin ve Lübnan Dayanışma Mektupları ve hastanenin bahçesinde açılan Filistin'de Sağlık Hizmetleri Fotoğraf Sergisi de katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Basın açıklamasında şunlar söylendi: “... Bugün Ortadoğu'daki İsrail ve Hizbullah, Arap-Yahudi, Arap-Kürt çatışmalarının temel nedeni halen uluslararası kapitalist emperyalist sistem tarafından belirlenmekte ve bölge halkının tarihsel-dinsel gerekçelere de dayandırılan anlaşmazlıkları bir çözümsüzlük girdabına hapsedilmektedir... Ortadoğu halklarının kardeşçe yaşayabilmelerinin ancak özgür ve eşit bir dünya tahayyülüyle mümkün olduğu ve bu tahayyüle zemin hazırlayacak gerekçelerin de yine bölge halklarının tarihinde mevcut olduğu bilinmelidir.”

Eylemde “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Katil İsrail Filistin'den defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

 

Bursa: “İncirlik Üssü kapatılsın!”

9 Ağustos günü AVP Tiyatrosu önünde biraraya gelen sendika, parti, dernek ve platform üyeleri, Bursa'nın İsrail'in Herzliya kentiyle kardeş şehir anlaşmasının iptali talebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdüler. Burada yapılan açıklamada kardeş şehir anlaşması ile İsrail'le yapılan ikili anlaşmaların iptal edilmesi, İncirlik Üssü'nün kapatılması talep edildi.

100 kişinin katıldığı eylem boyunca “Hepimiz Lübnanlı'yız, hepimiz Filistinli'yiz!”, “İncirlik Üssü kapatılsın!” sloganları atıldı. Belediye önünde yapılan açıklamanın ardından Orhangazi Parkı'ndaki kardeş şehir tabelalarının önüne gidilerek Herzliya-İsrail yazılı tabela siyah bantla kapatıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa

 

Adana: “Direnen Ortadoğu halkları kazanacak!”

Direnen Ortadoğu halklarının direnişini sahiplenmek amacıyla 8 Ağustos günü bir eylem gerçekleştirildi. Yurt Mahallesi Salı pazarı içinde yapılan eylem pazar esnafının ve halkın alkışlarıyla selamlandı.

Pazarın hareketlenmeye başladığı saatlerde “Direnen Ortadoğu halkları kazanacak! Emperyalizm yenilecek!” pankartı taşıyan kitle sloganlarla pazar içinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında sık sık “Kahrolsun İsrail siyonizmi, yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Katil ABD Oradoğu'dan defol!” sloganları atıldı. Pazar yerinin ortasına gelindiğinde ise Ortadoğu'da süren katliamı teşhir eden, halkların direnişine vurgu yapan açıklama okundu. Devrimci güçlerin bu katliamlar karşısında sessiz kalmayacağı ve direnen Ortadoğu halklarının da emperyalizmi tarihin çöplüğüne atmayı başaracağı vurgulandı.

Sloganlarla pazar yerinin çıkışına doğru yapılan yürüyüşle eylem sona erdi.

ÇHKM, HÖC, DHP, BDSP, İşçi Mücadelesi, Alınteri, Partizan tarafından düzenlenen eyleme yaklaşık 30 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

 

Kartal: “Katil İsrail Filistin'den/Lübnan'dan defol!”

Kartal'da biraraya gelen devrimci, ilerici kurumlar, sendikalar emperyalizmin ve siyonizmin kirli hesaplarına, işbirlikçi ve uşakların bu işgal ve katliama Türkiye'yi ortak etme çabasına karşı mücadele çağrısı yaptılar. Bir hafta boyunca Tuzla, Kartal, Maltepe'deki cadde ve sokaklara yapılan çağrı afişleri ve dağıtılan bildirilerle emekçi halkları eyleme çağırdılar.

Eylemin örgütleyicisi olan BDSP, DHP, Deri-İş Tuzla Şubesi, Emekli-Sen, HKM, HKP, İşçi Gazetesi, KSD, Partizan ve TİYA bileşenleri 7 Ağustos günü saat 18.00'de Kartal Merkez Postanesi önünde toplandılar.

Eylemde ortak imzalı “Emperyalizm-siyonizm yenilecek, direnen Ortadoğu halkları kazanacak!” yazılı pankart açıldı. Bileşenlerin bayrak ve flamalarıyla katıldığı kortejlerde Filistin bayrakları taşındı. Kitle Kartal Meydanı'na geldiğinde, alanda direniş fotoğraflarının yer aldığı pano açıldı. Basın açıklamasından önce ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizminin Filistin ve Lübnan halklarını haftalardır çocuk, genç, yaşlı demeden katlettiği ifade edildi. İlerici, devrimci güçlerin ise bu saldırıları protesto etmek amacıyla biraraya geldiği söylendi. Ardından basın metni okundu. Metinde emperyalist, siyonist katillerin Ortadoğu'ya yönelik kanlı hesapları teşhir edildi. 31 Temmuz günü Taksim eylemine yönelik saldırılara değinildi ve bu saldırıların sonuçsuz kalacağı vurgulandı.

Basın metninin ardından direniş kararlılığı simgeleyen şiirler okundu. Eylem boyunca “Katil İsrail Filistin'den/Lübnan'dan defol!”, “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın sosyalizm!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Yaklaşık yarım saat süren eyleme 200 kişi katıldı.

Eyleme Temel Haklar Derneği de destek verdi.

Kızıl Bayrak/Kartal

 

Sarıgazi'de Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemi

İsrail siyonizminin Ortadoğu halklarına yönelik katliamına bir tepki de Sarıgazi'den geldi. 6 Ağustos akşamı Demokrasi Caddesi üzerinde toplanan kitle en önde katledilenleri temsilen sembolik tabut taşıdı. “Emperyalist saldırganlığa son, direnen halklar kazanacak!/Sarıgazi Halkı” imzalı pankartın arkasında flamalarla yürüyüşe geçildi. Gür bir şekilde atılan sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından, Sarıgazi Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirildi. EMEP, ESP, SHP, Partizan, DHP, Kaldıraç ve Odak'ın imzalarının yer aldığı basın metninde İsrail siyonizminin katliamları lanetlendi, işbirlikçi AKP hükümeti ve MGK'nın bu zulme ortak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “İşbirlikçi AKP hükümeti ve MGK hem bölgedeki etkinliğini artırmak hem de ABD emperyalizminin gözüne girebilmek için halklarımızın emperyalist savaş ve işgal karşıtı tepkilerine rağmen bu yönelimi ile uşaklıkta sınır tanımadığını göstermektedir.

Bizler ilerici, devrimci-demokrat ve yurtseverler olarak ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin işgal ve katliamlarına karşı direnen halkların safında yer alacağımızı belirtiyoruz” denildi.

250 kişinin katıldığı eylemde “Kahrolsun İsrail siyonizmi!”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Halkımız saflara, hesap sormaya!”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek!” sloganları atıldı. Sarıgazi halkının eyleme ilgi gösterdiği gözlendi.

Kızıl Bayrak/Ümraniye

 

İzmir'de İsrail protestosu

5 Ağustos günü saat 18:00'de Konak Vapur İskelesi önünde insan zinciri oluşturularak emperyalist-siyonist vahşet protesto edildi. Zincir oluşturuldu ve katliam fotoğrafları taşındı. Bir süre sloganlarla devam eden eylem yapılan açıklamanın ardından tiyatro gösterimiyle devam etti. Arkasından imza standının olduğu Kemeraltı girişine doğru iki sıra halinde yüründü. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem boyunca “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Emperyalist ABD, siyonist İsrail Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir

 

Bursa'da İsrail siyonizmi protesto edildi

Bursa'da 5 Ağustos günü Setbaşı-Mahfel'de toplanan 100'ü aşkın kişi Orhangazi Parkı'na yürüyerek İsrail siyonizmini protesto etti.

Türk-İş, DİSK, KESK, İHD, ÇHD, Doğa Der, Küresel BAK, BATİS, İşçi Hakları Derneği, Partizan, ESP, EMEP, ÖDP, SDP, DTP ve DHP'nin katıldığı eylem okunan basın açıklamasından sonra sona erdi.

Eyleme eşcinsellerin oluşturduğu Gökkuşağı Derneği'nin de katılması üzerine Mazlum-Der ve Özgür-Der eylemden çekildiler.

Bursa/Kızıl Bayrak

 

Eskişehir'de İsrail protestosu

5 Ağustos günü Eskişehir'de ABD destekli İsrail saldırıları protesto edildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde “Katil ABD, kahrolsun İsrail!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!” sloganlarıyla şehir merkezindeki Kızılay İş Merkezi'nden Hamam Yolu'na yüründü. Basın açıklamasında emperyalistlerin ve uşaklarının insanlık dışı uygulamaları teşhir edildi. Eyleme DKÖ'ler, meslek örgütleri, sendikalar ve partiler katıldı.

 

Karabük'te İsrail karşıtı miting

4 Ağustos günü Karabük'te Emek Platformu bileşenleri tarafından “İsrail'in Ortadoğu katliamını kınama mitingi'' düzenlendi. Eylem Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'ne yapılan yürüyüşle başladı, konuşmalarla devam etti.

Emek Platformu Karabük Dönem Sözcüsü İsmail Kökçü, yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e ve Lübnan'a kadın ve çocuk gözetmeksizin yaptığı saldırıları kınadıklarını söyledi.

Mitingin emperyalistlere verilmiş en iyi yanıt olduğunu belirterek, ‘'Sesimizi İslam ülkeleri ve tüm dünya duymalıdır. Katliamların bir an önce son bulmasını istiyoruz'' dedi.

 

Adana: “Kahrolsun İsrail siyonizmi!”

2 Ağustos günü Adana'da yapılan eylemle emperyalist-siyonist güçler lanetlendi, Ortadoğu halklarının direnişi selamlandı. Saat 20.00'de Adana'nın en işlek yeri olan Çakmak Caddesi girişinde toplanan kitle buradan sloganlarla yürüyüşe geçti. Kitlenin önünde Amerika'yı ve işbirlikçilerini temsil eden Azrail kıyafeti giymiş bir arkadaşımız yürüdü. Arkadaşımızın yaptığı canlandırma yoğun ilgi gördü.

Yürüyüş boyunca “Direnen halklar kazanacak!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları sıklıkla atıldı. İnönü Parkı'na gelindiğinde Alınteri, BDSP, ÇHKM, DHP, HÖC, İşçi Mücadelesi ve Partizan adına bir basın açıklaması yapıldı.

Eylemde İsrail bayrağı yakıldı. Bayrak yakılırken kitle hep bir ağızdan “Kahrolsun İsrail siyonizmi!” sloganını gür bir şekilde haykırdı. Türkü ve marşlarla, halaylarla, sloganlarla eylem son buldu. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eyleme ilgi yoğundu. Yürüyüş sırasında çevreden eyleme katılanlar oldu.

Kızıl Bayrak/Adana

 

Adana'da nükleer karşıtı eylem

Adana'da 3 Ağustos günü Nükleer Karşıtı Platform, İnönü Parkı'nda bir eylem gerçekleştirdi. Eylemden sonra 6 Ağustos günü yapılacak olan nükleer karşıtı mitinge ve şenliğe çağrı bildirileri dağıtıldı. Üzerlerine ‘Nükleere hayır!' yazılı 20 kişilik bisikletli bir grup Adana çarşı merkezini turladı. Eylemde ‘Nükleere hayır!' sloganlar atıldı.

Eyleme 30 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

 

Bursa: “Haydut İsrail Ortadoğu'yu terket!”

İsrail'in Filistin ve Lübnan halklarına yönelik katliamlarını protesto etmek için 2 Ağustos günü Orhangazi Parkı'nda toplanan sendikalar, sol çevreler ve dernekler buradan H. İşcan Caddesi'ndeki AKP İl Başkanlığı'na yürüdüler, siyah çelenk bıraktılar. Eylemde yapılan açıklamada Türkiye-İsrail Parlemanto Dostluk Grubu'nun dağıtılması, hükümetin daha etkili bir tutum alması istendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde “Haydut İsrail Ortadoğu'yu terket!”, “Susma haykır, halklar kardeştir!” sloganları atıldı.

3 Ağustos günü ise meclise faks çekilerek, Türkiye-İsrail Parlamento Dostluk Grubu'nun dağıtılması talep edildi.

Kızıl Bayrak/Bursa

---------------------------------------------------------------------------------------

Topkapı işçilerinden İsrail protestosu...

“Direnen halklar kazanacak!”

İsrail'in Filistin ve Lübnan halklarını katletmesini lanetlemek ve direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışmak amacıyla Topkapı'dan işçiler 5 Ağustos günü Topkapı-Cevizlibağ'da bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Değişik sektörlerde çalışan Topkapı'dan işçiler, “Direnen halklar kazanacak!/Topkapı İşçileri” imzalı pankart açarak yürüyüşe geçtiler. Önden eylem yerinde yığınak yapan polis, işçilerin yürümesine engel olmaya çalıştı. İşçiler engelleme girişimini ıslık ve sloganlarla protesto ettiler, ardından basın açıklamasını gerçekleştirdiler. Basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Katil ABD emperyalizmi Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Ortadoğu halklarını katlediyor. İsrail siyonizminin saldırıları bu projenin bir parçasıdır. Filistin'den başlayan ve Lübnan'ı saran bu katliamlar tüm Ortadoğu halklarını hedeflemektedir. Türkiye'de bu savaşta ABD emperyalizmine uşaklığını doğrudan destekle göstermektedir... Kardeş halklara yönelik saldırganlıkta ve mazlum halkların katledilmesinde biz Topkapı İşçileri olarak ABD emperyalizmi ve siyonist İsrail hesabına kurşun sıkmayı kesinlikle reddediyoruz. Biz Topkapı İşçileri olarak bu kanlı savaşa ve Büyük Ortadoğu Projesi'ne destek veren tüm emperyalist-kapitalist güçlerin karşısında, direnen halkların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.”

Eylemde sık sık “ Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”, “ABD askeri olmayacağız!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

----------------------------------------------------------------------------------------

İstanbul İsrail Konsolosluğu önünde kefenli protesto...

“Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”

İsrail'in Lübnan ve Filistin'de pervasızca sürdürdüğü katliamları protesto etmek için 6 Ağustos günü İsrail Konsolosluğu önünde kefenli protesto eylemi gerçekleştirildi.

Alınteri, BDSP, Irakta İşgale Hayır Koordinasyonu, HKP, TÖP ve Divriği Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen eylem Levent Metrosu'ndan İsrail Konsolosluğu'na doğru yapılan yürüyüşle başladı. En önde kefen giyenlerin yeraldığı 400'ü aşkın kişi yürüyüş boyunca “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarını sıklıkla attı.

İsrail Konsolosluğu önüne gelinmesi ile birlikte 15 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Bu sırada Gündoğdu, Çavbella, Venseremos marşları coşkulu bir şekilde söylendi. Daha sonra Arap milliyetinden bir arkadaş Arapça Kızıl Ordu Marşı'nı seslendirdi ve Arapça Filistin'e destek sloganları attı.

Oturma eyleminin ardından basın açıklaması okundu. Açıklamada şunlar söylendi: “Emperyalistler bugün saldırabilir, katledebilirler ancak bizler biliyoruz ki; Irak halkının ve Filistin halkının şanlı mücadeleleri dünya halklarının umudu olmaya devam edecek, halkların baş düşmanı ABD ve AB emperyalizmiyle onların diğer işbirlikçileri, uşakları gibi İsrail bekçi köpeği de dünya halklarına yaptıkları katliamların, zulmün hesabını elbet verecektir. ‘Yeni bir Ortadoğu' yaratmayı başaramayacaklardır. Yeni Ortadoğuyu direniş yaratacaktır. Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacaktır.”

Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

Gebze Sendikalar Birliği Ortadoğu'daki katliamları lanetledi...

“ABD askeri olmayacağız!”

Gebze Sendikalar Birliği çeşitli parti ve kurumların da desteğiyle İsrail siyonizminin Lübnan saldırısını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

2 Ağustos günü saat 17.00'de Gebze Evlendirme Dairesi önünde toplanan kitle, sendika pankartlarıyla yürüyüşe geçti. Polis, basın açıklamasının toplanma noktasında yapılmadığı durumda suç duyurusunda bulunacağı uyarısı yapmasına rağmen yürüyüş gerçekleştirildi. En önde Petrol-İş Gebze Şubesi pankartının ardından Kristal-İş, Çelik-İş, DİSK/Genel-İş, DİSK/Birleşik Metal-İş, DİSK/Nakliyat-İş, Eğitim-Sen Gebze Şubesi pankartları sıralandı. Ardından ÖDP, EMEP, ESP ve Tümtis pankart ve flamalarıyla yürüyüşe destek verdi. Petrol-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Öncü A.Ş. işçileri de pankartların arkasında yerlerini aldılar. Cumhuriyet Meydanı'na sloganlarla yürüyen kitle sıklıkla “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP!”, “ABD askeri olmayacağız!” sloganları attı.

Yürüyüş boyunca ses aracından Ortadoğu halklarının direnişiyle dayanışma ve yürüyüşe destek verme çağrısı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'na gelindiğinde Gebze Sendikalar Birliği dönem sözcüsü Şerafettin Koç kitleyi Ortadoğu'da İsrail'in vahşice katlettiği insanlar için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Ardından basın metnini okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “... İsrail, Filistin ve Lübnan'dan derhal geri çekilmelidir! Dünyada savaş politikalarının mimarı, yalancı ABD yönetimi askerlerini Irak'tan geri çekmelidir. AKP hükümeti timsah göz yaşları dökmeye bir son vermeli ve Filistin ve Lübnan halkıyla gerçekten dayanışmak istiyorsa, İsrail'le her türden askeri ve siyasi işbirliğine son vermelidir! Türkiye oluşturulacak sözde barış gücüne kesinlikle asker vermemelidir. ABD'nin Irak, İsrail'in Filistin ve Lübnan işgali sona erdirilmelidir. ABD'nin askeri üsleri, en başta da İncirlik Üssü'nü kapatmalıdır. Türkiye-İsrail Parlamentoları arası dostluk grubu üyesi milletvekilleri bu dostluk grubundan istifa etmelidir.”

NATO üslerinin kapatılması talebi “İncirlik yıkılsın çocuk parkı yapılsın!” sloganıyla karşılandı. Yürüyüşe 500'ün üzerinde bir katılım gerçekleşti.

Kızıl Bayrak/Kartal

---------------------------------------------------------------------------------------

Ümraniye İşçi Platformu'nun Ortadoğu halkları ile dayanışma çağrısı...

“Bir gün Filistin için çalışıyoruz!”

Emperyalizmin desteğini arkasına alan İsrail'in Filistin ve Lübnan halklarına yönelik katliamlarına karşı bir ses de Ümraniye'den yükseldi.

Ümraniye İşçi Platformu 7 Ağustos günü saat 18:30'da İMES A Kapısı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Vardiya çıkışında biraraya gelen işçiler “Irak, Filistin, Lübnan… Direnen halklar kazanacak!” pankartı açtılar. Ortadoğu'da devam eden katliama karşı mücadele çağrısı yaptılar. “Katil İsrail Filistin'den/ Lübnan'dan defol!”, “Her yer Filistin, hepimiz Filistinli'yiz!”, “Direnen halklar kazanacak!” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Ortadoğu halkları emperyalizme karşı güçlü bir direniş sergiliyorlar. Ancak emperyalizme asıl yenilgiyi yaşatacak olan dünya işçi sınıfı ve emekçi halklarının uluslararası dayanışması ve mücadelesi olacaktır. Biz Türkiyeli işçi ve emekçilere de büyük görevler düşmektedir. Bugün biz Ümraniye İşçi Platformu olarak Ortadoğu'da direnen halkaların mücadelesini destekliyor ve kendi mücadelemiz olarak görüyoruz!”

Ayrıca açıklamada İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi'nin çağrısını yaptığı “Bir gün Filistin için çalışıyoruz!” kampanyasının Ümraniye İşçi Platformu tarafından da yürütüleceği ifade edildi. Vardiya çıkışındaki işçilere yönelik ajitasyon konuşmalarının yapıldığı basın açıklaması sloganlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak/Ümraniye

---------------------------------------------------------------------------------------

GOP BDSP emperyalist-siyonist saldırganlığı lanetledi...

“Irak, Lübnan, Filistin halkları kazanacak!”

9 Ağustos günü GOP BDSP ABD emperyalizmi ve siyonist İsrail'in Ortadoğu'daki katliamlarına karşı direnen halklarla dayanışmak için Karadeniz Mahallesi'nde meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 20:30'da Karadeniz Mahallesi'nde toplanan kitle BDSP flamaları ve meşaleleriyle sloganlar eşliğinde Mehmet Akif Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Mahalle halkı yürüşe yoğun ilgi gösterdi. Birçok emekçi yürüyüşe katıldı. Polis günün erken saatlerinden itibaren yürüyüşü önlemek için tacizde bulundu. Polisin tacizi yürüyüş saatinde daha da yoğunlaştı. Mehmet Akif Parkı'na gelindiğinde polis yoğun bir yığınak oluşturmuştu. Fakat kitlenin kararlılığı ve Karadeniz Mahallesi'nde oturan işçi ve emekçilerin yoğun ilgisi karşısında müdahale edemedi.

Parkta yapılan açıklamada emperyalist-siyonist güçlerin Ortadoğu'daki katliamları teşhir edildi, direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı yapıldı. 500'ün üzerinde emekçi açıklamayı ilgiyle dinledi. Korteje katılan birçok emekçi de bu tarz eylemlere destek olacaklarını ifade etti, bundan sonra iletişime geçmek istediklerini söyledi.

Yürüyüş boyunca “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Katil İsrail Filistin'den defol!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Her yer Filistin hepimiz Filistinli'yiz!”, “Irak, Lübnan, Filistin halkları kazanacak!” sloganları sıkça atıldı.

Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylem ve etkinliklerinin devam edeceği duyurusu ve Ortadoğu halklarının emperyalizme ve siyonizme karşı onurlu direnişine destek olma çağrısı ile eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak/GOP