24 Aralık 2005 Sayı: 2005/50 (50)
  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist saldırganlığa karşı
komşu halklarla dayanışmayı
yükseltelim!
  17 Aralık eyleminin gösterdikleri
  Çelebi’nin gerçek yüzü ortaya çıktı
  Asgari ücretteki 30 milyonluk artış bir
kavga çağrısıdır
TÜSİAD patronlarının arsızlığı
Sevda Aydın yalnız değildir!
  Katliamcı polisler ödüllendirildi; Uğur’u unutturamayacaklar!
  19 Aralık katliamını protesto eylemlerinden...
  Şemdinli eylemleri...
Katil devlet hesap verecek!
  Ümraniye İşçi Kurultayı’nda Kurultay
Hazırlık Komiteleri
adına sunulan tebliğ
  Ortadoğu’da gelişmeler ve sermaye
düzeninin büyüyen açmazları /Orta sayfa
  Orhan Pamuk sevdası ve emperyalist
dünyanın ikiyüzlülüğü
  Orhan Pamuk: Burjuva demokratların yeni misyoneri
  Hedef genişleten
NATO dünya halklarını tehdit ediyor
  Hong Kong; Emekçiler emperyalist-kapitalist yağmaya karşı ayakta!
  Filistin halkı iradesini
emperyalist/siyonist zorbalara teslim
etmiyor
  Alman burjuvazisi polis devletine yönelik
adımlara hız veriyor
  “Emek” Partisi nereye?
  19 Aralık katliamı ve direnişi
  Ekim Gençliği’nden
  Basından...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ankara’da Şemdinli eylemleri…

Katil devlet hesap verecek!

14 Aralık günü Şemdinli’deki olayları protesto etmek, işçi ve emekçileri 17 Aralık eylemine çağırmak için bir basın açıklaması düzenlendi. Kitle Sakarya Caddesi’nde toplandı. Buradan Yüksel Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş sırasında sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Kahrolsun MİT, CİA, kontrgerilla, yaşasın mücadelemiz!”, “Şemdinli halkı yalnız değildir!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması okundu. Açıklamada devletin katliamcı kimliği teşhir edildi.

Eylemi Alınteri, Ankara Gençlik Derneği, BDSP, DHP, ESP, Kaldıraç, Partizan, Temel Haklar Federasyonu, Tüm İlerici Gençlik Derneği örgütledi. Eyleme yaklaşık 250 kişi katıldı.

21 Aralık günü rutin olan Şemdinli eylemi yapıldı. Eylem yine Sakarya Caddesi’nden Yüksel’e doğru yürüyüşle başladı. Yürüyüş sırasında, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Kahrolsun MİT, CİA, kontrgerilla, yaşasın mücadelemiz!”, “Şemdinli halkı yalnız değildir!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Yaşasın 19 Aralık direnişimiz!”, “19 Aralık katliamının hesabını soracağız!” sloganları atıldı. Yüksel Caddesi’ne gelindiğinde ortak basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında; 12 Aralık günü polis tarafından kaçırılıp tecavüz işkencesine maruz kalan Sevda Aydın ile 14 Aralık günü  Ülkede Özgür Gündem gazetesinin basılması olayları işlendi. 19 Aralık katliamı da bir kez daha lanetlendi. Eylem basın metninin okunmasından sonra bitirildi.

Eylemi yine Alınteri, Ankara Gençlik Derneği, BDSP, DHP, ESP, Kaldıraç, Partizan, Temel Haklar Federasyonu, Tüm İlerici Gençlik Derneği örgütledi. Bu ikinci eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

-----------------------------------------------------------------------------------------

Antakya’da Şemdinli ve faşist saldırılar protesto edildi...

“Faşizme karşı omuz omuza!”

15 Aralık günü BDSP, Temel Haklar ve Özgürlükler Dernekleri Federasyonu, Mücadele Birliği ve Partizan tarafından Armutlu Mahallesi’nde, Şemdinli’deki gelişmeleri ve son dönemde Antakya’da devrimcilere yönelik saldırı girişimlerini protesto etmek amacıyla meşaleli bir eylem gerçekleştirildi.

Kitle Uğur Mumcu Bulvarı’nda toplandı. Ardından yürüyüşe geçildi. Gündüz Caddesi boyunca ellerinde meşaleler, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen kitle Armutlu Camii önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “...Şemdinli’de patlayan bombalar, her tarafta sıkılan kurşunlar bir kez daha gösterdi ki faşist devlet katliamcı geleneğini sürdürüyor. Devlet olayı münferitmiş gibi göstermeye devam etse de bu olay bütünüyle örgütlüdür ve devlet tarafından örgütlenmiştir. Geçtiğimiz hafta aynı konu ile ilgili yaptığımız meşaleli eyleme polis destekli faşistler tarafından saldırı gerçekleştirildi. 13 Aralık’ta ise SGD’nin açtığı F tipi cezaevleri ile ilgili karikatür sergisi ve imza standına polis destekli ağzı salyalı faşistler tartafından saldırı düzenlendi. Teröre karşı mücadele demagojileri ile sınırlı hak ve özgürlüklerin de budanmaya, yeni TMY ile her hak isteminin boğulmaya çalışıldığı bir dönemde devlet kimin terörist olduğunu göstermiştir...”

Yürüyüş ve açıklamada sık sık “Baskılar, provokasyonlar bizi yıldıramaz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Şemdinli halkı yalnız değildir!”, “MİT, JİTEM, kontrgerilla dağıtılsın!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Antakya

-------------------------------------------------------------------------------------------

Mersin’de Şemdinli protestosu

Şemdinli olaylarını protesto etmek amacıyla biraraya gelen devrimci gruplar (BDSP, Temel Haklar Federasyonu, Partizan, ESP ve TÖP) 22 Aralık günü Demirtaş Mahallesi’nde toplandı. Eylemciler sloganlarla mahalle girişinden başlayarak mahallenin içine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sonrasında basın metni okundu. Açıklamada  9 Kasım’da devletin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiği ifade edildi. Susurluk olayı Şemdinlli’de yaşananlar, Hakkari ve en son Mersin’deki olaylar kınandı. Baskı ve sindirme politikalarıyla özelde Kürt halkının teslim alınamayacağı ifade edildi. Şemdilli’de olduğu gibi her yerde hesap sormanın meşru hak olduğu vurgulandı. Mücadelenin süreceği belirtildi.

BDSP/Mersin

------------------------------------------------------------------------------------------

Mamak’ta ‘Şemdinli’de yakalanan katliamcı devlet’ şiarıyla oluşturulan birliğin faaliyetlerinden...

“MİT, JİTEM, kontr-gerilla, bu abluka dağıtılacak!”

Mamak’ta Mamak BDSP, İdilcan Kültür Merkezi, Mamak ESP, PSAKD Mamak Şube, SDP Mamak İlçe Örgütü, Mamak Halkevleri tarafından Şemdinli’de gelişen olayların ardından Kasım’ın 3. haftasında bir birliktelik oluşturuldu. Amaç devletin bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya serilen katliamcı kimliğine karşı Mamak’ta yaşayan işçi ve emekçileri içine alan güçlü bir muhalefet yükseltmekti. Bunun için de Şemdinli gündemi üzerinden sermaye iktidarının katliamcı karakterini işleyen ve sürekliliği olan bir eylem programı oluşturuldu. Tuzluçayır’da iki, Şirintepe’de bir meşaleli yürüyüş ve Tuzluçayır’da halkların kardeşliği etkinliği yapılması kararlaştırıldı. 4 Aralık-11 Aralık tarihleri arasındaki eylem ve etkinlik programını da içeren yaklaşık 4 bin bildiri dağıtıldı.

4 Aralık Pazar günü Tuzluçayır’da 120 kişilik katılımın olduğu bir meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. 8 Aralık Perşembe günü Şirintepe mahallesinde yapılan meşaleli yürüyüşe ise 100 kişilik bir katılım oldu. 11 Aralık Pazar günü ‘Katliamlara ve provokasyona ve infazlara karşı halkların kardeşliği’ etkinliği Tuzluçayır’da gerçekleştirildi. Etkinlik programında Mamak İşçi Kültür Evleri Şiir topluluğu, İdilcan kültür Merkezi Müzik Topluluğu, PSAKD Mamak Şube Semah topluluğu ve  ‘Geçemeyeceksiniz’ belgeseli yeraldı. Etkinliğe 70 kişilik bir katılım oldu. Aynı gün Tuzluçayır’da 80 kişilik bir katılımın olduğu meşaleli yürüyüş yapıldı.

 * “Şemdinli’de yakalanan katliamcı devlettir, katliamcılardan hesap soralım!” şiarlı pankart eylemde ortak pankart olarak meşaleli yürüyüşlerin tümünde kullanıldı.

* Meşaleli yürüyüşlerin tümünde hazırlanan ortak bildiri metni okundu.

* Eylemlerde “Şemdinli halkı yalnız değildir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Katil devlet hesap verecek”, “MİT, JİTEM, KONTR-GERİLLA, bu abluka dağıtılacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bıjı Bratiye gelan”, “Susurluktan Şemdinli’ye kontr-gerilla halka hesap verecek” sloganları atıldı.

 * Bildiri dağıtımları, Şirintepe ve Tuzluçayır yol ağzında katliamcı sermaye devletini teşhir eden ajitasyonlar eşliğinde yapıldı.

* Eylemler çoğunlukla ilgi ile karşılanmış olsa da bölgede yaşayan işçi-emekçi kitlelerin katılımı sınırlı oldu.

* Şemdinli gündemine ortak müdahalenin geç kalınmış olması, eylemliklerin ve etkinliğin ön hazırlık çalışmasını ve katılımı olumsuz etkiledi. Ön hazırlık istenilen düzeyde yapılmamış ve sınırlı kalmıştır.

*Ancak tüm eksikliklere rağmen Mamak’ta anlamlı bir eylemlilik sürecinden bahsedebilmek mümkündür. Mamak BDSP olarak sermaye düzeninin işçi sınıfına, emekçilere ve ezilenlere dönük tüm saldırılarına karşı gerek bağımsız çalışmada ve gerekse birlikteliklerde sürdürdüğümüz ısrarlı ve soluklu faaliyetimiz önümüzdeki süreçte daha da güçlenerek sürecektir.

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Mamak BDSP/Ankara