12 Haziran'04
Sayı: 2004/23 (15)


  Kızıl Bayrak'tan
  Ya ABD askeri olunacak ya da sosyalizmin neferi!
  İMF ile kölece ilişkiler sürüyor...
  Sermaye düzeni tepeden tırnağa bir mayfa düzenidir!.
  BM şemsiyesi de işgalcileri rahatlatmaya yetmeyecek!
  İncirlik bölge halklarına yönelik bir saldırı üssü olarak kullanılacak!
  İtalya ve Fransa’da onbinler katil Bush’u protestolarla karşıladı!
  NATO karşıtı faaliyetlerden..
  NATO karşıtı faaliyetlerden...
  NATO karşıtı faaliyetlerden...
  Büyük Ortadoğu Projesi ve Kürdistan sorunu
  İnsert’ten atılan bir işçinin kaleminden İnsert deneyimi...
  Özelleştirme saldırısını işçilerin birleşik-militan mücadelesi püskürtebilir
  DİSK 12. Genel Kurulu’ndan notlar
  DİSK Genel Kurulu’nda delege konuşmalarından...
  DİSK Genel Kurulu’nda delegelerle konuştuk...
  İsrail meclisi Filistin topraklarını gaspetme tasarısını onayladı.
  Arjantin: İşçilerin eylemleri ve hükümetin çıkmazı
  Kızıl Bayrak 10 yaşında!
  Genç komünistlerle nice 10 yıllara!
  “Kızıl Bayrak, güneşin önündeki bulutları dağıtan rüzgardır”
  Kızıl Bayrak karanlıkları yırtan aydınlık oldu
  Casstleblair işçisi mücadelesine ve toplusözleşmesine sahip çıkmalıdır!.
  Devrimci değerlerden elinizi çekin!
  TÜPRAŞ yargıya rağmen satılır mı?
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Mamak’ta NATO Karşıtı Birlik Kuruldu....

NATO’ya geçit vermeyeceğiz!

Mamak’ta faaliyet yürüten güçler olarak yaptığımız bir basın açıklamasıyla Mamak NATO Karşıtı Birlik’in kurulduğunu kamuoyuna duyurduk. Varolan merkezi platformlar dışında yerelde birlikteliğin önemi ve anlamı açısından BDSP, ESP, İdil Can Kültür Merkezi ve YDG’nin yaptığı çağrıya Kurtuluş Sosyalist Dergi, EKB, Kaldıraç dergisi, SDP, PSAKD Mamak Şubesi, Anadolu Kültür Derneği, Emekli-Sen, EMEP’in de yanıt vermesiyle birliktelik daha da genişledi. İlki 5 Haziran’da yaptığımız basın açıklaması olmak üzere bir eylem takvimi çıkarıldı. Ayrıca semtimiz açısından önemli olan ve zamanında bölgemizde kurulmuş bir NATO üssünden adını alan NATO Yolu’nun adının değiştirilmesi için bir imza kampanyası başlatıldı.

Basın açıklaması eylemi Tuzluçayır Mahallesi muhtarlığının önünde oluşturulan kortej ve yürüyüşle başladı. Buradan başlayarak Tuzluçayır göbeğe kadar süren yürüyüşte önde ‘Savaş ve terör örgütü NATO’ya geçit vermeyeceğiz!/Mamak NATO Karşıtı Birlik” imzalı pankart taşındı. Her örgütlülük kendi döviz ve flamalarıyla pankartın arkasında yer aldı. Kortejde herkesin kendini ifade etmesi eyleme ayrı bir görsellik yarattı. Biz de Mamak BDSP olarak bayraklarımız ve dövizlerimizle eyleme katılım sağladık. Yürüyüş boyunca sık sık ‘NATO yolu değil kardeşlik yolu!’, ‘ Yaşasın işçileri birliği hakların kardeşliği!’, ‘NATO’ya geçit vermeyeceğiz!’, ‘Yaşasın devrim ve sosyalizm!’, ‘Irak’tan, Afganistan’dan, Kürdistan’dan, olu’dan defol!’, ‘NATO’dan çıkılsın üsler kapatılsın!’ sloganları atıldı.

Tuzluçayır göbeğe gelindiğinde bir çember oluşturuldu ve basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 80 kişinin katılım sağladığı basın açıklaması sonrası kitle aynı istikamet doğrultusunda pankart, döviz ve sloganlarla yürüyüşe geçti. Muhtarlığın önüne gelindiğinde eylem sonlandırıldı. Eylem boyunca kitlenin çoşkusu ve morali oldukça iyiydi.

Mamak NATO Karşıtı Birlik Mutlu Mahallesi’nde bulunulan semt pazarında bildiri dağıttı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca megafonla sesli propaganda yaparak ve imza toplayarak bildiri dağıtımı yaptık. Ayrıca açtığımız dövizlerle birlikte görsel olarak da etkileyici bir faaliyet oldu. Bunun üzerine pazarda bulunan zabıtalar ve polis müdahale etmeye kalkıştı. Yalnızca esnaf ve halkın rahatsız olduğu bize söylendi fakat durum hiç de öyle değildi. Zabıtanın müdahalesinde bize sahip çıkan emekçiler oldu. Kısa süren bir tartışmanın ardından faaliyetimize devam ettik ve dağıtım sonrası pazar boyunca sloganlarımızla yürüdük.

Birlik olarak bölgede NATO karşıtı bir muhalefet yaratmak hedefi üzerinden belirlenenler arasında park etkinlikleri, 26 Haziran Ankara mitingi öncesi NATO Yolu yürüyüşü, pazar yeri ajitasyon konuşmaları ve bildiri dağıtımı var. Ayrıca Birlik bastırdığı 20 bin bildiriyi bölgede dağıtmayı planlıyor. Biz de içinde bulunduğumuz bu süreçte güçlü bir hareket yaratacak tüm güç ve olanakları değerlendiriyoruz. Ve sürecin aktif bir bileşeni olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Mamak BDSP



G-8 zirvesi protesto edildi

NATO Karşıtı Gençlik Platformu olarak 8 Haziran günü G-8 zirvesini protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Emperyalistlerin kirli planlar hazırladığı zirveye karşı saat 17:30’da Adalar Migros önünde toplandık ve basın açıklamamızı gerçekleştirmek üzere esnaf sarayının önüne doğru yürüyüşe geçtik. Oluşturmuş olduğumuz tiyatro grubu Klu klux klan kıyafetlerinde ve üzerlerindeki 8 devletin adıyla yürüyüşe katıldı.

Basın açıklamasını gerçekleştirmeden önce kısa bir tiyatro gösterisi yapıldı. Gösteri oldukça ilgi çekti. Çevredeki insanlar eylemi ilgiliyle izlediler. Sınav haftası olması nedeniyle eyleme 50 kişi katıldı. Eylem boyunca emperyalizm ve NATO karşıtı sloganlar sıklıkla atıldı. Daha sonra Ziya İşhanı’nın önüne yüründü ve eylem burada sona erdirildi. Eyleme Demokrasi Platformu’ndan da destek amacıyla katılanlar oldu.

Ekim Gençliği /Eskişehir


Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi’nin çalışmalarından...

NATO’ya karşı işçi-emekçi barikatını yükseltelim!

Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi 9 Haziran günü saat 19:00’da Tuzluçayır’da bir basın açıklaması ile kuruluşunu açıkladı. Göbeğe yakın bir yerden üç işçi figürlü ‘Emperyalist saldırganlığa, siyonist işgale, İMF programlarına hayır!’ şiarının yazılı olduğu pankartla kısa bir yürüyüş yaptık. Eylemde “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” , “NATO’ya geçit vermeyeceğiz!”, “NATO’ya karşı DENİZ olunmalı!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı. Eyleme mahalledeki kurumlardan emekçiler de destek verdi.

Açıklamanın ardından, “NATO’ya geçit yok!” şiarlı önlüklerimiz, işkence fotoğrafları ve sloganlarımızla mahallenin içlerine kadar yürüdük. İnisiyatifin çalışmasının başlangıcı açısından anlamlı bir eylem oldu.

Her yerde NATO karşıtı eylem birlikleri oluşturuluyor. Biz de işçi-emekçi kitlelerin kendilerini ifade edecekleri geniş örgütlenme biçimlerine olan ihtiyacı Mamak’ta karşılamayı hedefliyoruz. Amacımız siyasal gelişmeleri dışarıdan izleyen kitleleri sürecin aktif bileşeni yapmak. Bildiri, bülten, anket , afiş vb. propaganda araçlarını kullanmanın yanısıra park ve salon etkinlikleri yaparak NATO karşıtı süreci örmeyi, bölgede ve ilde planlanan eylemlere dönük güçlü ön hazırlık çalışması yürütmeyi hedefliyoruz.

Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi’nin eylem takvimi:

Basın Açıklaması: 13 Haziran Pazar, Saat:15.00, Yer: Yüksel Caddesi
20 Haziran Pazar: NATO’ya, işkencecilere, barbarlara, katillere karşı etkinliğimizde buluşalım! Yer: Mamak İşçi Kültür Evi, Tıp Fakültesi Cad., 255-b, Tuzluçayır Mamak, Saat: 18:00

Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi
İnisiyatifi çalışanları


Kuruçeşme’de NATO karşıtı meşaleli eylem

İzmir NATO ve Bush Karşıtı Birlik 3 Haziran’da Buca Kuruçeşme semtinde meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kahveler durağında toplanan kitle saat 21:00’de yürüyüşe geçti. Semt sakinlerinin ilgi gösterdiği eylemde kitle sokak ve caddelerden geçerek Buca-Koop’taki meydana geldi. Yürüyüş sırasında “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İstanbul NATO’ya mezar olacak!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı. Coşkulu geçen eyleme 200 kişi katıldı. BDSP, ESP, SDP, Alınteri, YDG, Mücadele Birliği, Emek Gençliği, DHP, Partizan eyleme bayrak ve flamaları ile katıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir