12 Haziran'04
Sayı: 2004/23 (15)


  Kızıl Bayrak'tan
  Ya ABD askeri olunacak ya da sosyalizmin neferi!
  İMF ile kölece ilişkiler sürüyor...
  Sermaye düzeni tepeden tırnağa bir mayfa düzenidir!.
  BM şemsiyesi de işgalcileri rahatlatmaya yetmeyecek!
  İncirlik bölge halklarına yönelik bir saldırı üssü olarak kullanılacak!
  İtalya ve Fransa’da onbinler katil Bush’u protestolarla karşıladı!
  NATO karşıtı faaliyetlerden..
  NATO karşıtı faaliyetlerden...
  NATO karşıtı faaliyetlerden...
  Büyük Ortadoğu Projesi ve Kürdistan sorunu
  İnsert’ten atılan bir işçinin kaleminden İnsert deneyimi...
  Özelleştirme saldırısını işçilerin birleşik-militan mücadelesi püskürtebilir
  DİSK 12. Genel Kurulu’ndan notlar
  DİSK Genel Kurulu’nda delege konuşmalarından...
  DİSK Genel Kurulu’nda delegelerle konuştuk...
  İsrail meclisi Filistin topraklarını gaspetme tasarısını onayladı.
  Arjantin: İşçilerin eylemleri ve hükümetin çıkmazı
  Kızıl Bayrak 10 yaşında!
  Genç komünistlerle nice 10 yıllara!
  “Kızıl Bayrak, güneşin önündeki bulutları dağıtan rüzgardır”
  Kızıl Bayrak karanlıkları yırtan aydınlık oldu
  Casstleblair işçisi mücadelesine ve toplusözleşmesine sahip çıkmalıdır!.
  Devrimci değerlerden elinizi çekin!
  TÜPRAŞ yargıya rağmen satılır mı?
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Sarıgazi’de NATO ve İşgal Karşıtı Birlik kuruldu...

Tüm baskı ve saldırılara karşın
çalışmalarımız sürecek!

Sarıgazi’de kısa bir süre önce Sarıgazi NATO ve İşgal Karşıtı Birlik kuruldu. Bir araya gelen devrimci güçler, ilerici devrimci kurumlara, kitle örgütü ve partilere NATO karşıtı bir platform oluşturulması çağrısıyla gittiler. Sarıgazi’deki ilerici çevrelerin gündemine NATO’nun yeterince oturmaması ve çalışmanın yetersizliğinden dolayı platform devrimci güçlerin çeperini çok aşamadı. Buna rağmen tüm bu çaba ve girişimlerin sonrasında Sarıgazi NATO ve İşgal Karşıtı Birlik kuruldu.

Birlik ilk olarak Sarıgazi halkına seslenen bir bildiri kaleme aldı. Bu bildiride NATO’nun kuruluş amacı ve zirvede dünya halklarına karşı alınacak saldırı planları anlatıldı ve şu çağrı yapıldı:

“Biz Sarıgazililer olarak da, NATO’ya karşı bölgemizde harekete geçmeliyiz. İşçisi, emekçisi, işsizi, esnafı, öğrencisi… bütün Sarıgazililer güçlerini birleştirmeli, bulunduğumuz her alanda insanlara NATO’yu anlatmalı, toplantılar düzenlemeli, işyerlerinde NATO Zirvesi’ni gündeme taşımalı, 28-29 Haziran tarihlerinde grevlere gitmeli… Kısacası tepkisini örgütlemeli. Sarıgazi’de kurulan NATO ve İşgal Karşıtı Birlik’e omuz vererek bu zirvede ‘misafirperverliğini’ göstermeli. Bu doğrultuda Sarıgazili tüm ezilen, sömürülen, devrimci kurum ve kişileri Sarıgazi NATO ve İşgal Karşıtı Birlik’e güçleriyle omuz vermeye çağırıyoruz.”

Birkaç gündür yapılan yaygın ve kitlesel dağıtımlar ilgiyle karşılandı. Tek tek kapılar çalınarak NATO Zirvesi’ne karşı mücadele çağrısı yapıldı. Bu çalışmalarımız devletin saldırıları ile karşılaştı. İlk gün bir arkadaşımız jandarma tarafından gözaltına alındı. İkinci gün biri okurumuz olmak üzere 4 arkadaşımız pazar dağıtımında gözaltına alındı ve bir gece Yenidoğan Jandarma Karakolu’nda tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Tüm baskı ve saldırılara karşın Sarıgazi NATO ve İşgal Karşıtı Birlik’in çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam edecektir. 10 bini aşkın bildiri Sarıgazi’nin tüm mahallelerinde emekçilerle buluşacaktır.

Birlik 12 Haziran günü bir etkinlik gerçekleştirecek. Av. İnayet Aksu’nun panelist olarak katılacağı ve Grup Toprak’ın dinleti sunacağı etkinlik Sarıgazi Ayışığı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Bu kitle etkinliğinden sonra 28-29 Haziran’da gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne kadar Birlik’in eylem ve etkinlikleri çeşitli şekillerde sürecek.



Gaziosman Paşa NATO ve
Bush Karşıtı Platform kuruldu

GOP’ta yapılan üçüncü toplantının ardından kurulan yerel platform çalışmalarını hızlandırdı. 5 Haziran günü yapılan toplantıda alınan kararlara titizlikle uyuldu. 7 Haziran günü GOP Belediye Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile platformun kuruluşu kamuoyuna ilan edildi. Basın açıklaması sırasında “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “NATO’dan çıkılsın üsler kapatılsın!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!” gibi sloganlar sıklıkla atıldı.

Platformda alınan karar gereği her kurum bir gün görev alarak standı açık tutacak. Cumartesi günü stand GOP NATO ve İşgal Karşıtı İşçi ve Emekçi Platformu tarafından açılacak. Ayrıca saat 16.00’da NİKİEP’in hazırladığı müzik dinletisi işçi ve emekçilere sunulacak. Stand önü etkinliğe NATO ve Bush Karşıtı Birlik de katılacak. Haziran ayının üçüncü haftasında ise Eğitim Sen 4 No’lu Şube’de “Savaş tüccarlarını İstanbul’da istemiyoruz!” konulu bir panel yapılacak.

GOP NATO ve Bush Karşıtı Yerel Platformu, BDSP, NATO ve İşgal Karşıtı İşçi ve Emekçi Platformu, SDP, EMEP, GOP Kadın Derneği, ESP, ÖMP, DHP, Eğitim Sen 4 No’lu Şube’den oluşmaktadır. Platform standın son günü olan 14 Haziran günü meşaleli bir yürüyüş yapılmasını kararlaştırdı. Fakat BAK ve TKP ile görüşülmesi nedeniyle pratik planlamayla ilgili işler haftaya yapılacak işçi toplantısına ertelendi. BDSP çalışanları olarak her iki platformun çalışmasına aktif bir tarzda katılıyoruz. İşçi ve emekçilerin NATO’ya karşı tepkisini örgütlemeye devam edeceğiz.

Standlarda imza toplamaya devam eden GOP NATO ve Bush Karşıtı Platform bir dizi eylem kararı almış bulunuyor.

Stand açılmasının son günü olan 14 Haziran günü saat 20.00’de masa açılan alandan GOP Meydanı’na meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirilecek. GOP Meydanı’nda basın açıklaması ile bitirilecek olan meşaleli yürüyüş aynı zamanda NATO’nun karanlığına karşı “Bir mum da sen yak!” kampanyasının ilk adımı olacak.

15 Haziran günü NATO’nun karanlığına karşı “Bir mum da sen yak!” etkinliği GOP Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Yapılacak eylemde müzik dinletisi de sunulacak.

17 Haziran günü NATO’nun karanlığına karşı “Bir mum da sen yak!” etkinliği içinde Eğitim-Sen’li öğretmenler “Dersimiz NATO” konulu bir etkinlik gerçekleştirecekler. Etkinliğin sonunda NATO’nun karnesi açıklanacak.

18 Haziran Cuma günü mumlu eylemler devam edecek. Cuma günü BDSP çalışanları etkinlik sırasında şiir dinletisi sunacaklar.

19 Haziran günü ise “NATO ve savaş tüccarlarına karşı GOP mitingi” gerçekleştirilecek. GOP NATO ve Savaş Karşıtı Platform tarafından belirlenen ve BDSP, ESP, SDP, EMEP, ÖDP, TKP, Eğitim-Sen’den birer kişiden oluşan tertip komitesi Pazartesi günü başvuru yapacak.

14 Haziran günü başlayacak eylem ve etkinlikler mitingin ön çalışması olarak planlandı. Miting için afiş ve el ilanı hazırlanacak. GOP yerelinde oluşan bu eylem birliğinin ve miting kararının anlamlı olduğunu düşünüyoruz.

GOP BDSP


NATO karşıtı eylemliklerden...

Antakya’da NATO karşıtı eylem...

5 Haziran günü Hatay NATO ve Kirli Savaş Karşıtı Platform, Sümerler Mahallesi’nde semt pazarında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ABD’nin Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’deki katliamlarına, işkence ve tecavüzlerine yeni suç ortaklarıyla devam etmek istediği vurgulandı.

Açıklamaya yaklaşık 35 kişi katıldı. Sık sık “NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın!”, “Katil ABD Irak’tan, Afganistan’dan, Filistin’den, ülkemizden, Ortadoğu’dan defol!”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!” sloganları atıldı. Eylem sonrası kolluk güçlerinin basın metnini okuyan arkadaşı gözaltına almaya kalkışması sonucu kısa süreli bir arbede yaşandı. Saldırı püskürtüldü. (Kızıl Bayrak/Antakya)

“İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”

Kayseri’de oluşturulan NATO ve Bush Karşıtı Platform eylem ve etkinliklerine başladı. 4 Haziran günü Hunat Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına 60 kişi katıldı. Açıklamayı KESK dönem sözcüsü yaptı. Eylemde “Katil Bush defol!”, “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Kayseri)

YTÜ’de NATO karşıtı eylem...

9 Haziran günü Yıldız Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde YTÜ NATO Karşıtları tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Sınav haftası olmasına rağmen 25 kişinin katıldığı eylemde “Bizim Denizler’de NATO gemisi yüzmez!/YTÜ NATO Karşıtları” pankartı açıldı. Üniversite içerisinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından okunan açıklamada, NATO ve ABD’nin kanlı kimliği ile birlikte NATO Zirvesi’ne hazırlık adı altında sürdürülen baskı ve operasyonlar teşhir edildi. “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı.

Ekim Gençliği/YTÜ