29 Mayıs'04
Sayı: 2004/21 (13)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltelim!
  Barbarların NATO Zirvesi için İstanbul'da fiili sıkıyönetim...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO dağıtılsın!
  DİSK 12. Genel Kurulu'na doğru...
  DİSK Genel Kurulu öncesi sendika yöneticileriyle konuştuk...
  Sermaye işbirlikçisi sendika ağaları yeni saldırılar için mesaide!
  Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda işsizliğe çare buldu!
  Gericilerin Çağlayan mitingi ve EMEP
  Yaz dönemi çalışmasının çok yönlü gündemleri
  Ekim'in Mayıs 2004 tarihli 236. sayısı çıktı...
  Devlet-mafya-futbol üçgeni...
  Ebu Garib'ten Ulucanlar'a...
  "Pişmanlık yasası" yeni hazırlanan TCK ile süresiz hale getiriliyor...
  Siyonist cellatlar Filistin'de etnik temizlik yapıyor
  Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Irak'taki işkence vahşeti bakanlık onaylı!
  Arap Birliği Zirvesi...
  Uluslararası hareket...
  EMEP'ten düzenle barışmanın yeni adımları...
  Edirne şenliğinde polis terörü...
  YÜT 8. Geleneksel Bahar Şenlikleri...
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
GOP ve Alibeyköy’de
NATO karşıtı çalışmalar

NATO karşıtı merkezi kampanyamızın başlamasıyla beraber bölge olarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Gazetede çıkan yazılarımızı dikkatle inceleyip tartıştıktan sonra kampanya sürecini planlamaya koyulduk. Hedef olarak önümüze iki ayrı yerde platform çalışması koyduk.

Alibeyköy’de diğer devrimci güçlerin de bulunması nedeniyle biraraya gelme çağrısı yaptık. Yaptığımız toplantıda ortak bir takvim çıkarılması konusunda fikir birliğine vardık. NATO ve Bush Karşıtı Birlik’in en önemli eksikliğinin yerel ayaklarının boşta bırakılması olduğunu vurguladık. Gerek Birlik’in çıkarmış olduğu merkezi materyallerin ortak kullanımı gerekse bölgeye özgü bir bildiri kaleme alma noktasında karar aldık. Yöre derneklerine ve ilerici güçlere ulaştırmak için bir davetiye metni kaleme aldık. Toplantıya katılan kurum, dernek ve devrimci güçlerle eylemli bir hatta ilerme kararı aldık.

Yaptığımız çalışmalar bir sonuç verdi. Alibeyköy NATO ve Bush Karşıtı Birlik girişimi başlatıldı. Biraraya gelen platform bileşenleri yapılan değerlendirme toplantısının ardından pratik işleri planladılar. Yapılan planlamalar ise şöyle; 1 Haziran günü bir kitle toplantısı yapılacak. Yapılan stand başvurusu çerçevesinde Alibeyköy merkezde açılacak standın görev dağılımı yapılacak. Hafta sonu Birliğin merkezi afişleri ortak bir şekilde yapılacak. Yine çıkacak olan merkezi materyaller pazar konuşmaları kahve konuşmaları ve semt dağıtımları yapılarak kullanılacak. Yöre dernekleri ve ilerici kurumlara verilmek üzere bir davetiye hazırlanacak. 1 Haziran gününden itibaren ise eylemli bir hatta çalışmalar sürdürülecek.

GOP bölgesinde ise geçen hafta sonu bir toplantı yaptık. Toplantıda kendi güçlerimize dayanan bir platform kurmayı hedefledik. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı toplantıya değişik işkollarından işçilerin yanısıra liseliler ve üniversiteliler de katıldı. Yapılan etkinlik açılış konuşmasıyla başladı. Bir yoldaşımız NATO’nun oluşum süreci ve misyonunu anlatan bir konuşma yaptı. Ardından toplantıya katılanlar tek tek söz aldı ve fikirlerini belirttiler. Geçtiğimiz dönem oluşturulan Emperyalist Savaş Karşıtı İşçi Platformu deneyiminin de anlatıldığı toplantı oldukça verimli geçti.

İşçiler haftalık düzenli toplantı yapma ve gelecek toplantıya işyerlerinden kısa yazılarla gelmeyi planlayarak bir bülten çıkarma kararı aldılar. Platformun isminin belirlenmesi ise bir sonraki daha geniş katılımlı toplantıya bırakıldı. Toplantı genç işçiler üzerinde olumlu bir etki yarattı.

GOP NATO ve Bush Karşıtı Birlik’in yerel ayağını örgütlemek için ise bu hafta toplanılacak. Biraraya gelen kurumlar, çağrı yapılacak kurum, siyasi parti ve derneklerin listesini çıkarıp toplantı gününü belirlediler. Yapılan toplantının ardından yerel hattın eylemli bir şekilde oluşturulması tartışılacak.

Kampanyamızın başarılı bir şekilde yürütülmesi için pratik ayaklarının oluşturulması şart. Bundan dolayı merkezi materyallerimizin kullanımı da ayrı bir önem kazanıyor. Bu doğrultuda geçen hafta sonu 250 adet afişi Halıcıoğlu’nun dört cephesine, Şehitlik mevkiine, Uzel önüne, Rami girişine, Mass Plaza önünden GOP bağlantılarına ve son olarak da Karadeniz Mahallesi’nin içlerine yaptık. Pratik çalışmamızın bir diğer ayağı olarak bildirilerimizi dağıtmaya başladık. Hafta içinde yaklaşık 6 bin bildiriyi kitlelere ulaştırmayı planlıyoruz.

NATO’nun ülkemize geleceği tarih olan 28 Haziran’ı barbarlar için cehenneme çevirmek ancak ve ancak kitlelere yüzü dönük bir çalışma ile mümkün olabilir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz. İstanbul’u emperyalist katillere dar etmek için mücadeleye!

BDSP/GOP ve Alibeyköy



Kampanya faaliyetimiz sürüyor...

NATO’ya geçit yok!

“NATO’ya geçit yok!” şiarı temelinde başlattığımız kampanyamızı hızlandırdık. İlk olarak NATO Zirvesi’ne yönelik anket ve broşürlerimizle kitlelerle buluşmaya devam ediyoruz.

Doğu Sanayi Sitesi’nde yaptığımız anket çalışmasında, yemek paydosunda topluluklar halinde oturan işçilerin yanına giderek onlarla sohbet ettik. Bu çalışmada işçilerden olumlu tepkiler aldık. Sohbetimiz sırasında NATO Zirvesi ve Irak işgali üzerine duyarlılıklarını bildiren işçileri, NATO’ya karşı mücadeleye çağırarak anketimizi yaptık ve sohbetimizi sonlandırdık.

Diğer yandan afiş çalışmamız sürüyor. İlk olarak İnönü Mahallesi’nde servis güzergahlarını afişlerimizle donattık. Ardından Yenibosna ve Güneşli’de hem fabrika önlerini, hem de servis güzergahlarını afişlerimizle süsledik.

Bir sonraki gün yaygın olarak yaptığımız afişlerimizle Topkapı işçilerine seslendik. Öğlen saatlerinde bir çayocağında toplanan işçilerle sohbet ettikten sonra afişlerimizi E5 üzerinde yapmaya devam ettik. Toplam olarak 1200 afiş yaptık. Faaliyetimizi aralıksız sürdüreceğiz.

NATO dağıtılsın, üsler kapatılsın!
NATO’ya geçit yok!

BDSP/Küçükçekmece



Adana’da “Emperyalizm, İşgal ve
NATO Karşıtı Platform” kuruldu

Adana’da oluşturulan platformun bileşenleri KESK, TMMOB, TÜMTİS, DİSK, BOSSA, MENSA, GENEL-İş 2 No’lu Şube, Emekli-Sen, BAK, ŞİKE, EKB, KATAGİ, BDSP, Barikat, Alınteri, Halkevi, İnce Memet, SGD, İşçi Mücadelesi, DHP’den oluşuyor. Platformun oluşumundan önce ismi ve islamcılar sorunu uzun uzun tartışıldı. Platforma islamcıların doğrudan ve dolaylı temsilcilerinin katılıp katılmaması konusunda yürütülen tartışmaların sonunda, çoğunluk hayır dedi.

İsim tartışmalarında “Bush ve NATO Karşıtı Platfrom”, “NATO’ya Karşı Platform”, “NATO ve İşgal Karşıtı Platform” önerileri tartışıldı. Yürütülen tartışmaların ardından “Emperyalizm, İşgal ve NATO Karşıtı Platfrom” isminde ortaklaşıldı. Platformun oluşumundan sonra eylem takvimi tartışılarak oluşturuldu.

Platform Irak’ta ve Filistin’de yaşanan katliamı protesto eden bir basın açıklaması yaparak ilk eylemini gerçekleştirdi ve platformun kuruluşunu kamuoyuna deklare etti.

İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına 300 kişi katıldı. NATO, emperyalizm ve işgal karşıtı sloganlar atıldı. 29 Mayıs’ta AKP önünde, 19 Haziran’da İncirlik önünde kitlesel basın açıklaması yapma, 6 Haziran’da ise Mimar Sinan’da bir gece düzenleme kararı alındı.

Kızıl Bayrak/Adana


Filistin’deki katliamlar protesto edildi...

22 Mayıs’ta DEHAP, EMEP, ÖTP, SDP ve TKP, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü katliamları protesto etmek için bir basın açıklaması düzenledi. Telekom önünde toplanan kitle Sümerbank önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe 250 kişi katıldı. Eylemde “Katil ABD, Vietnam’ı unutma!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “NATO’ya hayır, Bush’a geçit yok!” sloganları atıldı. Açıklamada şu görüşler dile getirildi: “İsrail devleti, emperyalizmin yeni yayılma ve talan projesinde kendilerine çok iş düştüğünün bilincindedir. İsrail’in ırkçı devlet başkanı Şaron, ABD’nin bölgedeki askeri varlığına fazlasıyla güvenmektedir. İsrail bu bilinç ve güvenle hareket ediyor. İnsanlık suçları ve katliamlarla dolu sicili ise her geçen gün bir miktar daha kabarıyor. Gazze’de dört gündür sürdürülen İsrail operasyonu, Filistin halkına karşı yürütülen şiddet ve imha politikasının ulaştığı boyutu gözler önüne seriyor. Dört günden bu yana binlerce Filistinli evsiz bırakılıyor, kadınlar ve çocuklar hedef seçilerek öldürülüyor.”

Kızıl Bayrak/İzmir