29 Mayıs'04
Sayı: 2004/21 (13)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltelim!
  Barbarların NATO Zirvesi için İstanbul'da fiili sıkıyönetim...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO dağıtılsın!
  DİSK 12. Genel Kurulu'na doğru...
  DİSK Genel Kurulu öncesi sendika yöneticileriyle konuştuk...
  Sermaye işbirlikçisi sendika ağaları yeni saldırılar için mesaide!
  Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda işsizliğe çare buldu!
  Gericilerin Çağlayan mitingi ve EMEP
  Yaz dönemi çalışmasının çok yönlü gündemleri
  Ekim'in Mayıs 2004 tarihli 236. sayısı çıktı...
  Devlet-mafya-futbol üçgeni...
  Ebu Garib'ten Ulucanlar'a...
  "Pişmanlık yasası" yeni hazırlanan TCK ile süresiz hale getiriliyor...
  Siyonist cellatlar Filistin'de etnik temizlik yapıyor
  Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Irak'taki işkence vahşeti bakanlık onaylı!
  Arap Birliği Zirvesi...
  Uluslararası hareket...
  EMEP'ten düzenle barışmanın yeni adımları...
  Edirne şenliğinde polis terörü...
  YÜT 8. Geleneksel Bahar Şenlikleri...
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
NATO’ya ve emperyalizme karşı
“Şimdi Deniz olunmalı!”

28 Haziran’da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’ne karşı gençlik de sesini alanlarda yükseltmeye başlıyor. Hummalı bir şekilde zirvenin hazırlıklarına girişmiş bulunan sermaye devletine, kapalı kapılar ardında dünya halklarını nasıl daha fazla açlığa, sömürüye, yoksulluğa ve işkenceye mahkum edeceğinin hesaplarını yapan emperyalistlere karşı ‘68 devrimci gençlik mücadelesinin ve anti emperyalist direnişlerinin mirasçıları olarak bizler de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

NATO Zirvesi’ne karşı yürüttüğümüz çalışmaların bir parçası olarak 22 Mayıs günü İstiklal Caddesi’nde bir yürüyüş ve Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Yaklaşık 3-4 gün öncesinde İstanbul’un çeşitli üniversitelerine “NATO’ya ve emperyalizme karşı şimdi Deniz olunmalı!” şiarlı çağrı afişlerinden yüzlercesini astık.

22 Mayıs günü İstiklal Caddesi’ndeki Emek Sineması’nın önünde toplanarak NATO’ya ve Emperyalizme karşı Şimdi Deniz olunmalı!/Ekim Gençliği” imzalı pankartımızı ve dövizlerimizi açarak yürüyüşe geçtik. İstiklal Caddesi’nde “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “NATO’ya karşı Deniz olunmalı!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Irak, Filistin direniyor! Direnen halklar kazanacak!”, “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!” sloganları ile yürüdük. Çevredeki insanların zaman zaman alkışlı desteklerini alan eylemimiz sloganlarla Galatasaray Lisesi’nin önüne kadar devam etti. Burada Ekim Gençliği adına okunan basın metninin ardından “NATO’ya geçit vermeyeceğiz!”, “NATO’ya karşı Deniz olunmalı!” sloganları ile eylemimizi sonlardırdık.

Ekim Gençliği/İstanbul



Basın açıklaması metninden...

“28 Haziran’da İstanbul’u onlara dar edeceğiz”

(...) Gençliğin 28-29 Haziran’da İstanbul’u emperyalistlere dar edeceği korkusuna kapılan sermaye, üniversitelerimizi ve üniversite yurtlarını Bush ve çetesinin ve onlarla beraber gelen işkence uygulayıcılarının kullanımı için erken kapatmayı planlamış durumda. Ancak bu planlarının boşa olduğunun bilincinde olmalıdırlar. Gitmiyoruz ve emperyalist barbarlığa İstanbul’u dar etmek için hazırlanıyoruz. (...)

Onların dünyayı boydan boya kan ve gözyaşına boğan sistemlerine karşı, bizler de yarım asırlık direniş onurunu taşıyan yiğit Filistin halkının bayraklarıyla, işgal edilmiş yurtlarını haydutlara, kurt sürülerine bırakmamakta kararlı mazlum Irak halklarının bayraklarıyla, burnunun dibinde ABD’ye kafa tutan direngen Küba emekçilerinin bayraklarıyla ve tüm dünyada ezilen halkların umudu kızıl bayraklarla İstanbul’da emperyalistleri karşılamaya hazırlanıyoruz. Denizler’in, Mahirler’in, İbolar’ın İstanbul’u, ‘77 1 Mayısları’nın İstanbul’u, şanlı 15-16 Haziran direnişinin şehri, devrimimizin başkenti onlara kapılarını o kadar da kolay açmayacaktır.

6. Filo’yu denize dökmüş bir gençliğin günümüzdeki temsilcileri olarak bizler, halkların kanına girecek emperyalistlerin kapalı kapılar arkasında kararlar almalarına izin vermeyeceğiz. 28 Haziran’da İstanbul’u onlara dar edeceğiz.

Ve buradan son bir kez daha haykırıyoruz: 28 Haziran’da İstanbul’da sadece bir NATO zirvesi gerçekleşmeyecek. 28 Haziran’da sömürücülerle sömürülenler, ezenlerle ezilenler, emperyalistlerle ezilen halklar karşı karşıya gelecek ve iki dünya İstanbul’da hesaplaşacak.

Tüm işçileri, emekçileri ve ezilen halkları Deniz Gezmişler’in ‘68 yılında yaktığı anti-emperyalist direniş ateşini harlatmaya ve birer Deniz olarak emperyalist çetenin karşısına çıkmaya çağırıyoruz.

Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!
NATO’ya ve emperyalizme karşı “şimdi Deniz olunmalı”!
Ya emperyalist barbarlık, ya sosyalizm!

Ekim Gençliği



NATO karşıtı eylemlerden...

“28 Haziran’da İstanbul’dayız!”

Ankara: “İstanbul’da NATO Zirvesi’ne geçit yok!”

Ankara NATO’ya Karşı Gençlik Platformu’nun her cumartesi gerçekleştirdiği basın açıklaması 23 Mayıs günü Yüksel Caddesi’nde yapıldı.

Basın açıklamasında emperyalistlerin desteğini alan İsrail siyonizminin katliamcı tutumu protesto edildi ve “emperyalist-siyonist işgale karşı Filistin halkının yanında ve safındayız” mesajı verildi. ABD’nin Irak’taki katliamları teşhir edildi. Asıl hedefin dünya halkları olduğu söylenerek dünya halklarının direnişinin önemi vurgulandı. Emperyalist planlara, katliam ve işgallere ortak olmamak için NATO Zirvesi’ne karşı “28 Haziran’da biz de İstanbul’dayız” denildi.

Eylemde “İstanbul’da NATO Zirvesi’ne geçit yok!” yazılı pankart açıldı. Yaklaşık 80 kişilik öğrenci kitlesi coşkulu bir şekilde “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!“, “Bijî bratiya gelan!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!“, “İşkenceci ABD halklara hesap verecek!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından aynı coşku ve kararlılıkla Sakarya Caddesi’ne yüründü. Beyazıt marşı okundu ve gelecek hafta cumartesi günü Yüksel’de, 28 Haziran’da ise İstanbul’da olma çağrısıyla eylem sona erdirildi.

Ekim Gençliği/Ankara



ODTÜ: "NATO'ya hayır!"

Derslerin bitmesine ve finallerin başlamasına iki gün kalmasına rağmen ODTÜ’de anlamlı bir eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. NATO Zirvesi’ne karşı hazırlık binası önünde biraraya gelen yaklaşık 60 öğrenci yapılan konuşma sonrası yemekhaneye doğru yürüdü. “NATO’ya hayır!” pankartının arkasında üçlü kortej oluşturarak yürüyen öğrenciler “28 Haziran’da İstanbul’dayız!”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Bijî bratiya gelan!” sloganları attılar. Yemekhanede ise, emperyalizme ve dünya halklarına karşı başlatılan işgal, katliam ve baskı politikarına karşı mücadele ve 28 Haziran’da İstanbul’a çağrı yapıldı. Yemekhane önünde yapılan basın açıklamasının ardından eylem sona erdirildi.

Aynı akşam saat 19:30’da bir film gösterimi gerçekleştirildi. Mamak İşçi Kültür Evi müzik topluluğu da bir dinleti sundu.

Ekim Gençliği/ODTÜ