12 Nisan '03
Sayı: 14 (104)


  Kızıl Bayrak'tan
  Bağdat'ta rejim düştü... Irak halkı henüz son sözünü söylemedi!..
  Kurtlar sofrasında it dalaşı
  Bombalarla birlikte emperyalist medyanın balonları da patladı!
  İşgalciler direnişe katliamla yanıt veriyor!
  İşgal ordularını Irak'ta ve Ortadoğu'da intifada bekliyor!
  Irak kentlerinde işgalcilerin denetiminde yağmalamalar başladı
  İşbirlikçilerin "savaşta yokuz" yalanı çöktü
  >Emperyalist savaşa ve işbirlikçi iktidara karşı 1 Mayıs'ta alanlara!
  Anadolu Yakası İşçi Emekçi Platformu'nun çağrısı: 1 Mayıs'ta alanlara!
  Kölelik yasasına karşı 1 Mayıs'ta alanlara!
  Sınıfın devrimci 1 Mayıs'ını örgütleyelim!
  6 Nisan mitinginde emekçilerle savaş ve saldırılar üzerine konuştuk...
  Emperyalist savaş karşıtı eylemlerden...
  Personel rejimi saldırısı gündemde
  İMF programı kararlılıkla uygulanacak!
  Sınıftan haberler...
  PETKİM sermayeye peşkeş çekilmek isteniyor
  Fransa'da bir günlük genel grev...
  Savaş ve savaşa karşı tavır üzerine...
  O kadar çok yalan söylendi ki!
  "Günü geldiğinde hep beraber ateşleneceğiz!"
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
TEKEL işçisinden eylem

AKP hükümetinin özelleştirmeden sorumlu Bakanı Kemal Unakıtan yaptığı açıklamada, TEKEL’in sigara ve içki alanında üretim yapan birimlerinin ilk 6 ayda özelleştirileceğini söyledi. Ardından Adana TEKEL’i satın almak isteyen firmanın yetkilisi fabrikaya gelerek inceleme yapmak istedi. Bunun üzerine Tek Gıda-İş Sendikası’na üye 3-11 ve 7-3 vardiyası işçileri biraraya gelerek fabrika müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Basın açıklamasında AKP hükümeti ve özelleştirmeler karşıtı dövizler taşındı, sloganlar haykırıldı. Basın açıklaması esnasında TEKEL’in giriş kapısı önünde iki otobüs çevik ve sivil polislerin yoğunluğu dikkat çekti. Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık bundan sonra eylemlerin artarak devam edeceğini söyledi.

SY Kızıl Bayrak/Adana



Yazıcı Demir Çelik Fabrikası’nda işçi kıyımı!

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan Yazıcı Demir Çelik Fabrikası’nda Mart ayı içinde yaklaşık 30 işçi işten atıldı.

Yazıcı Demir Çelik, İSDEMİR’in hemen yanı başında, demir-çelik fabrikalarının bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu ve yaklaşık 1000 işçinin çalıştığı bir fabrika. Ayrıca OSB’de Yazıcı Demir Çelik bünyesinde çalışan iki ayrı taşeron şirket bulunuyor. İş akitleri feshedilen işçiler bu taşeron firmalarda çalışıyordu. Yazıcı Demir Çelik Fabrikası’nda çalışan işçilerin tamamı sendikal örgütlülükten yoksun. İşçilerin sendikalaşmak için daha önce girişimleri olmuş, bu doğrultuda tescilli hain Öz Çelik-İş sendikasıyla irtibata geçmişler, ancak sendika bu konuda herhangi bir girişimde bulunmamış. Bin işçinin çalıştığı Yazıcı Demir Çelik işçilerinin sadece 150’si kadrolu işçi kapsamında.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi tam bir sömürü cehennemi. İşçilerin tamamına yakını sosyal güvenceden yoksun. İskenderun OSB’de derinleşen krizden etkilenen Ekinciler Demir Çelik, A-metal ve ÇİTELSAN fabrikaları kapatıldığında binlerce işçi işsiz kalmıştı.

SY Kızıl Bayrak/İskenderun



İzmir’den kısa kısa...

“Savaşa ve katliama son verilsin!”

İHD İzmir Şubesi 4 Nisan günü Cumhuriyet Postanesi önünde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne acil çağrı metni ile kanlı bebek maketi gönderdi. Metni İHD İzmir Şube sekreteri okudu. Açıklamada, “Bu savaşa ve katliama son verilsin! İnsanlığa karşı suç işleyen ABD ve İngiltere savaş suçları mahkemesinde yargılansın!” denildi. 20 kişinin katıldığı eylemde “Irak halkı yalnız değildir!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Susma haykır halklar kardeştir!” sloganları atıldı.

“Çocuklar öldürülmesin!”

İzmir Savaş Karşıtı Platform 6 Nisan günü Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda “Çocuklar öldürülmesin” uçurtma şenliği düzenledi. 1500 kişinin katıldığı eylemde Eğitim-Sen Çocuk Korosu dikkat çekti. Eylemde savaş karşıtı sloganlar atıldı.

“Tasarruflar hakkımız söke söke alırız!”

Eğitim-Sen İzmir Şubeleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Sders ücretlerinin ödenmemesini protesto etti. 100 kişinin katıldığı basın açıklamasında, “Toplusözleşme hakkımız grev silahımız!”, “İMF’ye değil emekçiye bütçe!”, “Tasarruflar hakkımız söke söke alırız!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Susma haykır halklar kardeştir!” sloganları atıldı.

SY Kızıl Bayrak/İzmir