29 Haziran'02
Sayı: 25 (65)


  Kızıl Bayrak'tan
  Sermayenin artan saldırıları ve devrimci görevler
  Sınıfa yeni saldırıda sendika ağalarının açık suç ortaklığı
  İşçi sınıfının tarihsel mücadele sorumluluğu
  Asgari ücrette sadaka artışı
  Banka operasyonlarının tüm faturası da emekçilere ödetiliyor
  Siyonist İsrail Filistin'i işgal planlarını hayata geçiriyor...
  Bush'un yeni "Filistin Planı" Filistin halkına teslimiyeti ve köleliği dayatıyor...
  MGK ve sonrası
  MHP usulü düzen siyaseti
  Eğitim-Sen Tüzük Kurultayı'na giderken...
  Öncü-devrimci kamu emekçilerine çağrı!
  AB sorunu üzerinden yaşanan çatışmanın anlamı ve sınırları
  İşbirlikçi düzen cephesinde iç dalaşma
   Katliamcı sermaye düzeninden hesabı işçi ve emekçiler soracak!
   "Sermayenin ve savaşın Avrupası"na karşı geniş çaplı kitle gösterileri
   Gençlik
   Esenyurt İşçi Bülteni'nin Haziran sayısından...
   Anadolu Yakası Öncü İşçi-Emekçi Platformu Girişimi Bülteni'ninden...
   Kavgamızda bir buzkıran, geleneğimizde bir kilometre taşı: Nazım Hikmet!
   Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi coşkulu bir etkinlikle açıldı!
   Fransız işçilerinin görkemli Haziran ayaklanması...
   15-16 Haziran ve "çağdaş sendikacılık"
   Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi
coşkulu bir etkinlikle açılışını yaptı

Uzun zamandır açılış hazırlıklarını sürdüren Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi, 23 Haziran’da düzenlediği Nurettin Rençber konseriyle açılışını Çiğli bölgesi işçi ve emekçilerine duyurdu.

İşçi Kültür Sanat Evi, yaz sürecine çeşitli dernek, sendika ve kişilerce düzenlenen yoğun konserlere sahne olan İzmir’de, açılış konserinin tanıtımını yapmak ve emekçi katılımını arttırmak için etkili bir ön kampanya yürüttü. Menemen, Çiğli ve Karşıyaka’nın emekçi semtleri, fabrika çevreleri, sayısı 1000’i bulan konser afişleriyle donatıldı. Aynı zamanda 10 gün öncesinden başlayarak yerel bir radyoya verilen reklamla sürekli olarak açılış etkinliği duyurusu yapıldı. Bu arada İşçi Kültür Sanat Evi’nin tanıtım broşürleri de dağıtıldı. Tüm bu tanıtım çalışmasıyla Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’nin açılış etkinliği bölgedeki işçi ve emekçilerin gündemine önemli ölçüde girmeyi başardı.

23 Haziran’da gerçekleştirilen ve Nurettin Rençber’in de şarkılarıyla coşku kattığı açılış, başarılı organizasyonu ve performansıyla göz doldurdu. Çiğli Kafesan Düğün Salonu’nda saat 18:00’de başlayan açılış etkinliği saat 22:00’de sona erinceye kadar artarak devam eden bir coşkuyla sürdü. Yerel bir ozanın türküleriyle sahneye çıkışıyla başlayan etkinlikte bir grup deri işçisi, kendileri tarafından hazırlanıp sunulan ve bizzat kendilerini anlatan skeçleriyle büyük beğeni topladı. Ardından söz alan işçi emeklisi şair Rahime Henden şiirleriyle konsere ayrı bir güzellik kattı. İşçi Kültür Sanat Evi’nin açılışına halkoyunları ekibiyle katkı sunan Menemen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin gösteriminden sonra sahneye çıkan Grup Eksen, “Drama Köprüsü”yl başlayıp çeşitli işçi türküleri ve marşlarla sürdürdüğü dinletiyle katılımcıların beğenisini kazandı. Son olarak sahneye çıkan Nurettin Rençber, izleyicilere etkinliğin en coşkulu anlarını yaşattı.

Aynı zamanda sunuculuk da yapan ve okuduğu şiirlerle konsere renk katan ilkokul çağındaki küçük bir kız çocuğu, büyük bir beğeni ve ilgiyle izlendi.

Deri ve tekstil işçileri ayrı ayrı gönderdikleri iki çelenkle İşçi Kültür Sanat Evi’nin açılışını selamlarken, İşçi Kültür Sanat Evi’nin açılışını mesajlarıyla kutlayan kurum ve çevrelerse şunlardı; CHP Çiğli İlçe Örgütü, ÖDP Çiğli İlçe Örgütü, Menemen Deri işçileri, Çiğli Organize’den tekstil işçileri, Buca’dan tekstil işçileri, KESK üyesi kamu emekçileri, İzmir İşçi Bülteni, Çiğli Organize’den Dayanışma okurları, Devrimci Demokrasi okurları, İşçi-Köylü ve Kızıl Bayrak okurları.

Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’nin Nurettin Rençber konseriyle açılışını duyaracağı gün ve saatlerde, Yamanlar Onur Mahallesi’ndeki açık hava tiyatro salonunda da 2 Temmuz gündemli İlyas Salman’ın da katılacağı bir konser düzenlenmişti. Buna rağmen açılış konserine 500 kişinin katılması ve konserin coşkulu geçmesi, daha da önemlisi, katılanların büyük çoğunluğunun işçi ve emekçilerden oluşması, Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi adına belirgin bir başarının ifadesiydi.

SY Kızıl Bayrak/İzmir



Berlin’de piknik etkinliği...

Her yıl düzenlediğimiz piknik etkinliğimizin 5’incisi de başarıyla gerçekleştirdik.15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümünde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin bu yıl bizim için ayrı bir önemi daha vardı. Uzun bir süreden beri hazırlık çalışmalarını sürdürdüğümüz İşçi ve Gençlik Kültür Evi’nin açılış hazırlıkları, pikniği bizim açımızdan daha önemli ve anlamlı kılıyordu. Bölge çalışmamıza önemli ölçüde mesafe aldıracak ve ivme kazandıracak olan bu çalışmamıza ilişkin düşüncelerimizi, açılış hazırlıklarıyla birlikte sizlerle de paylaşacağız.

İşçi ve Gençlik Kültür Evi’nin açılışını destekleyecek bir tarzda 23 Haziran tarihinde gerçekleştirdiğimiz piknik etkinliğimiz hem katılım, hem de organizasyon bakımından önceki yıllara göre çok daha başarılı geçti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte bir arkadaşımız Bir-Kar adına kısa bir konuşma yaptı. Bu arada kısa bir süre sonra açılacak olan İşçi ve Gençlik Kültür Evi’nin açılış hazırlıkları hakkında bilgi verildi. Pikniğe gelen işçi ve emekçi dostlarımızdan bu mevziye sahip çıkmaları ve destek sunmaları istendi. Ardından dostluk havası içinde türkülerimizi söyledik. Çeşitli etkinlikler yaptık, sohbetler ettik. Etkinliğin organizasyonunun eksiksiz olması ve katılım düzeyi, katılımcı dostlarımıza moral verdi.

Bir-Kar/Berlin