Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Haziran 2003
Sayı: 61
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Haklarımızı gaspettirmeyeceğiz, geleceğimizi savunacağız!
  Geride kalan bir yılın ardından...
  İşçi sınıfının şanlı 15-16 Haziran direnişi yol gösteriyor...
  "DTCF faşizme mezar olacak!"
  Eskişehir'de faşist saldırı...
  Meyhane değil, bilim ve kültür yuvası üniversite istiyoruz!
  Ankara'da liseli gençlik çalışmamızın bir yılı...
  Özelleştirme ve kölelik saldırısı boyutlandı!
  TÜSİAD'ın yeni oyunu: Eğitime doğrudan müdahale
  Irak yanıyor, Irak yağmalanıyor!.
  ABD'nin tarihsel suç dosyasından bazı örnekler
  Toplam Kalite Yönetimi
  GATS'a uyum sürüyor...
  Herşeye rağmen intifada sürüyor!
  "Galiba aslolan onur..."
  MGK'nın çetesi tetikte...
  Türk Solu çetesi ve son gelişmeler...
  Devlet güdümlü şovenist çetenin maskesini düşürmeye devam edeceğiz!
  Haziran'da ölümsüzleşenlerin anısına...
  İşçi sınıfının büyük komünist ozanı
  Bir "Nike" öyküsü....
  Thomas More ve "Ütopya"
  Bir roman...
  Gençlik gözaltında
  Okur mektupları



 
  Ekim Gençliği'nden

Emperyalist savaşın, işgalin, kölelik yasalarının ve hak gasplarının damgasını vurduğu bir dönemde karşılıyoruz yazı. Öğrenci gençliğin muhalefeti ile karşılaşan tüm uygulama ve yasalar sermaye tarafından yaz dönemlerinde hayata geçirilmektedir. Yaz döneminin ilk sayısı olması nedeniyle yayınımızın tüm okurlarımız tarafından incelenmesi, okur ve yoldaşlarımızın yaz dönemi ile ilgili yaklaşımlarımızı dikkatle incelemesi gerekiyor. Bu bakışla yaz dönemini değerlendiren yazımızın incelenmesini önermekle yetiniyoruz.

Dergimizin bu sayısını özel okul tartışmaları ile gündeme gelen özelleştirme, piyasalaştırma ve paralı eğitim saldırılarının teşhirine ayırdık. Kapak yazımızda “Geleceğimizi ve haklarımızı gaspettirmeyeceğiz!”i ilan ederek özelleştirme ve paralı eğitim saldırısını anlattık.

Orta sayfa yazımızda GATS anlaşmaları çerçevesinde eğitimde özelleştirme saldırısı irdeledik. İlgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz.

Eğitim emekçilerine “kalite”, “kaliteli eğitim” adı altında zorunlu seminerler ve programlar dayatan eğitim sistemi rekabeti emekçilerin yaşantısının bir parçası haline getirmeye çalışıyor. “Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi” yazımızın da eğitimde neo-liberal politikalardan bağımsız incelenmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Emperyalizm Ortadoğu’da katliam ve işgal harekatına devam ediyor. Filistin intifadasını bitiremeyen emperyalistler “Ortadoğu Yol Haritası” tartışmaları ile direnişi etkisizleştirmeye çalışırken, Irak’tan da her gün artan ölüm ve katliam haberleri geliyor. Irak ve Filistin’deki gelişmeleri ele aldığımız yazılarımız son gelişmeleri inceliyor.

Üniversitelerde MGK’nın taşeronluğunu yapan ADKF/ Türk Solu ve taşrada faşist MHP’li serserilere kadar birçok çete öğrenci gençliğin mücadelesine saldırıyor. Bu konuları da enine boyuna tartıştığımız yazılarımızla bu çetelere karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Nazım Hikmet ve Ahmet Arif... Yaşamlarını devrim mücadelesine ve sosyalizme adamış bu iki şairimizi de şiir tadında andık sayfalarımızda.

15-16 Haziran Direnişi’nin anlatıldığı yazının işçi ve öğrenci gençlik tarafından ilgiyle okunacağını düşünüyoruz.

Yayınımızı yıl değerlendirmeleri, eylem haberleri ve gençliğin gündemi ile ilgili yazılarımızla güçlendirdiğimizi düşünüyoruz. Yaz dönemi yayınımızın güçlü bir şekilde çıkabilmesi bu dönemi mücadele alanına çeviren komünist gençliğin iradi çabası ile mümkündür. Taşra illerinden, metropollere genç komünistler yaz dönemini mücadele dönemine çevireceklerdir.

Yayınımıza katkı her okurumuzun bize karşı olan sorumluluğudur. Yayınımızı inceleyen ve bizimle sesini buluşturmaya çalışan herkesten haber/katkı bekliyoruz.

Ekim Gençliği’nin yazışma adresi değişmiştir. Yazılarınızı, haberlerinizi, yorumlarınızı duygu ve düşüncelerinizi ekim_gencligi@yahoo.com adresine gönderebilirsiniz. Bir dahaki sayımızda görüşmek dileğiyle.