01 Ocak 2016
Sayı: KB 2016/01

Düzenin açmazları derinleşiyor
İstikrar arayışına yeni model: “Başkanlık”
Örgütlü bir halk!
Kürdistan’da imha savaşına karşı direniş sürüyor
Düzenin AKP’si, AKP’nin düzeni!
Dincisi milliyetçi, milliyetçisi dincidir
İşçinin cebi hep delik!
Tek çıkar yol mücadele!
Otomotiv sektörü 2015’te rekor kırmış
Yol-İş Kayseri 1 No'lu Şube Genel Kurulu…
TKİP V. Kongresi toplandı!
Suudi rejiminin savaş kundakçılığı
Emperyalizmin kirli silahı: Mezhep savaşları
ABD’den İran’a yaptırım hazırlığı
Yalan tarihin yalancı aktarıcıları
Avrupa Devrimci Gençlik Birliği Kampı başarıyla gerçekleştirildi
Berkin’den Kürt illerine katleden devlettir!
Devrimci basın taraf olmayı sürdürecek
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İyi ki doğdu kavga bayrağını ellerimize bırakan mücadelenin çocukları!

Berkin’den Kürt illerine katleden devlettir!


Buraya bakın, burada,
bu kara mermerin altında
Bir teneffüs daha yaşasaydı,
Tabiattan tahtaya kalkacak
bir çocuk gömülüdür.
Devlet dersinde öldürülmüştür.

Kimilerinin nüfus cüzdanındaki yaşı büyür. Kimileri daha çocukken katılsa da ölümsüzler kervanına kavgamızda büyür. Ve büyümesi için büyütmemiz gerekir kavgayı her yıl koşar adım ileri.

Haziran Direnişi’nin esmer yürekli çocuğu Berkin’in bugün doğum günü. Berkin Elvan, Haziran Direnişi’nde gaz bombası kafasına geldiğinde 14 yaşındaydı. 15. yaşına girdiğinde Okmeydanı Devlet Hastanesi’nde komadaydı. 269 gün komada direndikten sonra gözleri tamamen kapandı katliamlar dolu bu dünyaya.

Berkin’den önce olduğu gibi Berkin’den sonra da devlet çocukları katletmeye devam ediyor. Yaklaşık bir aydır Kürt illerinde sokakta, evinde, tüm yaşam alanlarında onlarca çocuk katledildi.    

Her katlettiğiniz kardeşimizle, her katlettiğiniz sıra arkadaşımızla kinimiz daha da büyüyor. Her birinden omuzlarımıza kavganın yükü biraz daha kalıyor. Şimdi gün kavgayı körüklemek için devrim mücadelesinin saflarını güçlendirme günüdür!

Devrimci Liseliler Birliği
5 Ocak 2016

 

 

 

GATEM’de “iş kazası”: Herkes sus-pus oldu

 

Gebze’nin en büyük ve en köklü meslek liselerinden biri olan GATEM’de yaşanan “iş kazası”nın üstü hızlıca örtülmeye çalışıldı. İlknur isimli mobilya bölümü 12. sınıf öğrencisinin atölye dersinde yaşadığı “iş kazası”nın ardından okulda ve ailede herkes sus pus olmuş durumda.

İlk olarak iki parmağının koptuğu söylenen öğrencinin aslında dört parmağının koptuğu ortaya çıktı.

Kaza, öğrencinin atölyede bulunan yatay testereye elini kaptırması sonucu gerçekleşti. Olay sırasında bulunan üç parmağın ameliyatla dikimi yapıldı. Kesilen dördüncü parmak (serçe parmak) bir gün sonra makinenin sökülmesi sırasında öğretmenler tarafından bulundu fakat gecikme nedeniyle dikimi gerçekleşemedi. Tedavisi hala devam eden ve eli hala alçıda olan öğrenci, örgün eğitimine devam edemedi.

Okul yönetimi, kazanın sebebi olarak öğrencinin dalgınlığını ve derste konuşmasını gösterip sorumlunun öğrenci olduğu algısı yaratmaya çalıştı. Bunun yanında, okuldaki öğretmenlere bile olayla ilgili bilgi verilmedi.

 

 

 

Kürdistan’da 25 kadın katledildi

 

Kürdistan’da sokağa çıkma yasakları ve saldırılar sürerken hak ihlalleri ve sivil ölümlerde patlama yaşandı. İHD verilerine göre en az 25 kadın öldürüldü. Son 1 haftada 4 kadın yaşamını yitirdi. 28 Aralık günü Cizre’de Kumru Işık kurşunlanarak öldürülürken, ertesi gün yine Cizre’de Zeynep Demir kalp krizi geçirerek öldü. Aynı gün yine Cizre’de 55 yaşındaki Bese Ziriğ vurularak öldürüldü. Son kurban ise 3 Ocak günü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasak uygulanmayan bir mahallede evlerine düşen top ile yaşamını yitiren 38 yaşındaki Melek Apaydın oldu.

Ölümlerin çoğu polis ve askerin attığı roket, bombaatar mermisi, top atışı ve kurşunlama sonucu oldu.



Van'da öğrenciler gözaltına alındı

 

Van’da 5 Ocak sabahı KYK yurdu ve evlere yapılan polis baskınlarında çok sayıda Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi gözaltına alındı.

Polislerin elinde liste olduğu ve gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, gözaltına alınanlar arasında JINHA muhabiri Rojda Oğuz’un da olduğu bildirildi. Gözaltındaki öğrenciler Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

 

 

 

Kadın katiline ceza verdi, indirdi, tutuklamadı

 

Aydın’da üniversite öğrencisi Gamze Uslu’nun 2013 yılında öldürülmesi ile ilgili dava sonuçlandı.

Tutuksuz yargılanan ve hakkında ömür boyu hapis cezası istenen sanık Baki Can Gölcü, ‘iyi hal indirimi’nden yararlanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. “Karar kesinleşinceye kadar” Gölcü’nün tutuklanmasına bile gerek görülmedi.

Uslu’nun annesi ve avukatları mahkeme sonrası yaptıkları konuşmalarda cezada indirim yapılmaması gerektiğini, davayı temyize götüreceklerini belirttiler.

 
§