27 Şubat 2015
Sayı: KB 2015/08

Kitlelerin devrimci isyanı engel tanımaz!
Sermayenin yasa ve yasaklarına karşı fiili-meşru mücadeleye!
İç Güvenlik Paketi'ne karşı emekçiler sokağa çıktı
Faşist zorbalığa karşı eller şaltere!
Türkiye’nin “eğit-donat” hevesi
‘Kahramanlık destanı’nda IŞİD parmağı
Türk-İş hava boşaltıyor
Yol-İş Genel Kurulu ve gösterdikleri
Haribo’da taşeron sistemi
Polis devleti için grev yasağı
Maltepe’de işgale polis saldırısı
Kamu Emekçileri Forumu işleyiş ve ilkelerini belirledi
Kadın sorunu tarihsel ve toplumsal bir sorundur - H.Fırat
Kürt hareketinin kısır döngüsü ve devrimci çıkış
Troyka'nın paketi Syriza'nın zaferi mi?
Almanya: Refah toplumu masalının sonu
Ev içi emek tartışmaları üzerine
'Kadınlar Özgecan için sokakta'
AKP sorunu çözdü
Üniversitelerde faşist terör!
DLB: 9-13 Mart Berkin Elvan Haftası
Liseli gençlik deneyim kazanıyor
Türkiye'de ol(ama)mak
Nadejda Krupskaya geleceğe ışık tutuyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DLB: 9-13 Mart Berkin Elvan Haftası

 

Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle 9-13 Mart günlerini ‘Berkin Elvan Haftası’ ilan etti. DLB, bu hafta kapsamında liselerde Berkin’i anacak.

11 Mart günü liselerde Berkin Elvan için saygı duruşunda bulunulacağını açıklayan DLB, tüm liselerde sıralara, tahtalara, okul panolarına, kitaplara, duvarlara Berkin için yazacağını, #berkiniçinyaz kampanyası kapsamında yazdıklarını da sosyal medya üzerinden paylaşacağını duyurdu.

DLB’nin ‘Berkin Elvan Haftası’ ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“15’inden sonra büyüyemeyen çocuklarımızın adı,

Zorbaların kabusu,

Gezi Parkı’nın en genç fidanı,

İsyanımızın, direnişimizin çığlığı Berkin...

Berkin bizim isyanımızdır. Berkin bizim gelecek özlemimizdir. Özgürlük için, yaşanılabilir yarınlar için sokaklara döküldüğümüz Haziran Direnişi’mizdir. Bu direnişin bize emanetidir. Bu düzene kafa tutanların yüreğine atılmış direniş tohumudur. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam!' diyenlerin direnişiyle büyüyen bir fidandır. Ve elbette çocukların gönlünce koşturduğu çayırlarda, gölgesinde dinlendiği ölümsüz ağaçlardan biri olacaktır.

Eğer bir ülke çocukların ölü bedenleri üzerinde yükseliyorsa o ülkede taş üstünde taş kalmamalı. O ülke yıkılıp tekrar kurulmalı. Çocuklara ölüm biçen bu düzen yerle bir edilmeli, fidanların kesilmediği, kadim ağaçlar olmak üzere boy verdiği yeni bir dünya kurulmalı. Bu yıkma ve yeniden yapma mücadelesinde Berkin’in sapanı biz DLB’lilerin ellerinde olacak.

Berkin’e sözümüzdür. Berkin’e sözümüz devrim olacak!

9-13 Mart Berkin Elvan haftası etkinlikleri

Berkin’in katledilişinin birinci yıldönümünde Devrimci Liseliler Birliği olarak 9-13 Mart haftasını Berkin Elvan haftası ilan ediyoruz. Berkin’i aramızdan aldıklarını düşünenlere inat Berkin bizimle olacak. Sınıflarımızda, liselerimizde, dershanelerimizde sıra arkadaşımız, mücadele yoldaşımız olacak. 

Tüm hafta boyunca Berkin’i anmak için

Sıralarımıza, tahtalarımıza, okul panolarına, kitaplara, duvarlara Berkin için yazıyoruz. #berkiniçinyaz kampanyası kapsamında yazdıklarımızın fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşıyoruz. Çektiğiniz fotoğrafları Devrimci Liseliler Birliği facebook adresine mesaj atabilirsiniz.

11 Mart günü liselerimizde, dershanelerimizde Berkin için saygı duruşuna duruyoruz. Sıralarımıza karanfil bırakıyoruz.”

Anma programları

* İstanbul: DLB’liler 11 Mart günü saat 12.00’de Berkin’in vurulduğu yerde olacak.

* İzmir: İzmir DLB, 11 Mart günü saat 16.00’da Karşıyaka İzban’da toplanarak Berkin için eylem yapacak.

DLB Kartal Meclisi Berkin için toplandı

25 Şubat günü yaptığı toplantıda Özgecan eylemliliklerini değerlendiren DLB’liler, okul meclislerine yüklenme kararı aldı. DLB’nin aldığı önemli ve temel karar ise Berkin’in ölüm yıldönümünde Berkin için yürütülecek faaliyetler oldu.

DLB Kartal Meclisi’nin değerlendirme ve kararları şöyle: 

- Özgecan’ın katledilmesinin ardından Kartal’ın birçok lisesinde eylemler gerçekleşti. Büyük bir kısmında tepki örgütlenebildi. Büyük bir kısmında DLB çalışmalarının etkisi gözle görünür biçimdeydi. Ancak tepkinin birleşip sokaklara taşmasını örgütlemekte eksik kaldığımız noktalar var. Devrimci Liseliler Birliği olarak bu süreçlere daha aktif müdahale etmek için okul meclislerimizi güçlendirmeliyiz.

- 8 Mart’ta Emekçi Kadın Komisyonları’nın gerçekleştireceği yürüyüşe pankartımızla katılacağız. Okullarımızda tahtalara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yazılar yazacağız.

Berkin Elvan’ın katledilmesinin üzerinden bir sene geçti ama isyanımız sürüyor. 9 Mart’tan itibaren, bulunduğumuz tüm okullarda tahtalara, sıralara, peçetelere her yere Berkin için yazacağız. Berkin’e verdiğimiz sözü tutmak için 10 Mart salı günü bir anma gerçekleştireceğiz. Okul meclislerimizin öreceği etkinlikte sinevizyon, şiir, müzik olacak. Saat 15.00’te Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde buluşacağız.

11 Mart’ta ise Berkin’in vurulduğu yerde olacağız. Saat 10.00’da Ahmet Şimşek Koleji önünde buluşacağız.

Önümüzdeki hemen her gün açacağımız standlarla Özgecan ve Berkin için yaz kampanyasını yayacağız.

Sürecin keskinleşmesinden kaynaklı faaliyetimiz karşısında gerçekleşebilecek tüm saldırılara karşı gereken yanıtı vereceğiz.

İzmir’de boykota çağrı başladı

İzmir Devrimci Liseliler Birliği, Haziran Direnişi sırasında polisin hedef alarak katlettiği Berkin Elvan için boykot çağrısı yaptı.

Haziran Direnişi sırasında polisin estirdiği terör sonucunda katledilenleri ve devletin katlettiği çocukları anan DLB, katliamlardan hesap sormak için mücadeleye çağırdı.

İzmir DLB, Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği 11 Mart’ın yıldönümünde saat 16.00’da Karşıyaka İzban Durağı’nda gerçekleştireceği eyleme çağırdı.

DLB Ankara Meclisi toplandı

Devrimci Liseliler Birliği Ankara Meclisi, 21 Şubat günü Berkin Elvan gündemiyle toplandı. Meclis, yerellerin faaliyet raporları ve önerilerinin aktarılmasıyla başladı.

11 Mart tarihli Berkin Elvan anmasında birleşik, militan ve kitlesel bir gençlik eylemi örgütlemenin anlamı üzerine konuşuldu.

Eylemin ön hazırlık süreci ve pratik işleri üzerine de tartışmalar gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-İzmir-Ankara

 
§