15 Ağustos 2014
Sayı: KB 2014/33

ABD emperyalizmi
IŞİD’e savaş mı ilan etti?
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları üzerine
Acıların eskimediği Türkiye’de Erdoğan ‘unutun’ diyor!
Gelin canlar bir olalım, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütelim!
KCK’nin ulusal birlik çağrısı ve gerçekler!
Meslek lisesi “sömürü” meselesi
Çöllolar’da iş bırakma kazanımla bitirildi!
İncirlik Üssü’nde
coşkulu işçi eylemi
Göçüğün yaşandığı ocak kaçakmış!
MİB MYK Ağustos ayı toplantısı sonuçları

Metal TİS süreci ve
öncü metal işçilerinin görevleri!

Birleşik Metal’in toplu sözleşme taslağına ilişkin görüşlerimiz…

İzmir’de MİB faaliyetleri

Bosch ve Vestel’e
uyarı mektubu

Politik gençlik hareketi geleneği - H. Fırat
Ezidiler: 72 fermana direnen halk - M. Ak
Müslümanlara ağlak, Ezidilere muğlâk AKP politikası - K. Ehram
Almanya’da Ezidilerle dayanışma eylemleri
“Yarın koşullar daha iyi olacak!” - T. Kor
IŞİD projesi ve Kürtler
Arjantin’de matbaa işçilerinden işgal!
Festivalimiz saldırılara karşı
direnişi büyütme ve örgütlenme çağrısıdır!
Alnımızda kömür karası, dilimizde direniş ezgisi...
DGB’liler hesap sormaya çağırdı!
Emekçilerin anlatımıyla Kızıl Bayrak...
Kadına yönelik şiddete karşı örgütlü mücadeleye!
Küresel ısınmaya karşı önlem aldatmacası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Almanya’da Ezidilerle dayanışma eylemleri

 

IŞİD’in Ezidi halkına yönelik katliamları Almanya’nın bir dizi kentinde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Frankfurt

Almanya’daki Ezidi derneklerinin çağrısıyla 9 Ağustos’ta Frankfurt’ta bir araya gelen binlerce kişi IŞİD canilerinin vahşi katliamlarını protesto mitingi gerçekleştirdi. Frankfurt Tren Garı’nda bir araya gelen kitle, burada yapılan kısa konuşmaların ardından kortejler oluşturarak yürüyüşe geçti.

Polisin ablukaya aldığı yürüyüşte kitle öfkeli sloganlar ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde IŞİD çetelerini ve katliamlarını lanetleyerek uluslararası dayanışma çağrısı yaptı. Yaklaşık iki kilometrelik yürüyüş boyunca kitlenin coşkusu ve öfkesi hiç dinmedi. Bazı Alman sol grup ve partilerin de katılım gösterdiği yürüyüşe Türkiyeli gruplardan BİR-KAR ve ATİK, bayrak ve flamalarıyla katıldı.

Yürüyüşte BİR-KAR adına dağıtılan “Emperyalizme, sömürgeciliğe ve gericiliğe karsı, halkların birleşik devrimci direnişini büyütmeye!” şiarlı bildiriler ilgiyle karşılandı. Yürüyüş, temsili katliam gösterisi ve konuşmalarla sona erdi.

Bielefeld

Cihatçı IŞİD çetesini protesto eylemlerinden biri de 10 Ağustos’ta Bielefeld’de gerçekleştirildi. Eyleme, başta Ezidi Kürtler olmak üzere, Almanya’nın birçok şehrinden gelen yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Eyleme katılanların büyük çoğunluğunu oluşturan gençler ve kadınlar sloganlarıyla yürüyüşe canlılık kattılar.

Eylem için kitle önce Radrennbahn’da toplandı. Burada kısa konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş esnasında öfke yüklü sloganlar atıldı.

Eyleme Türkiyeli ve Almanya’dan ilerici ve devrimci kurumlardan BİR-KAR, ÖDP, DİDF, Alevi dernekleri, Die Linke, MLPD, otonomcu anti-faşistler, Yeşiller katıldı.

Yürüyüş çevreden ilgiyle izlendi. Eylemi provoke etme girişimi ise engellendi.

Herford’da IŞİD’ciler saldırdı

7 Ağustos’ta Bielefeld’e yakın bir kasaba olan Herford’da bir Ezidinin restoranına IŞİD elemanları saldırmıştı. Saldırının nedeni restoranda asılı olan IŞİD karşıtı bir eylem afişiydi. Bu saldırıda işyeri sahibi ve oğlu yaralandı. Olaya tanık olan ve müdahale eden insanlar oldu ve bir IŞİD’li yaşanan kavga sırasında öldürüldü. Saldırıyı duyan Ezidi gençleri derhal olayın yaşandığı yere gidip eylem düzenlediler.

Herford’da, IŞİD terörü 9 Ağustos’ta 2 bin kişinin katıldığı eylemle protesto edildi.

Hamburg

Hamburg’da YEK-KOM ve Ezidi Kürtlerin çağrısıyla 9 Ağustos’ta IŞİD çetesinin Şengal’de yaptığı katliamı protesto amaçlı bir yürüyüş yapıldı.

ALTONA Bahnhof’unun önünden başlayan yürüyüşe, en başta Ezidi Kürtler, demokratik kurumlardan YEK-KOM, ATİK, AGİF, ADHK, Alevi Derneği, DİDF, Zerlä Devrämcä; partilerden MLPD bayrak ve flamaları ile katıldı.

Yürüyüşte en önde Öcalan’nın büyük boy bir posteri, PKK, PYD, HPG bayrakları ve Şengal’de acımasızca katledilen çocuk ve kadınların posterleri taşındı.

Yürüyüşe katılan yaklaşık 2 bin 500 kişinin çoğunluğunu Ezidi Kürtleri ve Kuzey Kürdistanlılar oluşturuyordu. Özelikle gençlerin yoğun bir katılımı vardı. Yaklaşık 5 km süren yürüyüş boyunca öfkeli sloganlar atıldı.
Miting alanında önce, Şengal’de katledilen kadın ve çocukların anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından, Die Linke Milletvekili Cansu Özdemir IŞİD çetesinin katliamlarını kınayan bir konuşma yaptı.

Mitingde Ezidi Kürtleri adına yapılan konuşmada da Şengal’de yaşananlar ayrıntılı olarak anlatıldı.

Mitinge katılarak destek veren BİR-KAR, “Emperyalizme, sömürgeciliğe ve gericiliğe karşı halkların birleşik devrimci direnişini büyütmeye şiarlı Almanca ve Türkçe bildirilerin dağıtımını yaptı.

Kızıl Bayrak / Almanya

 

 

 

 

Londra’da on binler Gazze için yürüdü

 

İngiltere’nin başkenti Londra ve Güney Afrika’nın Cape Town kentinde on binlerce kişi Gazze için yürüdü.

Savaşı Durdurun Koalisyonu’nun Londra’da düzenlediği yürüyüş şehrin merkezindeki Oxford Circus’tan başladı ve ABD Büyükelçiliği önünden Hyde Park’a kadar devam etti.

Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde de on binlerce kişi Filistin için yürüdü. Apertheid rejiminin sona ermesinden bu yana şehirde yapılan en büyük eylem olarak nitelenen yürüyüş Filistin İçin Ulusal Koalisyon isimli grup tarafından örgütlendi.


 
§