20 Haziran 2014
Sayi: KB 2014/25

IŞİD ve kapitalist/emperyalist gericilik
İşçi eylemleri
uykularını kaçırıyor!
Maden işçisinin karnı AKP’nin yalanlarına tok!
Çelik, Kürtler’in Irak’ta ayrılma hakkı olduğunu söyledi
Temeli bozuk olanların ‘çatı’ arayışı
Sömürü “kader” değil
İbrahim’i binlerce kişi uğurladı
Kaybolan eylemcinin cenazesi bulundu
AKP özelleştirmeyle beslenmeye devam ediyor
Soma’da maden işçilerinin eylemleri sürüyor

Yatağan işçileri
yol kapatarak uyardı!

Türk-İş’ten özelleştirmelere karşı eylemler

“Sonuna kadar direnmeye devam edeceğiz!”

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi üzerine
Greif işgali DİSK’in içerisindeki Türk-İş’i ortaya çıkardı
“İşçinin taşerona isyanı: Greif direnişi dersleri”
Derby’den Greif’e:
İşgal, grev, direniş!
BDSP’den coşkulu
15-16 Haziran yürüyüşü!
Savaş ve devrim diyalektiği - A. Eren
“Devrimci Gençlik Birliği’nin temellerini inşa etmek için...”
Kamp hazırlıkları sürüyor!
Ankara DLB’den
coşkulu etkinlik!
Çocuk istismarı- 3
Açlık Kralı mısın, açlık oyunlarında mısın? - T. Kor
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kaybolan eylemcinin cenazesi bulundu

 

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Lice katliamını protesto eylemine polisin saldırısında yaralanan ve günlerdir haber alınamayan Rıza Bayram’ın cenazesine Berdan Irmağı’nda ulaşıldı.

Tarsus’un Fahrettinpaşa Mahallesi’nde 8 Haziran günü düzenlen Lice’deki devlet terörünü protesto eylemine polis saldırmıştı. Saldırı sırasında yaralanan Rıza Bayram gözaltına alınmak istenmişti. Bayram bacağından yaralıyken kaçmış ve 13 Haziran’a dek haber alınamamıştı.

Bayram’ın cenazesine 13 Haziran günü ulaşıldı. Haber için Bayram’ın cenazesinin götürüldüğü hastaneye giden DİHA muhabiri Ahmet Kanbal gözaltına alındı. Kanbal’ın kamera ve fotoğraf makinasına da el konuldu.

20 yaşında hayatını kaybeden Bayram’ın cenazesi, 14 Haziran’da onbinlerce kişinin katıldığı törenle, Tarsus kent mezarlığında defnedildi.

Darp izleri vardı”

Rıza Bayram’ın kardeşi Mehmet Bayram, ağabeyinin yüzme bilmediğini, kendi isteğiyle nehre atlamayacağını belirterek, “Morgda teşhis ettim kafasında darp izi vardı. Zaten polis eyleme müdahale esnasında biber gazı kullanmış, kafasındaki izin biber gazı kapsülünden kaynaklandığını düşünüyorum. Abimin eylemden sonra kaybedildiğini ve suya dün atıldığını düşünüyorum. Suda 5 gün bekleyen bir beden hiç mi değişmez, abim uyuyor gibiydi cesedinde hiçbir şekilde şişkinlik ve renk değişikliği yoktu” dedi.

 

 

 

 

Esenyurt Depo’da çete saldırısı

 

Esenyurt Depo Kapalı Cadde girişinde her cuma Kızıl Bayrak gazetesini işçi ve emekçilere ulaştıran BDSP’li sınıf devrimcileri bir grubun saldırısına uğradı. 13 Haziran günü yapılan gazete dağıtımı sırasında “Burada niye gazete satıyorsunuz. Bundan sonra sizi burada görmeyeceğim” diyen kişiye gerekli cevabı veren sınıf devrimcileri, ilerleyen dakikalarda, sayıları artan grubun saldırısına uğradı.

İlerleyen dakikalarda saldırıyı püskürten sınıf devrimcilerine destek için Kızıl Bayrak okurlarının yanı sıra Halkevleri ve SODAP üyeleri de Kapalı Cadde girişine geldiler. Burada kitleye yönelik BDSP adına yapılan kısa konuşmada faaliyete yönelik her türlü müdahalenin devrimci mücadeleye yapılmış bir saldırı anlamına geldiği belirtilirken saldırılara boyun eğilmeyeceği vurgulandı.

Bir süre daha cadde girişinde bekleyen BDSP’liler faaliyetlerini sonlandırarak cadde girişinden ayrıldılar.

BDSP’liler, çetelere geçit vermemek için 16 Haziran akşamı aynı noktada bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Depo Kapalı Cadde girişinde toplu olarak bildiri dağıtımı yapan BDSP’liler, 2 Temmuz anma etkinlik ve eylemlerine çağrı yapan bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırdılar. Esenyurt ve Avcılar BDSP’nin 28 ve 30 Haziran’ın yanısıra 2 Temmuz akşamı gerçekleştireceği anma yürüyüşlerinin çağrısını yapan sınıf devrimcileri, bildirileri Depo Kapalı Cadde üzerinde ve civar sokaklarda kapı kapı dolaşarak dağıttılar.

Kızıl Bayrak / Esenyurt

 

 

 

 

ÇHD: Avukatlık yasası değiştirilmek isteniyor

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi AKP hükümetinin hazırladığı yeni avukatlık yasa tasarısını 13 Haziran günü yaptığı basın toplantısıyla değerlendirdi.

ÇHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıda söz alan Av. Güray Dağ, yasayla birlikte avukatlık mesleğinde yaşanan nitelik sorunu gerekçe gösterilerek staj ve mesleğe başlangıçta olmak üzere iki ayrı sınav getirildiğini belirterek, bu sınavların varolan nitelik sorununu gidermeyeceğini vurguladı. Bu nitelik sorununun gerisinde neredeyse her okulda açılmış olan hukuk fakültelerinde (110 civarında) verilen eğitimin niteliğinin yer aldığını söyledi. Bu sınav uygulamasıyla ayrıca her yıl mezun olan ortalama 50 bin avukatın yaklaşık 40 bininin açıkta kalarak hukuk bürolarında yardımcı eleman olarak çalışmak durumunda bırakılacağını kaydetti.

Yasanın aynı zamanda mevcut haliyle yasak olan reklam yapmanın önünü açacağını belirten Dağ, hukuk alanındaki tekellerin bu sayede yapacağı reklamla bağımsız çalışan avukatların mesleğini yapmasını engelleyeceğine dikkat çekti.

Avukatların ve baroların da aynı zamanda Adalet Bakanlığı’nın vesayeti altına alınmak istendiğine dikkat çeken Dağ, Barolar Birliği’ni ele geçirmek isteyen dinci gerici iktidarın bunu sağlamak için de seçimlerdeki üye sayısına göre olan delege sayılarının her baroya eşit şekilde dağıtılmak istendiğini belirtti. Dağ, aynı zamanda insan hakları ihlaliyle ilgili avukatların ve baroların dava takip etme ve dava açma yetkilerinin de yasayla birlikte kaldırılmak istendiğini belirtti.

Dağ’ın ardından söz alan Av. Gökmen Yeşil ise Soma’da yürütülen çalışmaları örnek göstererek, bağımsız avukatlar ve hukuk örgütlerinin orada yaşanan hukuksuzlukları açığa çıkarttığını ve AKP’nin bu durumdan derin rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


 

 

 

 

Ethem Sarısülük mezarı başında anıldı!

 

Ethem Sarısülük Haziran Direnişi’nde katledilişinin 1. yılında anıldı. Anmaya Berkin Elvan’ın ailesi de katıldı.

Ethem Sarısülük’ü anmak için İstanbul, Çorum ve Ankara’dan gelenler Beylice Köyü Meydanı’nda toplanarak buradan Sarısülük’ün mezarına bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ethem Sarısülük ve devrim şehitleri için saygı duruşu ile başlayan mezar anmasında, Adnan Yücel’in “biz kazanacağız” şiiri okundu. Alınteri adına yapılan konuşmada, Ethem’in hesabının sorulacağı dile getirildi. Ankara Dayanışması adına yapılan konuşmada ise bu toprakların İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan gibi yiğit devrimcileri çıkarttığı, Ethemler’in onların yolunda bu mücadeleyi sürdürdüğü belirtildi.

Anma sonrasında Ethem’in evine geçilerek burada yemek verildi.

Ethem’in mezarının yapımı bizzat emekçilerin destekleriyle gerçekleşti. Daha önce sözler verilmesine rağmen yapılmayan mezarlar Çorum’dan gelen gençler ve emekçilerin 2 günlük emekleri yapıldı.

Kızıl Bayrak / Çorum

 
§