20 Haziran 2014
Sayi: KB 2014/25

IŞİD ve kapitalist/emperyalist gericilik
İşçi eylemleri
uykularını kaçırıyor!
Maden işçisinin karnı AKP’nin yalanlarına tok!
Çelik, Kürtler’in Irak’ta ayrılma hakkı olduğunu söyledi
Temeli bozuk olanların ‘çatı’ arayışı
Sömürü “kader” değil
İbrahim’i binlerce kişi uğurladı
Kaybolan eylemcinin cenazesi bulundu
AKP özelleştirmeyle beslenmeye devam ediyor
Soma’da maden işçilerinin eylemleri sürüyor

Yatağan işçileri
yol kapatarak uyardı!

Türk-İş’ten özelleştirmelere karşı eylemler

“Sonuna kadar direnmeye devam edeceğiz!”

DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi üzerine
Greif işgali DİSK’in içerisindeki Türk-İş’i ortaya çıkardı
“İşçinin taşerona isyanı: Greif direnişi dersleri”
Derby’den Greif’e:
İşgal, grev, direniş!
BDSP’den coşkulu
15-16 Haziran yürüyüşü!
Savaş ve devrim diyalektiği - A. Eren
“Devrimci Gençlik Birliği’nin temellerini inşa etmek için...”
Kamp hazırlıkları sürüyor!
Ankara DLB’den
coşkulu etkinlik!
Çocuk istismarı- 3
Açlık Kralı mısın, açlık oyunlarında mısın? - T. Kor
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İbrahim’i binlerce kişi uğurladı

 

15 Haziran’da katlediler İbrahim Aras’ın cenazesini almak için ertesi sabah Adli Tıp Kurumu önünde bekleyiş başladı. Öğlen saatlerinde alınan cenaze konvoylar eşliğinde İbrahim Aras’ınDağlıoğlu Mahallesi’ndeki evine götürüldü.

Dağlıoğlu Mahallesi’nde esnaflar kepenklerini kapatırken binlerce kişi de Aras’ı son yolculuğuna uğurlamak için toplandı. Evde yapılan cenaze töreninin ardından binlerce kişi Aras’ın cenazesi ile birlikte Küçükoba Mezarlığı’na yürüdü. Cenazenin defnedilmesinin ardından Kürt gençleri Dağlıoğlu Mahallesi’nde kamyon lastiklerini ateşe verdi. Gülbahçesi BDP binası bahçesinde İbrahim Aras için taziye çadırı kuruldu.

İbrahim Aras için eylemler

Adana’da ilerici ve devrimci kurumlar, İbrahim Aras’ın vurulduğu yerde eylem yaptı. Bu cinayetlerin arkasında AKP’nin polise verdiği sınırsız destek olduğuna dikkat çekilerek, Başbakan’ın “Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacak” dediği hatırlatılan açıklamada, Adana Valiliği’nin olayı çarpıtmaya yönelik açıklamaları da teşhir edildi ve polisin biber gazı kullanamasının yasaklanması istendi.

Bu eylemin ardından Eğitim-Sen Adana Şubesi bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Çocukları sokak ortasında katleden bir sistemin hiçbir meşrutiyeti yoktur, olamaz” denilerek polis cinayetleri ve şiddeti kınandı. Açıklamaların ardından BDP il Başkanı da söz alarak katillerin peşinin bırakılmayacağını belirtti.

Kadıköy Forumları ve HDK Gençlik Meclisi, İbrahim Aras’ın polis tarafından katledilmesini protesto etti.

16 Haziran’da Kadıköy Boğa Heykeli’nde toplanan HDK Gençliği ve Kadıköy Forumları, Kadıköy sokaklarında dolaşarak, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürüdü. Mehmet Ayvalıtaş Parkı önüne gelen kitlenin bir kısmı burada yere yatarak, devletin öldürdüğü çocuklara dikkat çekti. Birkaç dakika yerde yatılmasının ardından İbrahim Aras ve Mehmet Ayvalıtaş adına saygı duruşunda bulunuldu. Yürüyüşün ardından park içerisinde daha önce iptal edilen Mehmet Ayvalıtaş anması gerçekleştirildi.

17 Haziran’da ise BDP İstanbul İl Örgütü, Kadıköy Boğa’dan İskele Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, “Halkın da sabrı bir yere kadardır” dedi ve sürekli dile getirilen “Tehdit mi ediyorsunuz” demagojisine cevaben “Tehdit etmiyoruz. Artık çocuklar ölmesin diyoruz, özgürlük istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Beşiktaş’ta ise Liseli Genç Umut ve Abbasağa Forumu tarafından anmalar gerçekleştirildi. Kartal Heykeli önünde oturma eylemi yapan, Liseli Genç Umut üyeleri, AKP’nin katliamcı yüzünü teşhir ettiler. Liseliler, söyledikleri marşların ardından Abbasağa Forumu’nun basın açıklamasına katıldılar.

Abbasağa Forumu adına yapılan basın açıklamasında ise “AKP 15 yaşında bir gencimizi daha katletti” denilerek, faşizan uygulamalara karşı örgütlenme ve mücadele etmekten başka çıkar yol olmadığı ifade edildi.

Ankara HDP, 17 Haziran’da Güvenpark’ta basın açıklaması gerçekleştirdi. basın açıklamasında “Adana Seyhan’da bir çocuğumuz da katledildi. ‘Emri ben verdim, bu polisler nasıl sabrediyor anlamıyorum’ diyenlerin ardından polis bir kişiyi daha katletti. Barış sürecinden bahsederken Kürt çocukları katledilmeye devam ediliyor” denildi.

İzmit’te İbrahim Aras ve Berkin Elvan için yürüyüş yapıldı. Cumhuriyet Parkı’ndan İnsan Hakları Parkı’na yürüyüş gerçekleştiren kitle, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Öldürdüğünüz her çocuk kirli yüzünüzü ve boğazınıza kadar içine battığınız pislik düzeninizi bir kez daha gözler önüne seriyor. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Bu düzen değişecek, katiller halka hesap verecek” ifadeleri kullanıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Adana-Ankara-İzmit

 

 

 

 

Bu devlet öldürmeyi iyi biliyor!

 

Sermaye devletinin kolluk güçleri bir çocuğu daha katletti. 14 yaşındaki İbrahim Aras 15 Haziran’da, Berkin’in geçen yıl, başından gaz kapsülüyle vurulduğu gün, katledildi. Katil polisler doğrudan hedef alarak katlettiler İbrahim’i. İbrahim’in vurulduğunu gören mahalle halkının “insanları öldürüyorsunuz!” feryatlarına bir katil soğukkanlılığı, bir kiralık katil küstahlığıyla “biz kuş avlıyoruz!” diyebildiler.

Ve bir anne daha çocuğunun etrafa saçılan parçalarını toplamak zorunda bırakıldı. Tıpkı Ceylan’ın annesi gibi.

“ Polis nasıl sabrediyor, şaşırıyorum!” diyen bir Başbakan… Bundan feyz alarak daha pervasızca ellerindeki öldürücü silahları kullanan polisler… Şimdiye kadarki polis cinayetlerinde işletilmeyen yargı… Evet, bu devlet cinayet işlemeyi gayet iyi biliyor!

3 polis doğrudan hedef aldı sokaktakileri. Hem de çok yakından. Başlarında kaskları olmasaydı belki de İbrahim katillerinin yüzlerini görebilirdi. Öldüreceğini bilerek evleri nişan aldılar, pencerelerin arkasındakileri de hedefleyerek. Gaz bombası, ses bombası attılar. Öldürmek için vardılar.

Korkularıydı onları çocukları da öldürmeye iten… Onların akreplerine, TOMA’ larına, silahlarına rağmen korkmayıp kaçmayan, başkaldıran İbrahim’in sokak ortasındaki cüretinden korktular. Onun sloganlarından korktular. Onda uşaklık yaptıkları düzenlerinin yıkılacak geleceğini gördüler ve korktular.

Ama korkutamadılar. Öfkeler bileniyor ancak. İbrahim’in yaşıtlarında belki de ondan daha da küçüklerinin bile gözlerinde asla korku yok. İnatla İbrahim’in sloganlarını atmaya ve sokakta olmaya devam ediliyor. Öldürmekle bitmiyor İbrahimler!

İbrahim’in beyninde patlayan ses bombası hafızalarımızda asla unutulmayacak bir iz bıraktı geride kalan bizlere. İbrahim’in kanı ve tamamen parçalanan başından etrafa saçılan parçalar vurulduğu sokağın duvarlarında hala duruyor. Ve bizlere çok şey diyor: Bunun hesabını sorun!

 
§