29 Şubat 2008 Sayı: SİKB 2008/09

  Kızıl Bayrak'tan
  TSK, ABD emperyalizminin icazetiyle Güney Kürdistan’a kara saldırısı başlattı…
  Emperyalizmin desteğinde Kürt halkının özlemlerini boğmak istiyorlar!..
Kendi aralarında dalaşan düzen güçleri, Kürt halkına düşmanlıkta kenetlendiler!..
Tersane cehenneminde direniş:
Emekçi Kadın Kurultayı başarıyla gerçekleştirildi! 
Emekçi Kadın Kurultayı’na mesajlardan...
  Emekçi kadınlar bir adım öne çıktı! / Z. Us
  Türk halkı bir tercih yapmak zorunda... / A. Eylül
  ABD, Türkiye ve Kürt sorunu
  DİSK Genel Kurulu üzerine
  TEKEL işçisine yeni oyunlar...
  İlbek işçisinin direnişi sürüyor!
  SSGSS tasarısına karşı eylemler sürüyor...
  Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu 5. Toplantısı Sonuç Bildirgesi:
  Fidel Castro: Devrime adanmış bütün bir ömür!
E. Bahri
  Güney Kıbrıs halkının değişim isteği…
  Ermenistan’da onbinler sokakta!
  Güney işgal hareketi!
M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İlbek işçisinin direnişi sürüyor!

İlbek Tekstil işçileri fabrika önündeki bekleyişlerini 21 Şubat’ta da sürdürdü. Sabahın erken saatlerinde nöbetçiler dışındaki diğer işçiler de fabrika önünde toplanmaya başladı.

İlerleyen saatlerde komite işçilere açıklama yaptı. Ardından komite yeni kararları açıkladı. İşyeri önüne mücadelelerini anlatan pankart asma, fabrika önünden yemek ve lavabo ihtiyaçları dışında ayrılmama, komitenin açıklamaları dışındaki açıklamaları dikkate almama ve işçiler arasında ayrılık yaratacak söylentilere kulak vermeme çağrısı yaptı.

Öğlen saatlerinde işçiler çevre fabrikaların işçilerine seslerini duyurmak için sık sık slogan atmaya başladı. Sloganların ardından davul-zurna eşliğinde halaylar çekilmeye başladı. Pankartların da gelmesiyle işçiler fabrikanın çevresinde dört noktaya pankartlarını astılar.

Saat 15.30 civarı avukat Rasim Öz fabrikaya gelerek işçilere hukuki süreçle ilgili bilgi verdi. İlyas Bektaş’ın yasal olarak fabrikayı devrettiğini fakat bunun sahtekarlıktan başka bir şey olmadığını belirtti. İlbek Tekstil’i belge üzerinde devralan Ahmet adlı şahsın, İlyas Bektaş’ın ortağı Vural Akyüz’ün işyeri Vural Tekstil’de çalışan sigortalı işçi olarak gözüktüğünü ve Aksaray’da bir pansiyonda kaldığını, bu devrin sahtekarlıktan başka bir şey olmağını ifade etti.

Ardından söz alan komite sözcüsü Zekeriya Lavaş, işçilere haklarını alana kadar mücadelelerini sürdürmeleri ve İlbek işçilerini desteğe gelenlerin komitenin insiyatifini çiğneyen girişimlerde bulunmamaları çağrısı yaptı.

Konuşmanın ardındandan işçiler slogan ve halaylarıyla bekleyişlerini sürdürdüler.

İlbek Tekstil işçilerini BDSP’li işçiler ve ESP ziyaret etti.

Kızıl Bayrak / GOP


İlbek’te mücadele devam ediyor!

İlbek Tekstil işçisi tazminat hakkını alana kadar mücadele edeceğini haykırmak için 25 Şubat günü ikinci kez İlbek Tekstil’in hissedarı Vural Akyüz’ün Bayrampaşa’da bulunan fabrikasının önündeydi.

Otobüslerle Vural Tekstil önüne gelen işçiler, burada sloganlarla ve davul-zurna eşliğinde beklemeye başladılar. İlerleyen saatlerde Vural Akyüz’le görüşen üç işçi temsilcisi, işçilerin taleplerini iletti.

Vural Akyüz, 2008’de İlbek’teki ortaklığının bittiğini, hiçbir şey yapamayacağını ve işçilerin ikinci kez işyerinin önünde toplanmasından duyduğu rahatsızlığı ifade etti. İşçiler Akyüz’e şunları söyledi: “Sen bizim sırtımızdan 10 sene kazandın. Şimdi ‘ben bir şey yapamam’ deyip işin içinden çıkamazsın. Hakkımızı alana kadar peşinizi bırakmayacağız.”

Akyüz, “Bir ay sabredin, ben İlbek’e iş vereyim, fabrika çalışsın” vb. oyalayıcı açıklamamalarla durumu geçiştirmeye çalıştı. Bu sözlere işçilerin yanıtı, “sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz” oldu.

Görüşmeyi gerçekleştiren işçiler diğer işçilere görüşmeyi aktardılar. İşçiler sloganlarla Vural Tekstil’in önünde bir süre daha beklediler.

İlbek Tekstil’e geri dönüldü ve bekleyen işçilere görüşme ile ilgili açıklama yapıldı. İlbek işçileri, farklı eylem ve etkinliklerle mücadelelerinin süreceğini ifade ettiler.

GOP İşçi Platformu

Kızıl Bayrak İlbek Tekstil’de!

İlbek Tekstil işçileri bir süre önce patronun makinaları kaçırma girişimini boşa çıkartmış ve fabrika önünde direnişe geçmişti. Aynı günlerde devrimin ve sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak gazetesinin yayınevi olan Eksen Yayıncılık bürosu da polislerce basılmış ve işçi sınıfının sesinin işçilerle buluşması bir kez daha engellenmek istenmişti.

GOP BDSP olarak, hem direnişçi işçilerle dayanışmayı yükseltmek hem de Kızıl Bayrak’ı işçilerle buluşturarak, onun sınıfla buluşmasının engellenemeyeceğini bir kez daha göstermek için İlbek Tekstil’e bir ziyaret gerçekleştirdik.

Direniş komitesinden bir arkadaş megafonla ziyaretimizi anons ettikten sonra direnişteki işçiler getirdiğimiz Kızıl Bayrak gazetelerini alarak ilgiyle okumaya başladılar. 100 adet Kızıl Bayrak gazetesi bir-iki dakika içinde tükendi. Daha sonra da işçilerle yazılar üzerine sohbet ettik.

GOP BDSP olarak bundan sonra da, hem Kızıl Bayrak gazetesi ile hem de İlbek Tekstil işçileri ile dayanışmayı yükseltmek için üzerimize düşen sorumluluklarla hareket etmeye devam edeceğiz.

GOP BDSP