17 Kasım 2006 Sayı: 2006/45 (45)
  Kızıl Bayrak'tan
   İstanbul İşçi Kurultayı... Devrimci sınıf çizgisinde kararlı ve soluklu bir çalışmanın belirgin başarısı!
  Nitelik ve nicelik olarak güçlü bir devrimci sınıf hareketi etkinliği!
  KHK temsilcisi’nin Kurultay’da yaptığı konuşma...
  Kurultay’a gelen mesajlardan...
Sınıf bilinçli işçiler İstanbul İşçi Kurultayı’nı değerlendiriyor...
Burjuva ideolojik egemenliğe karşı mücadele ve sınıf hareketi
İşçi sınıfının toplumsal konumu ve tarihsel devrimci misyonu (Orta Sayfa)
 Kürt sorununun çözümünde boş hayaller
  Susurluk düzeninin mahkemesi Susurlukçu Sedat Bucak’ı akladı
  Asgari ücret hakkı için sesimizi yükseltelim!
  Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu 3. Toplantısı Sonuç Bildirgesi:
  ODTÜ’de soruşturma saldırısına karşı “Arkadaşıma Dokunma!” kampanyası
  Enosis, Taksim, milliyetçilik ve Kıbrıs: AB yolunda engel mi? - Yüksel Akkaya
  Amerikan rejimi Irak konusundan politika değişikliği arayışında…
  Emperyalist-kapitalist düzenin efendileri siyonistlerin suç ortaklarıdır!
  “Medeniyetler buluşması” mı, emperyalist saldırganlığa hizmet mi?
  Ateşkes süreci... M. Can Yüce
  Sözkonusu olan ticarettir! - Mumia Abu-Jamal
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Yeni Ekimler’in Partisi selamlandı!

İşçi sınıfının devrimci partisinin 8., Ekim Devrimi’nin 89. yılı komünistler tarafından düzenlenen bir etkinlikle İzmir’de kutlandı.

Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, daha sonra Yeni Ekimler’in partisinin dününü ve bugününü anlatan bir konuşma yapıldı. İdeolojik tasfiyeciliğe ve siyasal gericiliğe karşı devrim tarihinde bir kilometre taşına dönüşen kavga yılları dile getirildi. Devrim ve sosyalizm davasının partinin ilanıyla güvence altına alındığın vurgulandı. 89. yıldönümünde de emperyalist-kapitalist barbarların korkulu rüyası olmaya devam eden Ekim Devrimi’nin tarihsel kazanımları üzerine bir sunum yapıldı. Son olarak ise partimizin özü ve özeti olan Habip, Ümit ve Hatice yoldaşların örgütlü yaşamlarında sembolleşen partili yaşam ve devrimci kimlik üzerine bir konuşma yapıldı.

Anma etkinliğinin ardından Habip yoldaşın Helvacı’daki mezarı ziyaret edildi. Burada kısa bir etkinlik yapıldı.

İzmir’den komünistler


Adana: “Tecrit, işkencesine son!”

Adana’da tecrite karşı İHD, KESK, ATO, TMMOB, Tecrite Karşı Avukatlar Komitesi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Tecrite Karşı Dayanışma Komitesi tecrit işkencesinin son bulması için 4 gün boyunca stand açarak ve insanlarla görüşerek topladıkları imzaları Adalet Bakanlığı’na gönderdiler.

14 Kasım günü Tecrite Karşı Dayanışma Komitesi, Merkez postane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Tecrit işkencesi’ne son!” pankartının açıldığı açıklamada Behiç Aşçı ve Gülcan Görürüoğlu’nun hayati tehlike sınırında bulundukları dile getirildi. İHD Adana Şube sekreteri Ethem Açıkalın’ın yaptığı açıklamanın ardından toplanan imzaların postaya verilmesinin ardından basın açıklaması sona erdi.

Kızıl Bayrak/Adana


İCİ’den tecride hayır dilekçesi...

İzmir Cezaevi İnisiyatifi , 8 Kasım günü Konak Postanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından Sincan Kadın hapishanesinde yaşanan hak ihlalerine son verilmesi talebi ile toplanan 250 adet dilekçe Konak Postanesi’nden TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı’na gönderildi.

Eylemde “Devrimci irade teslim alınmaz!”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”, “Tecridi kaldırın, ölümü durdurun!” sloganları atıldı.


İCİ’den Behiç Aşçı’ya destek...

İzmir Cezaevi İnsiyatifi, F tipi hapishanelerdeki tecrite karşı 220 gündür ölüm orucu direnişini sürdüren olan Behiç Aşçı’yla dayanışmak amacıyla 13 Kasım günü bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konak eski Sümerbank önünde yapılan eylemde, “Hapishanelerde tecrit işkencesi sürüyor, tecriti kaldırın ölümleri durdurun” pankartı açıldı. Yapılan açıklamada, ölümlerin durdurulması için diyalog talep edilerek, tecrite karşı sesi yükseltme çağrısı yapıldı.

Basın metninin okunmasının ardından tutsak yakınları giydikleri önlüklerle yere yattılar. Yeni Kapı Tiyatrosu bu esnada tecrit konulu kısa bir oyun sergiledi.

Eyleme 60 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir


Büyük Ekim Devrimi 89. yılında yol göstermeye devam ediyor!

Sevgili dostlar merhaba;

Büyük Ekim Devrimi 89. yılına girerken ezilen ve sömürülenlerin özgür, eşit, kardeşçe ve sömürülmeden yaşayabileceği, kapitalizmin insan ve doğa üzerindeki vahşeti karşısında tek toplumsal kurtuluşun, alternatif sistemin sosyalizm olduğu tartışılmaz bir gerçek olarak durmakta, yakıcılığını hissettirmektedir.

89 yıldır emperyalist-kapitalist sistem ve onların her tür anlayıştaki işbirlikçileri, gericiler her alanda Ekim Devrimi’ne ve onun kazanımlarına saldırmaktadırlar. Özelllikle revizyonist bloğun çöküşüyle birlikte doruğa çıkan, günümüzde süren ve sol cenahta da ruh bulan bu saldırılara karşı Ekim Devrimi’ni ve önderlerini savunmak; bugün dayatılan düzen içiciliğe, avro-komünizme ve her türlü tasfiyeci, teslimiyetçiliğe karşı Ekim Devrimi’nin açtığı yolda ısrar etmek; emperyalistlerin baskı, katliam ve her türlü vahşetine maruz kalan halklarımızın kurtuluşunun Ekimler’den geçtiğini savunmak ve bu doğrultuda yürümek, mücadele bayrağını yükselkmek günümüz devrimciliğinin olmazsa olmazıdır.

Biz inanç ve bilinçle cezaevlerindeki KDS (Kürdistan Devrimci Sosyalistleri) dava tutsakları olarak başta ezilen mazlum Kürt ve Filistin halkları olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına karşı devrimci sorumluluk bilinciyle Büyük Ekim Devrimi’nin açtığı yolda yeni Ekimleri yaratmanın sarsılmaz inancı ve kararlılığıyla yürürken, Büyük Ekim Devrimi’nin 89. yılında aynı coşku ve umutla kutluyoruz. Bu büyük mirası yaratan Lenin ve Stalin yoldaşlar olmak üzere tüm Sovyet ölümsüzlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Yaşasın Büyük Ekim Devrimi!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

Kürdistan Devrimci Sosyalistleri/KDS dava tutsakları

Mehmet Yamaç, Şükrü Yıldız, Alaattin Öğet

Ayrıca Kızıl Bayrak emekçilerinin sekizinci yıldönümünü de kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Şükrü Yıldız

E Tipi Cezaevi M. B. 40 Muş


İsviçre’de coşkulu gençlik gecesi

Bölgemiz La Chaux-de-Fonds’da 11 Kasım günü gerçekleşen gençlik gecesine 200 kişi katıldı.

Echo du Silence Derneği (Sessizliğin Yankısı Derneği) 5 yıl önce, içinde ağırlıklı olarak gençlerin bulunduğu bir grupla kuruldu. Derneğin kuruluş amacı bölgemizdeki gençliğin problemlerini işlemek, onlara yardımcı olmak ve kendi kültürünü yaşatmasını sağlayarak buradaki yabancılarla birlikte mücadele etmekti. Bu süre içinde birçok gençlik kampı, gece, yabancı düşmalığına yönelik kampanya düzenleyen Derneğimiz iki belediye seçimine katıldı. Derneğimizin amacı gençliği yoz burjuva kültürüne teslim etmemek, inisiyatiflerini geliştirmek, buradaki demokratik mücadeleye katmaktır.

Gecemizde Türkçe, Kürtçe türküler söylendi, halk oyunları gösterisi sunuldu, derneğimizin tiyatro grubunun oyunu sahnelendi. Unia’dan bir senikacı gençliği bekleyen tehlikeler ve son yabancılar yasasıyla ilgili bir konuşma yaptı. Buradaki komünist parti sekreteri de bir konuşmayla gecemize katıldı. Tiyatro grubumuzun hazırlamış olduğu Filistin konulu Taş Generaller oyunu büyük beğeniyle izlendi. Gecemiz halaylarla sona erdi.

Sessizliğin Yankısı


Tuzla tersanelerde Kızıl Bayrak satışı…

Her hafta Kızıl Bayrak Gazetesi’ni Tuzla İçmeler Tren İstasyonu’nda yaptığımız satışlarla tanıtıyoruz. Bu haftaki gazete satışımız boyunca 12 Kasım’da toplanacak olan İstanbul İşçi Kurultayı’na çağrı ile ölümüyle düzen cephesini yasa boğan Bülent Ecevit’e yer verdik.

Gazete satışımız boyunca ajitasyon konuşmalarıyla tersane işçilerine kurultaya katılma çağrısı yaptık. Yanısıra Ecevit’in işçi ve emekçi düşman kimliğini teşhir ettik. İşçi ve emekçilere dönük saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptık.

Anadolu Yakası’ndan sınıf devrimcileri


İşçi Gazetesi “asgari ücret” için imza kampanyası başlattı

İşçi Gazetesi, asgari ücretin belirlenmesinde ‘işçi sınıfının’ söz sahibi olması talebi ile başlattığı imza kampanyasını 12 Kasım günü yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen İşçi Gazetesi okurları, “Asgari ücretten vergi kesilmeye son verilsin!”, “Asgari ücretin belirlenmesinde yoksulluk sınırı baz alınsın!”, “Asgari ücret 4 kişilik bir aileye göre belirlensin!” yazılı dövizler taşıdılar. Yapılan açıklamada, 4 kişilik bir aile için açlık sınırının 594 YTL, yoksulluk sınırının bin 934 YTL, asgari ücretin ise 380 YTL olduğu, milyonların açlığa mahkum edildiğini vurgulanarak kampanyaya katılım çağrısı yaptı. Açıklama sırasında “Milyonlar aç, milyonlar işsiz, yaşasın örgütlü direnişimiz!”, “Esir değil işçiyiz, yarının sahibiyiz!”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak /Kartal


TAYAD’lılardan basın açıklaması

Adana’da TAYAD’lı Aileler, 13 Kasım günü, İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada devam eden Ölüm Orucu’na dikkat çekilerek, tecridin kaldırılması çağrısı yapıldı. 7 yıldır süren tecrit işkencesine karşı mücadelenin sürdüğüne ve 122 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Toplumun bütün kesimlerinden gelen tepkilere rağmen Adalet Bakanlığı’nın bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığı vurgulandı.

Basın açıklamasında sonra oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak/Adana