25 Mart 2006 Sayı: 2006/11 (11)
  Kızıl Bayrak'tan
   Newroz aynasından yansıyanlar
  Sermaye iktidarı İran'a saldırıda ABD'den yana tavır alacağını ilan etti
  Irak'ta emperyalist işgalin 3 yılı; Bölge halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Ali Kayalar yalnız değil; Arkalarında kontrgerilla-nın kanlı eli duruyor
DİSK, KESK ve TTB'nin referandumu; Mücadele kaçkınlığının yeni biçimi
  Newroz gösterileri; Yüzbinler alanlara çıktı
Newroz eylemleri-1
Newroz eylemleri-2
  Sağlık hakkı özelleştirme yoluyla tasfiye ediliyor
  Sosyal yıkım saldırıları ve sendikalar
  Kadın sorunu üzerine konferanslardan.../5 ; Kadın sorunu ve toplumsal devrim / (Orta sayfa)
   Direnişteki HAS Alüminyum işçileriyle röportaj; "Artık sonuna kadar gidin!"
   Deneyimlerimizden öğreniyoruz...; Yiğit Giyim'de neler oluyor?
   Yasalar, emekçiler ve bir direniş örneği: Fransa / Yüksel Akkaya
  Irak'taki emperyalist barbarlık dünyanın dört bir yanında lanetlendi
  İran halkıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Terörist İsrail Eriha Cezaevi'ne saldırdı...; FHKC lideri Ahmet Saadet kaçırıldı!
  Ekvador'da emekçiler bir kez daha alanlarda!
  3. yıldönümünde Irak işgalini protesto eylemleri
  Halepçe ve Beyazıt katliamlarını unutmadık, unutturmayacağız!
  Halepçe ve Beyazıt katliamlarını protesto eylemlerinden...
  Bültenlerden/ Topkapı İşçi Bülteni
  Bültenlerden/ Çiğli İşçi Bülteni
  Ekim Gençliği'nin açıklaması; Devrimci siyasal faaliyetimizi hiçbir güç engelleyemez!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İzmir'de Irak işgalinin 3. yılı protesto edildi...

“Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”

18 Mart günü, 3. yılına giren emperyalist işgalini protesto etmek amacıyla ortak bir eylem gerçekleştirildi. BDSP, HÖC, Kaldıraç, Partizan, ESP tarafından yapılan eyleme Belediye-İş ve ÇHD de imzacı oldu. TÜMTİS hem imzacı oldu, hem de pankartları ve ambar işçileriyle eyleme katıldı.

Eylemin gerçekleşeceği Konak Kemeraltı girişinde açılması planlanan emperyalist savaş ve işgal fotoğraflarından oluşan sergi, havanın yağışlı olması nedeniyle açılamadı. “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” pankartının açıldığı eylemde, “Irak halkı yalnız değildir!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada, emperyalist savaş ve işgal lanetlendi. ABD emperyalizminin ülkeyi savaş üssü olarak kullanmasına izin verilmeyeceği vurgulandı. ABD'nin İran ve Suriye halklarına yönelik olası saldırılarına karşı İran ve Suriye halklarıyla dayanışma içinde olunacağı ilan edildi. Filistin halkının siyonist İsrail'e karşı direnişi ve Irak halkının 3 yıldır emperyalist işgale karşı sürdürdüğü direniş selamlandı.

TÜMTİS Sendikası'nın ambar işçileriyle birlikte eylemin yapılacağı alana sloganlarla girmesi anlamlıydı. Eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Aynı gün BAK tarafından da bir miting düzenlendi. Gündoğdu Meydanı'nda yapılan mitinge, yönetiminde ÖDP'lilerin bulunduğu KESK'e bağlı şubeler katıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir

-----------------------------------------------------------------------------------------

Eskişehir'de işgal lanetlendi...

Direnen halklar kazanacak!

18 Mart günü Irak işgalinin 3. yılında emperyalist işgali lanetlemek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Vardar İş Merkezi'nin önünden “Emperyalistler yenilecek halklar kazanacak!” pankartı arkasında yürüyüşe geçen yaklaşık 250 kişi sloganlarla Adalar Migros'un önüne gelerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, ABD emperyalizminin saldırgan politikalarına, yalanlarına, Irak işgaline değinildi. İran'a yönelik tehditler vurgulandı. Ayrıca 12 Mart Gazi ve 16 Mart Beyazıt katliamlarına değinilerek Pazar gün düzenlenecek Newroz kutlamasına çağrı yapıldı. Basın açıklaması tulum eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

EMEP, ESP, Halkevleri, SDP'nin örgütlediği eyleme BDSP, DTP, Mücadele Birliği de destek verdi. Açıklamada “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Katil ABD işbirlikçi AKP!”, “Susma haykır savaşa hayır!”, “Katiller halklara hesap verecek!”, “Kahrolsun MGK, MİT, CİA kontrgerilla!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir

------------------------------------------------------------------------------------------

Çukurova Üniversitesi'nde işgal karşıtı ortak eylem...

“İncirlik Üssü kapatılsın!”

Üniversitemizde, Devrimci Gençlik, SDG, SGD, TÖP, ÖDP, YÖGEH, Emek Gençliği ve DGH ile ortak örgütlediğimiz çalışmayla 22 Mart Çarşamba günü bir eylem gerçekleştirdik. 21 Mart gününden eylem gününe kadar afişlerimizi okulun her tarafına astık. Yemekhane önünde iki gün boyunca işgalin vahşetini ve direnişi anlatan fotoğraflardan oluşan bir resim sergisi açtık. Resim sergisi boyunca bildirimizle ve ajitasyon konuşmalarımızla öğrencileri ABD emperyalizmini protesto etmeye çağırdık. 23 Mart günü, “Emperyalizm değil, direnen halklar kazanacak!” yazılı ve fotoğrafların bulunduğu pankartımızla R1 önünde toplanarak Fen-Edebiyat Fakültesi'nin önüne kadar sloganlarımızla yürüdük. Burada yapılan konuşmalarla ve sloganlarla öğrencileri destek olmaya çağırdık. Fen-Edebiyat Fakültesi önünden yemekhaneye kadar yürüyerek yemekhane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı ve “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!”, “İncirlik Üssü kapatılsın!”, “Direnen halklar kazanacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganlarının atıldığı eylem tekrar R1 önüne gelinerek sonlandırıldı.

Ekim Gençliği/Çukurova Üniversitesi

-----------------------------------------------------------------------------------------

Samsun'da İşgal Karşıtı Platform çalışması ve eylem...

Samsun'da TKP'nin çağrısıyla, içinde DİSK, KESK, TMMOB, Tes-İş, ÖDP, EMEP, Altı Nokta Körler Derneği, BDSP, HÖC, Halkevleri, Kaldıraç, Öğrenci Koordinasyonu, ÖEP, Pratisyen Hekimler Derneği, PSAKD, ‘78'liler Derneği'nin yeraldığı bir çalışma başlatıldı. İlk iki toplantıda miting değil basın açıklaması yapılmasına karar verildi. İkinci toplantıda ise bileşenlerin eylem alanına kendi flamalarıyla katılıp katılmaması tartışıldı. Halkevleri ve TKP'nin “herkes kendi flamasıyla katılmalı' önerisine başta KESK tarafından karşı çıkıldı.

Üçüncü toplantı eylem gününe dört gün kala yapıldı. Bu toplantıda ise, toplantının konusu adeta “Irak işgali” değil de, “ Çanakkale Zaferi” imiş gibi, tartışmalar o yönde yoğunlaştı.

Toplantıya KESK adına katılan dönem sözcüsü, “18 Mart aynı zamanda Çanakkale zaferinin yıldönümüdür. Biz basın metninde bu konuyla ilgili en azından bir cümle geçmesini istiyoruz” sözleriyle başlayan tartışmalar oldukça uzun sürdü. Toplantının sonucunda “Çanakkale Zaferi”ne vurgu yapan herhangi bir cümleye yer verilmemesi kararı çıktı.

Tartışmanın ardından biz, eylemin ön çalışması üzerine bir tartışma yürütülmediğini, afiş, bildiri çalışması yapılması gerektiğini vurguladık ve bildiriyi hazırlamayı üstlendik.

Bildiri hazırlandıktan sonra, KESK sözcüsü, diğer parti ve sendikalarla görüştüğünü, zaman sıkışıklığından dolayı bildirinin amacına ulaşmayacağı düşüncesiyle “bildiri dağıtımından vazgeçildiğini” söyledi. Ertesi gün HÖC temsilcisiyle birlikte TKP, Halkevleri ve EMEP'le yaptığımız görüşmeler sonucunda “bildiri dağıtımından vazgeçilmesi” üzerine bilgi sahibi olmadıklarını öğrendik.

17 Mart'ta bildiri dağıtımı…

Bildiri dağıtma eylemine BDSP, HÖC, TKP, Halkevi kendi bayrak ve flamalarıyla katıldı. Bildiri dağıtma eylemi saat 18:30'da tren garının önünde başladı ve Çiftlik Caddesi'nde ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla devam etti. Yürüyüş, Konak Sineması önünde bitirildi. Çiftlik Caddesi'nde Ülkü Ocakları'nın önünden geçerken 15-20 kişilik faşist grup Ülkü Ocağının balkonundan tekbirlerle başlayan sloganlar atmaya başladı. Kitlenin üzerine şişe atan faşist güruha kitleden “ Irak halkı yalnız değildir!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Bıji bıratiya gelan!” sloganlarıyla karşılık verildi. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı bildiri dağıtma eylemi oldukça coşkuluydu.

Ertesi gün tüm platform bileşenlerinin katıldığı eylemde coşku yakalanamadı. Sendikaların katılımı neredeyse yok denecek kadar azdı. 18 Mart'ta yapılan eyleme yaklaşık 130 kişi katıldı. Basın açıklamasının ardından ortak bildiri BDSP, HÖC, Halkevi, TKP, EMEP, Kaldıraç tarafından tekrar dağıtıldı. İki gün boyunca 3 binin üzerinde bildiri dağıtıldı.

Samsun BDSP