11 Haziran 2005
Sayı: 2005/23 (23)


  Kızıl Bayrak'tan
  Uşak takımı Bush’un huzuruna çıktı
  TÜSİAD uşaklık politikasında “pürüz”
istemiyor
  Faşist saldırılar yoğunlaşıyor
  İstanbul Üniversitesi’nde faşist
saldırılar sürüyor
  SES ve Eğitim-Sen eylemlerinin ardından
  DİSK uyuşturucuya karşı mücadele
ederek uyuşturacak!
  Asgari ücret yüksekmiş!
  Eğitim-Sen eylemlerinden
  SES eylemlerinden
  Seydişehir işçisi sesini duyurmak
için yol kesti
  GİMAS grevi üzerine
  Özelleştirme saldırısına karşı
ortak eylem
   Güney Kürdistan sorunu üzerine
tamamlayıcı düşünceler/3
(Orta sayfa)
  Cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki atama tartışmaları
  Kaçırarak, tehdit ederek yıldırmayı
başaramayacaklar!
  İnsanı aletin egemenliğinden işçi
sınıfının devrimci eylemi kurtaracak!

  Halk ayaklanmasının yeni bir örneği: Bolivya

  Mesa’nın istifa ettiği gün
  Filistin seçimleri ertelendi
  Onbinlerce Kürt Suriye yönetimini hedef aldı
  Fransa’da sosyal yıkım saldırıları sürüyor
  “Koma Komalên Kürdistan” üzerine
  Bültenlerden/KEB
  Bültenlerden/İMES
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kızıl Bayrak'tan...

İşçi sınıfının mücadele tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 15-16 Haziran Direnişi'nin 35. yılını geride bıraktık. Ancak 15-16 Haziran Direnişi bugün de güncelliğini koruyarak günümüz mücadelesine ışık tutmaya devam ediyor. 15-16 Haziran Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihinde önemli bir yer tutuyor. Bu önem hem sınıfın militan ve kitlesel bir eylemi olması, hem de saldırıyı püskürtme, hakları koruma ve kazanma konusundaki başarısından ileri gelmektedir. İşçi sınıfı bugün yeni 15-16 Haziranlar yaratmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor.

Zira bugün işçi sınıfı çok yönlü saldırılarla yüzyüze. Bu saldırıların en başta geleni özelleştirmedir. Seydişehir işçileri günlerdir özelleştirme saldırısına karşı çeşitli eylemler yapıyorlar. 5 Haziran günü Konya-Antalya karayolunu yarım saat süren bir eylemle trafiğe kapattılar. 10 Haziran günü binlerce Seydişehir işçisi Ankara'ya gelerek Seydişehir Eti Alimünyum tesislerinin özelleştirilmesini protesto edecekler.

Petkim, Tüpraş, Telekom ve limanlardaki özelleştirmeleri protesto etmek amacıyla çeşitli eylem ve açıklamalar yapılıyor.

İşçi sınıfının değişik bölükleri bu saldırılar karşısında sessiz kalmıyor. Ancak ortaya konulan tepkinin düzeyi bu saldırıları püskürtmek ve hakları korumak içen yeterli değil. Bunun yolu sınıfa karşı sınıf tutumu ve devrimci iktidar bilincinin yön verdiği dişe diş bir mücadeleden geçiyor.

Sermayenin saldırılarına karşı mücadelede sendika bürokratlarına bel bağlanamaz. Bu nedenle işçi sınıf bizzat mücadelenin inisiyatifini ve sorumluluğunu üstlenmek zorundadır.

15-16 Haziran Direnişi'nin yıldönümünde işçi sınıfı, kendi mücadele geleğine sahip çıkarak geleceğini kazanmanın yolunu açmalıdır. 15-16 Haziran Direnişi'nin ruhuyla birleşik, devrimci siyasal bir sınıf hareketi yaratmak için ileri çıkılmalıdır. Bağımsız devrimci siyasal bir sınıf hareketi yaratılamadan geleceğe güvenle bakmak mümkün olmayacaktır.