Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Ocak 2004
Sayı: 68
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Gençlik geleceği için savaşacak!
  İÜ gençliği mücadelede kararlı...
  İÜ'de soruşturma karşıtı eylemlerden...
  Ankara polisinden ailelere işbirlikçilik teklifi
  Mücadelemiz kazanıncaya kadar sürecek!
  YÖK Yasa Tasarısı'nda son durum...
  Gözaltı, tutuklama, soruşturma ve baskılar bizi yıldıramaz!
   YTÜ'de soruşturma terörü sürüyor!
  Sanal üniversiteler Türkiye'de!
  Sahte demokrat Ayhan Alkış!
  28 Aralık Ankara... Gençlik sözünü söyledi!
  Kampanya ve 28 Aralık çalışmamız
  Osmangazi Üniversitesi'nde faşist ÖGB terörü...
  Soruşturmalar kapsamlı bir saldrının parçasıdır
  Üniversitelerde "cadı avı"!
  Soruşturma ve tutuklama terörünün bilançosu
  Reformizm, tasfiyecilik ve gençlik hareketi
  Idrak halkının direnişi güçlenerek sürüyor!
  19 Aralık katliamı ülke genelinde eylemlerle protesto edildi...
  Gençlik 19 Aralık'ı eylem ve etkinliklerle lanetledi...
  İstanbul Liseli Gençlik Platformu Girişimi'nin faaliyetleri...
  Kocaeli Liseli Gençlik Platformu'ndan...
  MİT'in yeni sorgu odaları: Liseler
  Anadolu Liseli Gençlik Platformu Bülteni'nden...
  Onbeşler kemalist burjuvazi tarafından katledildi...
  Direnişin çocukları...
  Kommer'in arabasının yangını hala söndürülemiyor!
  Kavel'den Zonguldak'a ilmek ilmek örülen direniş...
  Demokratik Gençlik Hareketi neyi savunuyor!
  Ararat filmi sinemalarda gösterilmeyecek!
  Okurlardan, yoldaşlardan...



 
 
Osmangazi Üniversitesi’nde faşist ÖGB terörü...

ÖGB çetesine öğrencilerden yanıt

Osmangazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi kantininde, 13 Aralık Perşembe günü, kantin zamları ile ilgili bildiri dağıtan va biri okurumuz olan iki öğrenciye Özel Güvenlik Birimleri tarafından müdahale edildi. Arkadaşlarımızın kararlılığı karşısında ÖGB’ler saldırıya geçerek iki arkadaşımızın ellerini arkadan kelepçelediler ve tekme tokat okulun meydanına götürdüler. Burada arkadaşlarımız, çok sayıda ÖGB tarafından coplar ve tekmelerle öldüresiye dövüldüler. Çevredeki öğrencileri de tehdit eden ÖGB’lerin saldırısı sonucu okurumuz beyin travması geçirdi.

Okulun ortasında yapılan işkence 16 Aralık günü yapılan bir eylemle kınandı. Eylemde öğrenciler, Osmangazi Üniversitesi İİBF önünden Rektörlüğe kadar yürüdüler. Rektörlük önünde saldırıya uğrayan öğrencilerden Fırat Yeğen bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlar söylendi:

“Hastanelik edilinceye kadar dövüldük. ÖGB odasına kilitlendik. Arkadaşım Hüseyin Büçgün’ün fenalaşması üzerine bir öğretim görevlisi tarafından hastaneye kaldırıldık. Arkadaşımız 7 gün iş göremez raporu aldı. Ailelerimiz arasında yapılan görüşmelerde ise, Rektör Prof. Dr. Necat Akgün kendisinin bu konuda bir şey yapamayacağını ve ÖGB’leri denetleyecek yetkisinin olmadığını söylemiştir. O halde güvenliğimiz için yetkiyi biz elimize alıp ÖGB’lere karşı kendi güvenliğimizi sağlayacağız. Ellerinde coplar ve kelepçelerle gezen ve öğrencilere vahşice saldırarak linç girişiminde bulunan bu güruha bundan sonraki herhangi bir müdahalesinde gereken karşılığı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın...”

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı da öğrencilere destek vererek eyleme katıldı. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eylemde “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “Faşist ÖGB üniversiteden defol!”, “Çetelere kıyak, öğrenciye dayak, bu abluka dağıtılacak!”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!” sloganları atıldı.

Arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı, gençliğe ve özgürlük mücadelesine yapılmış sayıyoruz. Bu saldırılar karşısında gençlik yılmayacak ve mücadelesini sürdürecektir. Polis, ÖGB, sivil faşist terörüne karşı yılmadığımızı göstermek için eylemlerimizi sürdüreceğiz.

Ekim Gençliği/Eskişehir



Serkan Eroğlu’nu andık

Sermaye iktidarının gençliğin mücadelesini engellemek, sisteme karşı mücadele verenleri susturmak için başvurduğu politikalardan biri de katliamlardır. Serkan Eroğlu ve diğer öğrenci şehitler bunun için katledilmişlerdir.

Çukurova Üniversitesi’nde Serkan Eroğlu şahsında tüm öğrenci şehitlerini anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik üniversitede yapılan çağrı afişleri ile duyuruldu. Saat 12:15’te R1’de başlayan etkinlik, bir arkadaşımızın konuşmasından sonra bir dakika saygı duruşu ile devam etti. Daha sonra Grup Nisan Güneşi tarafından bir dinleti sunuldu. Dinleti sırasında şiirler okundu. Ardından etkinlik son buldu.

Etkinlik başlamadan R1 kantini şehit resimleri ve dövizlerle süslendi. Ekim Gençliği olarak “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” dövizlerimizi kantine astık.

Ekim Gençliği/Adana