Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Ocak 2004
Sayı: 68
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Gençlik geleceği için savaşacak!
  İÜ gençliği mücadelede kararlı...
  İÜ'de soruşturma karşıtı eylemlerden...
  Ankara polisinden ailelere işbirlikçilik teklifi
  Mücadelemiz kazanıncaya kadar sürecek!
  YÖK Yasa Tasarısı'nda son durum...
  Gözaltı, tutuklama, soruşturma ve baskılar bizi yıldıramaz!
   YTÜ'de soruşturma terörü sürüyor!
  Sanal üniversiteler Türkiye'de!
  Sahte demokrat Ayhan Alkış!
  28 Aralık Ankara... Gençlik sözünü söyledi!
  Kampanya ve 28 Aralık çalışmamız
  Osmangazi Üniversitesi'nde faşist ÖGB terörü...
  Soruşturmalar kapsamlı bir saldrının parçasıdır
  Üniversitelerde "cadı avı"!
  Soruşturma ve tutuklama terörünün bilançosu
  Reformizm, tasfiyecilik ve gençlik hareketi
  Idrak halkının direnişi güçlenerek sürüyor!
  19 Aralık katliamı ülke genelinde eylemlerle protesto edildi...
  Gençlik 19 Aralık'ı eylem ve etkinliklerle lanetledi...
  İstanbul Liseli Gençlik Platformu Girişimi'nin faaliyetleri...
  Kocaeli Liseli Gençlik Platformu'ndan...
  MİT'in yeni sorgu odaları: Liseler
  Anadolu Liseli Gençlik Platformu Bülteni'nden...
  Onbeşler kemalist burjuvazi tarafından katledildi...
  Direnişin çocukları...
  Kommer'in arabasının yangını hala söndürülemiyor!
  Kavel'den Zonguldak'a ilmek ilmek örülen direniş...
  Demokratik Gençlik Hareketi neyi savunuyor!
  Ararat filmi sinemalarda gösterilmeyecek!
  Okurlardan, yoldaşlardan...



 
 
Gözaltı, tutuklama, soruşturma ve
baskılar bizi yıldıramaz!

6 Kasım eyleminden sonra her üniversitede olduğu gibi Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusü’nde de 6 Kasım’da yasadışı yürüyüş yapıldığı gerekçesiyle devlet terör estirmeye devam ediyor, soruşturma ve yurttan atmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde de, bir ay önce yapılan bir eylem nedeniyle nizamiye önünde jandarma ablukasıyla 6 BAGEH’li öğrenci gözaltına alındı. Ablukayla birlikte tüm öğrenciler bir saate yakın nizamiye önünde bekletilerek, jandarmanın üst ve kimlik aramasına maruz bırakıldı. Olup bitenden rahatsız olan ve aramanın nedenini soran öğrencilere jandarma, üst aramasını “canlı bomba” ihbarı ile gerekçelendirdi. Aynı zamanda o hafta içerisinde SİP-TKP’li ve BAGEH’li öğrenciler arasında, her iki tarafın sorumsuz davranmasıyla doğan gerginliği de gerekçe olarak gösterdiler. Gözaltına alınanlar Yenimahalle Jandarma Karakolu’na gönderildi.

Jandarmanın rektörlükle işbirliği yaparak geliştirdiği keyfi tutuma ve öğrenciler üzerinde sahte gerekçelerle oluşturduğu terör ortamına karşı bir saat içerisinde bir eylem örgütlendi. Ekim Gençliği, YDG, ÖG, DPG, Koordinasyon, SDP, Emek Gençliği ve BAGEH’in katıldığı eylemde okunan basın metniyle 6 Kasım sonrası devletin oluşturduğu terör ortamı tutuklamalar, gözaltılar, soruşturmalar teşhir edildi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde sık sık “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “YÖK, jandarma soruştuma bu abluka dağıtılacak!”, “Sermaye defol üniversiteler bizimdir!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı. Eylem türkü ve halaylarla son buldu.

11 Aralık günü yurt kantininde ise tutuklamalara ve gözaltılara karşı bir dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin örgütlenmesi aşamasında etkinliğe katılan siyasetlerin sorumsuz davranmalarına ve etkinliğin duyurusunun iyi yapılamamasına rağmen yaklaşık 80 kişi katıldı. Etkinlikte YÖK ve son dönem üniversite gençliği üzerinde estirilen devlet terörü teşhir edildi. Ankara Gençlik Derneği müzik grubu ve Mamak İşçi Kültür Evi şiir grubu etkinliğe renk kattı. Ayrıca 6 Kasım eyleminden sonra bir süre tutuklu kalan bir Ekim Gençliği okuru ile yurttan atılan bir arkadaş yaşadıklarını anlattılar. Sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!” sloganları atıldı.

YÖK, jandarma, soruşturma bu abluka dağıtılacak!

Ekim Gençliği/Beytepe



Mustafa Kemal Üniversitesi’nde
soruşturma karşıtı eylem

Kapatılan MKÜ-ÖDER ile diğer devrimci gençlik çevrelerinin 6 Kasım’da yaptığı YÖK protestosu sonucu Mustafa Kemal Üniveritesi Rektörlüğü tarafından eyleme katılan öğrenciler ile “dışarıdan katılanlara” soruşturma açılmıştı. Soruşturma terörünü protesto etmek amacıyla 31 Aralık Çarşamba günü Arkeoloji Müzesi önünde MKÜ-ÖDER tarafından bir basın açıklaması düzenlendi.

Eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı. Katılanların ağızlarına siyah bant takmaları ile açıklama başladı. Açıklamada; 12 Eylül’ün ürünü olan YÖK’ün, üniversitelerin sermayeye peşkeş çekilmesi amacıyla gündeme getirilen YÖK Yasa Tasarısı’nın ve emperyalist işgalin lanetlenmesi sonucu ülkenin dört bir yanında soruşturma terörünün tırmandırıldığı, kimi şehirlerde öğrencilerin okul ortasında vahşice tartaklandığı ve gözaltına alındığı belirtildi. Gençliğin bu yolla sindirilmeye çalışıldığı, fakat düzenin gücünün gençliğin sesini susturmaya yetmeyeceği ifade edildi.

Eyleme MKÜ-ÖDER “Kapatmalara ve soruşturmalara geçit yok!” pankartı ile katıldı. Sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “MKÜ-ÖDER susturulamaz!”, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek!”, “Sansüre ve tecride son!” sloganları atıldı.

Ekim Gençliği/Antakya