Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Ocak 2004
Sayı: 68
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Gençlik geleceği için savaşacak!
  İÜ gençliği mücadelede kararlı...
  İÜ'de soruşturma karşıtı eylemlerden...
  Ankara polisinden ailelere işbirlikçilik teklifi
  Mücadelemiz kazanıncaya kadar sürecek!
  YÖK Yasa Tasarısı'nda son durum...
  Gözaltı, tutuklama, soruşturma ve baskılar bizi yıldıramaz!
   YTÜ'de soruşturma terörü sürüyor!
  Sanal üniversiteler Türkiye'de!
  Sahte demokrat Ayhan Alkış!
  28 Aralık Ankara... Gençlik sözünü söyledi!
  Kampanya ve 28 Aralık çalışmamız
  Osmangazi Üniversitesi'nde faşist ÖGB terörü...
  Soruşturmalar kapsamlı bir saldrının parçasıdır
  Üniversitelerde "cadı avı"!
  Soruşturma ve tutuklama terörünün bilançosu
  Reformizm, tasfiyecilik ve gençlik hareketi
  Idrak halkının direnişi güçlenerek sürüyor!
  19 Aralık katliamı ülke genelinde eylemlerle protesto edildi...
  Gençlik 19 Aralık'ı eylem ve etkinliklerle lanetledi...
  İstanbul Liseli Gençlik Platformu Girişimi'nin faaliyetleri...
  Kocaeli Liseli Gençlik Platformu'ndan...
  MİT'in yeni sorgu odaları: Liseler
  Anadolu Liseli Gençlik Platformu Bülteni'nden...
  Onbeşler kemalist burjuvazi tarafından katledildi...
  Direnişin çocukları...
  Kommer'in arabasının yangını hala söndürülemiyor!
  Kavel'den Zonguldak'a ilmek ilmek örülen direniş...
  Demokratik Gençlik Hareketi neyi savunuyor!
  Ararat filmi sinemalarda gösterilmeyecek!
  Okurlardan, yoldaşlardan...



 
 
Beytepe Kampüsü’nden eylemler...

Sermaye tarafından YÖK Yasa Tasarısı’nın açıklanacağının duyurulması dolayısıyla 15 Aralık’ta Ankara’da gençlik gruplarının düzenlediği eyleme çağrı yapmak ve YÖK Yasa Tasarısı’nı teşhir etmek için aynı gün öğle saatlerinde bir eylem de Beytepe’de düzenlendi. Ekim Gençliği, Özgür Gençlik, DPG, DMG, YDG ve BAGEH’in katılımıyla gerçekleşen eylem, Yıldız Amfi’den başladı. Yemekhane önünde yapılan basın açıklamasına 30’a yakın öğrenci katıldı. Eylemde sık sık “YÖK’e hayır!”, “Soruşturmalar, tutuklamalar, baskılar, bizi yıldıramaz!”, “Sermaye defol, üniversiteler bizimdir!” “YÖK, jandarma, soruşturma, bu abluka dağıtılacak!” sloganları atıldı.

18 Aralık günü ise 19 Aralık katliamının yıldönümü vesilesiyle bir eylem ve anma gerçekleştirildi. Gündüz Edebiyat Fakültesi önünden başlayan eylem, Yıldız Amfi’de ortak bir metnin okunması ve söylenen marşlarla son buldu. Çevredeki birçok öğrenci de eylemi ilgiyle izledi.

Ekim Gençliği/Beytepe



Kampanya ve 28 Aralık çalışmamız

Uzun dönem sürdürdüğümüz kampanyamız çerçevesinde, Irak’taki işgale, YÖK Yasa Tasarısı vb. saldırılara karşı kentimizde bir çalışma örmeye çalıştık. Kampanya çalışmamız üzerinden birçok insanla yüzyüze tanışma ve tartışma olanağımız oldu. Çalışmayı yürüten arkadaşların kitle ile ilişkilerini geliştirdi. Kampanya bildirilerimizi üniversitede dağıtmak da bunun bir parçası oldu. İmza üzerinden Çukurova Üniversitesi’nde pek fazla yol katedemediysek de yaptığımız yoğun afişlerle gündeme geldik. Mahallelerde de afişlerimizin yoğun bir şekilde yapılması büyük bir ilgi uyandırdı.
28 Aralık çağrı afişlerimizi mahallelere, çarşı merkezine, liselerin önüne ve üniversiteye yaptık. Yanı sıra YÖK Yasa Tasarısı’na ve Ortadoğu’daki katliama karşı, eğitimin ticarileştirilmesine karşı afişlerimizi yaptık.

“YÖK Yasa Tasarısı’na karşı eşit, parasız, bilimsel eğitim için, geleceğimiz için mücadeleye!” başlıklı bildirilerimizi üniversitede yoğun bir şekilde dağıttık. Öğrenciler öğlen vakti yemekhane yolundan toplu geçtikleri için bildirilerimizi birebir dağıtma olanağımız oldu. Ayrıca kantinlere de bildirilerimizi bıraktık. Üniversitede yoğun bir ÖGB terörü yaşadığımız bugünlerde afiş ve bildirilerimiz oldukça ilgi çekti. Üniversitenin her yerinde Ekim Gençliği vardı. Çalışmalarımız tüm coşkumuzla sürecek.

Ekim Gençliği/Adana



Samsun’da kampanyanın ardından…

Ekim Gençliği olarak sürdürdüğümüz ve 28 Aralık tarihinde Ankara’daki eylemle sonlandırdığımız kampanyamıza ilişkin Samsun’da bir değerlendirme yaptık. Kampanyanın başlangıç süreci, kampanya süreci, kampanya sonrası, görevlerimiz ve yeni olanakları tartıştık. Yaptığımız değerlendirmeyi Samsun’daki kampanya çalışmasının bir eleştirisi olarak ele aldık.

Kampanyamız çok sınırlı güçlerle başlamıştı. Bu güçlere dayanarak kampanyayı güçlendirmek için önümüze bir dizi hedef koymuş, bir dizi plan yapmıştık. Yürüttüğümüz kampanya belli bir etki alanı yaratabildi ve az sayıda da olsa insanlardan söz alabildik. Kampanya sayesinde çok sayıda yeni insana ulaşabildik ve onların da bu kampanyada görev almalarını sağlayabildik. Çalışmanın en olumlu yönlerinden biri de buydu.

Çalışmamızı okul içerisinde, kantinlerde, koridorlarda ve sınıflarda yaptık. Yüzlerce insanla yüz yüze gelerek kampanya gündemlerini tartıştık.

Kampanya sonrası yaptığımız değerlendirmede, sürecin olumlu birikimlerini daha ileriye taşımak gerektiği sonucuna vardık. Önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı yeni YÖK Yasa Tasarısı karşıtı mücadele ile sürdürme kararı aldık. Kampanya süreciyle yakaladığımız ivmeyi daha ileri taşımak için, önümüzdeki süreçte daha güçlü bir çalışma yürüteceğiz.

Ekim Gençliği/Samsun



Çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz!

Ekim Gençliği’nin “Irak’ta işgalci okulda müşteri olmayacağız!” şiarıyla 13 Eylül ‘03 günü tüm Türkiye genelinde başlattığı kampanyayı, Edirne yerelinde 15 Eylül ‘03 günü SES Edirne Şubesi’nde yaptığımız basın toplantısıyla duyurmuştuk. Bu süreçte kampanyanın saptadığı gündemleri işçi, emekçi ve gençliğe taşıdık. Bu temelde yürüttüğümüz çalışma sonucu yerelimizde 3 bin kişiden söz aldık. Faaliyetimizi kesintisiz olarak sürdüreceğiz. (Ekim Gençliği/Edirne)