31 Temmuz 2015
Sayı: KB 2015/29

Topyekûn savaşa karşı birleşik direniş!
Emperyalizme, işbirlikçilerine ve gericiliğe karşı birleşik mücadele!
İçeride ve dışarıda devlet terörü!
Kürt halkına karşı kirli ittifak
İncirlik emperyalist koalisyona açılıyor
Kiminle barışacağız?
Birlikte direnelim! - D. Baran
KESK taleplerini ve eylem takvimini açıkladı
Yeni sendika ve metal işçilerinin görevleri
Sermayenin savaşına karşı sınıf savaşı! - B. Çağ
MİB MYK Ağustos ayı toplantısı
Arçelik LG işçileri mücadeleye devam ediyor!
İş cinayetleri durmuyor
“Engels’in adı ve yaşamı her işçi tarafından bilinmelidir!” - V. I. Lenin
Zulmünü arttıran sistemin karşısına birliğimizin gücüyle çıkıyoruz
DGB Yaz kampı başarıyla gerçekleştirildi: Artık daha güçlüyüz!
Almanya’da kitlesel ve öfkeli protestolar
Filistin’de binler Ahmed Saadat’a saldırıyı kınadı
DAF’ta TİS ve grev
İstanbul’da sınıf devrimcilerine polis operasyonu
“Bizim kararlılığımızla boy ölçüşemeyecekler”
Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır!
Günay Özarslan’a kitlesel uğurlama
Operasyon saldırısı ve Suruç katliamı protesto edildi
Suruç katliamı raporu açıklandı
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Filistin’de binler Ahmed Saadat’a saldırıyı kınadı

 

Irkçı Siyonist rejimin 28 Temmuz sabahı Nafha Hapishanesi'ndeki koğuşlara baskın düzenleyerek Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat ve 30 yoldaşına saldırması protesto edildi. FHKC’nin çağrısıyla Gazze’de sokaklara çıkan binlerce kişi, Filistin ve FHKC bayraklarının yanı sıra Ahmed Saadat’a özgürlük isteyen dövizler taşıdı.

Sabrımızı sınamayın!’

Çeşitli direniş örgütlerinin de desteklediği eylemde konuşma yapan FHKC Politbüro Üyesi Cemil Mizher, işgal rejimini Ahmed Saadat’ın yaşamı konusunda uyararak İşgal, hesaplarında hata yapmasın ve Cephe’nin sabrını sınamak için fazla ileri gitmesin” dedi.

Mizher, konuşmasında şunları söyledi:

Cephe, Genel Sekreteri gibi özel sembollerine yönelik bir tehdit ya da saldırıya cevap verecek yer ve zamanı her zaman bulur. Genel Sekreteri’nin yaşamının tehlikeye girmesi durumunda sahip olduğu çeşitli seçeneklerden imtina etmeyecektir.”

Filistin Yönetimi’ni teşhir eden Mizher, tutsaklar dosyasının bir an evvel Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne götürülmesini istediğini ve saldırının kırmızı çizgilerini aştığını kaydetti. Mizher, saldırının tutsakların iradesini kıramadığını vurguladı.

Batı Şeria’da çatışma yaşandı

Batı Şeria’da yapılan eyleme ise işgal güçleri saldırdı. FHKC’li gençler, saldırıya Filistin sapanları ve taşlarla karşılık verdi.

Abu Ali Mustafa Tugayları adına yapılan açıklamada ise saldırıya sert bir şekilde karşılık verileceği belirtildi.

Diğer yandan Filistinli tutsaklar ise zindanlardaki saldırılara karşı direnişi yükselteceklerini ve Ağustos ayında açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

 

 

 

 

Ahmet Saadat ve yoldaşlarına saldırı

 

Irkçı siyonist rejim 28 Temmuz sabahı Nafha Hapishanesi'ndeki koğuşlara baskın düzenleyerek Filistinli tutsaklara saldırdı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat ve 30 yoldaşının işgal güçleri tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Gazze’den Nafha Hapishanesi'ne aile ziyaretlerini de yasaklayan İsrail, Ahmed Saadat’ın 2 yıldır aile ziyareti hakkını kullanmasına izin vermiyor.

FHKC, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Filistinli tutsaklar meselesinin uluslararası platforma taşınması için kapsamlı bir ulusal plan gerektiğine dikkat çekti. Açıklamada tutsaklar dosyasının Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşınmasının hızlandırılması ve takip edilmesi istendi.

Siyonist rejimin baskısı ile teslimiyetçi Filistin Yönetimi tarafından tutsak edilen Saadat, İsrail Ordusu tarafından 2006 yılında Eriha Hapishanesi’ne yapılan baskınla kaçırılmıştı.

Filistin’de bir haftada 3. cinayet

Irkçı siyonist rejim ve Türk sermaye devleti, geçtiğimiz hafta insan öldürmekte yarış içine girdiler. Siyonist işgal güçleri bir hafta içinde 3. cinayetlerini işleyerek bir Filistinliyi daha katletti.

26 Temmuz’da Kalendiya Mülteci Kampı’nda bazı evlere baskın yapan İsrail askerleri, 18 yaşındaki Muhammed Ebu Latife’yi infaz etti. Bazı kaynaklar baskınlara tepki gösterildiği sırada İsrail askerlerinin ateş açarak Ebu Latife’yi infaz ettiğini öne sürdü.

Görgü tanıkları yaralanan Filistinli gence tıbbi müdahale yapılmadığını ve Ebu Latife’nin bu şekilde öldürüldüğünü belirtti.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri ise yaptığı yazılı açıklamada cinayetlerini şu şekilde anlattı:

İsrail askerleri, ‘terör eylemine karıştıkları’ şüphesiyle aranan 2 kişiyi gözaltına almak üzere Kalendiya Mülteci Kampına girdi. Arananlardan biri, bir binanın çatısına kaçarken açılan ateşte yaralandı. Bu kişi başka bir çatıya geçmek isterken kayıp düştü.”

 

 

 

 

 

İsrail FHKC-GK militanlarına saldırdı

 

Siyonist rejim Lübnan doğusunda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık’a (FHKC-GK) ait bir noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Cihatçı çetelere karşı savaşılan Zadabani’nin yakınlarında bulunan bölgede yaşanan saldırıda 6 FHKC-GK militanının yaralandığı belirtildi.

Siyonist medya saldırının FHKC-GK’nın mühimmat deposuna yapıldığını öne sürdü.


 
§