10 Temmuz 2015
Sayı: KB 2015/27

Tek seçenek birleşik devrimdir!
Düzen hükümetsiz, ancak başsız değil!
İncirlik üssü için ABD’yle kirli pazarlık
Savaş ve saldırganlık histerisi sürüyor!
Yargıtay Karadağ davasına itirazı reddetti
Yeni sendikayla yeniyi yükseltmeye! - B. Çağ
Yeni sendika sermaye ve uşaklarına yanıttır
B/S/H Fabrika Kurulu: Yeni sendika için görev başına
Arçelik LG'de üretimi durduran işçilere polis saldırdı
Trakya Döküm’de üretim durdu!
Hema’da işçiler hakları için üretimi durdurdu
BYUAŞ grevi ve Belediye-İş'in satışı!
İşçi sınıfı hakkını Faruk Çelik’e helal etmeyecek!
Manisa’da 15 tarım işçisi katledildi
Metal işçileri yeni sendikayı kurdu!
Metal işçileri yeni sendikayı selamladı
Almanya'da farklı iş kollarında grevler
Referandum sonuçları ve reformist Syriza'nın Troyka dansı!
Syriza'dan ırkçı siyonist rejimle işbirliği
Devrimci gençlik yaz kampında buluştu!
DGB-DLB 2015 Yaz Kampı'na katılanların izlenimleri
Liselilerden polis tacizlerine yanıt
Düzen mahkemelerinin "iyi hal" rezaleti
Kadın tutsakların hücrelere sevk planına protesto
Greif Direnişi: Sınıf hareketinin devrimci geleceği!
Kamu emekçilerinin yaz kampı başarıyla gerçekleşti
Hozan Serhad: Müzikten mücadeleye uzanan uzun yol
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DGB-DLB 2015 Yaz Kampı'na katılanların izlenimleri...

"Düşlediğimiz dünyanın provası..."

 

DGB Yaz Kampı’na katılan devrimci gençler kampa dair görüşlerini paylaştı. Görüşlerin ortak vurgusu, kampın kolektif ruhu ve içeriğiyle devrimci kimliği, yoldaşlık ilişkileri ve örgütlülüğü güçlendirici yanı oldu.

Katılımcıların kampa ilişkin görüşleri şöyle:

*İnanılmaz güzel geçiyor, dostluk, yoldaşlık, arkadaşlık duyguları çok yoğun. Herkes çevresine ve yoldaşlarına çok duyarlı davranıyor.

İzmir’den bir DGB’li

*Samimi bir ortam var. Bütün yoldaşlar çok paylaşımcı. Gözüme çarpan bir sorun yok şu ana kadar.

İzmir’den bir DGB’li

*Devrimci Gençlik Birliği olarak gerçekleştirdiğimiz ilk kampımız. Kampımız için diyebileceğimiz çok söz var. Geleceğe dair kurguladığımız, paylaşmaya dayalı, kapitalizmin bütün kirli ilişkilerinden arınmış, hayalini kurduğumuz yaşamı var ediyoruz aslında burada. Bütün samimiyetimizle yoldaşça ilişkiler kuruyoruz. Kampı çok sevdim ve seneye bir daha geleceğim.

İzmir’den bir DGB’li

*Kampımıza devrimci bir atmosfer hakim ve kolektif bir yaşam geçiriyoruz. Şu ana kadar bir yandan bilgileniyor, diğer yandan gülüyor, eğleniyoruz. Yoldaşlara, emeği geçen, geçmeyen herkese çok teşekkürler.

İzmir DEÜ’den bir DGB’li

*İlk defa devrimci bir yaz kampına geliyorum. Burada kolektif bir yaşama tanık oldum. Verimli tartışmalar yapıyoruz. Sunumlar güzel geçiyor. Hepimizin emeğine sağlık.

İzmir’den bir DGB’li

*Kampımız, öncesinde de düşündüğümüz gibi kolektif yaşamın küçük bir göstergesi. İnsanların kısa süre içerisinde kaynaşması, kampın moral ve motivasyonunu arttıran bir yerde duruyor. Tartışmalardan atölyelere birbirini bütünleyen kampımız, yeni dönem için iyi bir ön hazırlık oluyor.

Ankara’dan bir DGB’li

*Kampa 3. gününde dahil oldum fakat alana girildiği andan itibaren kamptaki kolektif yaşam anında hissediliyor. Kamp, benim için kuruluşumuzdan bugüne bütün bir senenin özeleştirisinin verilmesi ve yeni bir yılın örgütlenmesi anlamına geliyor.

Ankara’dan bir DGB’li

*DGB kuruluş süreci üzerine geçen sene toplanan kampın deneyimleri üzerinden gençliğin devrimci birliği politikamızı ortaya koymuştuk. Bu sene de bir yıllık deneyimlerimiz üzerinden yeni dönemi hep birlikte planlama iddiasıyla kampta buluştuk. Bu iddiamız şimdiden, burada ördüğümüz kolektif yaşamla bile gerçekleşmiş durumda.

Meslek liseli bir DLB’li

*Bir DGB’li olarak hayatımda ilk defa hem bu kadar kitlesel hem de uzun bir kamp hayatı yaşıyorum. Atölyelerden sunumlara, yemek, temizlik vb. yaşamın bütününü kolektif bir şekilde örgütlüyoruz. Yaptıklarımız hiçbir yoldaşa bir külfet, angarya gibi gelmiyor ve herkes bir hobi olarak işlere sarılıyor, sorumluluk alıyor. Sunumlar çok verimli geçiyor, atölyelerden birçok şey öğreniyoruz. Tartışmalar geleceği planlamada çok yardımcı olacak diye düşünüyorum. Kampta adeta sosyalizmi yaşıyor gibiyim. İşçi sınıfının yolundan birliğimizin gücüyle geleceğe yürüyoruz. Katılmayan ya da katılamayan dostlar yoldaşlar çok şey kaçırıyor. Onlarla da önümüzdeki yaz kampında daha güçlü bir şekilde görüşmek dileğiyle. Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Kadıköy’den bir DGB’li

*Bireyselliğin aksine kolektif yaşamı ördüğümüz kampımız şu ana kadar istediğimiz gibi gidiyor diyebiliriz. Devrime hazırlığın önemli bir ayağı olarak gördüğümüz kampımızın bir parçası olduğum için çok mutluyum.

Bir DGB’li

*Düşlediğimiz dünyanın küçük bir provasını yaptığımız gençlik kampımızda ortak görüşleri paylaştığımız yoldaşlarımızla geçirdiğimiz vakitler yoldaşlık ilişkilerimizi geliştirdiği gibi dinlediğimiz sunumlar da bizlere önemli katkılar sağlıyor. Her anını kolektif bir dayanışma içerisinde geçirdiğimiz kampımızın bir parçası olabildiğim için çok memnunum.

Bir DGB’li

*Kampımız; düşlediğimiz, özlediğimiz yaşamın inşasıdır, provasıdır. Liselerden, üniversitelerden, fabrikalardan, atölyelerden; sömürüye, zulme, baskılara karşı mücadele ve kavga çağrısıdır. Öyle bir çağrıdır ki, sömürüsüz, sınıfsız yârin yanağından gayrı her şeyin paylaşıldığı bir düzen kurma çağrısıdır. Tarih bize göstermiştir mücadele verilmeden en ufak bir kazanımın elde edilmediğini. Ve yine tarih göstermiştir bize örgütlü birlik olmadan düzenin değişmeyeceğini. Bu sebeptendir gücümüzün birliğimizden geldiği!

Kayseri’den bir DLB’li

*Aslında bu kamp benim için bir ilk. Bu kampa ilk gelişim olduğu için kolektif yaşamın da ilk adımını atıyorum. Burada birlik, beraberlik içinde olduğum yoldaşların da yardımıyla zaman geçiriyoruz. Tartışmalar, sunumlar, sohbetler ile eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Geleceğimizin temellerini beraberlik içinde atıyoruz. Burada olmaktan gerçekten mutluyum.

Ümraniye’den bir DLB’li

*Kolektif bir şekilde yürüttüğümüz, atölyeler, sunum ve tartışmalarımızla zenginleştirdiğimiz ve sosyalist bir hayatın provasını yaşadığımız kampımızda yoldaşlarımızla çok yararlı vakit geçiriyoruz.

Kartal’dan bir DLB’li

*Yeni gelmiş biri olarak yazıyorum. Atmosfer çok güzel ve yoldaşların hepsi çok cana yakın insanlar. Bir gün içerisinde çok verimli zaman geçiriyoruz. Her saniyeyi değerlendiriyoruz.

Kartal’dan bir DLB’li

*Yoldaşlar bu benim ilk kampım. Bizler kolektif bir yaşamı hayal ediyoruz ve burada kolektif bir yaşam sürüyor, kolektif dünyanın bir provasını yapıyoruz. Kampa gelemeyen herkesi kampa çağırıyorum. Gücümüz birliğimizdir yoldaşlar!

Kartal’dan bir DLB’li

*Bu benim örgütlü olarak geldiğim ilk kampım. Yoldaşlar, örgütlendiğim zamanlarda kamp süreçlerinden bahsedip nasıl geçtiğini anlatıyorlardı. Kampın harika bir işleyişi var. Hayal ettiğimiz kolektif yaşamı burada yaşıyoruz, kolektif yaşamın provasını yapıyoruz. Buradan tüm okurları kampa çağırıyorum. Gücümüz birliğimizden gelir yoldaşlar!

Kartal’dan bir DLB’li

 
§