10 Temmuz 2015
Sayı: KB 2015/27

Tek seçenek birleşik devrimdir!
Düzen hükümetsiz, ancak başsız değil!
İncirlik üssü için ABD’yle kirli pazarlık
Savaş ve saldırganlık histerisi sürüyor!
Yargıtay Karadağ davasına itirazı reddetti
Yeni sendikayla yeniyi yükseltmeye! - B. Çağ
Yeni sendika sermaye ve uşaklarına yanıttır
B/S/H Fabrika Kurulu: Yeni sendika için görev başına
Arçelik LG'de üretimi durduran işçilere polis saldırdı
Trakya Döküm’de üretim durdu!
Hema’da işçiler hakları için üretimi durdurdu
BYUAŞ grevi ve Belediye-İş'in satışı!
İşçi sınıfı hakkını Faruk Çelik’e helal etmeyecek!
Manisa’da 15 tarım işçisi katledildi
Metal işçileri yeni sendikayı kurdu!
Metal işçileri yeni sendikayı selamladı
Almanya'da farklı iş kollarında grevler
Referandum sonuçları ve reformist Syriza'nın Troyka dansı!
Syriza'dan ırkçı siyonist rejimle işbirliği
Devrimci gençlik yaz kampında buluştu!
DGB-DLB 2015 Yaz Kampı'na katılanların izlenimleri
Liselilerden polis tacizlerine yanıt
Düzen mahkemelerinin "iyi hal" rezaleti
Kadın tutsakların hücrelere sevk planına protesto
Greif Direnişi: Sınıf hareketinin devrimci geleceği!
Kamu emekçilerinin yaz kampı başarıyla gerçekleşti
Hozan Serhad: Müzikten mücadeleye uzanan uzun yol
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Syriza'dan ırkçı siyonist rejimle işbirliği

 

Troyka ile masaya oturulmayacağı vaadiyle iktidara geldikten kısa bir süre sonra Troyka’nın ismini değiştirerek “Kurumlar” ile masaya oturan Syriza, sadece icazet aldığı emperyalistlerle değil, ırkçı siyonist rejimle de içli dışlı. Syriza hükümetinin Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Gazze’de iki bini aşkın Filistinlinin katledildiği saldırının birinci yıldönümünde katil Netanyahu ile görüşerek halkların kanı üzerinden yükselecek ‘askeri işbirliği ve istikrar ve güvenlik konularını’ ele aldı.

Daha sonra Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki’yle görüşme yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı, “İsrail’in güvenliğine ilişkin çekinceleri” ele aldıklarını belirtti ve Filistin’deki işgali meşrulaştıran açıklamalara imza attı.

Ziyaretin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde Kotzias’ın açıklamaları yer aldı. “Farklı fikir ve görüşe sahibiyiz, ancak...” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şunlar dikkat çekti:

Yunanistan ile İsrail arasındaki işbirliğini görüştük, ortak noktalarımızı bulduk, ancak sadece ortak noktalarımızın olmadığı da aşikâr. Bir dizi konu hakkında farklı fikir ve görüşe sahibiz, ancak enerji, teknoloji, suyun değerlendirilmesi, askeri işbirliği ve istikrar ve güvenlik konularında işbirliği gibi geliştirebileceğimiz stratejileri inceledik.”

Yunanistan sermaye devleti, Türkiye ile İsrail’in gelişen ekonomik işbirliğine karşın politik kavgasını siyonist rejimle işbirliğini geliştirmede fırsat olarak görmüştü. Sermaye devletinin kirli politikası, dünya reformistlerinin ‘umudu’ Syriza tarafından da eksiksiz devam ettiriliyor.

 

 

 

 

Elbit fabrikalarında işgal

 

İngiltere’de "London Palestine Action LPA” üyesi eylemciler, 6 Temmuz günü Birmingham yakınlarında bulunan Shenstone’daki İsrail’e silah üreten UAV Engines fabrikasının girişine kendilerini zincirledi. Polis ise eylemcilere saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına alırken üç ayrı fabrikada daha benzer eylemler yapıldı.

İngiltere’de eylemlerin yapıldığı fabrikalar siyonist rejime Hermes 450 adlı İHA’larda kullanılan motorları üretiyor.


 


Filistin’de anmalar

 

Filistin’de geçtiğimiz yıl siyonist çeteler tarafından yakılarak öldürülen Muhammed Ebu Hudayr için anma eylemleri düzenlendi. 2 Temmuz günü Hudayr’ın evinin önünde toplanan yüzlere kişi, sloganlarla siyonist İsrail’i lanetledi.

Ramallah yakınlarında bulunan bir Yahudi yerleşim biriminin girişinde de Hudayr’ı anmak için eylem yapıldı. Filistin bayrakları ile Ebu Hudayr’ın fotoğraflarını taşıyan Filistinliler, İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Eylemciler ise  saldırıya taşlarla karşılık verdi.

Hudayr’ın ölümünün ardından Kudüs’te intifadayı andıran eylemler gerçekleştirilmişti.

Hudayr için anma yapılırken Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınlarında Muhammed Sami el-Kusbe adlı genç de işgal güçleri tarafından katledildi.

 

 

 

 

Erivan'da direniş sürüyor

 

Ermenistan’da elektrik fiyatlarına zam yapılmasına karşı başlayan eylemler, devam ediyor. Eylemciler, 3 Temmuz günü, Erivan’daki Azatutyun Meydanı ve çevresindeki caddeleri gezerek yürüyüş yaptı. Eylemler nedeniyle kent merkezindeki trafik felç oldu.

Diğer yandan eylemlerin basıncı nedeniyle, 23 Haziran’da eylemcilere sert şekilde saldıran polisler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Eylemlere katılımda azalma yaşandığı bilgisi verilirken Baghramyan Caddesi’nden ayrılarak Azatutyun Meydanı’na çekilen “Talana hayır!” (Voç Talanin!) Platformu, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın olduğu caddeye geri döndü.

Kendilerine yeni koordinasyonlar kuran eylemciler, 6 Temmuz günü, taleplerinin kabul edilmesi için barikatları ilerletme kararı aldı. Ancak bu eylem yapılamadan polis saldırıya geçti. Saldırıyı protesto ederek caddeyi trafiğe kapalı tutmaya devam eden eylemcilerden 46’sı gözaltına alındı.

Taleplerini yenileyen eylemciler, zam kararının iptal edilmesini, göstericiler ve medya mensuplarına şiddet uygulayanların cezalandırılmasını ve elektrik tarife bedelinin düşürülmesi yönünde revizyon yapılmasını istiyorlardı.

Eylemcilerin sözcülüğünü yapan Sanasaryan ise ilerleyen günlerde açlık grevine başladığını açıkladı.

 
§