26 Haziran 2015
Sayı: KB 2015/25

Düzenin ihtiyacı “istikrar”, işçi ve emekçilerin ihtiyacı mücadele…
Sivas katliamının hesabını sormak ve yenilerini önlemek için...
Erdoğan’dan iftar şovu Saray sofrasından yer sofrasına...
Gericilik bu düzenin harcında var!
Gülme sırası şimdi kimde?
Sivas’ta katledilenler anılacak
BDSP 2 Temmuz anmalarına çağırıyor
AKP Kürt halkına düşmanlıkta sınır tanımıyor!
Muhalif basın AKP’nin hedefinde!
ODTÜ’de eğitim emekçileri direnişte!
DEV TEKSTİL’den örgütlenme çağrısı
TTK’da TİS görüşmelerinde uyuşmazlık
Birleşik sınıf hareketi için metalde ortak grev! B. Çağ
MESS’ten önce sadaka sonra kıyım!
Metal işçileri ve MİB engelleri aşa aşa ilerledi – 2
İhanetin adı Çelik-İş
Yarın bizim olacak!
Metal direnişi ve deneyimleri tartışıldı
Troyka'nın dayatmaları, Syriza'nın açmazları
Doğu Avrupa'da sular ısınıyor
"Tüm gençliği kampımızın parçası olmaya çağırıyoruz!"
Devrimci gençlik kampının hazırlıkları sürüyor
Ankara EKK, Cansu Kaya için eylemdeydi
Kadınlar Cansu Kaya için sokağa çıktı
Ayvalıtaş davasında keşif kararı
Cumartesi Anneleri: Demirel'i iyi bilmezdik
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sivas’ta katledilenler anılacak

 

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 33 aydın, sanatçı ve yazarın diri diri yakılarak katledilmesinin 22. yılında gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklerle anma yapılacak.

Katliam ve katliamcı zihniyet 28 Haziran’da Alevi örgütleri tarafından İstanbul Kadıköy’de gerçekleştirilecek mitingle protesto edilecek.

İstanbul ve Sivas’taki anmaların yanı sıra çeşitli illerde de etkinlik ve eylemler yapılacak.

Kadıköy’de miting

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bileşenleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul şubeleri, Sivas Katliamı’nın 22. yılında katliamı lanetlemek ve katledilenleri anmak için 28 Haziran’da Kadıköy’de miting gerçekleştirecek.

İstanbul’un birçok semtinde afiş ve pankartlar asan Alevi örgütleri mitinge katılım çağrısını sürdürüyor.

28 Haziran Pazar günü Kadıköy Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting saat 15.00’te başlayacak.

Miting için toplanma alanı olarak ise Bahariye Caddesi üzerindeki Mehmet Ayvalıtaş Parkı belirlendi. 13.30’da buradan meydana yapılacak yürüyüşün ardından miting programı başlayacak.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) Kadıköy'deki, mitinge katılacak. BDSP, saat 13.00'te Boğa Heykeli önünde toplanma çağrısını yaptı.

 2 Temmuz’da Sivas’a

ABF bileşenleri ve PSAKD, 2 Temmuz’da katliamının gerçekleştirildiği Madımak Oteli’nin önüne yürüyerek burada bir anma yapacak.

2 Temmuz Perşembe günü Sivas’ta gerçekleştirilecek yürüyüş ve anma için PSAKD İstanbul şubelerinden 1 Temmuz akşamı araçlar kaldırılacak.

İzmir

İzmir’de 2 Temmuz anma programlarına ilişkin Alevi örgütlerinin düzenlediği toplantıda anma eylem ve etkinlikleri şu şekilde planlandı:

30 Haziran Salı

* Narlıdere Demokrasi Meydanı (Meşaleli yürüyüş)

Saat: 20.00

* Karşıyaka İzban (Meşaleli yürüyüş) Saat: 20.00

1 Temmuz Çarşamba

Saat:14.00 - Sivas’a hareket: Buca, Balçova, Çiğli, Narlıdere ve Yamanlar’dan otobüsler kaldırılacak

2 Temmuz Perşembe

Saat: 19.00 - Konak Eski Sümerbank önünde toplanılıp Alsancak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş

 

 

 

 

Kaçeroğlu davasında deliller karartılıyor!

 

Bornova-Doğanlar’da Kobanê eylemlerinde önce silahla vurulan sonra linç edilerek öldürülen Ekrem Kaçeroğlu’nun ölümüyle ilgili ikinci duruşma 24 Haziran’da İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde HDP ve İzmir Barış Anneleri adliye önünde basın açıklaması yaparak, davanın sürüncemede bırakılmasını ve katillerin tutuklanmamasını teşhir etti. Eylemde söz alan baba Bedrettin Kaçeroğlu, oğlunun açık bir şekilde katledildiğini belirterek “O kadar net ve açık görülüyor ki maalesef saklıyorlar, açıklamıyorlar. Neyi, neden saklıyorlar Ekrem ne yaptı size?” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Baba Kaçeroğlu, linç edildiği sırada oğlunu kurtarmaya çalışırken sivil bir polise vurduğu gerekçesiyle kendisi hakkında yapılan suçlamaya değinerek bu baskıların kendisini yıldıramayacağını vurguladı.

Katillere tutuklama yok

4 tutuksuz sanığın da gelmediği duruşmada Kaçeroğlu ailesini temsilen Av. Mustafa Rollas, söz aldı. Rollas, bir önceki mahkemede istenen Adli Tıp Kurumu raporunun eksik olduğunu belirterek, olayda kullanılan av tüfeğinin tekrardan incelenerek ATK raporuna eklemesini talep etti. Av. Nergis Tuba Aslan ise, bilirkişi raporunun tekrardan hazırlanmasını istedi. Kendileri tarafından oluşturulacak uzman kişiler eşliğinde hem görüntülerin izlenmesi hem de olaya ait adli emanette bulunan eşyalarının tekrardan incelemesi gerektiğini söyledi. Av. Eylem Yıldız da delillerin karartıldığına dikkat çekti. Yıldız, Ekrem Kaçeroğlu’nun üzerinde bulunan giysilerin dosyanın aydınlatmasında en büyük delil olduğunu söyledi. Kıyafetlerin nerede olduğunun belli olmadığını belirterek davada ciddi anlamda delillerin karartıldığına vurgu yaptı. Yıldız, “Bir linç olayı var, ölüm var, fakat tutuklu kimse yok” sözleriyle davanın gidişine tepki gösterdi. Avukatların ardından söz alan savcı, hastaneden kıyafetlerin istenmesini ve emniyet ile belediyede bulunan tüm kamera kayıtlarına ulaşılmasını talep ederken, tutuklama taleplerinin ise reddini istedi. Mahkeme heyeti de dava dosyasındaki eksikliklerinin giderilmesine ve tutuksuz sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına karara vererek duruşmayı 27 Ekim tarihine erteledi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Faşist partinin “çözümü” inkar, imha, tasfiye

 

AKP’yle koalisyon hükümeti oluşturması ihtimali burjuva medyada öne çıkarılan faşist parti MHP’nin Kürt sorunu konusundaki “tek dil, tek bayrak, tek millet” yaklaşımı “çözüm süreci”ne yönelik tutumuyla bir kez daha görüldü. Faşist partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan, MHP’nin de anaların ağlamasına karşı olduğunu iddia ederek “kırmızı çizgileri bulunduğunu” açıkladı. Faşist parti, “Terör örgütü mutlaka silahı bırakacak, devletle masaya otururken kesinlikle şartı olmayacak” şartını öne sürüyor.

Irkçı-faşist saldırganlık ve Kürt halkına yönelik inkar ve imha çizgisinde sınır tanımayan MHP’nin “çözüm süreci”ne yönelik yaklaşımını özetleyen Özkan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkede Sayın Öcalan diyen Selahattin Demirtaş’la nasıl koalisyon kurabiliriz. Bu ülkenin emniyet müdürünü tokatlayan HDP milletvekili. Bizim onlarla bir araya gelmemizi isteyenler PKK sempatizanıdır. Bu ülkede ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek diye söz verdik.”

 
§