26 Haziran 2015
Sayı: KB 2015/25

Düzenin ihtiyacı “istikrar”, işçi ve emekçilerin ihtiyacı mücadele…
Sivas katliamının hesabını sormak ve yenilerini önlemek için...
Erdoğan’dan iftar şovu Saray sofrasından yer sofrasına...
Gericilik bu düzenin harcında var!
Gülme sırası şimdi kimde?
Sivas’ta katledilenler anılacak
BDSP 2 Temmuz anmalarına çağırıyor
AKP Kürt halkına düşmanlıkta sınır tanımıyor!
Muhalif basın AKP’nin hedefinde!
ODTÜ’de eğitim emekçileri direnişte!
DEV TEKSTİL’den örgütlenme çağrısı
TTK’da TİS görüşmelerinde uyuşmazlık
Birleşik sınıf hareketi için metalde ortak grev! B. Çağ
MESS’ten önce sadaka sonra kıyım!
Metal işçileri ve MİB engelleri aşa aşa ilerledi – 2
İhanetin adı Çelik-İş
Yarın bizim olacak!
Metal direnişi ve deneyimleri tartışıldı
Troyka'nın dayatmaları, Syriza'nın açmazları
Doğu Avrupa'da sular ısınıyor
"Tüm gençliği kampımızın parçası olmaya çağırıyoruz!"
Devrimci gençlik kampının hazırlıkları sürüyor
Ankara EKK, Cansu Kaya için eylemdeydi
Kadınlar Cansu Kaya için sokağa çıktı
Ayvalıtaş davasında keşif kararı
Cumartesi Anneleri: Demirel'i iyi bilmezdik
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Erdoğan’dan iftar şovu

Saray sofrasından yer sofrasına

 

Dinci-gerici AKP’nin iktidar, rant ve yağma hırsının simgesi haline gelen kaçak sarayda verdiği iftar yemeğinin fotoğrafı büyük tepki toplayan AKP’nin daimi şefi Erdoğan, bu fotoğrafı ikiyüzlü bir fotoğrafla dengelemeye çalıştı.

22 Haziran akşamı Ankara’daki kaçak sarayında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve “din adamlarına” iftar yemeği verdiği masa tartışma konusu olan Erdoğan, 23 Haziran’daki iftarı için farklı bir fotoğraf vererek yeni bir şova imza attı.

İftar yemeği için yaptığı fotoğraf şovu için Ankara’nın Doğantepe Mahallesi’nde Çelik Ailesi’nin evini tercih eden Erdoğan’ın yer sofrasına oturduğu görüntüleri basına servis edildi. 53 yaşındaki Yıldırım Çelik’in Ulus Sebze Halinde günlük 60 lira yevmiye ile işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

Diğer yandan, Erdoğan’ın yer sofrasında verdiği iftar pozunu yandaş medyada yapılan haberler tamamladı.

Erdoğan’ın ziyaret ettiği Yıldırım Çelik’in “biri evli olan çocuğunun dışında diğer 5 çocuğunu okutabilmesinin 10 yılda eğitim alanında atılan adımlar sayesinde olduğunu ifade ettiği” ifadeleri servis edilerek Erdoğan ve AKP güzellemesi yapıldı.

AKP ve Erdoğan’ın lüks ve şatafat düşkünlüğüne tepki gösteren Mimarlar Odası, 29 kişinin oturduğu masa ve sandalyelerin fiyatının 6. 5 milyon lira olduğunu duyurmuştu.

 

 

 

 

 

 

Kaçak Saray arazisi Erdoğan’a devredildi

Seçimlerin ardından kaçak sarayın durumunun tehlikeye girmesi karşısında Başbakanlığa tahsis edilen 8 dönümlük arazi apar topar Cumhurbaşkanlığı’na devredildi.

Alınan kararın 21 Haziran’da Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “olağanüstü” toplantısında onaylanmasıyla Atatürk Orman Çiftliği’ne ait 8 dönümlük bu arazi 2 yıllığına ücretsiz olarak Erdoğan’a tahsis edildi.

Bu kararın ardından açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, arazinin Başbakanlığa devri hakkında açtıkları davanın mürekkebi kurumadan bu sefer de arazinin Cumhurbaşkanlığı’na devrinin gerçekleşmesini teşhir etti.

Karar karşısında “AOÇ arazilerinin Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek, parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açmayı bir borç biliyoruz” diyen Candan, konuya ilişkin şunları ifade etti:

“Atatürk Orman Çiftliği alanları ile ilgili yapılan tüm devirler hukuksuzdur, ister başbakanlığa yapılsın, ister Cumhurbaşkanlığına hepsi hukuksuzdur. 5659 sayılı AOÇ Müdürlüğü Kuruluş kanunu ek maddesine göre ‘Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen araziler, Büyükşehir Belediyesince hiçbir şekilde maddede belirtilen amaçlar dışında kullanılamaz. Yukarıdaki fıkralarda belirtilen amaca aykırı kullanımlara teşebbüsün ve/veya kullanımın tespiti halinde bu arazilerin intifa ve/veya işletme hakkı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne derhal iade edilir.’ denilmektedir. Bu nedenle Saraya yapılan tahsis hukuk dışıdır, acilen 8 dönümlük arazi AOÇ Müdürlüğüne devredilmelidir.

Atatürk Orman Çiftliği alanlarının hangi amaçla kullanılacağı bellidir. 5659 sayılı AOÇ kanuna göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir. Kanunsuz yapılan devir ve tahsislerle ilgili, büyük dava hazırlığımız başladı. Bu hukuksuz uygulamaları gerçekleştirenler, yargı önünde hesap vereceklerdir.”

 

 

 

 

 

 

Yolsuzluk şampiyonuna ‘iyi çaldın’ ödülü 

17 Aralık 2013’te yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit isimlerinden ve AKP’li bakanlarla kurduğu kirli ilişkileri tapelerle de sabitlenen Rıza Sarraf’a ‘ihracat ödülü’ verildi.

Sarraf’a şampiyonluk ödülünü Başbakan Yardımcısı AKP’li Numan Kurtulmuş ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin vermesi dikkat çekti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül törenine AKP’nin daimi şefi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılırken, Erdoğan törende bir de konuşma yaptı. Böylelikle, AKP bir kez daha yolsuzluk, rant ve yağma düzenini sahiplenmiş oldu.

Mücevher sektöründeki ödülü Volgam Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Sarraf alırken Sarraf’ın şirketinin 13. sırada yer aldığı ifade edildi.

 
§