8 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/18

Düzen cephesinin açmazları ve sınıf hareketinin birikimleri
Sendikal bürokrasiyi aşmak için taban iradesi!
Metal işçisi Türk Metal’i fabrikalardan temizliyor!
Türk Metal çetesi işçilere saldırdı!
‘Maceracılar’ Bursa’da! - B. Çağ
Metal işçileriyle dayanışma açıklamaları
Bu kavgada biz de varız!
“Sandıkta hür” 1 Mayıs’ta “makul şüpheli!”
Taksim 1 Mayısı’na tutuklama terörü
“Fabrikalardan, meydanlardan geleceğiz!”
“Özgür basın susturulamaz!”
Ankara’da bağımsız sosyalist aday tanıtım toplantısı
"Çözüm süreci" ve Kürt hareketinin çıkmazı
Baskı politikalarına mücadeleyi büyüterek cevap vereceğiz! - Av. Zeycan Balcı Şimşek
Seçimler: Vaatler ve gerçekler
Seçimler ve devrimci sınıf faaliyeti
Ne seçim, ne meclis...
Taşeron köleliğine son vermek için...
Öncü karayolu işçilerinin Ankara toplantısının gösterdikleri! - Haydar Baran (*)
555İ - T. Kor
Dünyada ve Avrupa'da 2015 1 Mayısı ve devrimci sorumluluk
Alman burjuvazisi grevdeki makinistleri hedef gösteriyor
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
Devrimci önderler Bakırköy'de anıldı
ODTÜ'de geleneksel 'Devrim Yürüyüşü' gerçekleştirildi
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ankara’da bağımsız sosyalist aday tanıtım toplantısı

 

Ankara 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Melek Altıntaş’ın aday tanıtım toplantısı 3 Mayıs’ta Kızılay’da EMO Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda BDSP’nin seçim bildirgesinin okunmasının ardından bağımsız sosyalist aday Melek Altıntaş, devrimci sınıf programına özel vurgularla tanıtım konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından soru-cevap bölümüne geçilerek bağımsız sosyalist aday katılımcıların sorularını cevapladı.

1 Mayıs sonrası tablo ışığında seçimlere bakış

Taksim’de yaşanan polis terörünü lanetleyen Altıntaş, Ankara, İstanbul, İzmir ve Gebze (Kocaeli) olmak üzere 4 ilde bağımsız sosyalist adaylar olarak devrimci seçim faaliyetinin bir parçası olduklarını dile getirerek herkesi düzenin seçim aldatmacasına karşı bağımsız sosyalist adaylar şahsında devrim ve sosyalizm için oy atmaya davet etti.

1 Mayıs’ta tüm dünyada ve Türkiye’de ortaya çıkan tablo üzerinden seçim sürecini değerlendiren Altıntaş, bu 1 Mayıs’ta da Taksim başta olmak sınıflar savaşının en açık haliyle seçimlerin öngünlerinde meydanlara döküldüğünü söyledi. Konuşmada, ülkenin dört bir yanında düzene olan öfkesini ve haklı taleplerini haykıran milyonların bir yanda, bu düzenin devam etmesi için her tür faşist baskı ve zorbalığı devreye sokan sermayedarlar ve onun kuklası sermaye iktidarlarının öbür yanda olduğunu ifade edildi. Salondaki tüm işçi-emekçiler, gençler ve kadınlar bu seçim dönemine bu gerçekler ışığında girmeye ve seçimlerin ne anlam ifade ettiğini içinden geçilen dönem itibariyle bir kez daha sorgulamaya davet edildi.

Devrimciler seçimlere neden girer?”

Altıntaş, konuşmasını sınıf devrimcilerinin seçimlere bakışını özetleyerek sonlandırdı. Devrimcilerin seçimlere de, her zaman olduğu gibi devrimin çıkarları için ve sosyalist işçi-emekçi iktidarı mücadelesine kitleleri kazanmak için bir araç olarak baktıklarını dile getirdi.

Altıntaş şöyle konuştu:

İşçi sınıfının ve emekçilerin sosyalist iktidarını savunan sınıf devrimcileri, her seçim döneminde olduğu gibi kitleleri boş umutlarla oyalayan, açıkça yalan olan vaatlerle kandıran, düzene kanalize eden ve çözümü düzen içi dar kazanımlara bağlayan tüm düzen partilerine ve reformistlere karşı tüm işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları işçi sınıfının önderliğinde hakları için dişe diş mücadeleye çağırmak, sokağa çağırmak, sınıf kavgasına çağırmak; tüm insanlık için çözümün ancak ve ancak devrimde, kurtuluşun sosyalizmde olduğunu haykırmak için seçimlere girerler!”

Soru ve cevaplar ışığında…

Konuşmanın ardından serbest soru-cevap bölümüne geçildi. Bağımsız sosyalist aday Altıntaş, Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkından düzenin teşhir edilmesi için bağımsız sosyalist adayların şart olup olmadığına kadar yöneltilen geniş yelpazedeki pek çok soruya teker teker yanıt vererek devrimci sınıf programının da güncel sorunlara, kafa karışıklıklarına ve sıcak meselelere dair kapsayıcı bakışını özetledi.

Katılımcıların HDP özelinde yoğunlaşan eleştirileri ekseninde HDP’nin barajı aşması ya da aşmaması halinde Türkiye’yi neyin beklediğine dair kafa karışıklıklarından, dinci-gerici AKP’nin faşist icraatlarına karşı kitlelerin biriken öfkesine yönelik değerlendirmelere kadar pek çoğu anlamlı tartışmalar yaratan soru işaretlerini devrimci seçim programı ekseninde yaptığı güncel değerlendirmelerle açıklığa kavuşturdu.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Gebze’de düzenin seçim oyununu bozma çağrısı

 

Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan’ın aday tanıtım etkinliği ve eylemi 3 Mayıs Pazar günü Gebze’de gerçekleştirildi.

Moda Giyim önünde başlayan yürüyüş yapılan konuşmalarla ve sloganlarla Kent Meydanı Çamlık Park önüne kadar sürdü. Meydana gelindiğinde çevrede toplanan işçi ve emekçiler programı sonuna kadar izledi. Gebzeli emekçilere seslenilen konuşmalarda, Amerikancı-IMF’ci düzen partilerine oy vermenin kölelik düzenini, iş cinayetlerini, kadın cinayetlerini, geleceksizliği devam ettirmek anlamına geldiği söylendi. Patronların çıkarları için yasalar çıkartan, kararlar alan düzen partilerinden de, ‘parlamentoda olursak sorunlarımız çözülür’ diyen parlamentarist partilerin de hiçbir çözüm sunamayacağı söylenirken, tüm işçiler hakları ve geleceği için birliği güçlendirme, devrimin sesini yükseltmeye çağrıldı.

20 ayı aşkın süredir fabrikasında direnen Feniş Alüminyum direnişçisi ve Kocaeli Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mehmet Doğan açıklamasına, 1 Mayıs’ta Taksim iradesini ortaya koyan emekçileri ve Türk Metal’in ihanetine karşı ayağa kalkan Bursalı metal işçilerini selamlayarak başladı. Türkiye’de işçilerin yaşadığı sorunları ifade eden Doğan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Bağımsız sosyalist milletvekili adayı olarak sizleri; tüm işçi ve emekçileri eşit ve özgür bir dünya kurma mücadelesini büyütmek için mücadeleye çağırıyorum. Sizleri, düzenin seçim aldatmacasına karşı devrim ve sosyalizm saflarında birleşmeye çağırıyorum. İşte bunun için aday oldum. İşçi ve emekçilerin alternatifsiz olmadığını göstermek için aday oldum. Gelin ‘Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm’ programında birleşelim. Gelin düzenin seçim aldatmacasını kendi sınıf çıkarlarımız ekseninde birleşerek boşa çıkaralım. Bu davet, bizim!”

Doğan’ın konuşmasının ardından İstanbul 3. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı İpek Bozkurt ve tutuklama terörüne maruz kalan onlarca kişiden bahsederek yasakların, gözaltıların ve tutuklamaların mücadeleyi engelleyemeyeceğini belirtti.

Program Bertold Brecht’in ‘Tahtarevalli’ ve Nazım Hikmet’in ‘Ellerinize ve Yalana Dair’ şiirlerinin okunması ile devam etti. Şiir dinletisinin ardından Gebze İşçilerin Birliği Derneği Müzik Atölyesi marşlarıyla ve türküleriyle bir dinleti gerçekleştirdi. Hep bir ağızdan söylenen türküler ve çekilen halaylarla program sona erdi.

Etkinliğin ardından Eskiçarşı Çeşme önüne konuşmalarla, sloganlarla bir yürüyüş yapılarak eylem ve etkinlik sona erdi. Eylem boyunca aday bildirisi ve BDSP’nin seçim bildirgesi dağıtıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze

 
§