24 Ocak 2014
Sayi: KB 2014/04

Çürümüş düzenle uzlaşmaya hayır!
Ekonomideki kırılganlık ve sermayenin büyüyen korkusu
Dinci-gericilerin dalaşması ve Kürt hareketinin tutumu
Pisliği devrim temizleyecek, devrime hazırlanalım!
Bozuk düzenin çarklarını döndürenler
Roboski adın yine kaçak... - T. Kor
Herkes için parasız, nitelikli sağlık hakkı için mücadeleye!
Özelleştirme saldırısına karşı mücadeleye!
3. havalimanı için “acele kamulaştırma”lar başlayacak!
İki işçi eylemi ve gösterdikleri...
ENA Tekstil’de direniş!
“Sonuna kadar devam edeceğiz!”
Bakanlıktan işçilere: “1.5 yıl daha ölmeyin!”
“Çocuk cezaevleri derhal kapatılmalı!”
ABD mali krizi perdelemeye çalışıyor
Cenevre-2 Konferansı’nda uzlaşma arayışı
Suriye’de propaganda savaşı
Yeni anayasaya karşı farklı tutumlar
Direniş kazandı!
Bielefeld’de Haziran Direnişi paneli
Zoru zor bozar!
İzmir’de DLB’lilere polis saldırısı!
Gebze’de Rosa anması
Çürüyen düzen emekçilere umut olamaz!
İstanbul’da Hrant Dink’i on binler andı
Gezi Şehit ve Gazileri Platformu kuruldu
İHD’den hak ihlalleri raporu
Mustafa Suphi ve 15’ler…
Mustafa Suphi’nin 3. Enternasyonal’deki konuşması:
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Pisliği devrim temizleyecek,
devrime hazırlanalım!

 

İşçiler, emekçiler, kardeşler!

AKP ile cemaat karşılıklı olarak birbirinin ipliğini pazara çıkarıyorlar. Ne iyi ki böylelikle “din”, “iman” şampiyonlarının dünya nimetleri uğruna neler yapabilecekleri ortaya çıkıyor. Çocuklarımızı gaz bombalarıyla katledenlerin çocuklarının hırsızlığına tanık oluyoruz. Milyonlara ahlak dersi vermeye kalkanların gerçekte ne mal olduklarını görüyoruz.

Ama bu hırsızlar, soyguncular, haramiler takımı hesap vermek yerine işi arsızlığa vuruyorlar. “Paralel devlet” yaygarasıyla pisliğin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Bu arada hak ve özgürlük kırıntılarını da süpürüp faşist bir düzen kuruyorlar.

Oysa “paralel devlet” dedikleri elbirliğiyle kurdukları bir düzendi ve bugüne kadar böyle bir sorunları yoktu. Öte yandan “paralel devlet”in de onların pisliğiyle bir sorunu olmamıştı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor, birlikte çalıp birlikte keyif çatıyorlardı. Sesini çıkaranları da birlikte susturuyorlardı!

Kardeşler!

Şunu da unutmayalım ki bu düzende çürüme ve kokuşma ne AKP ile başladı ne de AKP ile sona erecek. Öyle ki yolsuzluk, yağma ve hırsızlık kurulu düzende tüm düzen partilerinin ortak özelliğidir. Cumhuriyet’in ilk yıllarından bugüne hükümet eden tüm partiler hep çalıp çırpmıştır. Çünkü tüm bu partiler emperyalizme ve burjuvaziye uşaklık etmiştir. Ülke kaynaklarının ve emeğin ürettiği zenginliklerin yağmasında bu efendilerine uşaklık ederken, kendileri de yağma sofrasından nasiplenmişlerdir. “Paraleli” ve “derin”iyle, yasaması, yargısı ve yürütmesiyle devlet de bu sömürü ve soygun düzenine bekçilik etmiştir.

Bunun için bu ülkenin karakolları ve zindanları her dönem hak arayan işçilerle, devrimcilerle dolmuştur. Yasakları yetmeyince cellatları işbaşı yapmış, o da yetmeyince darbelerle ezmişlerdir. Ama sömürü ve zorbalık varoldukça ülkenin devrimcisi de bitmemiş, meydanları da hiç boş kalmamıştır.

Kardeşler!

Emperyalizme ve burjuvaziye uşaklık edenler temiz olamaz. Bunun için AKP ne kadar kirliyse cemaat de o kadar kirlidir. Diğer düzen partilerinin de kirlilikte onlardan bir farkı yoktur. Çünkü kumaş aynı kumaştır. Dokuyan el aynı eldir: Emperyalistlerin ve burjuvazinin elleri. Emperyalizmden icazet alarak AKP’nin yerine aday olanlar da onlarca yıllık yağma ve hırsızlık geleneğini sürdürmekten başka hiçbir şey yapamazlar.

Pislikten arınmak için AKP’den kurtulmak yetmez. Asıl olarak milyonlarca emekçinin yarattığı zenginlikleri bir avuç asalağın kasalarına akıtan bu kapitalist sömürü düzeninden kurtulmalıyız. İşte bunu sadece biz, emekleri çalınan, yoksulluğa ve sürünerek yaşamaya mahkum edilen milyonlar yapabilir. Aksi halde on yıllar boyunca olduğu gibi, bir düzen partisi gider, diğeri gelir ama bizim yoksulluğumuz değişmez.

Temizlik için sinekleriyle birlikte bu çürümüş düzeni ortadan kaldırmak gerekir. Bu devrim demektir. Devrim milyonlarca emekçinin katıldığı büyük bir temizlik olacaktır. Bu büyük temizlik için hazırlanmalıyız!

Bu yolda hem ekmeğimizin tek bir kırıntısını dahi bu soyguncu takımına yedirmeyelim. Hem de hırsız takımının koyduğu yasakları tanımayalım. Hesap sormak, çalınan haklarımızı yeniden kazanmak için direnişi yükseltelim.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

 
§