19 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/29

 Kızıl Bayrak'tan
Haziran direnişinde yeni safha
Zorbalara karşı isyan haktır!
AKP iktidarının
“hayat suyu”
yabancı sermaye
çekilmeye başladı
Sermaye devleti
tam bir cinayet şebekesidir!
İzmir’den baskınlara yanıt...
Devlet yine
katilleri koruyor!
Onbinler Ali için sokaklara indi!
Binler TMMOB yasasına karşı sokağa çıktı
14. Evvel Temmuz Festivali tamamlandı
Kamu TİS’leri görüşme süreci devam ediyor…
“Sendika hakkımız engellenemez!”
“Sonuna kadar mücadele!”
Para basanlar hakları için grevde!
“Bu grev onur grevidir!”
Mısır’da halk hareketi ve yeni gelişmeler
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 2 V. Yaraşır
Gençlik yol ayrımında… K. Ali

Dünyada işçi ve emekçi eylemleri sürüyor!

Toplumcu Eksen’den...
Ekim Gençliği temsilcisi ile Yaz Kampı üzerine konuştuk...
Forumlar taleplerin kürsüsü oluyor
ABD’de Trayvon Martin davası... T. Kor
Gezi tutsağından mektup…
Kavga bitmedi direnişe devam!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


Kavga bitmedi direnişe devam!

 

Gezi direnişlerine katıldıkları için İzmir’de gözaltına alınıp tutuklanarak Kırıklar 1 No’lu F Tipi’ne konulan Gezi direnişçilerinin mektubunu okurlarımızla paylaşıyoruz...

Ülkemizde 31 Mayıs’ta başlayan, tüm kentlerimizi etkisi altına alan ve sarsıcı etkileri hızla devam eden bir süreç yaşanmaktadır. Bu sarsıcı sürecin adı Gezi Parkı Direnişi’dir. Gezi Parkı Direnişi’nin etkileri bir kez daha göstermiştir ki; ayağa kalkan, direnen bir halkın karşısında hiçbir kuvvet duramaz. Baskı, zulüm ve sömürü politikaları halkımızın birleşik gücü karşısında dağılmaya mahkûmdur.

AKP iktidarının temellerinde çok ciddi çatlaklara sebep olan Gezi Parkı Direnişi göstermiştir ki, bu ülke artık iktidarın istediği zaman, istediği baskı ve sömürü politikalarını hayata geçirebileceği “dikensiz bir gül bahçesi” değildir.

Elbette ki, bu direnişin AKP nezdinde de bir karşılığı olacaktı. Bu süreçte AKP, faşist devlet geleneğini bozmayarak arkasında binlerce yaralı, gözlerini kaybeden ve en son Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz yoldaşımız olmak üzere 4 insanımızın cansız bedenini bıraktı. Yine aynı şekilde Lice’deki karakol protestosunda halkın üzerine ateş açarak Medeni Yıldırım yoldaşımızı katletti.

Devletin saldırı politikalarının bir diğer ayağını ise, bu süreçte gözaltı ve tutuklama furyası oluşturuyor. Başta demokratik kimliğe sahip olan insanlar ve kurumlar AKP tarafından hedef tahtasına oturtuldu. Sadece bugün değil her zaman demokratik hakların gaspına karşı mücadele eden kişileri gözaltı ve tutuklamalarla bastırmaya çalışan devlet, Gezi Parkı direnişimizde aktif rol oynayanlardan olan Taksim Dayanışması üyelerine de, TMMOB ve birçok kuruma da saldırmayı ihmal etmedi. Ayrıca özgür basına yönelik özel bir saldırı geçekleştiren devlet, birçok gazeteciye Gezi Parkı sürecinde saldırarak yaraladı ve tutukladı. Yine ek olarak “yaralananlar ve hayatını kaybedenlerle ilgili olarak” savcılar haber yazmayı suç sayan fezlekeler hazırladılar. Süreç toplamında başta İstanbul, İzmir, Ankara olmak üzere onlarca ev ve kurum, parti binası basılarak birçok insan gözaltına alındı. Saçma-sapan polis fezlekelerine dayanarak ve hiçbir hukuksal maddi temeli olmayan iddialarla yüzü aşkın insan hapishanelere dolduruldu. Bizler belirli aralıklarla yapılan ev baskınlarında ve kurum baskınlarında gözaltına alınan ve devletin gözdağı vermek, ülkeyi “dikensiz gül bahçesine çevirmek’ için işkenceye uğrayan, hiçbir delil ve maddi temele dayanmayan polis fezlekeleri ile tutuklanan Gezi Parkı direnişçileriyiz.

Bizler biliyoruz ki, bu saldırı dalgasının temelinde artık kolay kolay oturmamak üzere ayağa kalkan halkımızın direnişini sindirme operasyonu vardır. Ama yine tarihimizden biliyoruz ki, bir kez ayağa kalkan ve direnişin değiştirici gücünü kavrayan kitleler öyle kolay kolay pes etmezler. Şu an hapishanede olan Gezi Direnişi Tutsakları olarak bir kez daha söylüyoruz ki, bizleri buraya tıkmakla yıldıramayacaksınız. 31 Mayıs’tan beri meydanlarda, sokaklarda sürdürdüğümüz direnişi şimdi bizleri yıldırmak için tıktığınız hapishanelerde, hücrelerde tüm canlılığımızla ve inancımızla devam ettiriyoruz.

Gün gün, sokak sokak, barikat barikat direnen halkımızdan aldığımız güçle burada da haykırmaya devam ediyoruz:

Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!
Her yer Taksim, her yer direniş!
Direniş şehitleri ölümsüzdür!

İzmir F Tipi Cezaevi Gezi Direnişi Tutsakları