19 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/29

 Kızıl Bayrak'tan
Haziran direnişinde yeni safha
Zorbalara karşı isyan haktır!
AKP iktidarının
“hayat suyu”
yabancı sermaye
çekilmeye başladı
Sermaye devleti
tam bir cinayet şebekesidir!
İzmir’den baskınlara yanıt...
Devlet yine
katilleri koruyor!
Onbinler Ali için sokaklara indi!
Binler TMMOB yasasına karşı sokağa çıktı
14. Evvel Temmuz Festivali tamamlandı
Kamu TİS’leri görüşme süreci devam ediyor…
“Sendika hakkımız engellenemez!”
“Sonuna kadar mücadele!”
Para basanlar hakları için grevde!
“Bu grev onur grevidir!”
Mısır’da halk hareketi ve yeni gelişmeler
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 2 V. Yaraşır
Gençlik yol ayrımında… K. Ali

Dünyada işçi ve emekçi eylemleri sürüyor!

Toplumcu Eksen’den...
Ekim Gençliği temsilcisi ile Yaz Kampı üzerine konuştuk...
Forumlar taleplerin kürsüsü oluyor
ABD’de Trayvon Martin davası... T. Kor
Gezi tutsağından mektup…
Kavga bitmedi direnişe devam!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


İzmir’den baskınlara yanıt...

“Korkacaksınız, titreyeceksiniz, yıkılacaksınız!”

 

İzmir’de 12 Temmuz’da “4. dalga” olarak adlandırılan yeni bir gözaltı saldırısı yaşandı. Sabah 05.00 sularında İzmir merkezli olarak Balıkesir ve Manisa’da evler basıldı toplam 15 kişi gözaltına alındı. Taksim Direnişi’ne yönelik gözaltı saldırıları İzmir’de yapılan eylemlerle protesto edildi. Saldırı gününden başlayarak her gün bir eylem gerçekleştirildi.

Baskınların akşamında yine eylem

Gözaltıları protesto etmek için 12 Temmuz günü YKM önünde buluşuldu. Buradan Eski Sümerbank önüne yürüyüş gerçekleştirildi.

Eski Sümerbank önüne varıldığında, burada gözaltına alınanların serbest bırakılması talebi taşıyan dövizlerle bekleyen Dersimliler Derneği üyeleri eyleme katıldı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Hareket, Emek ve Özgürlük Cephesi, Partizan, DHF, MBP tarafından örgütlenen eyleme DİP, DİSK Genel-İş 2 No’lu şube ve Kaldıraç destek verdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, Dersimliler Derneği adına ayrıca bir basın metni okundu. Eylem gözaltına alınan Mithat Kavak’ın kızkardeşinin konuşmasıyla bitirildi.

Tutsak direnişçilerin ailelerinden açıklama

Gezi tutsaklarının aileleri ve yakınları 13 Temmuz’da Çağdaş Hukukçular Derneği’nde (ÇHD) biraraya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın metnini tutsak Hüseyin Kaya’nın ablası Gözde Kaya okudu.

Açıklamada “Bizler Gezi tutsak yakınları ve aileleri olarak, buradan bir kez daha arkadaşlarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkıyor, Gezi Direnişi’nin 45. gününü selamlıyoruz” denildi.

Ardından ÇHD adına Av. Tuğba Ataş söz aldı. Ataş, Gezi eylemlerinde devletin kolluk güçlerinin şiddet kullandığını, yıllardır devletin zulmüne, baskısına isyan eden insanların susturulmaya çalışıldığını, bu anlayışın ezenle ezilenlerin var olduğu sürece de devam edeceğini belirtti.

Daha sonrasında sözü Gezi tutsağı Serdar Gür’ün annesi Nermin Gür aldı. Anne Gür konuşmasına “Ben kendimi tüm Gezi olaylarında direnen çocukların annesi olarak hissediyorum ve onlarla gurur duyuyorum” sözleri ile başladı. Tutsak anası Gür, elinde sopalarla-pallarla insanlara saldıranları ve sömürü düzeninin devletini tanımadığını, bununla beraber devlet yanlısı satılık medyayı da tanımadığını belirterek şunları söyledi: “Bizler bütün analar-aileler olarak çocuklarımızın yanında olmalıyız, sokağa çıkmalıyız. Mahallemizde çevremizde herkesle konuşarak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız.” Tutsak anası, hükümetin ve hükümete oy veren herkesin ellerinde Gezi olaylarında yaralananların ve ölenlerin kanlarının olduğunu söyleyerek bu devlet yıkılmadan hiçbir sorunun çözülmeyeceğini söyledi.

Toplantının sonunda Tutsak Aileleriyle Dayanışma Platformu kurulması önerisi getirildi.

Yaşamak için direnin yanınızdayız!”

İzmir’de bir diğer eylem 13 Temmuz günü düzenlendi. Devrimci ve ilerici kurumlar, polis saldırısında yaralanarak yoğun bakıma kaldırılan Mustafa Ali Tombul şahsında, tüm yaralı direnişçiler ve direnişte yaşamını yitirenler için bir eylem gerçekleştirdi.

YKM önünde biraraya gelen kitle önde “Mustafa Ali Tombul onurumuzdur!” ve “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür!” yazılı ozalitler açarak yürüdü. Bu iki ozalitin ardında Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin resimlerinin bulunduğu pankart taşındı.

Sümerbank önüne gelindiğinde ise basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına, tutsak direnişçilerin aileleri ve yakınları da katıldı. Ayrıca birçok semt ve mahallede yapılan forumlardan insanlar katıldı.

Gözaltılar adliyede eylemle karşılandı!

15 direnişçi 15 Temmuz’da sabah saatlerinden itibaren İzmir Adliyesi’ne getirildi ve savcılık ifadelerine başlandı. Savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından Tuğçe Demirhisar ve Dilek Keskin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 13 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Tuğçe ve Dilek, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganları ile Adliye önünde bekleyen kitle ile buluştu.

Adliye önünde bekleyen, gözaltındaki tutsakların aileleri, yakınları ve yoldaşları, gün boyunca sloganlarla tek ses oldular. Adliye önünde devrimci kurumlar tarafından hazırlanan basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamayı gözaltında bulunan Hüseyin Kaya’nın ablası Gözde Kaya okudu. Açıklama sırasında görüntü almak isteyen sivil polisler de tutsak aileleri ve devrimciler tarafından engellendi.

11 direnişçi tutuklandı

Savcılık sorgusu gerçekleştirilen 15 kişiden 13’ü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeyse 13 direnişçinin 11’i tutuklandı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

İstanbul’da 50’ye yakın gözaltı


İzmir’deki tutuklama kararını İstanbul’da ev baskınları takip etti. 16 Temmuz günü, sabah saatlerinde yine çok sayıda evin basıldığı haberleri geldi. Gelen bilgilere göre baskında Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut üyesi en az 10 kişi gözaltına alındı.

Halkevleri eski Başkanı İlknur Birol’un da evinde arama yapıldı. İlknur Birol’un evindeki aramaya gerekçe olarak Bircan Birol’un aranması gösterildi.

Özgür Gelecek ve Devrimci Demokrasi dergileri okurlarının da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

Baskınlar Sancaktepe’de de hayata geçirildi. Aka-Der Sancaktepe Şube Başkanı ve üyesi Düzgün Polat ile Kaldıraç Okuru Selçuk Kalaycıoğlu’nun gözaltına alındığı duyuruldu. Halkın Kurtuluş Partisi Sancaktepe İlçe Sekreteri Deniz Bin’in evine de baskın yapıldı.

Polisin, baskın gerçekleştirdiği yerler arasında bu sefer bir öğrenci yurdu da bulunuyor. Savcılık tarafından dosyaya gizlilik kararı konduğu için avukatlara gözaltına alınanlara ve polisin elindeki gözaltı listesine dair bilgi verilmiyor.

Polisin, ayrıca TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir ve bir TGB’linin evinde de arama yaptığı bildirildi. Polisin TGB’li Barış Alpuğa’nı evde bulamayınca kardeşi Zafer’i gözaltına aldığı aktarıldı.