19 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/29

 Kızıl Bayrak'tan
Haziran direnişinde yeni safha
Zorbalara karşı isyan haktır!
AKP iktidarının
“hayat suyu”
yabancı sermaye
çekilmeye başladı
Sermaye devleti
tam bir cinayet şebekesidir!
İzmir’den baskınlara yanıt...
Devlet yine
katilleri koruyor!
Onbinler Ali için sokaklara indi!
Binler TMMOB yasasına karşı sokağa çıktı
14. Evvel Temmuz Festivali tamamlandı
Kamu TİS’leri görüşme süreci devam ediyor…
“Sendika hakkımız engellenemez!”
“Sonuna kadar mücadele!”
Para basanlar hakları için grevde!
“Bu grev onur grevidir!”
Mısır’da halk hareketi ve yeni gelişmeler
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 2 V. Yaraşır
Gençlik yol ayrımında… K. Ali

Dünyada işçi ve emekçi eylemleri sürüyor!

Toplumcu Eksen’den...
Ekim Gençliği temsilcisi ile Yaz Kampı üzerine konuştuk...
Forumlar taleplerin kürsüsü oluyor
ABD’de Trayvon Martin davası... T. Kor
Gezi tutsağından mektup…
Kavga bitmedi direnişe devam!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


14. Evvel Temmuz Festivali tamamlandı

 

Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 14. Evvel Temmuz Festivali gündüz gerçekleşen paneller, geceleri düzenlenen konserlerin ardından tamamlandı. 6 Temmuz’dan beri şarkı yarışmaları, turnuvalar ve paneller ile devam edem festival programı son gününde geniş bir etkinlik dizisiyle tamamlandı.

Festival kapsamında “Hükümetin iç ve dış politikasının Hatay’a etkileri, Reyhanlı Katliamı, Armutlu Direnişi”, “Yeni siyasal süreç ve AKP”, Ulusal İstihdam Stratejisi, esnek çalışma, kıdem tazminatı, bölgesel asgari ücret”, “Ortadoğu ve Suriye”, “Gezi direnişi ve toplumsal cinsiyet”, “Çok kültürlülük çok dillilik ve asimilasyon politikaları”, “Türkiye’de Aleviler sorunlar ve talepler”, “Sıfır sorundan sıfır komşuya Türkiye dış politikası” başlıklarıyla çok geniş bir konu hacmine sahip paneller gerçekleştirildi. Paneller festival kapsamında tartışma zeminleri olması için anlamlıydı.

Ayrıca salonlarda tiyatro ve film gösterimleri gerçekleştirildi.

Akşam programındaysa Hozan Beşir, Kardeş Türküler ve Haluk Levent’in katıldığı konserler gerçekleştirildi.

Festivalin kapanışında SKD Başkanı Adil Nural bir konuşma yaptı. Festivalin son günü Taksim Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin anıldığı bir gün oldu. Daha önceki günlerde kısmen değinilen konuşmalar dışında bu konu festival gündeminde çok az yer buldu.

BDSP’liler de açtıkları standda devrimci ajitasyonlar eşliğinde gazete satışı gerçekleştirdiler. BDSP standında Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Ali İsmail Korkmaz’ın resimlerinin yer aldığı “Onlara devrim sözümüz var” şiarının yazılı olduğu pankart asıldı. Ayrıca standda gazete satışı yapıldı ve emekçilerle süreçle ilgili sohbetler edildi.

Festivalin son günü komite tarafından bir yürüyüş gerçekleştirileceği duyurulmasına rağmen yürüyüş gerçekleştirilmedi. Festivalin ilk günü stand açan devrimci kurumların inisiyatifiyle gerçekleştirilen yürüyüş dışında eylemsel bir süreç geliştirilmemesi dikkat çekti.

14. Evvel Temmuz Festivali üzerine...

11-12-13-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 14. Evvel Temmuz Festivali bu yıl daha farklı bir sürece denk geldi. Antakya Reyhanlı Katliamı, halk direnişi ve Antakya’da da Abdullah Cömert’in ardından Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesi bu sene yapılan festivali sorunlu hale getirdi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümsüzlüğe uğurlanması sonrasında Armutlu’da gerçekleşen çatışmalı eylemler, bu katliamlara duyulan öfke ve hüzün bir arada düşünüldüğünde, bu çerçevede düzenlenecek festivalin çok yerinde bir tercih olmadığını zaten gösteriyordu. Yapılan iç tartışmalarda festivalin bu biçimiyle yapılmaması dile getirildiği öğrenilse de, sonuç olarak programın planlandığı gibi hayata geçirildiği görüldü.

Katılımın önceki yıllarla kıyaslandığında az olsa da böyle bir süreçte festival alanında içki standlarının kurulduğu, aynı alandaki sinevizyondan Taksim Direnişi’nin değil sürekli bir biçimde sponsor firmaların reklamının geçtiği bir festivale tanık olduk. Panellerde değinilen Taksim Direnişine, son gün daha ağırlıklı olarak kürsüden yer verilse de sonuç olarak bu sene düzenlenen Evvel Temmuz Festivali zaten taşıdığı eksikliklere önemli bir yenilik daha eklemiş oldu.

Kızıl Bayrak / Antakya


 

 

Gençlik kampa çağrıldı

 

Kapitalist sistemin paralı eğitim uygulamasından, diplomalı işsizliğe kadar gençliğe dayattığı geleceksizliğe, kültürel yozlaşma, çürüme ve apolitizme karşı bir yanıt olacak gençlik kampına hazırlıklar hafta boyunca sürdü.

İstanbul

Öncelikle yaz okulları devam eden Boğaziçi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gençliği kampa çağıran afiş, broşür ve stickerlar yaygın şekilde kullanıldı.

Ayrıca gençliğin yoğun olarak yer aldığı Taksim ve Kadıköy’de de materyaller kullanıldı.

Bunların dışında tüm ülkeye yayılan Taksim Direnişi’nde en önde yer aldığı gibi forumlarla devam eden direniş sürecinin örgütlenmesinde de emeği olan gençlik kitlelerine kamp çağrısı ulaştırıldı. Özellikle büyük bir kısmı gençlik kitlesinden oluşan Abbasağa, Maçka, Kadıköy Yoğurtçu Parkı ve Bakırköy forumlarının gerçekleştirildiği parklarda materyaller kullanılıp broşür dağıtımları gerçekleştiriliyor. Halkın haftalardır süren kararlı direnişi karşısında devletin tekrar açmak zorunda kaldığı Gezi Parkı’nda da broşür dağıtımları yapıldı.

Sarıgazi’de üniversite ve liseli gençliğe yaz kampına katılım çağrısı devam etti. Sarıgazi’nin pek çok yerine yaz kampına çağıran afişler ve stickerlar yapıldı.

Bununla birlikte kampa katılacak güçlerle kampın politik anlamı ve içeriğine dair de sohbetler yapılarak, ön hazırlık süreci planlandı.

14 Temmuz Pazar günü saat 19:00’da ise Sarıgazi Kaymakamlığı’nın önünde stand açılarak lise ve üniversiteli gençliğe kamp çağrısı yapıldı. Standda Liselilerin Sesi dergisi ve bildirileri, Ekim Gençliği’nin kamp broşürleri aynı zamanda Kızıl Bayrak gazetesi kullanıldı.

İzmir

Haziran direnişleri sürecinde aksayan çalışma kampa günler kala tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe, üniversiteli gençliğin yoğun olarak yaşadığı Buca-Bornova semtlerine afişlemeler yapıldı.

Cumartesi akşam Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen Aynur Doğan konseri öncesi konser alanının giriş kapısında broşür dağıtılıp aynı zamanda Kızıl Bayrak gazetesi satışı yapıldı. 22-28 Temmuz arasında gerçekleştirilecek olan yaz kampına insanlar çağrıldı. Pazar günü akşam saat 20.00’de Alsancak Kıbrıs Şehitleri sokağında kamp masası açılarak broşür dağıtımı ve Kızıl Bayrak gazetesi satışı yapıldı. Müzik yayını eşliğindeki masaya gelerek yaz kampı hakkında bilgi almak ve kampa gelmek isteyenlerle politik tartışmalar yürütüldü.