19 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/29

 Kızıl Bayrak'tan
Haziran direnişinde yeni safha
Zorbalara karşı isyan haktır!
AKP iktidarının
“hayat suyu”
yabancı sermaye
çekilmeye başladı
Sermaye devleti
tam bir cinayet şebekesidir!
İzmir’den baskınlara yanıt...
Devlet yine
katilleri koruyor!
Onbinler Ali için sokaklara indi!
Binler TMMOB yasasına karşı sokağa çıktı
14. Evvel Temmuz Festivali tamamlandı
Kamu TİS’leri görüşme süreci devam ediyor…
“Sendika hakkımız engellenemez!”
“Sonuna kadar mücadele!”
Para basanlar hakları için grevde!
“Bu grev onur grevidir!”
Mısır’da halk hareketi ve yeni gelişmeler
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 2 V. Yaraşır
Gençlik yol ayrımında… K. Ali

Dünyada işçi ve emekçi eylemleri sürüyor!

Toplumcu Eksen’den...
Ekim Gençliği temsilcisi ile Yaz Kampı üzerine konuştuk...
Forumlar taleplerin kürsüsü oluyor
ABD’de Trayvon Martin davası... T. Kor
Gezi tutsağından mektup…
Kavga bitmedi direnişe devam!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


Onbinler Ali için sokaklara indi!

 

Antakya

12 Temmuz akşamı Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan kitle, Abdullah Cömert’in katledildiği yer olan Armutlu Mahallesi’nde bir anma yaptı. Buradan Sevgi ve Direniş Parkı’na giderek nöbet tutmak isteyen kitleye polis gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Kitle polise havai fişeklerle karşılık verdi.

Armutlu Mahallesi girişi, Semt Pazarı ve Gazi Mahallesi’nde gece boyunca devam eden çatışmalarda yaralananlar oldu.

13 Temmuz’da, Abdullah Cömert’in ölümünün 40. günü nedeniyle ailesi tarafından yapılan dini anmaya yüzlerce kişi katıldı. Törene Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi de katıldı. Törene valinin katılma isteği ise aile tarafından reddedildi.

Akşamsa hem Abdullah Cömert hem de Ali İsmail Korkmaz için yapılmak istenen yürüyüşe polis saldırdı. Direnişçiler polis saldırısı üzerine Armutlu Mahallesi’nde barikatlar kurarak polise karşılık verdi. Emekçiler barikatlar için evlerinden çamaşır makinası bile getirerek, direnişe verdikleri desteği devam ettirdiler. Polis yoğun saldırılarına ve zırhlı araçlarına rağmen mahalleye girmeyi başaramadı. Armutlu’nun 3 mahallesinde de çatışmalar yoğun bir şekilde yaşanırken direnişçiler taşlar ve havai fişeklerle polis saldırılarını püskürttü. Armutlu’da emekçiler direnişçilere sahip çıktıklarını bazı evleri revire çevirerek bir kez daha gösterdi. Polis, özel olarak hedef seçtiği evlere saldırarak gaz bombası attı, yangına sebep oldu. Direnişçilerin kararlı duruşu ve militanca çatışmaları üzerine polis geri çekilmek zorunda kaldı.

14 Temmuz’da Antakya’da tazyikli ve gazlı sulardan biber gazına tüm saldırı araçlarıyla saldıran polis karşısında militan bir direniş örüldü. Armutlu’da emekçiler yine evlerinden birçok eşya vererek barikatları güçlendirdi. Keza arabasını yola yan park ederek polisin geçişine izin vermeyenler oldu. Kurulan barikatlar ve molotof kokteylli-taşlı savunma karşısında polis yine mahalleye giremeyerek geri çekildi. Gece 02.00 sularına kadar süren çatışmalarda yaralanlar da olurken, yaralılara ilk müdahale mahallede yapıldı.

Ankara

Ankara’da Dikmen ve Kennedy Caddesi anma eylemlerinin ve çatışmaların adresiydi. Polis yine TOMA’lardan köpüklü kimyasal su sıktı. Yer yer barikatlar kurularak, katledilenler sloganlarla anıldı. Polis saldırısı gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Dikmen’deki çatışmaların ardından TOMA’lar Polisevi’ne çekilmek zorunda kaldı. Direnişçiler barikatlarda sloganlar atarak eylemlerini bitirdi. Kennedy Caddesi’ndeki polis saldırısında da çatışmalar geç saatlere kadar sürdü. Polisin saldırılarında yaralananlar Kuğulu Park’a götrüldü. TOMA’dan sıkılan su dolayısıyla vücutlarında yanık oluşan yaralılar olduğu söylenirken 16 yaralı hastaneye kaldırıldı.

Ankara’daki eylemlerde de halkın kararlılığı polisi geri püskürttü. 14 Temmuz günü polis saldırısında gaz bombası fişeklerinin hedef alınarak atılması sonucu yaralananlar oldu. Kennedy Caddesi’nde eylemciler kepçe denen iş makinasını getirerek TOMA’lara karşı beklediler.

Eskişehir

Ali İsmail Korkmaz katledildiği Eskişehir’de de bir dizi eylemle anıldı. Hafta boyunca yapılan anmalarda Ali İsmail’in adını Eskişehir’de yaşatma sözü verilirken katillerin aklanmasına izin verilmeyeceği haykırıldı.

13 Temmuz günü yapılan eylemde aklama operasyonuna öfke hakimdi. Eskişehir’de forumların yapıldığı Eti Park’a, Ali İsmail Korkmaz Parkı adı verilerek Ali İsmail’in anısınının yaşatılacağı ifade edildi. Ali İsmail’in öldürüldüğü yere yapılan yürüyüşün ardından çelenk bırakılıp oturma eylemi yapıldı. Ali İsmail’e saldıranların çıktığı fırına “Ali İsmail’i kim öldürdü” stickerları yapıldı.

Ali İsmail Korkmaz için Batıkent’de de yürüyüş gerçekleştirildi. Ethem Sarısülük Parkı’nda forum yapılacak olmasına rağmen, kitlenin eylem yapma isteği karşısında yürüyüş gerçekleştirildi. Batıkent sokakları “Devrim şehitleri ölümsüzüdür!” sloganları ile gezildi. Yürüyüş sonrası Ethem Sarısülük Parkı’na gelinerek burada kısa bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Antalya

Direniş sürecinde katledilenler için Cumhuriyet Meydanı’nda bir anma düzenlendi.

Anmada Haziran direnişinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert ve Lice’de katledilen Medeni Yıldırım anıldı. İlk olarak saygı duruşu gerçekleştirilirken sinevizyon gösterimi, türküler ve şiirlerle anma devam etti. Katledilenler için atılan sloganlarla anma sona erdi.

Antep

Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için eylemciler Düztepe Çamlık Parkı girişinde buluştu.

“Ölümlerden yılmayız, hesabını soracağız!”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!” sloganları atan kitle direnişte yaşamlarını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu. Meşalelerin yakıldığı, mumların dikildiği anma Titizler Caddesi’nden başlayıp, Çamlık’ta biten yürüyüşle sona erdi.

Bursa

Heykel’de gerçekleştirilen eylemde teşhir konuşmalarının ardından bir basın açıklaması okundu. Okunan basın metninde Ali’ye saldıranların halen bulunmadığı vurgulanırken şanlı direnişte Ali ile birlite hayatını kaybeden 4 direnişçi olduğu söylendi.

İstanbul

Sarıgazi’de gerçekleştirilen eylemde yüzlerce kişi “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür! Katil devlet hesap verecek!/Sarıgazi halkı” pankartı arkasında Vatan İlk Öğretim Okulu önünden Sarıgazi merkezine yürüdü. Merkeze gelindiğinde ise direnişte hayatını kaybedenler için saygı duruşu gerçekleştirilip Taksim Direnişi ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından forum düzenlendi.

Kartal Ahmet Şimşek Koleji önünde buluşan kitle, “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz / Kartal Halkı” pankartının ardında yürüyüşe geçti.

Bankalar Caddesi üzerinden Kartal Meydanı’na yapılan yürüyüş sırasında “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz!” sloganları atıldı ve direniş sırasında yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşındı. Kartal Meydanı’na gelindiğinde ise katledilenler için anma yapıldı. Eylem “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sloganı ile sonlandırıldı.

14 Temmuz günü Gülsuyu son durakta buluşan kitle, “Ağlama anne evlatların yanında!” ve ‘’Hükümet istifa, Katiller halka hesap verecek-Gülsuyu / Gülensu Halkı’’ pankartı ile yürüyüşe geçti.

Gülsuyu son duraktan, Fatma Hanım’a kadar yapılan yürüyüşte, “Katiller halka hesap verecek!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Katil polis hesap verecek!” sloganları atıldı. Fatma Hanım Durağı’na gelindiğinde yapılan saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.