14 Ağustos 2009
Sayı: SİKB 2009/31

  Kızıl Bayrak'tan
  Amerikancı çözüm planı çözümsüzlük ve daha ağır sorunlar demektir
  Düzenin gerici güçleri “Kürt açılımı” üzerinden kapışıyor
  3. Ergenekon iddianamesinde olanlar, olmayanlar
Mamak 6. Kültür ve Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi.
Güler Zere’ye özgürlük
eylemlerinden.
Eğitimin ticarileştirilmesi
öğretmenleri vuruyor!.
  Toplu görüşme süreci ve devrimci sorumluluklar
  İşçi ve emekçi hareketinden
  10 yıl sonra 17 Ağustos depremi
  Har(a)ç protestolarında
  Parasız eğitim için mücadeleye.
  Devrimci sınıf çalışmalarımızdan.
  Grevdeki Halkalı Kağıt fabrikası işçileriyle konuştuk.
  TMMOB’un gerçekleştireceği kurultay üzerine Ahmet Öncü ile konuştuk
  Sağlıkta yeni hak gaspları gündemde!
  Dünyadan
  El Fetih, 20 yıl sonra 6. kongresini gerçekleştirdi..
  Patron/devlet zorbalığına karşı 77 günlük militan direniş..
  Devlet terörüne boyun eğmeyelim!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Baskınlara, baskılara son verilsin, gözaltılar serbest bırakılsın!


Ankara polisi bugün sabah saatlerinden itibaren Mamak İşçi Kültür Evi’ne ve çalışanlarına yönelik baskınlar gerçekleştirdi. Saatler boyunca Kültür Evi’ni abluka altında tutan polis, kurum bilgisayarlarına ve arşivine el koydu. Evlerini basarak iki kurum çalışanını gözaltına aldı.

Son dönemde yoğunlaşan devlet terörünün yeni bir halkası olan bu saldırı, diğerleri gibi nedensiz değildir. Öyle ki, saldırı henüz birkaç gün önce Mamak İşçi Kültür Evi tarafından düzenlenen 6. Mamak Kültür Sanat Festivali’nin akabinde gerçekleştirilmiştir. Çürümüş düzenin ve devletinin emekçilere yönelik siyasal ve kültürel kuşatmasına karşı devrimci bir yanıt olan festival, daha devam ederken bir dizi saldırıya maruz kalmıştı. Bu saldırılarla Festival’e engel olamayan devlet, Festival’in hemen ardından sınıf devrimcilerine yönelik kapsamlı bir terör planını uygulamaya sokmuştur.

Bu saldırı, daha önce KESK’e yönelik baskından, grevci işçilere yönelik polis teröründen, devrimci-sosyalist basına yönelik kapatma ve toplatma saldırılarından, Kürt halkına yönelik “demokratik açılım” yaygarası eşliğinde yürütülen baskı ve terör saldırılarından bağımsız değildir. Amaç, ülkeyi dikensiz gül bahçesine dönüştürmek, toplumsal mücadele dinamiklerini ezmektir. Amaç, işçi sınıfı ve emekçi halkları teslim alabilmektir. Amaç, devrim ve sosyalizm mücadelesini güçsüz bırakmaktır.

Ancak, sermaye devleti ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de devrimci mevzilerimizi kararlılıkla savunacağız. Bizden kopardığı her yoldaşımızın yerini hemen dolduracağız. Mücadele azmimizi ve bilincimizi bileyeceğiz. Devrim ve sosyalizm bayrağını daha da yükseklerde dalgalandıracağız.

Bununla birlikte bu faşist terör saldırısını püskürtmek ve saldırıya uğrayan devrimci mevzilere sahip çıkmak için tüm ilerici ve devrimci güçleri harekete geçmeye çağırıyoruz. Unutmamak gerekir ki, faşist terör dalgasını durdurmak ancak tek tek saldırıya uğrayan her bir mücadele mevzisini kararlıca savunmaktan, saldırıya uğrayan her devrimciyi ve ilerici insanı sahiplenmekten geçer. Bu bilinçle devrimci dayanışmayı yükseltelim. Faşist teröre dur diyelim.

Faşist baskı ve teröre son!

Gözaltına alınan devrimciler serbest bırakılsın!

Kahrolsun sermayenin faşist iktidarı!

Yaşasın devrim ve sosyalizm! 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)

11 Ağustos ‘09


 

 

Hiçbir güç devrimci kültür sanat mücadelesini engelleyemez!

8 yıldır Mamak İşçi Kültür Evi Mamaklı emekçilerin özgür bir gelecek ve kardeşçe bir dünya mücadelesinde işçi sınıfının devrimci kültür sanat mücadelesini her türlü zor ve baskıya karşın büyütüyor. Bugüne kadar işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların ve çocukların yan yana gelerek çıkarsız ve karşılıksız bir dünyayı örmek için kurdukları Mamak İşçi Kültür Evi faaliyetlerine yönelik saldırılar sermaye düzeninin korkularının bir göstergesidir.

Mamak İşçi Kültür Evi açıldığından bugüne sayısız kez sermaye devletinin saldırısına uğramıştır. Ancak tüm saldırılara rağmen dostun ve düşmanın karşısında kültür ve sanat mücadelesinde devrim ve sosyalizmin kızıl bayrağını kararlılıkla taşımaya devam etti. Bu cüret ve kararlılık aynı zamanda ısrarlı bir devrimci kitle faaliyeti örülerek gösterildi. Sanatı, işçi sınıfının ve emekçilerin yaşamının bir parçası haline getirmek için her türlü olanağı seferber eden Mamak İşçi Kültür Evi 6 yıl önce yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı büyük bir mücadele mevzisi açtı. Bu mevzinin adı Mamak Kültür Sanat Festivali’dir. Festival bu yıl kapitalizmin yıkımının karşısına devrim ve sosyalizm mücadelesini koyarak emekçileri örgütlenmeye ve mücadeleye çağırmıştır. Kriz gündemi üzerinden örgütlenen festival insanın insanı sömürmediği bir dünya için halayların çekildiği, tiyatroların oynandığı, şiirlerin okunduğu, çocukların doğaçlama yaptıkları, sanatçı dostlarımızın ezgileriyle katıldığı büyük kardeşlik sofrası açmıştır. 

“Karanlığa ışık sessizliğe çığlık olacağız” haykırışıyla örgütlenen yoksunluğun ve yoksulluğun karşına eşitlik, kardeşlik ve dayanışmayı koyan, bu yıl 5000’e yakın emekçiyi yan yana getiren festival sermaye düzeni tarafından saldırıya uğramıştır.

Bu saldırı Bedrettinler’den, Pir Sultanlar’dan bugüne insanın insanı sömürmediği bir dünya özlemine yöneliktir. Bu saldırı Nazımlar’dan, Yılmaz Güneyler’den, Jara’lardan, Neruda’dan bugüne sanatı işçi ve emekçilerin kurtuluşu mücadelesinin bir parçası olarak gören anlayışa yöneliktir. Bu saldırı sınıf devrimcilerinin faaliyetine yöneliktir. Bu saldırı emeği sömürülen milyonların üzerindeki esaret bitmesin diyedir. Bu saldırı devrimci mücadeleye yöneliktir.

Mamak İşçi Kültür Evi bugün sabah saatlerinde polis tarafından ablukaya alınmış ve saatlerce arama yapılmıştır. Fotoğraflar, CD’ler, bilgisayar kasaları, Eksen Yayıncılık’a ait kitaplardan oluşan 6 koli ile kurumdan ayrılan sermayenin kolluk güçleri kurum etrafındaki afişleri sökerek saldırılarına kılıf bulmaya çalışmışlardır. Sabah erken saatlerde evleri basılarak gözaltına alınan Mamak İşçi kültür Evi çalışanı Gülnür ERTAŞ Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Atölyesi’nin gitaristi ve kültür evi çalışanıdır. Eda ÜNALAN ise şiir atölyesinde yer almaktadır.

Bir kez daha buradan haykırıyoruz: işçi sınıfının ve emekçilerin örgütlülüklerine saldırarak devrimci kültür sanat faaliyetimizi engelleyemediniz, engelleyemezseniz. Biz topraktan, ateşten, demirden doğanların türkülerini söylemeye, sanatını yapmaya, kültürel birikimlerini paylaşmaya, Mamaklı emekçilerin ellerini birleştirmeye devam edeceğiz.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Yaşasın Mamak Kültür Sanat Festivali!

Yaşasın devrimci dayanışma!

Mamak İşçi Kültür Evi

11 Ağustos ‘09