x

31 Ekim 2008 Sayı: SİKB 2008/43

  Kızıl Bayrak'tan
   Ekim Devrimi’nin 91. yılında sosyalizm güncel, Yeni Ekimler ve Partisi yakıcı bir ihtiyaçtır!
  Patronlarla Amerikancı AKP hükümetinden saldırı sinyalleri…
Ekonomik kriz ve sendikaların tutumu
Devlet terörü tırmanıyor!

Metal TİS’lerinde son durum ve görevlerimiz...

İşçi emekçi haraketinden…
  Kadın çalışmasının önemi ve sorunları…
Yüzü kitlelere dönük etkin bir İşçi ve emekçi kadın çalışması hedeflenmelidir!
  Kapitalizmin krizi ve emekçi kadınlara yansımaları...
  Kot taşlama mı, işçi mezarlığı mı?
  Hesabı tersane işçileri soracak!
  Genç-Sen Genel Kurulları yapıldı...
  İtalya, Yunanistan ve Fransa kaynıyor!
  Sınıfın manifestosu, manifestonun sınıfı: Buluşamayan nehirler mi? - Yüksel Akkaya
  Durum ve gelişmelerin yönü…- M. Can Yüce
  Kapitalizmin krizi ve işçi sınıfı / 2
Volkan Yaraşır
  Mamak İşçi Kültür Evi 8. mücadele yılını bir etkinlikle kutladı!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mamak İşçi Kültür Evi 8. mücadele yılını bir etkinlikle kutladı!

Yılgınlığın, umutsuzluğun ve karamsarlığın hâkim olduğu bugünkü toplumsal atmosferde, tüm çabasını ve olanaklarını işçi ve emekçileri devrimcileştirmek için seferber eden Mamak İşçi Kültür Evi yeni kavga yılını gerçekleştirilen bir etkinlikle kutladı.

Mamak İşçi Kültür Evi 8. yıl etkinliği 26 Ekim Pazar günü gerçekleştirildi. 7 yıldır Mamak İşçi Kültür Evi’nin mücadelesine omuz veren Mamaklı işçi ve emekçiler gerçekleştirilen ziyaretlerle etkinliğe davet edildi.

İşçi Kültür Evi bünyesinde oluşturulan topluluklara, atölye çalışmalarına ve söyleşilere katılan emekçilerin ağırlıklı olarak katıldığı etkinlik coşkulu ve canlı bir atmosferde geçti.

Etkinlik TADAL işçilerinin ziyareti ile başladı. Sınıf hareketinin sorunları üzerine yapılan söyleşi ve TADAL işçileriyle gerçekleştirilen sohbetlerin ardından program devam etti.

8. yıl etkinlik programı kısa ve özlü olarak hazırlanmıştı. İlk olarak bir açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmasında yeni bir dünya, yeni bir kültür mücadelesinde devrimci bir kültür-sanat mevzisi olarak Mamak İşçi Kültür Evi’nin çağrısına yanıt veren Mamaklı emekçiler selamlandı.

Yapılan konuşmada şunlar söylendi: “Bu uzun ve çetin yolda omuz omuza vererek işçi sınıfının devrimci iktidar mücadelesini büyütenlerle birlikte bugüne geldik. Bundan sonrada sömürücü sermaye düzenine karşı devrimin ve sosyalimin kızıl bayrağını daha da yükseklerde dalgalandırmaya devam edeceğiz.”

Konuşmada ayrıca Mamak İşçi Kültür Evi’nin kapitalizmin işçi ve emekçilere dayattığı sosyal yıkıma, burjuva düzen gericiliğine, kölece yaşam koşullarına, yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı günü birlik bir mücadele yürüttüğü vurgulandı.

Ardından Mamak İşçi Kültür Evi’nin geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği faaliyetlerinden kısa kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde kapitalizme, faşizme, sosyal yıkım saldırılarına, faşist katliamlara karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylem, etkinlik ve faaliyetin görüntüleri yer aldı. Bu yıl gerçekleştirilen 7. yıl kampanyasının çalışmaları ile kitle etkinliklerinin görüntülerine de özel olarak yer verildi.

Ayrıca sağlık ve emeklilik hakkını gaspeden SSGSS gündemli panel, eylem ve etkinlikler, TEGA, TÜMTİS, TELEKOM ve Tuzla Tersane işçileri ile yapılan dayanışma faaliyetlerine, emekçi kadınların kapitalizmin çifte sömürüsüne karşı mücadelesinde sembolleşen 8 Mart kutlamalarına ve devletin katliamcı kimliğini teşhir eden birçok siyasal faaliyetten kesitlere yer verildi.

Gazi’den, Maraş’a, Çorum’a, Sivas’a ve 12 Eylül askeri faşist darbesine ve cezaevi operasyonlarına kadar sermaye devletinin katliamcı kimliğini ele alan tüm süreçler ile işçi ve emekçilerin katliamcı devletten hesap sorma bilincini uyarmaya yönelik çalışmalar bir kez daha gösterildi.

Sosyal yıkım saldırılarına, geleceksizliğe, çeteleşen devlete ve çürüyen düzene karşı çözümün devrimde ve kurtuluşun sosyalizmde olduğunu şiarlaştıran ve bu yıl 5 bin işçi ve emekçiyi buluşturan Mamak Kültür-Sanat Festivali ile güçlü bir politik kampanya temelinde örgütlenen 1 Mayıs’ı anlatan görüntülere yer verildi.

Ardından kısa bir konuşma yapıldı ve BDSP’nin 9 Kasım günü Ankara Sanat Tiyatrosu’nda Ekim Devrimi’nin 91’inci yılı vesilesiyle gerçekleştireceği etkinliğe çağrı yapıldı.

Etkinlikte MİKE Tiyatro Topluluğu, Mamak İşçi Kültür Evi’nin yürüttüğü kitle çalışmaları sırasında yaşanan ilginç olayları anlatan bir doğaçlama sergiledi. Doğaçlamalarda Mamak İşçi Kültür Evi’nin yarattığı birikimin ne kadar zorlu ve sabırlı bir çabanın ve çalışmanın ürünü olduğu anlatıldı.

Etkinliğin bitiminde İşçi Kültür Evi’nde kalanlar bağlama eşliğinde türküler söyledi ve halaylar çekti. Hep bir ağızdan Enternasyonal marşı söylendi.

Etkinliğe 70 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara