18 Nisan 2008 Sayı: SİKB 2008/16

  Kızıl Bayrak'tan
  Birleşik, kitlesel ve devrimci bir
1 Mayıs’a doğru!..
  Onurumuz ve geleceğimiz için
1 Mayıs’ta alanlara!
301. Madde üzerine koparılan fırtına düzen hukukunun faşist özünü gizliyor...
“İstihdam paketi”nin yeni hediyesi:
Sosyalist Kamu Emekçileri’nden ilerici-öncü kamu emekçilerine çağrı:
SSGSS karşıtı eylemler...
  Mevsimlik işçilerin ‘ölüm mevsimi’!..
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  TKİP II. Kongresi kapanış konuşması... / 2
  Hatice Yürekli yoldaşın anısına...
  Büyükçekmece 2. İşçi Kurultayı... .
  1 Mayıs faaliyetlerinden...
  İzmir Liseli Gençlik Platformu kuruldu!
  Gençlik hareketinden…
  Kapitalizm açlığı dayatıyor,
halklar ayaklanıyor!
  Dünyadan…
  Toplum cinnetin eşiğinde!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

1 Mayıs faaliyetlerinden...

Güçlü adımlarla 1 Mayıs’a!

Tersane İşçileri Birliği Derneği olarak 1 Mayıs’a güçlü ve emin adımlarla yürüyoruz. Daha önce tersaneler havzasında 1 Mayıs startını “Tersane işçileri 1 Mayıs’ı tartışıyor” etkinliğiyle vermiş, 1 Mayıs’ın tarihçesi, “Taksim’in güncelliği”, “1 Mayıs’a nasıl katılmalıyız?” üzerinden bir toplantı gerçekleştirmiştik.

1 Mayıs’a yaklaşıldıkça çalışmalarımız da hızlanmaya başladı. 10 Nisan sabahı erken saatlerde yine tersanelerdeydik. Ardından İçmeler İstasyonu’na gelerek burada “İş cinayetlerine, taşeronlaştırmaya ve ücretlerimizin düşürülmesine karşı TİB-DER’le 1 Mayıs’ta alanlara!/TİB-DER” yazılı pankartımızı astık. Ardından hiç vakit kaybetmeden afişlemelere başladık. “İş cinayetlerine, taşeronlaştırmaya, düşük ücretlere karşı 1 Mayıs’a!/TİB” yazılı afişlerimizi İçmeler istasyon, Tersaneler Caddesi, çay ocakları civarı ve Aydıntepe istasyon ve köprü ayağına vurduk. Afişleme esnasında işçi arkadaşlarla kısa sohbetler gerçekleştirdik. Etraftan geçen işçi arkadaşların ilgili tutumlarıyla karşılaştık.

Önümüzdeki süreçte bildiri, ozalit ve ROTA’nın Nisan sayısını kullanarak hemen her gün işçi arkadaşlarla yüzyüze geleceğiz. 27 Nisan Pazar günü gerçekleştireceğimiz piknik için davetiyelerimizi çıkardık. Bu davetiyeleri tersane işçisi arkadaşlara ve işçi-emekçi semtlerine ulaştıracağız. 1 Mayıs çalışmamız bir yandan güçlü bir ajitasyon-prapoganda çalışması, diğer yandan kitle toplantıları ile devam edecek.

Tersane İşçileri Birliği Derneği


Mamak’ta 1 Mayıs faaliyeti…

Mamak’ta sınıf devrimcileri olarak 2008 1 Mayısı’nın mücadele çağrısını işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz.

Mamak 1 Mayıs Komitesi’ni oluşturmamızın ardından planlı ve hedefli bir faaliyet sürdürüyoruz. İşçilerin, kadınların ve gençlerin somut mücadele taleplerini belirleyerek çalışmamıza hızla başladık. 

“Güvencesiz çalışmaya ve geleceksiz yaşama karşı 1 Mayıs’ta alanlara!”, “Emperyalizme, şovenizme ve devlet terörüne karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı afişlerimizi bölgemizde yaygın bir şekilde kullanmaya başladık.

Emekçilerle gerçekleştirdiğimiz toplantılar ve sohbetlerde 1 Mayıs gündemini sosyal yıkım saldırılarına karşı mücadele çağrısıyla birleştiriyoruz.

İşçi Kültür Evi de 27 Nisan’da 1 Mayıs gündemli bir şenlik gerçekleştirecek. Mamak İşçi Kültür Evi SSGSS ve direnen işçilerle dayanışma gündemli çıkardığı bültenlerin ardından 1 Mayıs gündemli 3. bülteni hazırlamış bulunuyor.

Pek çok aracı kullanarak 1 Mayıs’ın devrimci çağrısını Mamaklı işçi ve emekçileri taşımaya devam edeceğiz.

Mamak BDSP


Ümraniye’de 1 Mayıs faaliyetleri…

Taksim 1 Mayıs’ına sayılı günler kala Ümraniye BDSP’liler 1 Mayıs’a yönelik faaliyetlerini güçlendirerek sürdürüyorlar.

Geçtiğimiz hafta boyunca Ümraniye-Sarıgazi hattında, Dudullu OSB ve İMES çevresinde, Sarıgazi ve Sultanbeyli’de afiş çalışması yürüten BDSP’liler önümüzdeki günlerde sanayi bölgesinde ve emekçi semtlerinde bildiri dağıtımları ve ziyaretlerle çalışmalarını sürdürecekler.

OSB-İMES İşçileri Derneği de 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde 13 Nisan günü “İşçiler 1 Mayıs’ı tartışıyor!” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. 1 Mayıs’ın tarihçesi üzerine yapılan sunumun ardından 2008 1 Mayıs’ının gündemleri tartışıldı. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamanın tarihsel öneminin de tartışıldığı toplantıda iş bırakarak 1 Mayıs’a katılma çağrısı yapıldı.

Fabrika ve atölyelerde 1 Mayıs çalışmasına devam edecek olan OSİM-DER’liler, ayrıca bildiri, afiş ve çeşitli araçlarla Dudullu OSB ve İMES işçilerini 1 Mayıs’a çağıracaklar. OSİM-DER’liler 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde dernek binasına “Güvencesiz çalışmaya, geleceksiz yaşamaya karşı OSİM-DER ile 1 Mayıs’a!” şiarlı büyük bir pankart astılar.

Kızıl Bayrak / Ümraniye


1 Mayıs hazırlıklarına polis terörü...

1 Mayıs’a ilişkin hazırlıklarını sürdüren sınıf devrimcileri bu yıl da devlet terörüne maruz kalıyorlar.

13 Nisan günü  Sefaköy-İnönü ve Halkalı-Fabrikalar yolunda işçi ve emekçileri 1 Mayıs’a çağıran, “Emperyalizme, şovenizme ve devlet terörüne karşı 1 Mayıs’ta alanlara!”, “Güvencesiz çalışmaya geleceksiz yaşamaya karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı BDSP ve “Sosyal yıkım saldırılarına ve SSGSS’ye karşı 1 Mayıs’ta iş bırak Taksim’e çık!” şiarlı Küçükçekmece İşçi Platformu afişlerini asan üç çalışanımız sermayenin kolluk güçleri tarafından gözaltına alındı.

“İzinsiz afiş” yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen çalışanlarımız sivil ekiplere direnince, resmi ekipler devreye girdi. Zor kullanılarak gözaltına alınan arkadaşlarımız, bu saldırıya “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın 1 Mayıs!” sloganlarıyla karşılık verdiler. Karakolda da polise hak ettiği yanıtı veren çalışanlarımız, ifade tutanağını imzalamadılar, kendilerine kesilen “çevreyi kirletme” cezasını kabul etmediler. Arkadaşlarımız 7 saat sonra serbest bırakıldılar.

Küçükçekmece BDSP


Polis terörü sürüyor!

Sefaköy-Söğütlüçeşme’de işçi ve emekçileri 1 Mayıs’a çağıran BDSP ve Küçükçekmece İşçi Platformu afişlerini asan iki yoldaşımız 16 Nisan günü sermayenin resmi kolluk güçleri tarafından zorla gözaltına alındılar. Afiş çalışmasının ardından yoldaşlarımızın önünü kesen kolluk güçleri, “hakkınızda ihbar var, eşgalleriniz verildi, üzerinizi arayacağız” sözleri üzerine yoldaşlarımız, “bu tutumunuz keyfi” diyerek üzerlerini aratmadılar. Zorla araca bindirilmek istenen yoldaşlarımız, buna sloganlarla karşılık verdiler. Öfkeden kuduran kolluk güçleri yoldaşlarımıza azgınca saldırıp gözaltına aldılar. Dört saat karakolda tutulan yoldaşlarımıza yönelik baskı burada da devam etti. Sermayenin bekçilerine karşı tok tutumlarını sürdüren yoldaşlarımız ifade tutanağını imzalamadılar ve “çevreyi kirletme” cezasınını kabul etmediler.

Ne keyfi gözaltıları ne estirdikleri terör devrimci faaliyetimizi engelleyebilir.

Küçükçekmece BDSP


Adana Sanayi İşçileri Kurultayı çalışmaları sürüyor!

20 Nisan günü “Güvencesiz çalışmaya, geleceksiz yaşamaya karşı Adana Sanayi İşçileri Kurultayı’nda buluşalım!” şiarıyla gerçekleştireceğimiz kurultayın hazırlık çalışmalarını yoğunlaştırmış bulunuyoruz. İşçi ve emekçilere çeşitli araçlarla seslenerek kurultayımızın çağrısını yapıyoruz.

Bugüne kadar Yeşiloba Sanayisi çevresi, Şakirpaşa, Ova, Onur, Uçak Mahalleleri, Şakirpaşa Caddesi ve çarşı merkezinin bir bölümüne afişlerimizi yaygın bir şekilde yaptık.

12 Nisan’da Adana’da yapılan Eğitim-Sen Bölge mitinginde dağıtımına başladığımız bildirileri sanayi sitelerinde ve emekçi semtlerinde kullanmaya devam ediyoruz.

15 Nisan sabahı Adana Sanayi İşçileri Bülteni’nini Yeşiloba Sanayi işçilerine yaygın bir şekilde ulaştırdık ve birçok işçiyle konuşarak kurultaya katılma çağrısı yaptık.

16 Nisan günü sabah saatlerinden itibaren Karşıyaka Sanayisi’nde Sanayi İşçileri Bülteni’mizi işçilere ulaştırarak kurultaya davet ettik. Ardından kurultay çağrısı afişlerimizi çarşı merkezinin bir bölümüyle birlikte Kocavezir, Mirzaçelebi, Gürpınar, Dumlupınar mahallelerine ve Meydan Caddesi’ne yaygın bir şekilde yaptık.

Öte yandan kurultay davetiyelerimizi sendikalara ve meslek odalarına ulaştırmaya devam ediyoruz. Akşamları emekçi semtlerinde tek tek kapıları çalarak işçi ve emekçilerle tanışıyor, kurultayımıza davet ediyoruz.

Adana Sanayi İşçileri Derneği çalışanları