8 Şubat 2008 Sayı: SİKB 2008/06

  Kızıl Bayrak'tan
  Sahte kamplaşmalar köleliğe ve karanlığa, devrimci sınıf mücadelesi kurtuluşa götürür!
  “Demokratik çözüm yürüyüşü” engellemelere rağmen gerçekleşti!
Sırada kıdem tazminatı hakkı var…
Tuzla tersaneler cehenneminde ölümlerin ardı arkası kesilmiyor!
Bir iş cinayeti, kapitalizm ve insan...
Kadıköy’de “Öğretimize, özgürlüğümüze saygı mitingi”…
  Binlerce Tekel işçisinden özelleştirme karşıtı mücadele kararlılığı
  TÜMTİS işçilerinden eylem...
  SSGSS karşıtı faaliyetlerden...
  Basın sansürü ve görevlerimiz
  TKİP II. Kongresi değerlendirmeleri...
Kadın sorunu ve sınıf içinde kadın çalışması / 1
  Yaşanabilir bir dünya için sosyalizm!
  Çiğli Emekçi Kadın Kurultayı üzerine konuştuk...
  Davutpaşa katliamı: Öfkemiz isyanımızın mayasıdır!
Volkan Yaraşır
  160. yılında Manifesto günceldir!
  Solun Komünist Manifesto ile sınavı...
A. Deniz
  “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği!” Nokia işçilerinin dayanışma çadırında hayat buluyor!
  Irkçı siyonistler Lübnan hezimetini itiraf ettiler!
  Türk sömürgeciliğinin değişmez unsurları: İnkar, tehcir, asimilasyon ve imha!
M. Can Yüce
  Ankara’da ortak panel...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

Gazete biçiminde okumak için tıklayın

 

SSGSS karşıtı faaliyetlerden...

SSGSS saldırısına geçit yok!

Çok yönlü bir faaliyet yürütüyoruz...

Sermaye sınıfının göz diktiği sağlık, sosyal güvenlik ve emeklilik hakkının gaspına karşı Anadolu Yakası’ndan komünistler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle İstanbul merkezli Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun merkezi olarak belirlediği çerçevede yerel platformların işlerlik kazanması için yerelden çaba harcıyoruz.

Bu çerçevede merkezi platformun yerel ayaklarını örme hedefiyle düzenlediği Kadıköy toplantısına katıldık. Burada alınan kararlar çerçevesinde Kartal platformunun oluşturulması için çaba harcadık. İki yerel platform da toplantılarını düzenli olarak yapan ve alınan kararları uygulayan ve denetleyen bir işleyişle sürüyor. En büyük handikapı ise merkezi platformlara katılan bileşenlerin büyük oranda yerelleri güçlendirme çabasından yoksun olması. Platformun önümüzdeki döneme dair aldığı en önemli kararlarından biri ise Kartal merkezli işyeri temsilcilerine ve işçilere dayanan, kamuoyuna yönelik çalışması yapılmış bir toplantı örgütlemek.

Bu karar doğrultusunda Kartal Platformu, 22 Şubat günü saat 18.30’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmek üzere çalışmalara başlamış ve yeri tutmuş bulunuyor. En kısa zamanda çağrı materyallerini devreye sokmak ve aynı zamanda toplantıyı geniş bileşenlere maletmek için kurum ziyaretlerine başlamış durumda. Bizler de önümüzdeki dönem SSGSS çalışmamızı toplantı hazırlıklarına yoğunlaştırmış durumdayız.

Platform çalışmaları ile kendi bağımsız çalışmalarımızı eş zamanlı yürütüyoruz. Anadolu Yakası’nda çeşitli fabrikaların bulunduğu alanlara ve merkezlere BDSP afişlerini ve bildirilerini etkin olarak kullandık.

Afişlerimizi Kartal merkez, sanayi ve mahallelerine, Gülsuyu Mahallesi ve Kurtköy sanayine yaygın olarak kullandık. Ayrıca, Kartal Sanayi ABB, Kartal Belediyesi, Lombardini, Adel, Modital fabrikalarına, Kurtköy’de ise Şıhlı’da iki ayrı servis ve işçi güzergâhlarına bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. İlçe merkezleri ve mahalle dağıtımlarının ardından bildiri dağıtımımız sonlanacak.

SSGSS sürecine ilişkin örgütleyeceğimiz çalışmayı ise temelde Kartal merkezde gerçekleşecek toplantı oluşturuyor. Tüm gücümüzle o toplantının hazırlıklarına yükleneceğiz.

Anadolu Yakası BDSP


Küçükçekmece’de SSGSS karşıtı faaliyet 

Sermaye, işçi ve emekçilere yönelik saldırılarını her geçen gün yoğunlaştırıyor. Şimdi de gözlerini büyük kâr kapısı olabilecek sağlık sektörüne dikti.

Küçükçekmece’de sermayenin bu kapsamlı saldırısını teşhir eden faaliyetimiz devam ediyor. 5 Şubat günü Sefaköy merkezde bulunan Gümüşçüler Çarşısı’nda “Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu” imzalı SSGSS bildirilerini ve platform bileşenleri tarafından 10 Şubat günü saat 12.30’da Şirinevler AKP önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasına çağrı yapan broşürleri ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaygın olarak dağıttık.

Dağıtıma ilgi oldukça fazlaydı. Birçok kişinin AKP hükümetinin politikalarına karşı tepkili olduklarını gördük. Hatta dağıtım sırasında bildirilerin AKP’ye ait olduğunu sanarak almak istemeyenler oldu. Bildiri dağıtımını gerçekleştirirken, birçok kişiyle saldırının gerçek amacının ne olduğunu ve bizlere ne getireceğini tartışma imkânı bulduk.

Küçükçekmece BDSP


SSGSS faaliyetine engelleme!

Sendikalar, dernekler, kitle örgütleri ve devrimci güçlerin sermayenin SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı mücadelesi sürüyor. İstanbul genelinde oluşan Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun çalışmaları da sanayi havzalarına doğru derinleşerek devam ediyor.

Ümraniye yerelinde platformun ortak çalışmasını yürüten BDSP, OSİM-DER, Alınteri, EMEP ve DHP 9 Şubat Cumartesi günü saat 17:00’da OSİM-DER’de bir panel gerçekleştirecekler.

Panel hazırlıkları çerçevesinde İMES ve Dudullu OSB çevresinde panele çağrı afişleri yapıldı. Dudullu OSB girişinde çağrı afişlerini yapan bir OSİM-DER çalışanı önce OSB güvenliğinin müdahalesi ile karşılaştı. Afişleri sökmeye çalışan güvenliğe OSİM-DER çalışanının müdahale etmesi üzerine güvenlik görevlileri durumu polise bildirdi. Olay yerine polisin gelmesinin ardından OSİM-DER çalışanı bir kişi zorla polis aracına bindirilerek Polis Merkezi’ne götürüldü. Araçta ve karakolda yaklaşık iki saat alıkonulan OSİM-DER çalışanı serbest bırakıldı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye


Eskişehir’de SSGSS karşıtı çalışma

Yaklaşık bir hafta önce başladığımız SSGSS karşıtı çalışmalarımız sürüyor.

1 Şubat’ta Eskişehir’in işçi ve emekçi semtlerinden biri olan Gültepe Mahallesi’nde ve genellikle hizmet sektöründe çalışan emekçilerin, özelde de sağlık emekçilerinin oturduğu Yenikent Mahallesi’nde faaliyetimizi sürdürdük.

“SSGSS Yasa Tasarısı Geri Çekilsin! Sağlık Hakkı İçin Genel Grev-Genel Direniş!BDSP” şiarlı afişlerimizi işçilerin servis yolu olan Gültepe Mahallesi merkezindeki trafolara yaptık. Yenikent Mahallesi’nde ise ağırlıklı olarak SSGSS Yasa Tasarısı karşıtı bildirileri kullandık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kızıl Bayrak/Eskişehir

 

Arçelik işçisi TÜSİAD önünde!

“Arçelik’te işçi kıyımına son!”

Tuzla Arçelik Fabrikası önünde sürdürdükleri direnişte 35. günlerini dolduran Arçelik’e bağlı Yıldıran AŞ işçileri Taksim Meydanı, Migros ve Koç-Tansaş’tan sonra TÜSİAD’ın Taksim’deki binası önündeydiler. Sendika pankart ve bayrakları ile Tepebaşı’ndaki binaya gelen Nakliyat-İş üyeleri, “Arçelik’te işçi kıyımına son! Yaşasın Arçelik direnişimiz!” pankartını açtılar.

Eylemde konuşan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, para babalarının derneğinin önünde demokrasi havariliğine soyunan Tuncay Özilhan ve Mustafa Koç’u protesto ettiklerini söyledi. Alt işveren Yıldıran AŞ ile toplusözleşme yapmalarının ardından Arçelik patronunun Türk Metal’le işbirliği yaparak Yıldıran firmasıyla sözleşmesini feshettiğini, bunu yaparken de sendikayı tasfiye etmek istediğini belirtti.


Sarı sendika istemiyorlar!

Küçükosmanoğlu’nun konuşması “Sarı sendika istemiyoruz!” sloganıyla kesildi. 2 Ocak’tan beri direnişlerini sürdürdüklerini belirterek konuşmasına devam eden Nakliyat-İş Genel Başkanı, “Sanıyorlar ki işçiler diz çökecek. Karşılarında Türkiye işçi sınıfı var, DİSK var, Nakliyat-İş var!” diyerek “nefis müdafaası” yaptıklarını belirtti. DİSK’ten ve Nakliyat-İş’ten kendilerini hiçbir şeyin geri çeviremeyeceğini söyledi. Her türlü meşru mücadele yolunu kullanacaklarını ifade etti. İşçiler bu sırada  “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganını attılar.

Ardından direnişteki işçilerin eşlerinden biri konuşma yaptı. Militan ve coşkulu konuşmasında verilen mücadeleyi selamlayarak Koç Holding’e şöyle seslendi: “Koç Holding anlamayı, dinlemeyi öğrenene kadar mücadele edeceğiz!” Kadın işçi yazdığı şiiri okuyarak konuşmasını noktaladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul