24 Ağustos 2007 Sayı: 2007/33(33)

  Kızıl Bayrak'tan
   Dikkatler sınıf hareketine, güç ve enerji sınıf çalışmasına!
  Grev hazırlıkları yayılıyor, bürokratlar susuyor!
Grev hakkı için birleşik mücadele!.
Nazi artığı Halacoğlu’nun ırkçı-şoven hezeyanları…
İşçi ve emekçi hareketinden...
Liberal sol için bir pusula ya da islami demokratik faşizmin işçi sınıfı ile imtihanı
Yüksel Akkaya
  TÜTSİS “esneklik” dayatıyor, TEKSİF uzlaşmadan bahsediyor!
  KESK üyeleri ve yöneticileriyle toplu görüşme süreci üzerine konuştuk...
  Seçimler ve yeni dönem/2
22 Temmuz seçimleri ve düzen partileri
  Piyasalaşan eğitim sisteminde mesleki eğitim:
  Tersaneler cehenneminde hak alma
mücadelesi büyüyor!
  İşgalci zorbalar Irak’a
“Bosna modeli” öneriyor
  Şeriatçı Suudi rejimi emperyalist-siyonist güçlerin safında...
  Filistin, Irak ve Lübnan’da mikro ve kanton devletler kuruluyor... / 4
Volkan Yaraşır
  Devlet ve siyaset kurumu - M. Can Yüce
  Coca Cola’nın sirkine
bu sene de davet var!
  Sacco ve Vanzetti’yi insanlığın vicdanında canlı tutmak için...
  Bir-Kar Gençliği: “2. Enternasyonal
Gençlik Buluşması”na hazırlanıyoruz!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Bir-Kar Gençliği: “2. Enternasyonal Gençlik Buluşması”na hazırlanıyoruz!

Bir “göçmen ülkesi” haline gelen Almanya’da gençliğin yaşadığı sorunlar her ulustan emekçi kesimlerin gençliğini kesen ortak sorunlardır.

Bu durum, her ulustan gençliğin birleşik devrimci mücadelesini yaratma hedefiyle hareket edilebildiğinde, gençlik ve emekçi sınıflar lehine güçlü bir silah demektir. Bu yapılamadığı koşullarda ise, tersinden burjuvazinin elinde milliyetçilik, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı geliştirmenin güçlü bir silahına dönüşebilmektedir.

İşte bu ihtiyaç çerçevesinde, Bir-Kar Gençliği olarak, geçen sene Eylül ayında “Enternasyonal Gençlik Buluşması” adı altında bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu bizim için bir ilk deneyimdi. İstediğimiz yaygınlıkta ve derinlikte bir politik çalışma yapamasak da, yine de asgari bir başarı elde edebilmiştik. “Yeni bir dünya, yeni bir kültür için gerçekçi ol imkansızı iste!” sloganıyla, nispeten yaygın sayılabilecek politik bir çalışmanın sonucunda ve çeşitli uluslardan gençlik gruplarının desteği ve katılımı ile, enternasyonal nitelikte bir programla 250 civarında genci biraraya getirmeyi başarmıştık.

Yaptığımız değerlendirme sonucunda geleneksel hale getirdiğimiz “Enternasyonal Gençlik Buluşması”nın 2.’sini ise bu sene “Gençlik gelecektir, geleceği biz belirleyeceğiz!” şiarıyla 15 Eylül tarihinde yine Almanya’nın Essen kentinde gerçekleştireceğiz. Geçen yılın bize kazandırdığı birikim ve deneyimlerden aldığımız güçle, her bakımdan daha ileri bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz.

Etkinliğin hazırlık çalışmaları çerçevesinde üç kez merkezi gençlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantılarda bir yandan etkinliğin hedefleri konusunda açıklık sağlandı, diğer yandan kullanılacak araçlar ve bunların yerellerde özgünleştirilmesi üzerine tartışmalar yapıldı, kararlar alındı.

Etkinliğin bütün materyalleri çıkmış ve bölgelere ulaştırılmış bulunuyor. Artık herşey gençlik güçlerimizin yerellerde ortaya koyacakları çaba, enerji ve yaratıcılığa bağlıdır. Bunun için her bölge, ilk elden çalışmaya katabileceği gençlerle geniş katılımlı gençlik toplantıları düzenlemelidir. Daha sonra ise zaman kaybetmeden kararlaştırdığımız araçlarla (afiş, el ilanı, stand) yaygın bir faaliyet yürütülmelidir.

Bu etkinlikle, eğitimin özelleştirilmesi, işsizlik, yoksulluk, ırkçılık vb. gibi gençliğin en acil sorunlarını işleyerek en geniş gençlik kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Geceye kadar olan süreci politik bir kampanya şeklinde yürüteceğiz. Etkinlik ise bu sürecin finali olacak.

Kuşkusuz etkinliğin başarısı yürütülecek ön hazırlığa bağlıdır. Bizim için başarının esas ölçütü, yürütülen propaganda-ajitasyon faaliyetinin yaygınlığı ve yoğunluğu, kullanılan materyal sayısı, esas olarak da, bu vesileyle kurulan yeni ilişkiler olacaktır. Ve elbette tatmin edici bir katılım sağlamak başarının en somut göstergelerinden biri olacaktır.

Öte yandan, bu süreç, gençlik güçlerimizi daha ileriden eğitmenin, örgütlemenin ve nicel olarak genişletmenin bir aracı olacağı gibi, esas olarak bizi yurtdışına özgü bir gençlik çalışması ve örgütlenmesi yaratma hedefine yaklaştıran bir adım olacaktır.

Fakat hepsinden önemlisi, bu etkinlik vesilesiyle ortaya koyacağımız politik-pratik çaba, her ulustan gençliğin, kapitalizmin paralı eğitim, işsizlik, yoksulluk, yozlaşma, ırkçılık ve savaş gibi ağır saldırılarına karşı enternasyonalist birleşik, devrimci mücadelesine hizmet eden bir işlev görecektir.

Etkinlik programımızın, hedeflerimize uygun olarak enternasyonal bir karakterde olmasına dikkat ettik. Bu çerçevede programımızda değişik uluslardan öğelere yer verdik, yerli ve yabancı gençlik gruplarını etkinliğimize davet ettik. Etkinliğin bütün materyalleri ve programın sunumu ise ortak dil olan Almanca yapılacak.

Buradan bir kez daha, her ulustan gençliğin paralı eğitime, işsizliğe, yoksulluğa, yozlaşmaya, ırkçılığa ve geleceksizliğe karşı ortak duruşunu örmek amacıyla düzenlediğimiz “2. Enternasyonal Gençlik Buluşması”na katılmaya çağırıyoruz.

Bir-Kar Gençliği/Almanya