24 Haziran 2006 Sayı: 2006/24 (24)
  Kızıl Bayrak'tan
   Kurultaya hazırlık yeni bir döneme ve daha ileri görevlere hazırlıktır
  "ABD'ye en olumsuz yaklaşan ülke" Türkiye
  Bebeklerin katili sermaye düzenidir
  Her gün yeni bir hırsız çetesi yatkalanıyor! Her çete öncelikle devlet kurumlarında yuvalanıyor
  Hükümetle patronlar arasında karşılıklı suçlamalar
  Türkiye Makedonya'dan sonra Avrupa'nın en yoksul ülkesi
TUSİAD'ın eğitim raporu açıklandı; Patronlar yine riyakarlık içinde
Belediye işçisi sermayeye karşı gücünü birleştirmelidir!
Belediyelerde grev kararları asılıyor
Has Alüminyum'da bir kez daha işçi kıyımı ve direniş
ÖSS vesilesi ile: Eğitimde çürüme ve sorumlu öğretmenlik / Yüksel Akkaya
  "Zeytin Dalı"na hazırlanan reformist sol Prodi'sini arıyor / Orta sayfa
  Çorum, Maraş, Sivas.... Katliamların hesabını işçi ve emekçiler soracak
  Nükleer santral karşıtı şenlik başarıyla gerçekleştirildi
  Dünya halkları için en büyük tehdit ABD emperyalizmi!
  Lübnan'ı kana bulayanlar ABD-İsrail cellatları
  Şanghay İşbirliği Zirvesi'nde İran'a özel ilgi
  Somali'de iç savaşı kışkırtan ABD'nin işbirlikçileri yeniliyor
  Eylem ve etkinliklerden
  HÖC temsilcisi Eyüp Baş ile röportaj
  15-16 Haziran etkinlikleri
  Mercan şehitleri anıldı .
  Gelin canlar bir olalım, devletten hesap soralım
  Ulus devlet üzerine kısa notlar -IV- / M. Can Yüce
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Yahoo'nun e-posta sistemine virüs bulaştı

Dünyanın önde gelen e-posta servisi sağlayıcılarından Yahoo, e-posta sisteminin bir kısmına virüs bulaştığını bildirdi. Başlığında “New Graphic Site” yazan e-posta, açıldığı zaman bilgisayara bulaşırken, adres defterinde yer alan diğer e-posta adreslerine de yayılıyor. Pekçok virüsün bulaşması için e-posta ile gönderilen dosyanın da açılması gerekirken Yahoo'ya bulaşan e-postanın sadece açılması gerekiyor. Ayrıca e-posta ile gönderilen bir dosyanın açılmasına gerek duymuyor.

Yahoo, kullanıcıların virüs programlarını ve güvenlik duvarlarını güncellemesini isterken “av3@yahoo.com” adresini engellemelerini istedi. Yahoo sözcüsü Kelley Podboy yaptığı yazılı açıklamada, “Konuyu çözmek için adımlar atarken bu virüsün daha fazla yayılmaması için kullanıcıları korumaya çalıştık. Böyle bir duruma karşı gerekli adımları attık. Sorunun çözümünü kullanıcılara gönderdik” dedi. Yahoo ve önde gelen anti-virüs şirketleri tarafından farkedilen virüs, Trend Micro ve McAfee tarafından düşük seviyeli bir tehdit olarak görürken, Symantec önemli bir tehdit olarak değerlendirdi.

Microsoft'tan kapsamlı güvenlik güncellemesi

Bilgisayar yazılım Şirketi Microsoft, Windows işletim sistemi için bir yılı aşkın zamandan bu yana en büyük güvenlik güncellemesini yapmaya hazırlanıyor. 350 şirket bir yıldan bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı bir güncelleme yapıyor. Yapılan açıklamaya göre, bu güncellemeyle, Microsoft yazılımlarındaki 12 güvenlik açığının kapatılması öngörülüyor. Yeni güvenlik yamalarından dokuzunun Windows işletim sistemine ait olduğu ve bunlardan birisinin en üst düzey güvenlik açığı kategorisi olan “kritik” önemde olduğu belirtiliyor. Windows işletim sistemindeki güvenlik açıklarından birisinin, bilgisayar korsanları tarafından sık sık kullanıldığı ve bu güncellemeyle bu sorunun çözülmesinin hedeflendiği açıklandı.

Microsoft, bilgisayar kullanıcılarının bugünden itibaren yeni güvenlik yamalarını bilgisayarlarına indirebileceklerini ve Windows işletim sistemi kullanılan tüm bilgisayarların bu güncellemeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Microsoft şirketi, her ayın ikinci salı günü yeni güvenlik güncellemelerini kullanıcılara açıyor. Hazırlanan yeni yamaların büyük bir çoğunluğu Windows işletim sistemine ait olsa da, Microsoft tarafından üretilen Office programları ve elektronik posta sürücü yazılımı Exchange de güncellenecek.

-------------------------------------------------------------------------------------

İsviçre/Bern'de ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı büyük gösteri

İsviçre'de hükümet'in meclisten geçirmek istediği “yeni yabancılar ve ilticacılar yasası”nı protesto etmek amacıyla 18 Haziran Pazar günü Bern'de büyük bir gösteri gerçekleştirildi. Sendikaların ve kitle örgütlerinin düzenlediği yürüyüş 12 bin kişinin katılımıyla büyük bir gösteriye dönüştü.

Yürüyüş öncesi çalışmalarımızda yakın çevremizi ve dostlarımızı konunun önemini vurgulayarak duyarlı kılmaya çalıştık.Yürüyüşe kitlesel katılımın, kazanımların korunması açısından önemli bir başlangıç olacağını ifade ettik. “Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve faşizme karsı enternasyonal birlik ve mücadeleyi yükseltelim” başlıklı bildirimizi İsviçre çapında örgütlü olduğumuz bölgelerde yaygın olarak dağıttık. Eylemde ise Almanca olarak taşıdığımız,”Yabancı Düşmanlığı, Irkçılık ve Faşizme Karşı Mücadeleye!/BİR-KAR” pankartımızla ve 50 kişilik bir kitle ile yerimizi aldık.

Kâr sıkışmasının sonuçlarını işçi sınıfının temel kazanımlarına saldırarak aşmaya calışan Avrupalı emperyalistler, öncelikli hedef olarak yabancıları seçmişlerdir. Bir yandan yabancı işçi ve göçmenlerin yaşam ve çalışma koşulları her geçen gün daha da ağırlaştırılırken, öte yandan toplum içinde yabancı düşmanlığı körüklenmektedir.

Son kitlesel eylem bu çabalara karşı İsviçre'den anlamlı bir yanıt olmuştur.

Avrupa'da yaşayan devrimciler olarak çok yönlü mücadele biçimleri geliştirmek ve mevziler yaratmak zorunda olduğumuz gerçeği giderek kendini daha yakıcı biçimde göstermektedir…

İsviçre'den komünistler

-----------------------------------------------------------------------------------

Ankara'da SES üyeleri “sağlıkta dönüşüm” uygulamasını protesto etti

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı SES üyesi emekçiler 14 Haziran günü acil servisi önünde toplanarak, hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devri sonucu yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptılar. ‘'Nöbet ücretleri ödensin!'', ‘'Herkese eşit, ücretsiz sağlık!'' ve ‘'Hastaneler halkındır, satılamaz!'' dövizleri taşıyan emekçilere hitaben SES Genel Başkanı Köksal Aydın bir konuşma yaptı.

Hastanede yaşanan sorunların Sağlık Bakanlığı'na devrin ardından artarak devam ettiğini belirten Aydın, bu programların uygulandığı ülkelerde başarılı olmadığını ifade etti, ‘'bu program, sağlıkta dönüşüm değil, yıkım programıdır'' dedi. Hükümetin bu program ile sağlık kuruluşlarını tek çatı altında toplama gibi bir niyetinin bulunmadığını belirten Aydın, asıl amacın ‘'bu yolla işletme haline dönüştürülecek hastanelerin, yerel yönetimler aracılığıyla peşkeş çekilmesidir'' dedi.

Basın açıklamasını SES Ankara Şube Başkanı Adem Bulat okudu. Açıklamada devirle birlikte hastanalerin kâr elde etmeye yönelik birer işletme haline dönüştüğü vurgulandı. Hastane yönetimi tarafından nöbet ücretlerinin kaldırıldığı, nöbet izinlerinin kullanılması gerektiği, ancak personel yetersizliği nedeniyle bu izinlerin tam olarak kullanılamadığı belirtildi.

---------------------------------------------------------------------------------------

Sağlık-İş Genel Başkanı Başoğlu: “Global saldırılara karşı konfederasyonlar birleşmeli”

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, 16 Haziran günü Türk-İş Sivas temsilciliğinde yaptığı basın toplantısında, globalleşen dünyanın ve şirket evliliklerinin sermayeyi büyüttüğünü, işçi emeğine ve sendikalara karşı düşmanlığı artırdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Uluslararası Hür İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (ICFTU), belirlediği rapordan anlıyoruz ki birçok sendikacı öldürülmüş, tutuklanmış, 10 bine yakın işçi de cezalandırılmış. Bu sermayenin acımasızlığıdır.''

Buna karşı sendikaların hem Türkiye'de hem dünyada bu kötü gidişi durdurmak için güç birliği yapmaları gerektiğini belirten Başoğlu, “Bugün Türkiye'de de şartlar çok kötüdür. O zaman DİSK, Türk-İş ve Hak-İş'in başkanına düşen görev, bu 3 konfederasyonu tek çatı altında toplayıp, güç birliği yapmaktır. ‘Koltuk ne olacak?' derseniz, ben buna da çare buluyorum, bu dönüşümlü olur. Bir sene birisi, bir sene birisi yapar. İlla biz koltukta oturacağız diye işçiler bize yetki vermiyorlar. Biz işçilerin sorunlarını çözmek için görevliyiz'' dedi.

DİSK'i ve Süleyman Çelebi'yi de eleştiren Başoğlu, DİSK'i “sarı sendikacılık” ve “işveren yardakçılığı” yapmakla suçladı.

---------------------------------------------------------------------------------------

Adana'da KESK'ten basın açıklaması…

“Ücret kaybımız giderilsin!”

15 Haziran günü Adana İnönü Parkı'nda bir basın açıklaması düzenleyen KESK üyesi emekçiler enflasyondan kaynaklanan ücret kayıplarının karşılanması için ek zam talebinde bulundular.

“Ücret kaybımız giderilsin!”, “Ücret adaletsizliğine hayır!” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde basın açıklamasını KESK dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa yaptı. Açıklamada, “Ekonomi politikaları, bir kriz ve borç ödeme mekanizması haline getirilmiştir. Hükümet, önceki hükümetler gibi, İMF tavsiyeleri doğrultusunda sıkı mali politikalarla yüksek vergiler ve düşük ücretlerle toplumun düşük ve orta gelirli kesimlerini sıkboğaz ederken, sermaye kesimlerine vergi imtiyazları, teşvikler ve kamu kaynaklarının transfer edilmesi politikalarıyla adaletsizliği ve yoksulluğu arttırmaktadır” denildi.

Enflasyondan kaynaklanan ücret kaybının kapatılması için ek zam talebinde bulunduklarını belirten Boğa, talepleri yerine getirilinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.