11 Şubat 2006 Sayı: 2006/05 (05)
  Kızıl Bayrak'tan
   Emperyalist savaş hazırlığına karşı
devrimci mücadele seferberliği!
  İran’a karşı kirli işbirliği gizlenemiyor
  Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı
emperyalist zorbaların hizmetinde
  Danıştay TÜPRAŞ ihalesinin yürütmesini
durdurdu...Yağmacılar TÜPRAŞ’tan defolsun!
Galataport yağması şimdilik durdu
  Sömürü ve yağma düzeninin profesyonel
hızsızları... Burjuva politikacılarının ‘mal varlığı’ kavgası
Kemal Unakıtan: Sermayenin emek
düşmanı arsız şarlatanı
Pendik-Kartal-Maltepe İşçi Kurultayı 250 işçi ve emekçinin katılımıyla
gerçekleşti
  “Sağlık haktır satılamaz!”
  İşyeri hekimi kimin hekimidir: İşçinin mi, işverenin mi?/ Yüksel Akkaya
TEKEL işçileriyle dayanışalım!
12 Şubat’ta Tersane İşçileri Kurultayı’ına!
  8 Mart ve sendikalar...
Sınıfsal özüne ve devrimci içeriğine
uygun bir 8 Mart için! (Orta sayfa)
  Devrimci 8 Mart çalışmasına polis
saldırısı...Yine saldırdılar
yine engelleyemediler!
  Sermayenin itleri saldırmaya devam
ediyor!
   Chavez savaş kundakçılarını çileden
çıkardı
   Müslüman-Hıristiyan çatışması değil
emperyalizme karşı halkların birleşik
mücadelesi!
  Suriye “muhalefeti” Washington’daki
efendilerinden destek istedi
  Almanya’da grev rüzgarı!
  AEG direnişi kararlılıkla sürüyor!
  Filistin seçimlerinin anlattıkları
  Liselilerin Sesi’nden
  Bültenlerden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

DİSK'ten TEKEL işçilerine destek...

“Genel grev genel direniş!”

2 Şubat günü DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi işçileri ziyaret ederek destek verdi. Diğer sendikalara, demokratik kitle örgütlerine uyarı eylemi çağrısı yaparak şunları söyledi: “Türkiye'de bir saat işi durduralım, bunlara meydan okuyalım. Uçakların uçmadığı, trenlerin çalışmadığı bir saat düşünün. Bir uyarı grevinden bahsediyorum. Hep birlikte buna cesaret edelim. İşsizlik için, yoksulluk için bir saatlik uyarı eylemi yapalım, bundan da anlamazlarsa bir günlük genel grev yapalım. Bundan da anlamazlarsa iş çözülünceye kadar, hükümet geri çekilene kadar genel grev yapalım. Buradan size yüreklice söz veriyorum. DİSK olarak işçi sınıfının emrindeyiz. Ne zaman derseniz 10 binlerle burada yanınızda olacağız.” Konuşmanın ardından işçiler “Genel grev genel direniş!”, “Bizim Tekel'den ölümüz çıkar!” sloganları attılar.

31 Ocak günü de Adana Barosu TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulunmuştu.

Kızıl Bayrak/Adana

------------------------------------------------------------------------------------------

“TEKEL işçisi yalnız değildir!”

3 Şubat günü BDSP, HÖC, Partizan, Alınteri, ESP ve Kaldıraç tarafından “Tekel işçisi yalnız değildir!” şiarıyla düzenlenen ortak eyleme 80 kişi katıldı. Eylem Kolej kavşağında yürüyüşle başladı. “Tekel işçisi yalnız değildir!” pankartının açıldığı eylemde “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “SEKA kıvılcım, TEKEL ateş olacak!”, “TEKEL işçisi yalnız değildir!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganları atıldı. Eylem Özelleştirme İdaresi önünde kurumlar adına yapılan basın açıklamasının ardından bitirildi.

Kızıl Bayrak/Ankara

-----------------------------------------------------------------------------------------

Antakya'da TEKEL işçileriyle dayanışma eylemi...

“Direne direne kazanacağız!”

İMF-TÜSİAD programlarının tüm hızıyla devam ettiği şu günlerde Tekel fabrikalarının özelleştirme kapsamında kapatılmalarına ve yaşanan işçi kıyımlarına karşı Antakya'da Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, Demokratik Gençlik Hareketi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Temel Haklar ve Özgürlükler Dernekleri Federasyonu tarafından 4 Şubat günü bir basın açıklaması yapıldı.

Bir gün öncesinde Antakya'da bulunan Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'nin bulunduğu fabrikaya işçilerin paydos saatinde gidilerek işçilere açıklamaya çağrı metni dağıtıldı. İşçilerin olumlu tepkileriyle karşılaşıldı ve sıcak sohbetler yapıldı. Saat 13:00 de Ulus Alanı'nda yaklaşık 50 kişinin toplanmasıyla açıklamaya başlandı. Özelleştirme politikalarının teşhir edildiği ve genel siyasal-sosyal saldırılarla bağının kurulduğu açıklamada “...işçi sınıfı ve emekçi halkımıza gelecek herhangi bir saldırının karşısında olacağız. Ne özelleştirme ne örgütsüzleştirme ne de F tipleri bizi teslim alamadı ve alamayacak. Sonuna kadar Tekel işçisinin yanında olacağız.” denildi

Eylemde sık sık “Tekel işçisi yalnız değildir!”,”Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”,”Emperyalist talana karşı tek yumruk tek barikat!”, ”Direne direne kazanacağız!”,”Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganları atıldı. Tekel işçilerinden eyleme katılım sınırlı sayıda oldu.

Antakya/Kızıl Bayrak

-----------------------------------------------------------------------------------------

Almanya AEG işçilerinden TEKEL işçilerine destek...

1750 işçisiyle kapatma kararını grevle karşılayan Electrolux-AEG işçilerinden Adana TEKEL işçilerine destek geldi. Electrolux-AEG işçileri 4 Şubat günü Şakirpaşa İşçi Kültür Evi'ni arayarak Adana TEKEL işçileriyle görüşüp destek sunmak istediklerini dile getirdiler. Şakirpaşa İşçi Kültür Evi, AEG işçilerini, 5 Şubat günü TEKEL işçileriyle buluşturdu.

Telefon aracılığıyla AEG işçilerinin ilettiği destek mesajını TEKEL işçileri coşkuyla karşıladı. 6 Şubat gününün fabrikada nöbet günü olmasından dolayı 30 TEKEL işçinin bulunduğu bir sırada bir TEKEL işçisiyle diyalog kuruldu. Telefon konuşması sırasında TEKEL işçileri tarafından “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları coşkulu bir şekilde atıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

------------------------------------------------------------------------------------------

Bursa'da BPO B Plastik işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor!

Petrol-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten atılan BPO B Plastik işçileri 24 Ocak günü başlattıkları direnişlerine kararlılıkla devam ediyorlar. Fabrika önünde vardiyalar halinde gün boyu direnişe devam eden BPO işçileriyle dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. Sendikalaşma mücadelesine devam eden Grammer işçileri deneyimlerini ve yaşadıklarını paylaşmak için BPO işçilerini ziyaret ettiler. Ayrıca KESK Bursa Şubeler Platformu, partiler ve çeşitli kurumlar da destek ziyaretinde bulundular.

Aynı patrona ait Cey Plastik Fabrikası'nda da 30 işçi sendikalaşma çalışması yaptıkları için işten atıldı. Atılan işçilerin tepkili olmasına karşın sendikalaşmanın yeni başlaması, Cey Plastik'te BPO'daki gibi bir direniş yaşanmasının önündeki en büyük engel oldu. BPO ve Cey Plastik işçilerinin ortak hareket etmesi, saldırılarını sürdüren patrona karşı direnişin etkili eylemlerle büyütülmesi için acil bir ihtiyaç.

Bursa'da sınıf üzerindeki ölü toprağını atmak ve diğer işçi ve emekçilerle sınıf dayanışmasını örgütlemek için bu direnişi büyütmek görevi öncelikle BPO işçileri olmak üzere tüm devrimci ve ilerici güçlerin omuzlarındadır.

Kızıl Bayrak/Bursa