12 Kasım 2005 Sayı: 2005/44 (44)

  Kızıl Bayrak'tan
  Sınırlı bir isyanın egemenlerin yüreğine saldığı korku..
  Sermaye devletinin fiili anayasasının özü...
  EKS iş başında!
  Çocuk yurtlarındaki şiddet burjuva devletinin aynasıdır
  Bu düzenin özü ve ruhu şiddettir!
TEKEL'de özelleştirmeye karşı mücadelenin kaderi işçilerin elinde
Özelleştirme gündeminden...
  Fransa banliyölerinde "öteki"lerin isyanı
  Paris'te isyan ama Komün'ü hatırlamadan /Yüksel Akkaya
  AB Komisyonu Türkiye İlerleme Raporu açıklandı
  TMY Tasarısı Karşıtı Birlik Kuruldu
  Devrimci Demokratik Yapılar Arası Diyalog ve Çözüm Platformu kuruldu
  Güne yükleniyor, geleceğe hazırlanıyoruz; "İşçi sınıfı savaşacak sosyalizm kazanacak!"/ Orta sayfa
  "İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!" gecesi yapıldı
  Geceye gelen mesajlardan...
  Geceye gelen dayanışma mesajlarından
  Büyük Ekim Devrimi'ni doğru anlamak /Sosyalist Şoreşger
  Beyaz Saray'dan yükselen pis kokular; Savaş kundakçıları birbirine düştü
  Bush "Amerika Devletleri Zirvesi"nde hüsrana uğradı
  Emperyalist-siyonist gericiliğin "İran kompleksi" derinleşiyor
  Suriye; Gerici saldırganlığı durdurmanın yolu anti-emperyalist direniştir
  Ümraniye İşçi Kurultayı hazırlıklarımız güçlenerek sürüyor!
  Pendik, Kartal, Maltepe İşçi Kurultayı çalışmaları
  Ümraniye İşçi Kurultayı çalışmaları devam ediyor
  Basından/ "Vagon raydan çıkıyor"mu?
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Almanya'daki TKİP etkinliğine gönderilen devrimci dayanışma mesajları...

Devrimci dayanışma ve kardeşlik için!

Değerli TKİP'li dostlar,

Değerli TKİP militan ve taraftarları,

Değerli emekçiler

TKİP'nin kuruluşunun 7. yılını en içten devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Türkiye devrimci hareketinin bir birleşeni ve gücü olarak TKİP, 7. mücadele yılına birçok deney ve tecrübeyle girmiş bulunuyor. Bu deney ve tecrübe aynı zamanda Türkiye devrimci hareketinin de bir kazanımıdır. Bunun devam etmesi en büyük arzumuz ve dileğimizdir.

Değerli dostlar

Zor ve sancılı bir süreçten geçiyoruz. Ezilen dünya halklarının düşmanları emperyalistler ve onların yerli uşakları tüm güçleriyle saldırıyorlar. İlerici ve devrimci tüm değerleri yok etmek için saldırıyorlar. Yaşam hakkı tanınmıyor, sosyal ve ulusal kurtuluş mücadeleleri kanlı bir şekilde ezilmek ve yok edilmek isteniyor.

Irak'ta olduğu gibi işgaller devam ediyor. ABD emperyalizmi başta olmak üzere tüm emperyalist güçler yeni işgal planları geliştiriyorlar. Daha da genişlemek ve palazlanmak istiyorlar. Emperyalistlerin kendi aralarındaki dalaş ve rekabet devam ediyor. Avrupa Birliği bu emperyalist dalaş merkezlerinden biridir. Halkların değil emperyalist tekellerin bir birliği olan Avrupa Birliği, kendi pazar genişlemesine ülkemizi de katmak istiyor. Ülkemizin tüm zenginlik kaynaklarını kendi çıkarlarına uygun hale getirerek ülkemizi yeni kölelik yasalarıyla Avrupa Birliği içine alıp daha da bağımlı kılmak istiyorlar.

Avrupa da kazanılan sosyal hakların bir bir gasp edildiği, fikir ve örgütlenme haklarının yeni terör yaslarıyla rafa kaldırıldığı ve baskıcı bir toplumsal değişime doğru hızla yol alan bir Avrupa‘nın ülkemize demokrasi getirmesini beklemek sadece hayalidir.

Ülkemizde faşist diktatörlük mevcut faşist yasalara yenilerini ekleyerek emperyalist ağababalarının tüm istek ve arzularını yerine getirmeye devam ediyor. Kürt ulusu eziliyor ve soyut vaatlerle oyalanırken, özelleştirmelerele her gün yüzlerce işçi kendini sokakta bulurken, köylüler her geçen gün yoksulluaşırken, ilerici aydınlar üzerindeki devlet terörü hızlanmışken, cezaevlerindeki tecrit ve izolasyona yenileri eklenmişken, devrimci harekete de o oranda daha fazla görevler düşmektedir. Türkiye devrimci hareketi kendi dar ve grupçu penceresinden bakmayı bir yana bırakarak, sosyal kurtuluş mücadelesinin ve her milliyetten Türkiye halklarının çıkarlarını düşünerek, emperyalistlerin ülkemiz ve bölgedeki yeni saldırı planlarını boşa çıkartmak için daha çok güçlerimizi birleştirmeli, eylem birliklerini güçlendirerek en önde ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Bu savsaklanamaz ve ertelenemez bir görevdir. Bu görevi yerine getirmede partilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerlerine düşen sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine kimsenin kuşkusu olmasın.

Kahrolsun emperyalizm, faşizm ve her türden gericilik!

Yaşasın devrimci mücadelemiz!

Yaşasın TKP/ML TKİP dostluğu ve dayanışması!

Yaşasın direniş!

TKP/ML-YD Bürosu

-----------------------------------------------------------------------------------------

Merhaba dostlar,

Emperyalist kapitalist sistemin çok yönlü saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemdeyiz. Dünyanın dörtbir yanında ekonomik, sosyal ve siyasal saldırılar yoğunlaşıyor. İşçi sınıfının yüzlerce yıllık mücadelesi sonucu elde etmiş olduğu haklar bir bir yok edilmeye çalışılıyor. İşsizlik, yoksunluk ve açlık dünya genelinde her geçen gün büyüyor.

Gerek ülkemiz özelinde gerekse de şu anda göçmen emekçi olarak bulunduğumuz Avrupa‘da da aynı sorunları yaşıyoruz. Türkiye'de özelleştirmeler, işten çıkarmalar, yeni ceza ve infaz yasları, Kürt halkına yönelik yeni saldırı dalgası ve linç girişimleriyle boyutlandırılıyor saldırılar.

Avrupa'da ise “sosya reform” paketleri diye adlandırdıkları sosyal yıkım paketleri açılıyor peşpeşe. Agenda 2010 ve Hartz IV'ün sonuçları ortada. Şimdi de yeni saldırı yasaları yolda. Sadece ekonomik saldırılarla da sınırlı değil yaşanan asıl olarak siyasal saldırılar da her geçen gün yeni bir maskeyle gündeme getiriliyor. Terör bahanesiyle demokratik haklar bir bir yok edilmeye çalışılıyor. Bütün bu saldırılarda ilk sırada yer alanlarsa göçmen emekçiler. Bunun sonuçları şimdiden çok yönlü olarak yaşanıyor. Değişik uluslardan işçi ve emekçilerin enternasyonalist bir dayanışma içerisinde bu saldırılara karşı müçadeleyi büyütmekten başka şansı yoktur. Emperyalist kapitalist barbarlığa karşı komünizmin özgürlükler dünyası için mücadele kaçınılmazdır.

Dostlar,

Partiniz TKİP'in 7. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğunuz bu etkinlikte bu görüşlerimizi bir kez daha dile getirirken partiniz TKİP'in 7. kuruluş yıldönümünü devrimci coşkumuzla kutluyor, mücadelenizde başarılar diliyoruz.

Kahrolsun emperyalizm!

Kurtuluş devrimde kurtuluş sosyalizmde!

TİKB-YDK

------------------------------------------------------------------------------------------

Değerli dostlar, değerli yoldaşlar ve arkadaşlar,

“İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak” gecesine katılmaktan, sevincinizi ve coşkunuzu paylaşmaktan büyük sevinç ve kıvanç duyuyoruz. En içten duygularımızla kardeş parti TKİP'nin 7. yıldönümünü kutlar, gecenin şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitlerini anar, mücadele ve dayanışma duygularımızı vurgalamak isteriz.

Değerli dostlar, değerli arkadaşlar,

Emperyalizme, sömürgeciliğe ve tasfiyeciliğe karşı mücadeleyi daha da büyütme ihtiyacı kendisini daha yoğun bir biçimde dayatmaktadır. “Bizim cephede” bu konudaki eksikliği ve boşluğu derinden hissediyoruz ve bunu aşmanın mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Bu mücadelede devrimci dayanışmanın en güzel örneklerini, kardeş parti TKİP'den görmek bize güç veriyor.

Halkımızın devrim ve sosyalizme ihtiyacı var. Devrim ve sosyalizm yolunda omuz omuza olmak, salt ilkesel bir gereklilik değil, politik-pratik bir zorunluluktur da!...

Bu duygu ve düşüncelerimizle gecenizi kutlar, başarı dileklerimizle selam ve saygılarımızı sunuyoruz!

Kahrolsun emperyalizm, sömürgecilik ve tasfiyecilik!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

SOSYALİST-ŞOREŞGER

(Kürdistan Devrimci Sosyalistleri)

----------------------------------------------------------------------------------------

Gece Tertip Komitesi'ne,

TKİP‘in 7. kuruluş yılını tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz.

Dünya çapında Marksizm-Leninizm'e yapılan saldırılara, Türkiyeli devrimci örgüt ve partilerde ayyuka çıkan tasfiyeciliğe karşı verdiğiniz mücadeleyi ve devrimcilerin birliği ve dayanışmasına gösterdiğiniz özeni selamlıyoruz.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Biz kazanacağız!

TİKB(Bolşevik)-YK

------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili dostlar...

İçinde geçmekte olduğumuz yüzyıl büyük ayaklanmalar ve iç savaşlar yüzyılıdır. Dünyanın her köşesinde sınıf mücadeleleri ve savaşımı yükselerek devam ederken emperyalist burjuvazi ve onların yerli işbirlikçileri yaşanan savaşımda kendi sonlarını gördükleri için işçi ve emekçilere, devrimci ve komünist güçlere karşı elinde ne varsa kullanmaktan çekinmiyor ama bütün bunlara rağmen Komünizm Hayaleti uykularını kaçırmaya devam ediyor...

Yine ülkemiz Türkiye ve K. Kürdistan‘da yaşanan iç savaş işçi ve emekçiler ve halk arasında saflaşmayı dayatıyor devrimci ve komünist güçler faşist devletin onca katliam ve baskı politikaları karşısında bile güçlenerek yürüyüşlerine devam ediyorlar. Büyük komünist şair Nazım Hikmet'in dizeleriyle önümüzdeki süreç hem işçi ve emekçiler hem de devrimci komünist güçler açısından “Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz ya da dünyamıza inecek ölüm” dizeleriyle gerçek anlamına kavuşuyor.

Bu zorlu savaşta proletaryanın kızıl bayraklarında bütün iktidar emeğin olacak, Kürt halkına kendi kaderini tayin hakkı ve zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük şiarları yazmalıdır.

Sevgili dostlar etkinliğinizi devrimci duygularımızla kutluyor mücadelenizde başarılar diliyoruz.

Bütün iktidar emeğin olacak!

Kürt halkına kendi kaderini tayin hakkı!

TKEP/LENİNİST Avrupa Komitesi

----------------------------------------------------------------------------------------

TKİP Yurtdışı Örgütüne,

Partiniz TKİP'in 7. kuruluş yıldönümünü yoldaşça duygularımızla kutlarız.

Devrim ve sosyalizm yolunda uzun soluklu mücadelemizin her aşamasında omuz omuza olma dileği ve kararlılığı ile sizlere mücadelenizde başarılar dileriz.

MLSP-B Avrupa Örgütü

-----------------------------------------------------------------------------------------

Filipinler Komünist Partisi'nden Türkiye Komünist İşçi Partisi'ne dayanışma mesajı...

Proletarya ve emekçi kitlelerin zaferi kesindir!

Filipinler Konüminst Partisi, kuruluşunun 7. yılında Türkiye Komünist İşçi Partisi'ne militan dayanışma selamını iletir. Geçmiş yıllarda elde ettiğiniz kazanımlardan dolayı sizleri kutlar ve gelecek devrimci savaşımlarda daha fazla başarılar dileriz.

Kısa bir süre önce tekelci burjuvazi ve onun ücretli propagandacıları kapitalizmin “tarihin sonu” olduğunu ilan ettiler. Ne var ki, onların zafer kazanmış edalı sözlerininin ömrü uzun olmadı. Dünya kapitalist sistemi krizden krize sürüklendiğinden sözde “serbest pazar küreselleşmesi” birkaç yıl içinde teşhir oldu. Sömürücüler bu krizlerin yükünü sömürülen sınıfların omuzlarına yıktıkları için bu krizlerden en çok acı çeken işçiler ve diğer emekçi kitleler oldu.

Ama işçiler ve diğer emekçi kitleler bütün bunlara karşı savaşım yürütegeldiler. Emperyalist ülkelerde işçiler işlerine, ücretlerine ve sendikal haklarına saldırılara karşı savaş yürütmek için ayağa kalkıyorlar. Yeni sömürge ülkelerde, işçiler ve köylüler emperyalist küreselleşme saldırılarına ve yağmalarına karşı ayağa kalkıyorlar. Bu ülkelerin bazılarında, gerici kukla rejimlere karşı silahlı devrimci savaşım sosyalist devrime geçmeden önce özgürlük ve demokrasi için yürütülüyor.

Giderek kötüleşen krizleri ve emekçi kitlelerin yoğunlaşan sömürüsü ve baskısının gösterdiği gibi, kapitalist sistemin iflası ve çürümüşlüğü proleterya devrimi görevini her zamankinden daha çok acil kılıyor. İşçiler ve diğer emekçi kitleler için sosyalizm, bu eskimiş ve acımasız sistemin biricik seçeneğidir. Ve işçi sınıfı burjuvaziyi ve öteki sömürücüleri devirmek ve sosyalizmi kurmak mücadelesinde emekçi halklara önderlik edebilecek kapasitedeki yegane sınıftır.

Türkiye'de, işçiler, köylüler ve azınlık milliyetler acımasız ve baskıcı bir rejimle karşı karşıyadırlar. Ama halk susturulabilmiş değildir. Grevler ve sokak eylemlerinden silahlı direnişe kadar varan çeşitli kitle savaşımı biçimleriyle karşılık veriyor.

Revizyonistlerin, sosyal-demokratların ve troçkistlerin, proletarya devrimini sabote etmek için birçok yabancı fikirleri ortaya attıkları böylesi bir dönemde Marksizm-Leninizm'e ve devrimci ilkelere bağlılığından dolayı TKİP'yi kutlarız.

Geleceğin görevleri devasadır. Devrimci savaşımınızda gelecek yıllar için daha çok zaferler dileriz. Proletarya ve diğer emekçi kitlelerin zaferi kesindir!

Yaşasın TKİP!

Yaşasın Tarkiye'nin devrimci proletaryası ve halkı!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!