11 Eylül'04
Sayı: 2004/36 (28)


  Kızıl Bayrak'tan
  Yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı gündemde...
  Yeni CEZA İNFAZ YASASI aslına uygundur / görülmüştür!
  Eğitim-Sen'i kapatma talebiyle açılan davanın ikinci duruşması 15 Eylül'de....
  Savaş örgütü NATO'nun NAM-04 tatbikatı Konya'da başladı...
  Sarıgazi Şenlikleri'nde AKP ve jandarmaya büyük öfke
  Metaldeki ve Tekstildeki toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri kritik önemdedir...
  Philips tekelinin işçi kanı üzerine kurulu dünyası
  İşgüvencemiz ve kazanılmış haklarımız tehdit altındayken göstermelik toplu görüşme aldatmacasına kanmayalım!..
  Zina sorunu üzerine
  Irak direnişi işgalcilerin saldırı ve manevralarına rağmen ilerliyor
  Emperyalist saldırganlığı direnen halklar püskürtecek!
  Birleşmiş Milletler emperyalist saldırganlığın hizmetinde
  Castleblair patronu saldırıyor, saldırtıyor
  Sportif aktiviteler işçileri kaynaştırıyor
  Sermayenin çözümleri de yalan ve çarpıtmaya dayalı
  Türkiyeli emekçilerin katılımı için daha çok çaba!
  Almanya'da sermayenin saldırılarına karşı emekçilerin protestoları sürüyor
  OPEL'de saldırı hazırlıkları
  Ekim Gençliği'nden..
  Okur anketi çalışmasından gözlemler...
  Sefaköy'de coşkulu 10. yıl etkinliği
  Despotik siyaset tarzı, demokrasi ve "biz"...
  Bültenlerden....
  İnfaz yasasıyla zindanlara yönelik kapsamlı saldırı tamamlanmak isteniyor
  Victor Jara: Şili'nin ölümsüz şarkısı
  Basından...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
OPEL’de saldırı hazırlıkları

Yaklaşık bir yıldır binlerce OPEL işçisi büyük bir tedirginlik içinde. Geleceklerinden kaygılı işe gelip gidiyorlar. Zira, General Motor temsilcileri sık sık, işçi sayısının fazla olduğunu, işçi ücretlerinin yüksek olduğunu söyleyip duruyorlar. Sık sık medyayı da arkalarına alarak, Polonya’nın Gliwiçe kentindeki fabrikada işçilerin 7 Euro’ya çalıştığını, OPEL’in Bochum, Rüsselsheim’de bulunan fabrikalarıda ise bir işçinin saat ücretinin 33 Euro’ya mal olduğunun propagandasını yapıyor. Bununla hedeflenen, işçilerde tedirginlik yaratarak düşük ücrete razı etmek.

Düşük ücretin yanısıra Opel işçilerinin yıllar önce kazandıkları hakları (35 saatlik haftalık çalışma), izin ve Weinacht parasını budamak istiyorlar.

Bu saldırının sonuçlarını SPD’nin resmen bir kolu olarak çalışan IG-Metal bürokratları yıllardır biliyorlar ve susukunlukla karşılıyorlar. İşçileri mücadeyele çekmek yerine bugüne kadar kullandıkları haklarından vazgeçirmeye hazırlıyorlar. General Motora büyük hizmetler sunan IG-Metal bürokratları kapatma saldırısına da zemin hazırlamış bulunuyorlar. Kapatma tehditini Avrupa’nın General Motor Şefi Carl Peter Forter Zürich’ten yaptı. IG-Metal bürokratları bu tehdide rağmen bir şey yapma niyetinde değiller.

BİR-KAR olarak OPEL işçilerini bildiri ve afişlerle mücadeleye çağırıyoruz. İşçiler öfkeliler, ama bu öfkelerini mücadele alanlarına taşıyabilmeleri IG-Metal kıskacını aşmalarına bağlı.

BİR-KAR/Rüsselsheim



BİR-KAR’dan Opel işçilerine çağrı:

“Gün harekete geçme günüdür!”

OPEL işçisi arkadaş!

OPEL’de neler olacak? İşyerimiz gerçekten kapanacak mı? General Motors’un Avrupa temsilcisinin tehditleri gerçek olacak mı? Sendikamızın yöneticileri ne yapacak? İşçi arkadaşlarımız acaba ne düşünüyor? Korku, telaş ve belirsizlik içerisinde, kara kara düşünmenin zamanı değil. Gün sesli düşünme ve harekette geçme günüdür.

Uzun söze gerek yok. Agenda 2010, Hartz IV ve OPEL’in kapatılmasına karşıysan Pazartesi gösterileri seni bekliyor. Aileni, komşunu ve iş arkadaşını al, serbest kürsüden tüm bunları haykırmak için saat 18.00’de her pazartesi Markplatz’da ol.

BİR-KAR



Saldırılara karşı harekete geçmeliyiz!

Opel işçileri!

Hazırlıkları yapılan saldırılara karşı bir an önce harekete geçmelisiniz! İşveren ve hükümetle elele verip Simens ve ardından Mercedes işçilerini kölelik anlaşmasına mahkum eden IG Metal bürokratlarının sizleri belirsizlik içinde hareketsiz bırakmalarına izin vermemelisiniz!

Kardeşler,

Rüsselsheim, Raunheim, Flörsheim, Bischofsheim, Trebur, Mannheim halkının kaderi senin elinde! Üniversite öğrencilerinin, geleceğimizi temsil eden tüm gençlerimizin, işsiz kardeşlerimizin, kreşlerdeki çocuklarımızın kaderi de sizin elinizde!

Gün artık bekleme günü değil. Derhal harekete geçelim, işyerimizdeki en güvenilir arkadaşlarımızdan oluşan “işyeri komitelerini” kuralım. Adım adım direnişi örelim, üretimden gelen gücümüzü harekete geçirelim. İşyerimizin kapatılmasına asla müsade etmeyeceğimizi, haklarımızı kolay kolay gaspettirmeyeceğimizi OPEL’in patronlarına gösterelim!

OPEL işçisi arkadaş!

OPEL işvereni yine tehditler savuruyor. Bir süre önce 1.200 işçi arkadaşımızın fazlalık olduğunu söylüyordu. İzin parasından kesintiye başvuracağını, Weinacht parasını kırpacağını ve haftalık çalışma saatlerini yükselteceğini tekrarlayıp duruyordu. Şimdi ise senin işyerini, yani OPEL’i kapatmakla tehdit ediyor. General Motors’un Avrupa temsilcisi Carl Peter Forster binlerce kilometre uzaktan (Zürih’ten) basına yaptığı açıklamada, Rüsselsheim’deki OPEL fabrikasını kapatabileceklerini söyledi. Bu yetmedi, İsveç’in Tröllhätten kentindeki sınıf kardeşlerimize de tehditler savurdu.

Tüm bu saldırılara ve tehditlere karşı daha ne kadar sessiz kalacaksın? “İşyerimi kaybederim” korkusu ve telaşı içindesin. Korkunun ecele faydası yok! 35 saatlik işhaftası hakkını, diğer uluslardan işçi kardeşlerimizle omuz omuza vererek, direne direne kazanmadık mı? 2001 yılında İngiltere’deki Lutton fabrikasının kapatılmasını yine tüm işçi arkadaşlarımızla omuz omuza bir direniş ortaya koyarak önlemedik mi? Demek ki, direnilmeden, bedel ödenmeden bırakalım yeni haklar elde etmeyi, mevcut haklarımızı bile koruyamayız. Öyleyse ne duruyoruz!

BİR-KAR/Rüsselsheim



Volkswagen işçilerine
yeni saldırı programı

Mercedes patronlarından sonra Volkswagen patronları da 15 Eylül’de başlayacak toplusözleşme görüşmeleri için hazırladıkları saldırı programını basına açıklamış bulunuyorlar. Almanya’nın ikinci büyük tekeli olan Volkswagen bünyesinde 174 bin 544 işçi çalışıyor.

Saldırı programının özünde iki yıllık sıfır sözleşme dayatması var. Bununla da yetinmeyip haftalık çalışma süresini 40 saatin üzerine çıkarmayı planlıyorlar. Bundan sonra işçi alımında en düşük ücret üzerinden ödeme yapacaklarını da açıklamış bulunuyorlar.

Volkswagen’in başında, işçi ve emekçilerin tiksinti ve öfkeyle andığı Peter Hartz var. Tekellerin bu arsız sözcüsü, Almanya’da her hafta yapılmakta olan “Pazartesi Yürüyüşleri”ne yolaçan Hartz lV kanununun mimarıdır.

Volkswagen işçileri Mercedes işçileri gibi yalnız değildir. 100 binlerce işçinin, işsizin, emekçinin büyüyerek gelişen Pazartesi eylemleri onlara güç verecektir. IG-Metal’in Volkswagen temsilcisi Klaus Volkert basına yaptığı açıklamada Volkswagen işçilerinin % 97’sinin direnişe hazır olduğunu açıkladı. lG-Metal bürokratlarının engeline takılmazsa, direniş kazanma şansına sahiptir.

İşçileri düşük ücrete çalıştırmak, haftalık çalışma saatlerini yükseltmek isteyen Volkswagen tekelinin yöneticilerinin yıllık maaşları ne kadardır dersiniz? İşte bazı örnekler:

Bernd Pischesrieder: 3,2 milyon euro

Peter Hartz, personel şefi: 2 milyon euro

Folker Weissgeber, üretim şefi: 1,5 milyon euro

Jens Neumann, planlama müdürü: 2 milyon euro

Frankfurt’tan bir işçi