İçindekiler:

31 Ocak 2022
Sayı: KB 2022/05

Yatağını arayan toplumsal öfke
Demokrasi mücadelesi ve işçi sınıfı
IŞİD baskını ve yayılmacı hevesler
Enerjide "kademeli satış"!
Zam yağmuru ve AKP yalanları
6. Yargı Paketi'yle nafaka hedefte
Metal TİS süreci üzerine
Farplas'ta kıyıma karşı işgal
İnisiyatif tekstil işçilerine!
Sinbo yönetiminden kumpas
Marksizm ve sosyal-şovenizm / 3 - H. Fırat
Sınır tanımayan bir dava insanı
Kazakistan'da Çin-Rusya işbirliği
"LL Konferansı"nın ardından
Yemen'de çatışmalar şiddetleniyor
DGB MYK ocak ayı toplantısı
Eğitim Sen'in eğitimde yarıyıl raporu
Gelecek ve özgürlük buluşmaları
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Gelecek ve özgürlük buluşmalarında
bir araya geliyoruz!

 

Kapitalist sistem yaşamlarımızı her geçen gün çekilmez hale getiriyor. Kriz, sömürü, baskı, zulüm, savaşlar dünyamızda kol geziyor. “Bu ateşten çokça pay düşüyor” bizlere. Bir yandan geçim sıkıntıları, bir yandan artan baskı ve gericilik. Bir yandan büyük bir geleceksizlik… Peki ne yapmalı? Seyirci mi kalacağız yaşama, yoksa bugünün ve geleceğin öznesi mi olacağız? İşçi sınıfının şairi Brecht diyor ki:

“Kavga başladığında evde kalan
Ve davasını başkalarının mücadelesine bırakan
Dikkatli olmalıdır: Zira
Paylaşmayan mücadeleyi
Paylaşır mağlubiyeti.
Kaçamaz ki kavgadan
Dövüşmekten sakınan: Zira
Düşmanın davası için dövüşecektir
Kendi davası için savaşmayan.”

Bizler yaşama seyirci kalmayı kabul etmiyoruz. Bundan onlarca yıl önce faşizm tarafından katledilen Çek devrimci Fuçik’in dediği gibi, “Gerçek yaşamda seyircilere yer yoktur, herkes katılır yaşama!”

Yani arkadaşlar, yaşam soruyor bizlere: “Safın neredir? Ne yapıyorsun?”

Bizler bu sorulara birlikte cevap vermek için yola çıkıyoruz…

Gerçekleştireceğimiz “Gelecek ve özgürlük” buluşmalarında milyonlarca işçi ve emekçinin, gencin, kadının ve çocuğun yaşamını cehenneme çeviren kapitalist sistemi tartışacak ve tanıyacağız. Güncel siyasal gelişmeleri, yaşanan ekonomik, sosyal ve toplumsal olayları birlikte konuşacağız.

Gücümüzü birliğimizden alıyoruz! Seni de birliğimizi güçlendirmeye, yola çıkmaya, “Gelecek ve özgürlük” buluşmalarımıza katılmaya çağırıyoruz.

Devrimci Gençlik Birliği

 

 

 

 

 

Liselilerin Sesi özel sayısının 7.’si çıktı

 

Pandeminin başından bu yana yayınına dijital olarak devam eden Liselilerin sesi özel sayısının 7.’si “Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık! Liseliler birliğe, DLB’ye!” şiarıyla çıktı. Bu sayıda, pandemi döneminde verilmeye başlanan yüz yüze eğitimde yaşanan sorunlar ele alınırken, gençliğe dayatılan koyu geleceksizliğe karşı liseliler hakları, özgürlükleri ve gelecekleri için mücadele etmeye çağrıldı.

Liselilerin Sesi dergisinin bu sayısında, 1,5 sene boyunca eğitimde yaşanan kayıp zamanda, 6 milyondan fazla öğrencinin gerekli teknik ekipmanlara sahip olmadığı için uzaktan eğitime erişemediğinin vurgulandığı bir yazı yer aldı. Devamında ise birçok lisede okuyan liselilerden eğitim ve salgın ile ilgili görüşe yer verildi.

Meslek liselilerin okulda ve stajda yaşadıkları sömürüye dair bir yazı yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7 yıl aradan sonra topladığı “Milli Eğitim Şurası”na ve aldıkları kararlara dair bir yazıya yer verildi. 2023 yılında yapılması planlanan seçimlere dair “Oy deposu değiliz ve bizi tanımlamaya harfler yetmez... Gelecek seçim sandıklarına sığmaz!” başlıklı bir yazı yer aldı. Son dönemde artan ekonomik kriz ve geçim sıkıntısına dair bir yazı yer aldı. Son olarak ise Devrimci Gençlik Birliği'nin “Haklar, özgürlükler ve gelecek Beyanatı”na yer verildi.