19 Şubat 2016
Sayı: KB 2016/07

Savaş kundakçılarına geçit verme!
Suriye politikasının iflası ve maceracı çıkış arayışları
Türkiye ve Suudi Arabistan...
AKP’den polise rüşvet, emekçiye sefalet!
Patronlardan AKP’ye “asli görev” hatırlatması!
Metal fabrikalarında ek zam talepleri yükseliyor
İşçi sınıfı eskiyi yıkarken "yeni"yi elleriyle inşa ediyor!
Herkese iş, tüm çalışanlara iş güvencesi!
“Sorunsuz” sendikacılık
DİSK 15. Genel Kurulu
Sınıf çalışmasının sorunları
19. yüzyıl Britanyası ve Kibritçi Kızlar Grevi
Emeğin özgürlüğü için Kadın İşçi Kurultayı’na yürüyoruz!
8 Mart’ta alanlara
Mücadelede biz de VARIZ!
Asalak bir burjuvanın ardından...
Meslek liseleri devrim meselesidir!
Katliamlar sürüyor
Sesimizi boğmaya gücünüz yetmez..
Bu doyumsuz dünyada soluğu hiç tükenmeyenlere
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sesimizi boğmaya gücünüz yetmez..

Kızıl Bayrak susmadı, susmayacak!

 

Sermaye devletinin devrimci-ilerici güçleri, Kürt halkını ve bütün bir toplumsal muhalefeti hedef alan saldırıları aralıksız devam ediyor.

Hemen her gün katliam haberleri ile uyanıyoruz. Kürt kentleri yerle bir edilirken, en küçük tepki ve eylemli çıkış azgınca ezilmek isteniyor.

Bu azgın ve ölçüsüz saldırganlığın hedefinde devrimci, ilerici ve muhalif basın da yer alıyor. Devrimci ve ilerici basın emekçileri polis şiddetinin doğrudan hedefi haline gelirken, gözaltı ve tutuklamalarla bu saldırganlık tırmandırılıyor. Hali hazırda onlarca basın emekçisi zindanlarda.

Devrimci-ilerici basını hedef alan saldırılar salt bunlarla da sınırlı değil. Yasaklamalar, toplatma kararları, site erişim engelleri de bu kapsamlı saldırıların bir diğer ayağını oluşturuyor. Bugün bir dizi internet sitesi yasak ve erişim engelleri ile susturulmaya çalışıyor.

Amaç belli; işçi sınıfı ve emekçilerin devrimci-ilerici basın aracılığıyla gerçekleri öğrenmesinin önüne geçmek, baskı ve sömürü üzerine kurulu olan düzen gerçeğini tüm çıplaklığı ile görmelerini engellemek.

Bunun en son örneği, internet sitemiz www.kizilbayrak.net hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından verilen erişim engeli/yasağı kararı oldu.

Kızıl Bayrak olarak bu türden saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Daha önce de çalışanlarımız gözaltına alınmış, işkencelerden geçirilmiş, zindanlara atılmıştı. Gazetemizin birçok sayısı hakkında toplatma kararları verilmiş, yayınlarımızın emekçilere ulaşması türlü yollarla engellenmeye çalışılmıştı.

Buradan bir kez daha hatırlatmakta fayda var; sermaye düzeninin tüm bu saldırıları ve pervasızlığı bugüne kadar bizleri hiçbir biçimde engelleyemedi. Yayın çizgimizden ve devrimci kararlılığımızdan bir milim sapmadık. Bundan sonra da bu tutum içerisinde olacağımızdan kuşku duyulmamalı. Zira gücümüzü işçi sınıfının devrimci programından, devrime ve sosyalizme olan bağlılığımızdan alıyoruz. Çürümüş ve yıkılmaya yüz tutmuş sermaye düzeninin bu saldırılarını da, korkularının büyümesine yoruyoruz.

Evet korkmalılar da! Zira tarihsel akış ve ortaya çıkan gelişmeler, giderek onların sonunu hazırlıyor. Bu son yaklaştıkça da, sermaye düzeninin uykuları kaçıyor.

Bu nedenle bir kez daha haykırıyoruz; faşist baskı ve saldırılarınız beyhudedir. Sesimizi boğmaya gücünüz yetmez!

Kızıl Bayrak susmadı, susmayacak!

Kızıl Bayrak yukarı, daha daha yukarı!

Kızıl Bayrak / 16 Şubat 2016

 

 

 

 

Erişim engeli ve haber akışımıza dair bilgilendirme

 

Sermaye devletinin devrimci ve ilerici basına yönelik son dönemde artan baskılarından internet sitemiz www.kizilbayrak.net de payına düşeni aldı. İnternet sitemize erişim TİB kararıyla engellendi.

TİB’in bu kararı, devletin yakın zaman önce internette sansürü koyulaştırmak için TİB’e verdiği yetkiye dayanıyor. Zira bu yetkiyle TİB, gerekli gördüğü durumlarda düzen yargısının kararını dahi beklemeden “tedbir” bahanesiyle alan adına erişimi engelleyebiliyor. Prosedüre göre, “idari tedbir” kararıyla engelleme başlıyor ve TİB’in 24 saat içinde konuyu mahkemeye taşıması gerekiyor. Aynı prosedür, mahkemenin de 48 saat içinde karar vermesi gerektiğini belirtiyor. Ne var ki, bu süreçlerde burjuva hukukunun yazılı kurallarının dahi işlemediği ortada.

Elbette erişim engelinin kaldırılması için gerekli tüm yasal girişimlerde bulunacağız. Buna karşın, bu tümüyle keyfiyete dayalı uygulamanın nasıl sonuçlandığı özellikle son dönemde artan örnekleriyle fazlasıyla biliniyor. Sendika.org, ETHA, DİHA ve daha birçok internet sitesinin yaşadıklarından görüldüğü üzere, düzen yargısının TİB’in sansür ve engellemesini boşa düşürme ihtimali yok denebilecek kadar az.

Fakat başka bir gerçek daha var. Sermaye düzeninin tüm baskı ve sansür girişimleri sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Bir kez daha öyle olacaktır.

Haber akışımız devam edecek

Erişim engeline rağmen, Kızıl Bayrak olarak haber akışımıza kesintisiz biçimde devam edeceğimizi okurlarımıza duyuralım. Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri işçi ve emekçilere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu süreçte haber akışını www.kizilbayrak.net üzerinden takip etmek isteyen okurlarımız, bunun için çeşitli yollar kullanabilirler. DNS ayarlarını değiştirebilir, Tor browser ya da VPN programlarından (ZenMate, Hotspot Shield vb.) faydalanabilirler. Bununla birlikte www.kizilbayrak1.net sitesi hızla devreye sokulmuş bulunuyor. Okurlarımız bu adres üzerinden yayın akışımızı takip edebilir.

Sosyal medya hesaplarımızı takip edin

Öte yandan, haberlerimizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşmayı da sürdüreceğiz.

Son günlerde, sosyal paylaşım ağı Facebook’ta da hesaplarımıza ve sayfamıza dönük engelleme/kapatma ile karşılaştık. Bazı hesaplarımızı kurtarabilmiş olsak da, üç yılı aşkın bir süredir aktif olarak kullandığımız Facebook sayfamızı kaybettik. Facebook bu sayfayı yayından kaldırdı. Ancak Facebook’ta yeni sayfamızla paylaşımlarımızı sürdürüyoruz.

Bu vesileyle, okurlarımızı sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye, beğenmeye, paylaşımlarını yaymaya ve bu alanda da Kızıl Bayrak’ın sesinin yayılmasına omuz vermeye çağırıyoruz.

Sosyal medya hesaplarımız:

Facebook: Kızıl Bayrak

Twitter: @kizilbayraknet

Mail adreslerimiz:

info@kizilbayrak.net

kizilbayraknet@gmail.com

 

 

 

 

DİHA muhabiri tutuklandı

 

DİHA Antep muhabiri Nazım Daştan, Binevler Mahallesi’ndeki evine giderken sokakta polisler tarafından durdurularak 11 Şubat’ta gözaltına alınmıştı. Hakkında bir soruşturma olduğu bahanesi öne sürülerek ifade vermesi gerektiği söylenen Daştan 12 Şubat’ta savcılıkta ifade verdi.

Tutuklanma talebiyle Antep 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Daştan, Facebook’ta yaptığı paylaşımlar bahane edilerek “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklandı.

Nazım Daştan’ın Antep H Tipi Cezaevi’ne gönderildiği duyuruldu.

 
§