19 Şubat 2016
Sayı: KB 2016/07

Savaş kundakçılarına geçit verme!
Suriye politikasının iflası ve maceracı çıkış arayışları
Türkiye ve Suudi Arabistan...
AKP’den polise rüşvet, emekçiye sefalet!
Patronlardan AKP’ye “asli görev” hatırlatması!
Metal fabrikalarında ek zam talepleri yükseliyor
İşçi sınıfı eskiyi yıkarken "yeni"yi elleriyle inşa ediyor!
Herkese iş, tüm çalışanlara iş güvencesi!
“Sorunsuz” sendikacılık
DİSK 15. Genel Kurulu
Sınıf çalışmasının sorunları
19. yüzyıl Britanyası ve Kibritçi Kızlar Grevi
Emeğin özgürlüğü için Kadın İşçi Kurultayı’na yürüyoruz!
8 Mart’ta alanlara
Mücadelede biz de VARIZ!
Asalak bir burjuvanın ardından...
Meslek liseleri devrim meselesidir!
Katliamlar sürüyor
Sesimizi boğmaya gücünüz yetmez..
Bu doyumsuz dünyada soluğu hiç tükenmeyenlere
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emeğin özgürlüğü için Kadın İşçi Kurultayı’na yürüyoruz!

 

Aylardır hazırlıkları devam eden Kadın İşçi Kurultayı 21 Şubat günü toplanıyor. İstanbul’un sanayi bölgelerinin yanısıra, farklı kentlerde çalışmalarını sürdüren İşçi Emekçi Kadın Komisyonları tarafından gerçekleştirilecek kurultay, başta kadın işçiler olmak üzere, tüm işçi sınıfına emeğin özgürleşmesi mücadelesini büyütme çağrısı yapıyor.

Kadın sorunu, AKP iktidarı ile birlikte daha da ağırlaşmış durumda. Bir yanda, kadın istihdam paketleriyle kadın işçilere dayatılan kölelik, öbür yanda kadına yönelik tırmanan şiddet, taciz, tecavüz saldırıları... Aynı zamanda ilerici, devrimci, Kürt kadınları hedef alan amansız bir devlet terörü... Ancak, çelişkiler derinleştikçe daha açık şekilde görülüyor ki, kadın sorunu, asıl olarak emekçi kadın sorunudur. Cins kimliği üzerinden yaşanan baskı, eşitsizlik de sınıfsal ezilmişliğin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla, en temel görev, öncelikle kadın işçi ve emekçilerin örgütlenmesi ve sınıf mücadelesi içinde erkek işçilerle birlikte yerlerini almalarıdır.

Kadın İşçi Kurultayı, her geçen gün sömürü çarkları içinde öğütülen, kölece yaşam reva görülen, sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda yeri geldiğinde kuluçka makinesi, yeri geldiğinde kiralık işçi olarak görülen kadın işçilerin sermayeye karşı mücadele çağrısıdır.

Sermaye sınıfı işçi sınıfını, birliğini ve mücadelesini engellemek için çok yönlü kuşatma altına alıyor. Kadın işçilerin mücadeleye çekilmesinin önündeki engelleri ele almak ve bunları nasıl aşacağımızı hep birlikte tartışmak, daha güçlü mücadeleler için bilincimizi kuşanmak için buluşuyoruz!

Kürt halkının haklı ve meşru talepleri yok sayılıyor, aylardır katliamdan geçiriliyor. Sokak ortasında katledilen, cansız bedenleri teşhir edilen Ekin Wan’lar, Taybetler, Sultanlar’ın mücadelesine sahip çıkmak, Kürt halkıyla dayanışmayı yükseltmek için buluşuyoruz!

Gerçek özgürlüğümüzün, emeğin sermayenin boyunduruğundan kurtulmasıyla, yani sosyalizmle olanaklı olacağını haykırmak, aynı zamanda emeğin özgürlüğü mücadelesine giden yolda, emeğin korunması mücadelesini tartışmak için buluşuyoruz!

Biliyoruz ki, daha büyük kavgalara atılmak, geçmişten aldığımız gücü kuşanarak geleceğe yürümekle olanaklıdır. Tarihe adını şanlı direnişlerle yazdıran kadın işçilerin mücadele ve direniş deneyimlerinden öğrenmek için buluşuyoruz!

Eşitlik ve özgürlük için, ekmek, gül ve hürriyet günleri için buluşuyoruz!

"Emeğin özgürlüğü mücadelesinde BİZ DE VARIZ!" demek için 21 Şubat’ta Kadın İşçi Kurultayı’nda buluşalım!

 

 

 

 

Ankara’dan emekçi kadınlar Kadın İşçi Kurultayı’na çağırıyor...

 

Çifte sömürünün prangalarından kurtulmak için....

Bizler artık yüzyıllardır zorunlu tutulduğumuz ev içi hizmetlerinden, fabrikalarda yedek iş gücü görülmekten, düşük ücretlerle esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkum olmaktan kurtulmak; şiddetin, tacizin, tecavüzün ortadan kalktığı, katliamların ve savaşların olmadığı bir dünyada yaşamak istiyoruz!

Erkek egemen sömürü sisteminin bize bahşettiği çifte sömürünün prangalarından kurtulmak için, 21 Şubat’ta Kadın İşçi Kurultayı’nda Biz de VARIZ!

Zulmün duvarlarını yıkalım...

Para ve rekabet üzerine kurulu olan bu sistemde emeğimiz yok sayılmakta, vasıfsız işlerde çalıştırılmakta, erkek işçilerden düşük ücretler almaktayız!

Tüm bunlara karşı sustuk, bizler sustukça onlar daha da fazlasıyla sömürmeye devam etti.

Artık üzerimizdeki bu zulüm duvarını yıkma ve bilinçlenme zamanıdır. Hayatta geceler gibi gündüzler de vardır ve karanlık da olsa birlikte gidenler yolunu kolay kaybetmezler.

Direnişçi kadınların izlerini taşıyan FESHANE’den GREİF’e kadın işçi mücadelesinin anlatılacağı Kadın İşçi Kurultayı’nda buluşmalı ve gücümüzün birliğimizde olduğunu göstermeliyiz.

 

 

 

 

Kadın İşçi Kurultayı toplanıyor!

 

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları “Kadın İşçi Kurultayı”na sayılı günler kala hazırlıklarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları başta işçi-emekçi kadınlar olmak üzere tüm emekçileri “Emeğin özgürlüğü mücadelesinde biz de varız!” demek için kurultaya çağırıyor.

İstanbul’un farklı merkezlerinde ve fabrika bölgelerinde kurultaya çağrı yapmak için stantlar açılıyor, bildiri dağıtımları gerçekleştiriliyor, afişler yapılıyor. Kurultay davetiyeleri işçi-emekçi kadınlara ulaştırılıyor.

“Kadın İşçi Kurultayı” 21 Şubat Pazar günü 13.00’te Petrol-İş Genel Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kurultay programı ve gündem başlıkları şöyle:

*Sinevizyon gösterimi

*Açılış konuşması

*Kadın işçilerin örgütlenmesinin önündeki engeller

*Emeğin korunması ve özgürleşmesi mücadelesi

*Kadın işçilerin mücadele deneyimleri

Hazırlıklarını yoğunlaştıran İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları “Kadın İşçi Kurultayı” için araç kalkış yer ve saatlerini duyurdu:

Kartal-Maltepe:

11.30: Üç Fidan Gençilk Kültür Evi

11.30: Kartallı Kazım Meydanı

11.30: Ahmet Şimşek Koleji Önü

11.30: Yağlıdere Köy Derneği

11.35: Esenkent Metro Durağı

11.40: Maltepe Köprüsü

11.45: Bostancı Köprüsü

Ümraniye:

11.45: Akpınar Mahallesi Çeşme

12.00: Sarıgazi Merkez Durağı (Oruç Market önü)

12.20: Madenler Durağı

12.30: Şile Yolu Ümraniye Devlet Hastanesi Durağı

Küçükçekmece:

11.00: Şahintepe Pala Market önü

11.20: Halkalı Meydan

11.30: Sefaköy AREL Üniversitesi

11.40: Yenibosna Kuleli Durağı

11.45: İncirli

Gaziosmanpaşa:

11.30: Gazi Şair Abay Lisesi önü

11.45: Elmabahçesi İmam Hatip Lisesi Durağı

12:00 GOP meydan

Esenyurt:

11.30 Esenyurt İşçi Kültür Evi

11.45 Esenyurt Depo Durağı

12.00 Avcılar Metrobüs

 
§