15 Ocak 2016
Sayı: KB 2016/02

İşçi sınıfı yeni fırtınalara gebe
“Elinde çekiç olan her şeyi çivi olarak görür!*
”Big Brother” (F)işliyor!
Sultanahmet Katliamı’nın faili AKP ve sermaye devletidir
Kürt halkına karşı yeni İstiklâl Mahkemeleri!
Taraf olan Kürt basını hedefte
Savaş ekonomisi emekçileri vuruyor
Sınıf davasına inanmak yürek ister!
Öfkeyi daha örgütlü ve güçlü hale getirmek için!
Sultanbeyli Greif’te baskılar artıyor!
Gençlik hareketi ve partinin gençlik çalışması
Geleceğimizden ve özgürlüğümüzden vazgeçmiyoruz!
Çocuklar öldürülüyor
İşçi ve emekçi kadınlar Kadın İşçi Kurultayı’nda buluşuyor!
M. Akif Ersoy EAH’ta kölece çalışma koşulları
Ezilen halklarla emekçilerin direnişini birleştirelim!
Madaya: Emperyalizmin kanlı yüzü
Bir esintiden fırtınalara...
Hrant için adalet, işçi sınıfının ellerinde!
Kızıl Bayrak yukarı! Daha daha yukarı!

Devrimin kartalı: Rosa Luxemburg

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Çocuklar öldürülüyor

 

Hayat doğudaki insanlarımız için fazla acımasız. Öldürülenler onlar, katledilenler onlar. Yok edilmeye çalışılıyorlar. Evlerinde otururken bile ölümlerinin belki beş dakika, belki bir saat sonra olduğunun farkındalar. Ama herşeye rağmen direnmeye devam ediyorlar. Peki bunu kim yapıyor? Tabiki de devlet. Nasıl bir zamanlar Alevileri, Ermenileri yok etmeye çalışıyorlarsa şimdi de Kürtleri yok etmeye çalışıyorlar.

Öldürülenlerin “PKK yandaşı” olduğunu söylüyorlar. 3 aylık bir bebek, 10 yaşındaki bir çocuk da mı PKK yandaşı? Bir baba eşini çocuklarını almış evinin kömürlüğüne saklıyor. Dışarı çıkamıyor, bir parça ekmek bile veremiyor. Bu durum bir baba için çok kötü bir durumdur. Annesi oğlunun cesedini buzdolabında günlerce saklamış kimin umrunda? Bunları göstermiyor TV kanalları.

Onlar ancak kendi yaptıklarını başkası yapmış gibi gösterirler. Bunları yapanlarda vicdan, acıma duygusu olmadığını icraatlarından biliyoruz. Bu nedenle şahsen katliamcılar ölürken hiç üzülmüyorum. Artık bizleri bu duruma getirdiler. Doğuda katledilen çocukların gençlerin sesini buraya taşımalıyız, onlarla birlikte olmalıyız.

Kartal'dan bir liseli

 

 

 

 

Stajyer öğrenci yaşamını yitirdi

 

Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi’nde 17 yaşındaki Ufuk Özcan, staj yaptığı işyerindeki sobayı tinerle tutuşturmak isterken parlama sonucu yanarak hayatını kaybetti. Özcan’ın cenazesi, 7 Ocak günü ailesi tarafından defnedildi.

Konuyla ilgili “Ufuk ilk değildi, sermaye düzeni yıkılana kadar da son olmayacak!” diyen Meslek Liselilerin Sesi’nin açıklaması şöyle:

Meslek liselerinden çıkan alev sizi de yakar!

Patronlar kasalarını doldururken bizler canımızdan oluyoruz. Alınmayan önlemler nedeniyle sobadan çıkan alevler canımızı alıyor. Staj cinayetlerine bir yenisi daha eklendi.

Hayrabolu Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Ufuk Özcan arkadaşımız, staj yaptığı küçük sanayi sitesinde tarım makineleri satan işyerinde soğuk hava nedeniyle sobayı yakmak istedi. Sobayı tutuşturmak için tiner kullanınca, tinerin parlaması ve elindeki bidona da sıçraması sonucu alev aldı. Ve staj cinayetinde hayatını kaybetti. Ufuk’un katili bizim canlarımız üzerinden saltanatlar kuran sermaye düzenidir. Ufuk ilk değildi, sermaye düzeni yıkılana kadar da son olmayacak.

Daha geçtiğimiz günlerde Gebze’de bulunan GATEM’de atölye dersinde bir ‘iş kazası’ gerçekleşti. Mobilya bölümünde okuyan ve 11. sınıf öğrencisi olan bir arkadaşımızın 4 parmağı kesildi. Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde atölye çalışması sırasında 17 yaşındaki meslek liseli okul atölyesinde giyotin makası kullanırken sağ elinin 3 parmağını makineye kaptırdı. 12 yaşındaki çocukların üzerine tonlarca demirin düşmesi, 14 yaşındakilerin kafasının pres tezgahlarına sıkışması çok yakın tarihlerde yaşadığımız örnekler.

Şimdi sesimiz tek tek çıksa da yarın bu sömürü düzeninin karşısında tek yumruk olduğumuzda meslek liselerinden çıkan alev sermaye sahiplerini yakacaktır. Bugün aldıkları canlar karşısında verdikleri kırıntılar onların olsun gelecek bizimdir!

Meslek liselilerin sesi yükseliyor!

Meslek Liselilerin Sesi - 9 Ocak 2016”

 

 

 

 

Liseliler faaliyetlerini sürdürüyor

Meslek Liselilerin Sesi, 8 Ocak günü Kadıköy’de bulunan meslek liselilere ulaştırıldı. Staj cinayetleri üzerinde durularak meslek liselilerin işçi sınıfının dolaysız bir parçası olmasına ilişkin sohbetler edildi.

Ankara’da ise Hüseyingazi’de 9 Ocak günü bir araya gelen DLB’liler gelecek dönem faaliyetlerini planladı. Çevredeki demokratik kitle örgütlerinde ve derneklerde faaliyet yürütmenin önemi vurgulanan toplantıda, okullardaki sorunlar ve faaliyetin yeni başlayacağı okullar üzerine tartışıldı. Hüseyingazi’de etkin bir güç olmak için yapılması gerekenler konuşuldu.

 

 

 

 

700 ODTÜ’lü akademisyenden çağrı:

Özerkliğe ve özgürlüğe sahip çıkalım!

 

Geçtiğimiz haftalarda internetteki siber saldırılar nedeniyle suçlanan, “mescide giden öğrencilerin solcu öğrenciler tarafından tartaklandığı” yönündeki provokasyonla gündem olan ODTÜ'de 700’e yakın akademisyen, bir bildiri yayımladı.

“ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyoruz” denen açıklamada, “Üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.

İmzacı akademisyenler, ODTÜ’lü öğrencileri, mezunları ve çalışanları da bildiriyi imzalamaya davet etti.





Sedat Peker’den akademisyenlere tehdit:

Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız!

 

1 Kasım seçimi öncesi Rize'de yaptığı mitingde "Oluk oluk kan akacak" diyen mafya bozuntusu Sedat Peker, Kürdistan’daki devlet terörüne karşı “Bu suça ortak olmayacağız” diyen 1128 akademisyeni tehdit etti.

“Sözde aydınlar çanlar ilk önce sizin için çalacak” diyen Peker, akademisyenler için kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda “işyerlerinize gelecekler, Müslüman Türk’e yakışır bir şekilde intikamlarını alacak ancak sizlerin kanlarıyla duş yapmayı da unutmayacaklardır” diyerek tehditler savurdu.

 
§